- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mykroft
tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Ez inkább fájlrendszeri kérdés, szerintem.
Ha az egyik 3ast 8assal helyettesíted, és atta fel tud szinkronizálni a tömb, majd a maradék 3ast is 8asra cseréled, és a szinkronitt is létrejön, akkor már csak a feljrendszeri partíciókat kell növelned, de az már inkább OS szintű dolog.
Elméletileg működhet.De ha a 4es tömbtől időszakosan meg tudsz szabadulni, akkor annak a helyén összerakod a 8ad tömböt, megcsinálod a fájlrendszert, és az adatokat átmásolod.
-
Faby
senior tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Nem, semmi ilyesmit nem csináltam. Lehet, hogy félreérthetően írtam, szerencsére nem az egész datastore-t gyalulta le, csak a Xpenologynak készített virtuális gépet. Egyelőre jegelem, míg utánaolvasok.
Akit érdekel, a 4 GB korlát kiiktatása ESXI telepítése során:
Ha volt már, bocsánat.
1. Boot a VMware ESXi -ről ( az eredeti leírás 5.5-re készült, nekem ment 6.5-tel is)
2. Várd meg a "Welcome to theVMware ESXi 5.5.0 Installation" képernyőt:

3. Nyomj Alt+F1 -t a konzolba belépéshez. Felhasználó root, jelszó nem kell;
(innentől néhány linuxos parancs)
4. válts mappát:
cd /usr/lib/vmware/weasel/util/
töröld a fájlt:
rm upgrade_precheck.pyc;
(kiegészítés: 6.5 -nél nekem nem volt ilyen fájl, érdemes egy ls paranccsal ellenőrizni, ha nincs, kihagyható):
5. A csak olvasható flag eltávolítása;
mv upgrade_precheck.py upgrade_precheck.py.def
cp upgrade_precheck.py.def upgrade_precheck.py
6. Hozzáférések beállítása:
chmod 755 upgrade_precheck.py
7. Nyisd meg a 'vi' scriptet:
vi upgrade_precheck.py
8. Keresd meg a "MEM_MIN_SIZE" sort, nyomd meg az "a"-t a szerkesztéshez, írd át a "(4 * 1024 - 32)" erre: "(2 * 1024 - 32)", nyomj ESC-t a szerkesztőből való kilépéshez, futtasd a ":wq" parancsot (mentés és kilépés);
Megjegyzés: a 6.5-nél így néz ki: MEM_MIN_SIZE = (4 * 1024 ) * SIZE_MiB, ezt kell átírni.9. A telepítő PID-jét kérdezzük le:
ps -c | grep weasel
10. Állítsd le a telepítőt a:
kill PID
paranccsal (a PID a telepítő folyamatazonosítója)
A telepítő automatikusan folytatódik a módosított scripttel.
Folytatás a "Welcome to theVMware ESXi 5.5.0 Installation" képernyőtől.
Az eredeti leírás és a kép forrása: [link]
-
PpenoO
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
15-17k/8GB jó árnak számít?

Hogy tudok barkácsmentesen 4/3pines ventilátor tápcsatlakozót varázsolni a szerverbe? Az odd tápcsatlakozóm szabad.
-
djgeg
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Nincs még de nem is van nagyon hajtva. Kinyomtam a BIOS-ban a turbo-t és így 45 fok úgy, hogy a 2 VM en amit kiszolgál (vmware-en) azt kicsit meghajtottam. Szóval nem para per pill a hőmérséklet.
Persze valószín majd nyomok rá egy hűtőt mert azért is vettem, hogy több VM-em mehessen..
Én egy ilyet néztem. Pont befér. [link]Amúgy mindenkinek ajánlom, hogy aki mostanában vesz ilyen microserver-t, hogy kapja szét és pasztázza újra. Csont száraz volt a gyári paszta már... Gondolom sokat állt. (pár hónapja vásárolt gép)
-
lbarjak
csendes tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
A gyárival. Nálunk most 28 fok van a lakásban, ZFS fájlrendszer + phpvirtualbox rajta Win7:
Sensor Location Temp Threshold
------ -------- ---- ---------
#1 AMBIENT 28C/82F 42C/107F
#2 PROCESSOR_ZONE 40C/104F 70C/158F
#3 MEMORY_BD 47C/116F 87C/188F
#4 SYSTEM_BD - -
#5 SYSTEM_BD 55C/131F 105C/221F
#6 SYSTEM_BD 48C/118F 68C/154F
#7 SYSTEM_BD 60C/140F 85C/185F
#8 SYSTEM_BD - -
#9 SYSTEM_BD 50C/122F 72C/161F
#10 I/O_ZONE - -
#11 I/O_ZONE 42C/107F 64C/147F
#12 CHASSIS_ZONE 49C/120F 68C/154F
#13 SYSTEM_BD - - -
PpenoO
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Win7 telepítési útmutatóba raid0at írnak os meghajtónak.
Amit szeretnék:
- 120gb ssd osnek sata3as porton, beépíthető keretben, nem ahci módban.
- 2tb torrent hdd sata3as porton, nem ahci módban.
- 2x4tb tárhely sata 2es portokon raid1 tükrözéssel.
- Ati hd 6450 vagy bármi más passzív kártya amin van hdmi kimenet.
Továbbá szeretném ha:
- Annyira csendes lenne a szerver, hogy ne zavarjon filmézés és alvás közben.
- Gbites netemet torrenten keresztül szeretném kihajtani.
-
lbarjak
csendes tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Akkor ez sem saját tapasztalatod. ZFS esetén az lehet a "menku", hogy kiesik egy diszk, egyszerű pótolni, a resilvering folyamata gyors és nem különösebben memória igényes. Ami nagyon memóriazabáló az a deduplikáció, nem kell használni. Javaslom, hogy próbáld ki, interneten mindenki tud nézelődni.
-
-
djgeg
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Erre volt ott a fenti dolog amit én is ajánlottam. Teljesen normálisan rá lehet kötni még 8 HDD-t is akár kívülre ha van egy 2 external portos vezérlőd és még fér 4 (5-6 ha nagyon akarod) vinyó a gen8 ba.
Szépen profin meg lehet csinálni és meg is csinálta pár ember, ott a link is.
Kérdés, hogy ennek már mekkora a költségvonzata. Na ebből indult a story
és erre írta, hogy milyen konfigja van én meg erre írtam, hogy alaplap cserével és vagy egy normális vezérlővel beletuszkolható 10 HDD abba a konfigba, csak pár ember nem olvasott már eddig vissza. -
cucuska79
tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Közben meglett a hiba, csak nem értem miért nem jó. Szóval van gigabites routerem és switchem is. A routerre raktam a szervert és akkor nem volt jó. Most hogy switchen van jó. A routeren ddwrt van, ott nem találtam erre vonatkozó állítást. Mert arra gondoltam, hogy a port lehet korlátozva.
-
Fifi
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
"Tudom hogy agyuval verebre kategoria de en megneznem hogy allami erdekeltseguk reven tudnak e server licence-t szerezni ocsoe"
Bocs, ez felett el is siklottam. Ekkor nem vitás az adófizetők pénzén még 2 microserver meleg tartalékba, licence meg ami a csövön kifér ....

Ismerősök elmondása alapján nem így működik, az ilyen helyen a szegény beosztottnak a golyóstollra is kérvényt kell benyújtani a csókos vezető meg dözsöl ... -
poolbig
aktív tag
-
atideath
tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Köszi akkor azt fogom tenni, ha szerzek egy új procit. Van arra lehetőség hogy esxi guest alatt valahogy lássam a host merevlemezét? Vagy ez esélytelen kategória? Jó lenne ha az "adattároló" részt minden guest rendszer elérné, így csak a oprendszernek szükséges helyet kellene lefoglalnom fixen.
-
KKope
tag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Még nem vagyok gyakorlott a témában, meggyőzhetsz érvekkel a 5.5 mellett. Valószínű mediaserverként is fog üzemelni és oda kell majd adnom a vga-t (még nem dőlt egy milyen típust veszek) a vm-nek. Itt pont azt hallottam hogy a 6-ossal ez nem egyszerű mutatvány... 5.5 alatt megy rendesen.
-
Fifi
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Ez jó kérdés. A Xeon E3-1265L v2 TDP-je: 45W.
Van aki tesz rá. A http://homeservershow.com fórumán vannak szép és kevésbé szép megoldások.
Ha viszont megnézed a Gen8 Microserver modellkínálatát, akkor láthatod, hogy árulják különböző TDP-s (17W-tól 55W-ig) CPU-val is.
Én felhívtam a magyar hivatalos HP Termékek Internetes Áruházát, hogy a különböző modellekben különböző hűtés van-e? Nem tudták megmondani ...

Nem tudom elképzelni, hogy HP-nál a különböző CPU-khoz különböző hűtést terveztek volna egy modellen belül, de mindenki a saját felelősségére cserélgesse benne a CPU-kat aktív hűtés nélkül.
Bye, Fifi
-
Mauzes
addikt
válasz
Snoop-y
üzenetére
Próbálnám minél egyszerűbbre venni, nekem ez a virtualizáció kicsit kínai még. Mondjuk ha egyszer kész a konfig, akkor évekig nem módosítanék rajta. Vagy azt hogy érted, hogy simán esxin használva nem tudom más xpenology-ba pakolni a drive-okat? Még a frissítés is problémás lenne?
Dave™: Remek, pont a mókolást akartam elkerülni.
Amúgy ha egyszerű, kicserélek én mindent (világos leírás alapján), de azért nem vagyok egy műszaki ember. Pl. a tápventi cseréje fogalmam sincs, mivel jár. Amúgy a ház ventilátorra visszatérve, annak a cseréjével nem lehet "áthidalni" azt, hogy a rendszer esetleg magasan tartja a fordulatot? Pl. fix-re cserélem. Vagy ez nem ilyen egyszerű (mondom, nem értek ezekhez)?Egyébként beszarás, hogy nemtudok csak simán megvenni egy Synology-t. Még egy 716+ sem tud rendesen transzkódolni Plex alatt.
-
Fifi
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Igen, de a CPU-nak is kell támogatnia és ha cserélsz CPU-t, akkor erre nem árt figyelni.
Például a I3-3230T adatlapján is látszik, hogy az ECC RAM-ot nem támogatja.
@radi8tor1: Az emagos gépre is jár a gyártói garancia 1 évig. Nekem is futár hozta az alkatrészt és vitte a kiszereltet.
Bye, Fifi
-
-
Tsory
tag
Hivatalosan is létezik már Xeon procival:
-
hegykoi
csendes tag
Köszi az infót!
Ezt rendeltem meg, kedves a Kingston-tól, hogy gyárt ilyet jó áron:
link: http://goo.gl/uw5bi5
8GB Module - DDR3 1600MHz
Part Number: KTH-PL316E/8G
Specs: DDR3, 1600MHz, ECC, CL11, X8, 1.5V, Unbuffered, DIMM, 240-pinNekem a procim Celeron G1610T csak az 1333MHz-et tudja, de ez elvileg nem gond, mert:
és így ha később egyszer procit cserélek, akkor kitudom majd hajtani az 1600MHz-et.
Kíváncsi vagyok, hogy együtt tud-e menni a gyári 2GB HP rammal. ;-]
-
törölt tag
Valamint ha a RAID5 szejjelborul akkor felvehetem a szopoalarcot?
Ügyelj rá, hogy ne boruljon szét.
Pl.: Ne indítsd újra futás közben. Mindig szabályosan állítsd le. Áramszüneti leállás elkerülése végett tegyél utána UPS-t.
Szerintem ha ezeket betartod nagy baj nem érhet, kivéve ha egyszerre hal meg két hdd a gépedben.Még valami:
A raid nem backup, ezt már több fórumon hangsúlyozták. Arra van, ha mondjuk egy lemez meghal ne essen ki a szolgáltatás. A fontos adatokról legyen mentés mondjuk egy külső hdd-re ami egyébként a fiókban pihen. -
nlq
aktív tag
mostanaban nem szivtam vele...

anno volt egy nagy szivasom, akkor a kontroller halt be persze raid 5 volt rajta es persze semmivel nem tudtam visszaszedni az adatokat... akkor ott az volt a megoldas hogy kellett szerezni egy ugyanolyan kontrollert es azzal lehetett csak visszaszedni az adatokat
az igazi szivas az volt benne hogy amikor elszalt, akkor ez a kontroller mar nem volt egyszeruen beszerezheto, es gyorsban kellett es persze csak horror aron volt beszerezheto amiert akkor mar sokkal jobb kartyakat lehetett venni olcsobban...
szoval rendesen buko volt a dolog
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Sorozatok
- Motoros topic
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Suzuki topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Gamer PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB / 500GB Nvme! Beszámítok
- GAMER PC! Intel i7-13700 / RX 7900 XT / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / B760 Tomahawk / 750w! BeszámítOK
- Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero + 2x16GB Corsair Vengeance RGB Pro 3600MHz CL18
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX5700XT 8GB!
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,,MS3434
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

?!