- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Ren Hoek #40518 üzenetére
Dungeon Keeper 2 is like játék, az első eredetiben van meg. Csak eltűnt a mentésem és 6 pályát újra nem tolok le.
Más: Rendeltem fillérekért egy 34mm-es express kártyát ami USB3-az varázsol a notiba. Nem találtam asmediásat, csak NEC uPD720202-est. Meglátjuk. Nekem elég ha megeszi azt a két racket amim van. Ez egyik initio chipes a másik ASM1053-as.
JA meg holnap veszel egy WD10SPCX HDD-t. Ez csak 7mm-es. Hátha segít.
-
válasz
Ren Hoek #40515 üzenetére
A holtpont közelében ugrál és a 46-7 már elindítja.
Ez alá? Nézted már a 2560P alul milyen? Egy tepsi van alatta és elölről szívja a levegőt. Van padom hozzá, de épp ezért nem ér semmit. Viszont ha leveszem a tepsit róla maxra rakom a padot akkor vegas kódolás alatt nem 92 hanem csak 82 fokos a CPU.
Ezért akarok amúgy hozzá alsó hátlapot nem tudom a pontos nevét, mert kicsit kilyuggatnám ahogy én elképzelem.Nethet miegymáshoz nem kell se pad semmi, de videó kódoláshoz és játékhoz igen, azon belül is a maiakhoz. Egyetlen game ami felfűti az a hajós tudjátok. A tiberian sun nem pálya neki.
-
válasz
Ren Hoek #40510 üzenetére
Nem biztos. Ott ahol a HDD van van valami az alaplapon és gyakorlatilag melegen tartja azt. Megnéztem.
Amúgy leáll a venti ennek ellenére, de óránként jó ha 15 percre össze, eddig épp fordítva volt. Lehet, hogy bepróbálkozok egy 7mm magas HDD-vel. Itt volt egy 30k-s eladó de hagytam elúszni 14-ért újan... -
Ice&Lime
veterán
válasz
Ren Hoek #40510 üzenetére
Egy tapasztalat:
-noti aksiról, nem megy alapjáraton a venti, ssd a hdd helyén=hűvösnek mondható a ház
-noti aksiról, nem megy alapjáraton a venti, hdd a helyén vagy caddyben=melegebb a ház, feleslegesen
És mindez nyáron fokozottabb. Így az utóbbit, már csak asztalon használnám. És persze hdd függő is a dolog, vannak egész kellemetlen hdd-k is ilyen szempontból. -
-
Razermazer
őstag
válasz
Ren Hoek #40386 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek ez nem jó hír, akkor max az lehet, hogy én feltöltöm ahogy írtam és kiveszem a gépből, amikor meg kell visszateszem. Sajnos így ha olyan helyen vagyok ahol nincsen szünetmentes az elektromos hálózaton minden munka veszik, itthon ez nem probléma mert van szünetmentes.
Máshol kénytelen leszek bent hagyni és tölteni, 2-óra 18 percet bír egy 8560p-ről van szó alacsony órajelen, az akku sem mai darab de az aida64 nem írja ki az állapotát, váltig azt állítja hogy 0% elhasználódású ami nem igaz.
Hp-nek melyik a monitorozó programja?
Igaz én a battery care-t használom, mindent tud csak azt nem ami kéne, hogy szabályozza a töltési százalékokat. -
-
válasz
Ren Hoek #40299 üzenetére
Nana, azért az nem ugyanaz, mint a mai gépek
Én pár hónapja álltam át Core 2 Duo T9400-ról i7-4710QH-ra. Mindkettőben SSD van. A régit már úgy megfogták a webes oldalak, főleg a sok sz/r flash, hogy idegtépő volt vele dolgozni. Pedig a legjobb laptop a világon minden más tekintetben. Az új úgy hasít mint állat
-
Gedeon31
addikt
válasz
Ren Hoek #40280 üzenetére
Korábban win8-nál a wifi driver csinálta ugyanezt ,hogy állandóan újra indult,de a HP csevegőn adtak egy régebbi drivert. Persze nem elsőre,hanem több panasz után. Most napok óta nem válaszolnak a kérdéseimre.
Win10 -nél ez a hiba csak ennél a laptopnál van tele van vele a kereső sajnos. Nem a Win10 hibája.
-
Ren Hoek
veterán
-
válasz
Ren Hoek #40140 üzenetére
Hagyd ezt a névre is visszataszítónak hangzó szervizt. Biztos vagyok benne, hogy átvertek és valami sz*r akksit kaptál vissza. Nem a gép a rossz, hanem a szerviz. Tipikus magyar sztereo...
Aloha szerviz, Istenem, ilyen nevet max. egy utazási irodának adnék
Ha ideadod a gépet, intézem neked a szervizt, normális helyen, normálisan megjavítva. Sőt, panaszt is tehetünk rájuk.
ui: a win be tud lassulni istenesen, ehhez át kellene nézni a rendszert, mi okozza.
Garit már nem tudsz venni hozzá, hiszen hó elején lejárt. Basszus, hamarabb kellett volna, és most nem lenne ilyen gond...
Talán még meg lehet reklamálni azt, hogy ugyanaz a baja, mint amit megjavítottak, de ezt a HP-nak kell eldönteni, hogy elfogadja-e.
-
indigo
aktív tag
válasz
Ren Hoek #39037 üzenetére
Köszi a választ. Egyik helyen azt írják, hogy DTS hangzása van a kinézett ProBook 455 G2-nek, másik sztereó hangszórókat ír. Igen, nekem számít a hangzás, érezhetően jobban szól a mostani laptopom a 4 hangszóróval, mint a barátnőm szintén HP ProBook két hangszórós laptopja. Valóban leszűkíti a vehető gépek körét.
-
demars
addikt
válasz
Ren Hoek #38976 üzenetére
Elő fordulhat... anno az első notimmal sokat szívtam... folyton kifagyott, leállt a gpu... (FSC A1650G)
Ez nekem teljesen rendben van...
De ha garis, érdemes vissza vinni... ( Alfába az mit takar??? Én alfától vettem anno... de roppant korrekt, szerintem ha gond van a géppel tuti lehet vele beszélni) -
demars
addikt
válasz
Ren Hoek #38974 üzenetére
Kinőttem már a játékokból...
De viccet félre téve, maximálisan meg vagyok elégedve a géppel! Iszonyatosan egyben van, annak ellenére, hogy én is használtan vettem! Teszi a dolgát, nem kérdez vissza, nem gondolkodik, nem meleg, nem hangos... mint egy üzleti gép!!!
A játék egy más tészta... ennél a CPU nagyon jó ( olvastam néhány cikket anno mikor vettem, nem vagyok benne a témában, de azt írták, hogy ez a i5-ös proci sok i7-est lezúz...). VGA nálam nem számít, nem játszom.Próbáltátok már takarítani?? Nem bonyolult... érdemes kipucolni és pasztázni!
-
demars
addikt
válasz
Ren Hoek #38972 üzenetére
Nekem is remekül teljesít! Az usb 3.0-ás problémát sikerült megoldanom... Mikor feltettem a drivereket valamiért az usb 3.0 controller nem települt fel... a telepített listában ott volt a driver száma, de nem települt! Néhány hozzászólással korábban írta egy fórumtárs, hogy neki is gondja van a 3.0-s portokkal... gondoltam teszek egy próbát és frissen leszedett drivert simán feltette!!! Így már működnek ezek is...
Ha már 8460p... webkamerával hogy állsz??? Nekem nem működik az sem! Nem használnám, de idegesít, hogy nem is tudnám... Lehet, hogy a driverek telepítési sorrendje nem mindegy? Mi kell a webcam működéséhez?
-
-
-
-
-
-
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Ren Hoek #38282 üzenetére
Nekem G2 van ubuntuval, a taccspad nekem is szarakodott az elején, én is a synapticsot találtam meg, abban van egy csomó beállítás, érzékenységtől kezdve minden szarság, ott keresgélj, nekem azóta jó, működik a horizontális-vertikális görgetés, a kétujjas nagyítás, kétujjas görgetés, minden.
-
flash-
veterán
válasz
Ren Hoek #38282 üzenetére
szia
nekem hp 450 g2 van.
első indításnál szuper volt a touchpad, aztán ahogy feltettem a drivereket ( Synaptics Mouse Driver-t) úgy jöttek a gondok, nem érzékelt vagy nem jól,nem úgy ahogy pl a 8 éves hp notebookom,vagy az asszony óccsó asus netbookja,és még sorolhatnám...aztán uninstalláltam ezt a synaptics mouse drivert(programját na ami a tálcán óra mellett lakozik) azóta nincs a touchpaddal gondom. jó nincsennek a görgetős trükkök,sima mezei megoldás de legalább az rendesen működik
esetleg te is uninstalláld. mondom azóta jól használható..Gyomman:köszi azt pont nem tettem fel, akkor valószinü az a gond...
meg fogom nézni -
szabonagyur
félisten
válasz
Ren Hoek #38036 üzenetére
SSD után nem sok HDD van ami azt a szintet hozni tudja átlag felhasználás alatt sajna.
Attól, hogy újabb a HDD elvben sok minden számít ott is, tányérok száma meg mittudom én, ehhez nem értek...
Amúgy ezt anno én is éreztem, hogy a régi F5SL Asus gépemben a 6 éves HDD mintha gyorsabb lett volna mint az új HDD-vel, de valóságban ez csak érzés, meg elvárás, hogy újabb legyen gyorsabb is. Aztán ment bele SSD és hibátlan és tényleg kijön az i5 ereje
A Win8 semmivel sem csinál több háttérfolyamatot hidd el.
-
Szaszati
tag
válasz
Ren Hoek #38033 üzenetére
Így néz ki a HDTUne, úgy tűnik nem esik olyan messze a sztenderdtől
Mit szóltok hozzá?
-
Szaszati
tag
válasz
Ren Hoek #38015 üzenetére
Mégis futottam még egy kört
Boot pendrive-os Ubuntuba: elkezd tekerni a HDD, még a boot menü alatt, ahol elvileg semminek sem kéne történnie, HDD LED továbbra sem villan. Ezt kb. 10 másodpercig csinálja, majd teljes csend. Bebootol az Ubuntu, használom már néhány perce, továbbra is semmi, tökéletes csendben van.
Gondolom mégis a Win lesz a ludas, bár az továbbra is kérdés, hogy a boot menü alatt miért pörgött egy rövid ideig.
-
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Ren Hoek #38020 üzenetére
Mielőtt bárki nekem esne nem vagyok HP-s, nem szervizeltettem régóta szóval lehet gyorsan megy a dolog ahogy a kolléga is írja. Szóval nem tudom mennyire megy ez a bemondás alapon HDD csere dolog.
(#38022) SeniorTilla : Sokan kaptak már 2-3 nap múlva egy új HDD-t, a régit meg nem kellett visszaküldeni... Nincs ezzel sok visszaélés így?
-
-
válasz
Ren Hoek #38017 üzenetére
Ha tetszik neki a gép egyébként, akkor érdemes csak a HDD-t cseréltetni. A 30 nap az 30 nap, és semmi nem garantálja, hogy a köv. géppel nem lesz baj.
A HP - megsúgom - simán küld egy új HDD-t , és szereld be magad. Ehhez alá kell támasztani egy kis magyarázattal, hogy nem tudod nélkülözni a gépet, tehát gyorsan kell a megoldás. Sokan kaptak már 2-3 nap múlva egy új HDD-t, a régit meg nem kellett visszaküldeni... aztán lehet venni külső usb-s tokot hozzá
-
szabonagyur
félisten
válasz
Ren Hoek #38017 üzenetére
30 nap a maximum ameddig vissza kell adni, igen lehet ennyi lehet kevesebb is. Nekem8 csak mint lehetőség írtam le... HDD csere meg igen otthon 2 csavar csak ha van dolguk vagy esetleg megállapítják, hogy hibátlan na onnantól problémás.
Mondjuk ha visszaküldés mellett dönt akkor nézze át a szabályokat, teljesen gyárira vissza kell állítani a rendszert is.
-
Szaszati
tag
válasz
Ren Hoek #38011 üzenetére
Közben visszamentem picit BIOS-ba, és ott kb. 10-20 másodperc után abbahagyja, és most már Win alatt is kezd picit kevesebbet tekerni. Nem sokkal, és még mindig furcsa, de kevesebbet nyomja.
És igen, Toshiba. Meg aztán simán lehet, hogy főleg a Win 8.1 miatt van itt is. Tervezek húzni rá szűz wint, mert ez tele van százmillió HP cuccal, amikre úgy nézem nem nagyon van szükségem, hátha egy friss rendszer segít rajta.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Ren Hoek #37962 üzenetére
Az nem teljesen a intel vagy AMD sara, lényegében nem ismeri fel a TV-t így a tv nem küld adatokat mely alapján beutudná állítani ezeket a széless/magasság dolgokat. De ez meg volt nagyon régen a CRT-nél is amit ha csak dsubon küldtél a gépre ott is kellett szórakozni a monitoron, hogy ezt jobbra balra, trapéz stb ...
ha kikapcsoltad a hybrid módot akkor minek legyen váltható rendszer? Ez a kettő egy és ugyanaz...
-
spammer
veterán
válasz
Ren Hoek #37519 üzenetére
Összehasonítás hasonló korú Lenovo 3000 C200 consumer géppel (tehát még csak nem is üzleti), ami évek óta reggeltől estig használatban volt (illetve van, azóta is): [link] [link] [link] [link]
Azért itt nem kis különbségről és sárgulásról van szó.
szerk: picit csalókák persze a fotók, de élőben is ennyire durva a különbség.
-
-
misx
senior tag
válasz
Ren Hoek #37421 üzenetére
Alkalmi játékra jó ez is, ha már egyszer ragaszkodtam a dVGA-hoz, akkor csak használjuk már.
Persze komolyabbra ott a PS/XBOX vagy egy jobb PC. Engem nem zavar a hangja, volt már nálam hátsó ventis Codegen házas asztali gép, na annak csak a tápja 3x hangosabb volt, mint ez. Ha külső hangszórót rákötsz vagy fejhallgatóval tolod, akkor meg már nem is hallod. Egyébként érdemes az energiagazdálkodásnál a proci teljesítménnyel szórakozni, alapállapotban rohadt csendes és szinte nem is melegszik (felül). A játéknál meg ugye nem tudsz mit csinálni, oda teljes kraft kell.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Ren Hoek #37343 üzenetére
Azért van már egy pár szép és jó kijelzős noti, csak drága. Én is elfogadnék a notiban egy ips panelt elhiheted.
A notiknál szükség van mindkét verzióra, mert mások vagyunk és mert üzleti gépeknél általában matt a szükséges, a multimédiás gépeknél a fényes a bevált (már akinek persze, de a többségnek), bár nekem a matt a választott, mindig, mert utcán, kertben, sőt, még a természetes fényű szobában is a matt a nyerő, de, van akinek ablakkal szemben van a képernyő, ami fényes és mégis jól elvan előtte vele, pedig magát is látja benne közben,, mások vagyunk. Azoknak este jobb, a mattosaknak meg nappal. -
razero
csendes tag
válasz
Ren Hoek #37329 üzenetére
Na hát formáztam meg újraparticionáltam a HDD-t és így már látja a rendszer az egészet, viszont kb 5 percig...:/
Ugyan is bekapcsolom a gépet, minden rendben viszont kb 5 perc után egyszerűen eltűnik a HDD.
Erre valami ötlet, mi lehet a gond? Ugye egy Silversotne TS08 as caddy-n keresztül csatlakozik, lehet az kontaktos valahol, vagy azzal van a gond? Bár nem olvastam sehol, h valakinek hasonló problémája lett volna ezzel a típussal... -
-
-
-
válasz
Ren Hoek #37170 üzenetére
Hiába van hálózatról üzemeltetve (tegnap is 98% -on volt és töltötte...) most pl. azt írja "csatlakoztatva, nem töltődik" (mint nálad a Plugged in, not charging, mert neked ENG a language, nekem HUN a rendszer) és ez így van rendjén és 95% a töltöttsége
Meg mit takar pontosan ez a "HP Optimized" séma ?
más:
lementhető a teljes rendszer valahogy BD-RE lemezre ?
/ilyen recovery féleség.../L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged