- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
m1lan
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Próbáltam, sajnos ennél valami komolyabb baja lehet.

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Hamarabb elhasználódik, mint az üzleti gépek. Ez alapvetően igaz, hiszen nem is arra az igénybevételre van gyártva.
De vannak hibáik az üzleti gépeknek is:
Itt van most nálam 4db Zbook 15, 3-4 évesek. Nagyon jó állapotban vannak, de a kijelző zsanérok lógnak. A zsanér aljánál a tuskóban van egy csavar, ez lazul ki mindig: TÍPUSHIBA. Az egész gépet szét kell szedni hozzá, hogy meghúzd.
Pedig ez a HP csúcsmodellje, nem holmi probook
És eddig szinte mindegyik ilyen volt, nem kettő ment át a kezem alatt. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez nem igaz, nem esik szét a Pavilion 1 év alatt. Nagyon sok gépet láttam már 5-6 évesen hibátlan állapotban, persze az akksi már gyenge vagy kuka volt.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Azért mert a probook szar (szerintetek), a pavilion még nem az! Ostoba sztereotípia uralkodik itt időnként
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dhampir
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Azért sem teszem off-ba, hiszen HP termékekről esik szó.

Lassan a konzumerekkel egyenértékűek egyes típusok, legfeljebb a gari, support stb. különbözteti meg őket.
Pavilionnal (15-össel) régebben volt dolgom, még a gyengébb IPS kijelzővel is jobb képet adott, mint a vacak TN paneles "Probik", persze a fedele olyan volt, mint a trambulin, meg majdnem mindegyik kijelzőn volt valamilyen pixelhiba.

-
Dhampir
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Visszajelzések alapján mintha több hibás darab is lenne. Tavaly nálam is úgy indított egy 450 G4, hogy többször egymás után sem lehetett bekapcsolni. Véleményem szerint a minőségük is sokat romlott. Habár vékonyabbak és könnyebbek lettek, de vacakabbak is. A korábbi kényelmes alsó szerelhetőség is eltűnt, amikor a rögzítőpöckök eltolásával leoldott az egész aljzat és lehetne még sorolni biztosan.
Általános minőségromlás manapság sajnos más gyártók egyes gépeinél is tapasztalható.
-
drmotto
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Lassan minden.
Kijelzőjén úgy 6-8 helyen van 5 forintostól kétszázasig mindenféle méretű fekete folt. Nem működik a kártyaolvasója. Az egyik USB hol megy, hol nem. Nem működik a repülőmód gomb. 10 indításból legalább 5x fehér háttér, és hibaüzenet a boot elején. -
ZsoltG60
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A típus benne van, csak ha whitelistes a bios, akkor HP-hoz gyártott kártya kell bele.
Szóval nem úgy keresel rá ebayen, hogy "AC 3160", hanem "AC 3160 HP"
vagy eleve a HP spare part numberre keresel 710662-001Egyébként kéne jeleznie,ha nem tetszik neki a kártya.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Szia!
HP whitelisteset vettél?
-
zsombi12
csendes újonc
válasz
MasterMark
üzenetére
MacOS Sierra-n tudok rá másolni, de Windows-on ugyanúgy nem megy

-
zsombi12
csendes újonc
válasz
MasterMark
üzenetére
Semmit nem tudok vele csinálni a lemezkezelőben. Esetleg tudsz valami programot ajánlani hozzá?
-
Ala
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Végül kicsit lenyugodtam, és majdnem azt csináltam. Illesztőprogram frissítésénél a Win beépített illesztői közül választottam egyet. Egyenlőre úgy tűnik, hogy működik a LAN és a WIFI is.
Lehet, hogy érdemes lesz utánanézni a gyártó oldalán is
biztos, ami nem alapon, meg akkor lehet, hogy menne a képernyő megosztás is az okostévére wifin keresztül.Azt hogyan tudom kideríteni, hogy melyik gyártó melyik típusa? Elvileg a gyártó meg van, de a típus nem hiszem.
-
Ala
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Tudnátok segíteni abban, hogy honnát tudnék hozzá drivert leszedni, ha még nem írtam Win 10-hez kell.
Közben felhívtam a HP Ügyfélszolgálatot, ahol közölték, hogy ennek a gépnek nem biztosítanak win10 támogatást ....

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Aaaaaaaaa, bocsi , bocsi, bocsi

Dehogyis direkt!
Jogos, de devari vagyok
Ezt benéztem de csúnyán, inkabb zenélek es tancolok a port jobban bírjátok
SeniorTilla: szeretek tanulni, ma is tanultam

Bocsánat a balfék kérdésért, ezt csúnyán benéztem, csak tudnám miert akadtam fel a GNDn amikor minden ott van a képen
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
De korábban nem azt mondta itt valaki hogy van adat kapcsolat a töltő es a laptop között?
Mert én úgy tudtam eddig hogy nincs. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Nah most álljunk már meg egy szóra...
A GND az nem amolyan "test". Nulla, föld, stb..?
-
dewill79
tag
válasz
MasterMark
üzenetére

-
válasz
MasterMark
üzenetére

-
dewill79
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Amiről itt szó volt az a 430 g3 töltőcsatlakozója.
A csatlakozó aljzat végéről 8db!! drót megy az alaplapra, amiből 2-2 a táp, a többi a ledeké meg egy kapcsolóé, mivel a csatlakozóval egybe vannak öntve.
A töltő kábele továbbra is 2 pólusú, aki nem hiszi kérem vágja szét a tőltő DC tápcsatlakozója előtt a kábelt és győződjön meg róla, hogy csak pozitív és negatív eret talál...
-
dewill79
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Csak a stabil rögzítést szolgálják. A töltő kábele 2 pólusú.

-
dewill79
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a töltő csak 2 pólusú, nincs külön adatkapcsolat a töltő és a laptop között. A töltés felügyeletét a laptopban lévő töltőelektronika felügyeli.

-
hoby36
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Usb kábellel és dvd helyére keretben is próbáltam,sikertelenül.Most szétszedtem a gépet és a vinyó helyére berektam.Új windows telepítése megy éppen.Úgy tűnik sikerül a dolog.
-
atosan
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi a segítséget. Mint írtam még nem próbáltam, lehet én is fosnak fogom tartani.
Klara_ Neked is köszi.
-
atosan
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen saját wifi hálózaton, ezt írtam is. Youtube megosztás természetesen megy. Igen, olyan filmnézésre gondoltam. Személy szerint még nem próbáltam, sok ismerős ajánlja, állítólag akár FHD-ban is lehet nézni.
pityesz1 sajna a tizen nem támogatja a böngészőjében a flasht, ha jól tudom. Természetesen úgy lenne az igazi. Ezt azért letesztelem.
-
energomatt
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Pedig elég egyértelműen fogalmazott, saját wifi hálózaton belül.
-
drmotto
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Mármint mihez? A soundbarhoz? A gép magától felismerte, telepítette.
A gép bt drivere meg a hp support assistant által van frissítve. -
DrDobos
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Koszonom

-
DrDobos
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
A hp honlapjan semmi ilyet nem talaltam

-
samphone
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, megtaláltam a beállításokban, hogy ha 5%, akkor hibernáljon, de azért köszönöm a választ.
Ezzel úgy érzem a kárral kapcsolatos kérdés is meg lett válaszolva, nem okoz semmi rosszat a gépnek ( így gondolom )
-
frovery
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Hol lehetne ilyen vezérlő telepítőt találni?
Más hiba mi lehet? Vinyó HD Sentinellel XP-n 100%-os.
-
n.gab
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Olvasok utána egy kicsit és meggondolom.
Egyébként linuxra is van minden hétköznapi dolog ami windowsra van?(#45537) King Unique
Köszönöm! Megnézem.

-
n.gab
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Kicsit tudatlan vagyok a témában.

Ne haragudj a hülye kérdésekért. Lehet lesz még egy pár.
Holnap megpróbálom és jelzek.
Addig is köszönöm a segítséget mégegyszer.
-
n.gab
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Rendben. Köszönöm!

Akkor először megcsinálom a másodikkal és lementem az adatokat. Ha meg van megcsinálom az elsőt.
Ez hülyeség? Van más módja is az adatmentésnek az első lehetőség esetén? -
n.gab
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Arra van lehetőség, hogy a D meghajtón lévő adatok megmaradjanak?
-
DrDobos
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Számomra fontosabb lesz a gépelés, ezt jobban írják a HP-n. Továbbá jobb a kijelző is, ami megint fontos. Ami picit hátrány és előny egyben, hogy lehetne egy picivel nagyobb, ugyanakkor pont ezért kisebb a tömege, ami megint jó..

Pont ezekre a + dolgokra voltam kíváncsi, köszönöm!
Ezeket én nem tudom kiolvasni félig-meddig laikus fejjel a műszaki adatokból
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ja. Egy 1,6-os audi is drágább mint egy 1,6-os hyundai
pedig mindkettő 1.6-os motorral van -
kecsetif
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
De driverek csak win7-ig vannak. Egy napig volt nálam fent valamelyik újabb, de emlékeim szerint sokminden nem ment rendesen, úgyhogy gyorsan visszaraktam a hetest.
Itt van segítség, hogy mit rakj fel hozzá.
SSD-t vegyél, ha még nincs. Ég es föld. Kb. a legolcsóbb is jó.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kecsetif
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Milyen proci van benne? (Nekem anno 520m-mel szerencsére nem csinált ilyet. Csak kikapcsolgatott 10 percenként, mikor nem dugtam vissza takarítás után a venti kanócát.)
Mondjuk én ebben a sorrendben indulnék el. De én csak laikus vagyok. Minden lépés után gyors teszt.
1. Windozban energia gazdálkodást maxra
2. Akku ki, csak tápról. Majd fordítva.
3. Bios reset/frissít
4. Hűtő tisztít/pasztáz/ventit ellenőriz
5. Win reinstall
6. Végül vissza a forumra sírni, ha még mindig nem jó.
Hátha valamelyik szervizes tudja fejből a helyes választ, mert már látott ilyet.(Amugy nekem egy toshiba l30 csinált egyszer hasonlót, amikor zárlatos volt az akksija)
-
kecsetif
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez inkabb energiagazdalkodasnak tunik. Nem a szorzot es a feszt veszi vissza terheletlenul?
-
b.kov
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
És az is fura, hogy a Synaptics hivatalos weboldaláról sem sikerül. Vagyis rákattintok a letöltés linkre és csak vár.

-
b.kov
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
BIOS Default Settings után úgy néz ki, hogy helyre jött.
Köszi, hogy elviseltél. 
-
b.kov
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezt megtaláltam. De ha továbbmész a Letöltésnél, akkor a nyelvkiválasztás után egy jelentéktelen oldalt hoz be. [link]
-
b.kov
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezek mind fel voltak rakva, de azért repair-eltem őket. A Synaptics-et azonban akárhol keresem a HP oldalán, nem sikerül letölteni. Találtam egy másik linket, szóval rajta van a gépen, de nem változtat semmit sajnos. Nem lehet valami BIOS/Win8.1 beállítás esetleg?
-
b.kov
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Értem. Akkor mi a fenét kezdhetnék ezzel? :S
-
b.kov
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Az ujjlenyomatot a HP weboldaláról, a biztonsági szoftverekkel. Egyébként a netes probléma megoldódni látszik, és rájöttem, hogy az Fn helyett a Ctrl billentyűt ismeri el funkcióbillnek. Át lehet ezt valahogyan állítani esetleg?

-
b.kov
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm szépen.

-
b.kov
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Értem, köszönöm!
szerk.: Milyen program pontosan?

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Na errol meg nem hallottam.
Ugye 2 videokartyat latszik a gepben, egy intel meg egy nvidia, en azt gondoltam, hogy az inteles az valami alaplapra integralt.
Jol ertem, hogy az akkor inteles lenne az IGP?
Vagy az mas? -
válasz
MasterMark
üzenetére
nem az látszik, hanem más a kép minősége
-
válasz
MasterMark
üzenetére
i3, de direkt azert vettem ilyet, amibe jobb videokartya van, hogy ne a procit porgesse a video lejatszas, hanem a gpu-t, altalaban simabb is a lejatszas vele, nincsenek tuskek ha esetleg valami elkezdi a procit porgetni.
Felrakom a gyarto oldalan levo drivert, aztan meglatjuk mi lesz. -
válasz
MasterMark
üzenetére
mert az nvidia-nak szebb a képe
-
enyan
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Na megoldódott, hardveraprón találtam 10 ezerért 2x2gb 800-as ramot (samsung). Beleszerelve (az eladó jó fej volt, még nála kipróbálhattam) a bios látja is mindet. Jön az ssd, aztán pedig a próba egy 64 bites w10-zel. Remélem most már nem lesz gond...
-
enyan
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Viszont így az új alkatrész kilőve. Nem szívesen veszek használtat számtekalkatrészből, de hát ez van. Bepróbálkozok 1-2 bontónál...

Köszi!
-
enyan
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát a laptopról ezt a leírást találtam, nekem a celeron 530-as verzió van. A chipsetnek ez az adatlapja, a procinak meg ez. Ebből azt tudtam összeollózni, hogy a chipset kezel 4gb-ot, a proci 64 bites, tehát elméletileg egy 64 bites oprendszerrel még működhetne is. Viszont a gyári leírás csak 2 gb-ot ír, lehet, hogy nem véletlenül. Találtam még egy ilyen diskurzust a témával kapcsolatban, de nem győzött meg egyértelműen.
-
enyan
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
2gb-ig bővíthető a specifikáció szerint, de a 945gme chipset tudna 4gb-ot is kezelni. :/
-
enyan
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Az tuti, hogy ez lenne a legjobb megoldás, csak erre van a legkevesebb esély hogy működik. Azt hiszem rákeresek 1-2 használt laptopos boltra, hátha van 5letük, meg ott esetleg lehet csereberélni a modulokat is, ha úgy alakul. Az új alkatrész ebben az esetben elég rizikósnak tűnik.
Köszi a segítséget!
-
enyan
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Az a baj, hogy kitbe 4gb ddr2 notebook ram 20 ezernél kezdődik, 1 db 2gb-os modul meg már van 7 ezertől (mondjuk ezt nem is értem). Közbe meg az egész nem ér semmit, ha tényleg csak 2gb-ig bővíthető. Ebben az esetben ha dual channeles a vezérlő, kitbe 13 ezer 2gb ram,1 db 1gb-os modul már van 4 ezerért. Viszont a gyári modult is elég hülyeségnek tűnik kicserélni egy ugyanolyan méretűre csakhogy menjen a dual. Egyébként megnéztem a cpu-z-vel és single-t ír, de mi mást írna egy modulra?
Leegyszerűsítve:
gyári 1gb ki, helyette 2x2gb
gyári 1gb ki, helyette 2x1gb
gyári marad, mellé 1x1gb
gyári marad, mellé 1x2gbezt kéne kisakkoznom úgy hogy ne költsek feleslegesen, de amit lehet azt ki tudjam hozni a gépből. Jahh és persze működjön rendesen.
Ötlet? -
enyan
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Úgy is kiderül, hogy csak egy modul van benne? Mert így gondolom boztos single, de azt kéne tudni, hogy kettő esetén kezeli-e dual módban. A proci elméletileg 64 bites, legalábbis az intel adatlapja szerint. Kell még más hogy vigye a 64 bites oprendszert? Ha modjuk tudna dual channelt, de két tök más típusú esetleg méretű modul van a két foglalatban, abból lehet valami gebasz?
Köszi és bocs a sok kérdésért, de nem igazán vágom hogy mit lehet és hülyeségre nem akarok költeni. Viszont aminek meg van értelme azt jó lenne kihasználni.
-
Gedeon31
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Az is megtörtént és mégsem jó. Előtte szuper volt minden, működött rendesen.
-
Gedeon31
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Az a baj össze van kötve mégsem aktív.
-
RocknRoller
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
telepítve. végül megoldotta egy újraindítás, de szerintem ez így akkor sem normális. köszi szépen
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Értem, de nekem 1db 2.5-ös SSD-vel lesz érdemes.
Szóval akkor még egyszer megkérdem: a caddy-ben milyen sebességre számíthatok egy 2.5-ös SSD-vel?
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Hogyhogy kell?

Talán a DVD-csatiról nem tud boot-olni?
Pedig a maintenance manual szerint opcióként elérhető bele a 7200rpm-es HDD.1.8"-as SSD-t nem szeretnék venni. HDD nélkül, az ODD helyére pattintott 2.5"-ös SSD-vel gondoltam használni.
-
w.miki
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
először úgy csináltam, de a HP egy csomó mindent critical-nak hazudott, amire igazából nem is volt szükség...
-
szabonagyur
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
WIn8nál megszűnt a matrica dolog, ha van a géphez az BIOS-ból aktiválja a megfelelő verziót.
-
Kempeti
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Már párszor lett rá téve másik is.
Ha bios-ba belépek, akkor is megfagy az egész, és semmitsem birok kezdeni vele. -
johnny500
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Kiegyensúlyozott (Ajánlott). Akksi most nincs benne ha ez számít.
-
kmisi99
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen én is így gondoltam, kösz a megerősítést!
-
Lalaland
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Holnap rápróbálok. Köszi.
-
doora18
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nagyon köszi!
M.2-re gondoltam. Ez is "mini karácsony", hogy belemegy. Egyébként tud valaki ajánlani megbízható belevalót?
Kerettel bohóckodást úgy értettem, hogy odd ki, helyére bevarázsolva a sata ssd.
Egyébként ha nincs szükségem rá, az odd kivehető? -
válasz
MasterMark
üzenetére
m2 igen, de sata ssd nem
ne tévesszük meg a kérdezőt, felteszem erre gondolt:
Mindenféle kerettel bohóckodás nélkül?
-
icons
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Azt hiszem teljesen igazad van

Köszi!
-
icons
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
"Internal Storage / up to 120 GB M.2 SSD"
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen le lehet, a neten van is hozzá szerelési utasítás. (SERVICE MANUAL)
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Közben minden meg lett.
A gép alján lévő borítást le lehet venni a garancia elvesztése nélkül? Arra gondolok, ahol a RAM-hoz vagy az m.2 foglalathoz, és a vinyóhoz hozzáférni.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Update: az adatolvasási dolog meglett, csak az Intel chipset driverét kell felrakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- Pénztárcabarát áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 /i5-1145G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

És eddig szinte mindegyik ilyen volt, nem kettő ment át a kezem alatt.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

biztos, ami nem alapon, meg akkor lehet, hogy menne a képernyő megosztás is az okostévére wifin keresztül.

Pyttawrx