- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
radi8tor #2130 üzenetére
Ez nem teljesen igaz.
Én is már hónapok óta le akarom cserélni a wd my cloud nasomat, mert kicsi már, illetve nem használható mindenre, amire szeretném.
Majdnem megvettem akcióban 52-ért. Aztán felemelték az árát.
Most 45, lecsaptam rá.
35-40 alatt használt sincs.
Ezt meg ingyen idehozza a futár. -
Mate
nagyúr
válasz
radi8tor #2108 üzenetére
Ahogy nézem kifutó termék mindenhol. Ha valaki akar még venni, most érdemes meglépni. BF-en lehet kap kicsivel alacsonyabb árat, de ha elkapkodják és lemarad róla, akkor lehet többet nem lesz. Amúgy nemrég jelent meg újra a kínálatukban. Jó ideig nem volt kapható.
Amúgy ha pénteken akciózni akarnák, akkor magasabb áron hozták volna vissza.
-
PpenoO
őstag
válasz
radi8tor #1903 üzenetére
Köszi. Jelenleg raid 0ba, single arrayként vannak benne a meghajtók. Adatbiztonság szempontjából érdemes kihúzni ezeket bios resetnél? Mintha rémlene, hogy bios confignál, ahci/raid mód kiválasztásnál nagy piros figyelmeztetést dob, hogy bukod az adataidat, ha módosítod ezt a beállítást. Illetve újra kell majd konfigolni a gyári raid controllert, vagy ha raid módba rakom, akkor a controller felismeri majd magától a meghajtókat?
-
kiskakas
senior tag
válasz
radi8tor #1649 üzenetére
Az alu egy hdd antisztatikus zacsko darabja, azert ragasztottam fel,h a tesztek alatt veletlenul se erjen a hdd nyak a haz oldalahoz.
4+1 sata port van, az ötödik egy usb3/sata3 átalakító. Mivel az alaplapi usb2.0 portról megy, ezért nem egy sebességbajnok,de nekem filmek vannak csak rajta, ergó lényegtelen.
(ebayról van, akit érdekel, megkereshetem) -
Bear
aktív tag
válasz
radi8tor #1564 üzenetére
Nekem itthonra elég lesz a 4HDD+1SSD felállás, azt még könnyű összehozni. A munkahelyemen egyébként én is üzemeltetek egy N40L-t. (P410 + BBWC + 5 HDD + 1 SSD). Itthonra még gondolkozom egy P410 beszerzésén, Ebay-en már 15k-ért találtam aksisat.
(#1565) makro
Ez volt a technikámItt ráadásul beállítható, hogy adott ár alatt küldjön email-t, végül így értesültem róla.
-
djgeg
őstag
válasz
radi8tor #1536 üzenetére
Gyerekek, nem ma jöttem le a falvédőről, nem az árával van gondom, hanem hogy NINCS, használtan itthon. Azért mert még senki se fanyalodott az eladásra (legalább is most nem amit látok) vagy mert ritkább széria?
Kb erre irányult a kérdésem.
Amúgy ha nem találok itthon szépen rendelek ebay-ről. EU-n belül is találtam Németből normális áron. -
kammler
senior tag
válasz
radi8tor #1429 üzenetére
Hello!Nekem egy BACK-UPS CS 500-ról simán megy. Más. Kicsit kezd zajos lenni a ventillátora. Nem csapágyas, de kicsit más susogósabb. Vettem egy ugyanolyan ventit, delta AFB1212SH. Jó a venti, így ahogy van PC-re simán rá lehet dugni, szabályozott fordulattal megy. A microserver persze még szép hogy más lábkioszású. eg kell cserélni a PWM-et meg a sens-et. el is indul, de már ott nem jó, max fordulattal, aztán szépen leszabályoz. Látszólag ok, pörög azzal a fordulattal ahogy az eredeti, de csak nem tetszik neki. Ventihibával leáll. Ötlet?
-
Fifi
őstag
-
Snoop-y
veterán
válasz
radi8tor #1102 üzenetére
Mondjuk itt nalunk azert mashogy allnak hozza az ugyfelhez mint Mo-n
Amugy a processzor upgrade-re van egy olyan otletem is hogy venni kell egy teljes gepet pl a fujitsutol mikor akcioban van. £300 van az ara. Proci kiszed maradekot eladni 200-ert es keszen is vagyunk
-
Fifi
őstag
válasz
radi8tor #1016 üzenetére
Az emag-ot nem is hívtam, egyből a HP-t kerestem telefonon.
Röviden: Volt egy Addonics ADSA3GPX1-2E 2 eSATA II PCI-Express kártya, amit szerettem volna használni a microserverben, de nem működött benne. Próbáltam Debian linux, Windows, majd Red Hat linux alatt is. A HP felajánlotta az alaplapcserét, hátha az ment tönkre, de az sem segített. A vége az lett, hogy az általam használni kívánt kártya nem támogatott :-(
Hosszabban itt olvashatod a kálváriám.
Igaz lehet, hogy az alkatrészcserében az is segített, hogy az adott fórumon volt olyan tag, aki HP mérnök és próbált ott is segíteni.
Ami fontos: A HP nem szerelt nálam semmit! Előre egyeztetett időpontban hozta a futár az új alkatrészt, én meg átadtam neki az általam kiszerelt régi alkatrészt.
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
válasz
radi8tor #909 üzenetére
Debian alatt mail (imap), print, smb, nfs szerver. Ez eteti a lakásban lévő mediaplayereket, telefonokat és TV-ket. Persze torrent is fut rajta
Ezen feladatokra még sok is:
fifi@silent:~$ uptime && echo && cat /proc/cpuinfo | grep MHz && echo && free && echo && du -sh BitTorrent
11:30:22 up 64 days, 13:05, 12 users, load average: 0,00, 0,01, 0,05
cpu MHz : 1600.000
cpu MHz : 1600.000
total used free shared buffers cached
Mem: 10220720 8667600 1553120 91508 263948 7804888
-/+ buffers/cache: 598764 9621956
Swap: 0 0 0
1,6T BitTorrent
fifi@silent:~$Van olyan helyzet, amikor programot/kernelt is fordítok is rajta és akkor jobb lenne, ha előbb végezne ezen feladatokkal.
-
Mate
nagyúr
válasz
radi8tor #604 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint a fogyasztás nem vészes. Synology-hoz képest kb. havi +500 Ft.
A beszerzési ár már más kérdés. Synology-t 40K-ért tudnám most megvenni. A HP 70K. Igaz, utóbbihoz bolti garancia van, Synology-t meg fórumtárson keresztül lehet gariztatni.
Az HP előnyeit tudom, de van esetleg hátránya is Synology-hoz képest?
-
Snoop-y
veterán
válasz
radi8tor #565 üzenetére
Hat nezd az elozo akciorol lecsusztam. De meghosszabbitottak immar ahogy nezem 3x
Valoszinu addig csinaljak amig elfogy a keszlet. Ha lesz akkor szolok illetve ti is checkolhatjatok a HP oldalat.
Egy akcioban 5 gepet lehet venni egy cimre ( marmint lehet tobbet is csak akkor nincs cashback)
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
radi8tor #506 üzenetére
Volt 2db 1TB-os WD-m, 4 év körüli greenek, eladtam darabonként 9 ezer Ft-ért őket. Ez 2-3 hónapja volt, amikor az új 2TB-os 21 ezer Ft-ba került. Ennyire tartják az árukat, kár 1 TB-os HDD-ket felhalmozni. Lehet a gigabitet bírja, de próbálj meg rajta párhuzamosan futtatni CPU intenzív dolgokat, vagy akár egy komolyabb libraryt szinkronizálni Plex-szel. A G1610T nyers erőben kb. 3x gyorsabb az N36L-nél. Ami még vicces volt, hogy gyakorlatilag annyiért adtam el, amennyiért vettem 3 évvel korábban, tehát igazán jó vétel volt, csak eljárt felette az idő.
-
Dave™
nagyúr
válasz
radi8tor #502 üzenetére
Mire nem elég mondjuk 16TB? (Vagy 20, 24). NAS-hoz pedig IO is kell, és ebben a G7 jóval gyengébb a CPU miatt. Ezek némileg mondvacsinált problémák, én N36L-ről upgradeltem, és ég és föld a különbség minden téren, egyedül a POST volt sokkal gyorsabb a régiben, de mivel nincs is benne iLO és annyi szenzor, így érthető is. NAShoz tök elég az alap 2GB ram, de használtan lehet találni korrekt áron ECC ramot is, ha valaki szeretne. Szerintem remek kis gép, sokkal jobban sikerült mint a korábbiak és sokkal inkább lehet szervernek nevezni, mint a G7-et.
És természetesen ez egy kisvállalkozásoknak szánt termék, ennek megfelelő funkcionalitással. Nem diszkpolc és nem is N+1 VM futtatására van.
-
urban racer
senior tag
válasz
radi8tor #235 üzenetére
Ezt pár sorral feljebb írtad: "Webshop linket milyen alapon tiltsuk be?"
Az, hogy jófejségből elhozom meg nem piacozás, mert nem keresek vele semmit sem, nem hirdetek vele semmit sem. Aki meg nem akar 35 ezret kifizetni egy ~18 ezer forintos termékért, az jóljár. Nekem meg elfér a csomagtartómban. De semmi sem erőszak!Hogy ontopik is legyek: Itt egy teszt, nekem mondjuk nem jött át a skót poénkodás, de lehet velem van baj:
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=277
Eszerint 160 wattig nem indul a venti, 300w környékén meg felszáll. Iszonyat hangos... ADDA AD0412XB-C71GP venti van benne, google szerint 42 dB-igaz fullon
(ezt az infót elfelejtették leírni)
-
urban racer
senior tag
válasz
radi8tor #233 üzenetére
Piacozás ha már úgyis arra járok, akkor hozok 0Ft jutalékért, számlával egy olyan terméket, ami a hivatalos magyar disztribútornál csak 20dbtól rendelhető, mert BULK kereskedők forgalmazzák?
Na ne vicceljünk már, az ember jót akar aztán le kell hurrogni... Miért?Szerk.: Itt van, valószínűleg erre csapok le, ha át lehet venni Grazban is: (linkelnék, de nem működnek a "Kattintható kódok és arcocskák")
https://geizhals.at/sea-sonic-ss-350m1u-350w-atx-2-31-eps12v-a819416.html -
kiskakas
senior tag
válasz
radi8tor #103 üzenetére
stabil, működik..
mint maga a gép is. Egy dolgon reszelhetnének még, a hdd boot order hdd-nkénti állítása.
Tervben van még mem bővítés és a vga cseréje egy fele akkora fogyasztású Sapphire R7 240-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- PlayStation 5
- RAM topik
- NBA és kosárlabda topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bittorrent topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Oneplus Nord 5G
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest