- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
Probalom menteni a menthetot (csak egy sata vinyoval hajtani a kockat bar lehet erdemesebb lenne venni egy mini valamit) szoval:
AHCI uzemmodban akarnam hasznalni 1 sata vinyoval. A problemam az, hogy windows 2012 installkor elakad mert drivert ker. Milyen drivert kell itt megadni? Az SSD egy Samsung EVO 960
-
Snoop-y
veterán
válasz
Mykroft #4738 üzenetére
Kozben megneztem es az elso verzio nem mukodik. Mivel a tomb a gen8 foscsi raid vezerlojen keresztul lett letrehozva ezert hiaba synceltem at a 8-as lemezekre mindent ez a "raid kartya" nem tamogatja a tomb kibovitest.
+ mindekozben a beepitett media (amin a gen8 tarolja a raid configot illetve az Inteligent Provision alkalmazast) megadta magat igy hozza se lehet ferni a tombhoz (se torolni se ujat letrehozni) maradna az a verzio, hogy atvaltok AHCI uzemmodba de nincs mar kedvem ezzel veszodni -----> Gen8 kuka...
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
A kerdesem a kovetkezo:
Van ket Raid 1 kotetem. 2x4TB es 2x3TB
A 2X3TB -os kotetet szeretnem boviteni. Egyesevel atcsereltem es ujraepitettm a raid tombot 2x8TB-ra.
Nyilvanvaloan az eredeti meretet epitette fel eddig oke. Van arra mod ,hogy ezt bovitsem es lassa mind a 8TB-ot vagy a beepitett B120i ezt nem tudja megcsinalni?Ha nem kepes erre akkor mi lenne a legegyszerubb modja a bovitesnek? (az jelenleg nem opcio, hogy mentsd ki az adatokat mashova) Google driveban megvan minden csak szeretnem elkerulni 3TB cucc szinkronizalasat.
Az mukodhet, hogy kiszedem a 2x4-es lemezeket helyere visszarakom a 2x3 -at a 8TB-os kotetet meg ujrahuzom?
-
Snoop-y
veterán
Valaki probalta mar a gen8-at a Seagate Ironwolf 8TB-os lemezeivel?
Valoszinu kibovitenem a mostani 2x3-at egy 2x8-as kombinacioval
-
Snoop-y
veterán
válasz
tom956ster #2004 üzenetére
En akkor vettem 52-ert mikor itthon meg kozel 90K volt...
Igazabol amit radi8tor kollega irt az az egyik ok a masik hogy eppen van e ra valamilyen aktualis akcioja a HP-nak.
-
Snoop-y
veterán
válasz
enginev3.0 #1869 üzenetére
ECC ram Kingston memoryfinder a baratod. Teljesen jo aron lehet hozza venni.
-
Snoop-y
veterán
1260L az elketyegne passziv hutessel? (45W)
Annak meg nincs elszallva az ara mint a 65L-nek £140 korul mar lehet kapni
-
Snoop-y
veterán
Hupsz ez lemaradt:
torrentrol nem tudok nyilatkozni mert az nem fut rajta de halozaton belul ki lehet hajtani a gigabitet (nyilvan ez mas teszta)
Nalam raid 1 mind az OS mind a tarhely.
Miert akarod az OS-t nullaba tenni? (inkabb rakjal ala egy ssd-t es mentsd a full hdd-t a tarhelyre minden nap)
-
Snoop-y
veterán
válasz
lbarjak #1695 üzenetére
ZFS hasznalatahoz ne felejtsunk eleg ramot belepakolni
Az ajanlott minimum 8GbFor maximum performance and reliability, you should never try to use ZFS with less than 8GB of RAM and a 64-bit system. We typically see at least 1-2 people every week that break this rule and they lose their pools suddenly. There is no recovery if you damage your pool from ignoring this warning.
-
Snoop-y
veterán
En meg nem tanacsoltam ugyan semmit de a gen8 nem kifejezetten arra valo hogy 10+ HDD legyen benne/rakotve.
A neve is arulkodik errol microserver.
Megoldas lehet meg a jelenlegi HDD park kiarusitasa es beruhazni nagy kapacitasu HDD-be.
Abbol ha nagyon ugyes valaki 5x8Tb belepreselheto.Mivel low budget kategoriaban akarja ezt emberunk megvalositani maradjunk annyiban hogy ez G8 alapon nem lehetseges illetve egy osszetakolt foshalmaz szintjen esetleg kivitelezheto.
Masik verzio ha vesz hazat lapot es raaggatja az osszes fellelheto eszkozet (ez sem lesz nagyon kulonb minosegre de legalabb a latvany normalis lehet) ebben szivesen segitunk a hazi szerver topicban
mod:
Az osszekotes marha egyszeru a masik miskulanciat a Gen8 on futo OS-ben fel kell mountolni es az egeszet kiajanlani SMB-n.
mod2:
Mondjuk en akkor mar neznek egy hotswap megoldast es katalogus alapjan cserelgetnem a nem hasznalt HDD-t. Minek mennie mind a 10-nek?
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
En meg mindig xeon procit keresek
-
Snoop-y
veterán
Az esxi az egy bare metal technologiat hasznalo virtualizacio de nyilvan lesz minimalis teljesitmenykulonbseged 1:1 osszehasonlitasnal egy fizikai szerverhez kepest.
Viszont meglesz az az elonyod hogy a vasat jobban kihasznaljad ha melle pl futtatsz mas role al kulonbozo os verziokat. Pl ha van egy tuzfal vagy dns szervered vagy barmi mas es azt konfigolgatod 200x restartolva fel oran belul attol az asszony ezalatt a nas szerverrol nezheti a kedvenc filmjet es nem fogja kitekerni a nyakad
-
Snoop-y
veterán
válasz
cucuska79 #1477 üzenetére
Hat ez sok minden fuggvenye lehet.
Pl:
disk a szerverben amirol masolsz lassu
vagy csak nagy az I/O terheles eppen a gepen (valami ir vagy olvas adatot rola folyamatosan)
celgepen lassu a disk
kabel problema
ha routeren keresztul van osszekotve a ket gep akor lehet a server router kozotti hiba de lehet a router celgep kozott is problemaNekem 110 Mbyte/s korul van a ket gep kozott ( csak viszonyitaskent )
-
Snoop-y
veterán
Ha valaki tud elado Xeont ( Xeon E3-1265L V2 2.50Ghz ) akkor keressen mar meg priviben pls
-
Snoop-y
veterán
Nalam egy win 2012R2 fut.
-
Snoop-y
veterán
válasz
katoberger #1375 üzenetére
Ha jol szellozik a gep es nem 100%-on porgeted akkor elbirja (69w TDP)
nezd meg iloban hogy mennyire meleg terheles kozben.
-
Snoop-y
veterán
válasz
jaszy91 #1362 üzenetére
A bazi meretu isora gondolsz?
Ha igen akkor innen lehet huzni -
-
Snoop-y
veterán
Nekem ingyen van a 2012 a cegen keresztul (nonprofit lab use) hala a jo egnek
Amire en hasznalom es otthon marha jo:Group policy-n keresztul beallitok mindent a kliensekre es azokat akkor nem kell allitgatni pl drive-ok bitlocker, frissitesek
work folders(ebben benne vannak a user mappai mint pl download documents etc... igy ezeket mentegetni sem kell mert a szetveren is lesz automatikusan egy peldany ) media userek ralatnak a movie share-re (ahogy belepteted a usert felcsatolja a driveot) barmelyik gepen filmezhetsz vagy tolthetsz fel le ra fileokat.
Ugye en dolgozom is van fent egy mssql meg egy oracle DB is amit a jatszos laptoprol elerek igy tudok gyakorolni is.
Szoval ilyesmikPlusz ha valamit ki kell probalnom akkor keznel van egy domaines kornyezet.
Szoval nekem igy idealisabb mert ezekre amugy is szuksegem lenne.
Persze mindenki masra hasznalja a gepet -
Snoop-y
veterán
En a kis kockan nem virtualizalok egyelore.
Majd ha talalok xeon procit ertelmes aron.Siman egy win2012 fut rajta AD -vel.
Otthoni gepek meg be vannak leptetve a domainbe.
Win2012 mellett sok ertelmet nem latom kulon egy NAS os-nek.
Semmi pluszt nem ad soooot.
Igaz a wint be kell konfigolni de mindent tud ami kellhet. -
Snoop-y
veterán
válasz
atideath #1266 üzenetére
Kérdésem hogy most én RAID-be használom a WD wincsiket de lehet feleslegesen mert lehet elég lenne valami időzített backup ami csak a fontosabb dolgokat mentegeti. Szerintetek melyik jobb megoldás?
A raid az nem helyettesit semmifele backupot. Ha mirrorban vannak nyilvan kisebb az adatvesztes lehetosege de lattam mar olyat hogy a ket hdd (egy sorozatbol) pont egyidoben halalozott el.
A lenyeges dolgokrol legyen a host geptol fuggetlen helyen tarolt backup is
(felho masik kulso HDD vagy kliensre is lehet nyomni )
Ha a backup megoldott akkor lehet gondolkodni hogy kell e egyatltalan a mirror vagy siman lehet stripe -ban dolgozni.
Itt az a kerdes mire vannak hasznalva a DATA hdd-k. -
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
válasz
poolbig #1220 üzenetére
Klienseken milyen OS van?
AD van?
Alap megosztashoz jo lehet egy xpenology is.
Ha kesobb no a ceg akkor erdemes lehet elore gondolkozni es felhuzni ra egy win2012-t es azon keresztul csinalni share-t grouponkent illetve van egy nagyon hasznos funkcioja amit ugy hivnak hogy work folders.
Utobbi jol johet mert ami a kliensen Work Folder helynek be van allitva az automatikusan syncel a szerverre (mint a dropbox kb) Kliensen meg az adatok EFS-el vannak kodolva ha netan elveszne/ellopjak az sem gond. -
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
válasz
szapeboy #1135 üzenetére
Biztos hogy nem!
Altalanossagban elmondhato hogy az ECC ramok tobbsegevel mukodik ( amennyiben nem registered ramok )The server supports dual-rank, PC3-10600E/PC3-12800E (DDR3 ECC) DIMMs operating at 1333 MHz or
1600 MHz speed.
Memory speed depends on the type of processor and the number of DIMMs installed in the server. Installed
DIMMs can operate at either 1600 MT/s or 1333 MT/s. For more information, see the technical
specification of the installed processor.Unbuffered ECC dual ranked memory is what the system was design for
-
Snoop-y
veterán
válasz
radi8tor #1102 üzenetére
Mondjuk itt nalunk azert mashogy allnak hozza az ugyfelhez mint Mo-n
Amugy a processzor upgrade-re van egy olyan otletem is hogy venni kell egy teljes gepet pl a fujitsutol mikor akcioban van. £300 van az ara. Proci kiszed maradekot eladni 200-ert es keszen is vagyunk
-
Snoop-y
veterán
Ehhez kell mar plusz hutes vagy ha nem jar csucson akkor elketyeg igy is?
Xeon E3-1265L V2 -
Snoop-y
veterán
Erre xpenology topicban kerdeznek ra a helyedben.
Ha jok az emlekeim akkor az ilo driver miatt nem lehet lehalkitani xpenology alatt csak ugy ha esxi-n virtualizalva fut az xpenology.
Ekkor ket verzio lehetseges egyik hogy hasznalad siman esxin viszont ekkor nem tudod atpakolni a driveokat masik xpenologyba.
Masik verzio ha esxi-n belul ugynevezett raw device mapping hasznalataval lesznek bent a driveok ( ekkor nem vmdk tipusu a disk ) utobbi verziot viszont ha nem hasznaltal meg esxi-t nem biztos hogy egyszeruen meg fogod tudni csinalni. (mondjuk van ra eleg jo leiras ) -
Snoop-y
veterán
En meg rendeltem egy ilyet:
KTH-PL316E/8G
-
Snoop-y
veterán
Nem neztem a mostani konfigot de mintha az alertmail legutobb meg nem kezelt volna auth mail accountot.
Magyarul pont ugy kuldi a levelet mint egy SPAM bot
ha nem valos a domain akkor azert hajt el a mailszerver ha meg valos es nem fix ip-d van rendes reverse -el akkor meg azert
Szoval a hp-nal okosan ugy gondoltak hogy az ilo az egy belso halos mail szerverrel fog kommunikalni es nem a public domain oldalon fog helozni a Google-nak pl
-
Snoop-y
veterán
válasz
redwhite78 #795 üzenetére
Nincs bajom azzal ha valamit tobbszor megkerdeznek.
Ott dobodott le a lanc hogy "nem talaltam rola semmit".HP oldalon nyilvan nem fognak leirni olyasmit amit hivatalosan nem supportalnak. Szoval az kilove.
Az elso talalatok kozot van amugy a homeserver forum ahol ki van vesezve mikor mire erdemes cserelni a cpu-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Kedvező árú PC és monitorok eladó
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3129
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest