Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sirály69 #48199 üzenetére
Való igaz, mondtad is, elfelejtettem. Bocs.
Végül hogyan sikerült a klónozás?
Tényleg, mi a legegyszerűbb módja szerintetek, hogy két m.2 SSD-t valahogy bekössünk egy gépbe? Notiba pl. Vannak olyan gépek ,amikben két m.2 hely van, pl. nekem is, de 99%-ban nem ez a jellemző.
-
-
ddmb
aktív tag
válasz
sirály69 #48133 üzenetére
Ez a problémád nagyon durva...
El nem tudtam volna képzelni, hogy ilyen problémák is lehetnek. Laikusként szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy miért van ez? Az SSD-nek van saját firmware-e, ami kommunikál az oprendszerrel... Hol történik a gebasz? Mi az amiért nem műxik egy nagyobb (vagy másmilyen) SSD?
Más oprendszerrel (Linux) működne a nagyobb SSD abban a gépben?
-
-
-
válasz
sirály69 #48163 üzenetére
Az business vonal volt gondolom, olyan mint pl. a HP Elitebook. Ezeknél is megcsinálják a dolgokat úgy, mint mondjuk a dell precisionnál. A Spectre nem üzleti vonal, ott - akármennyire is jó a gép, mert az azért jó, valljuk be
- más koncepció szerint megy a support.
Sajnos itt az 1TB-os SSD vonalon és feljebb, már nem olyan egyértelmű a kompatibilitás. Én először is azt tanácsoltam neked, hogy próbáld ki másik SSD-vel. Tudom ,hogy ez nehezen kivitelezhető, de ez lenne a legésszerűbb megoldás.
Nekem sem vállal a BMW garanciát arra, ha hozott alkatrészt építek a kocsiba, és nem jó vele. Még akkor sem, ha gyári alkatrészt, de nem a márkaszerviz teszi be. Úgy elhajtanak, mint ... Pedig sokkal több pénzről van szó
Múlt héten volt egy eset, ahol a vevő mindenáron olyan Spectre-t akart megvenni, amiben 256-os SSD volt, mert a többi paramétere tökéletes volt neki. Nem vállaltam az SSD bővítést, nem véletlenül. Úgyhogy végül megvette a 256-ossal, és magának intézi márkaszervizben a bővítést. Igaz, hogy drágább mint az árukeresőn, de legalább menni fog, vagy ha nem ,akkor nem ő bukja a gépben használhatatlan SSD árát.
-
hallador
addikt
válasz
sirály69 #48163 üzenetére
Ok, ezt a HP is megcsinálja neked, de ugye a Dell sem dolgozik ingyen, pláne ha Te vettél valamit bele.
A másik, ha pont ugyanolyan SSD-t akarsz beletenni, akkor a HP/Dell/Lenovo stb azt építi be amit Ő elad hivatalosan, nem azt amit Te viszel igaz? Mert az a Te felelősséged... Vagy szólj ha nem jól gondolom.Ha pedig Te viszed, akkor úgy 8 - 10 + Áfa szokott lenni az Órabér egy Entegro, Aloha szinten, ingyen nem fognak belenyúlni egy garanciális gépbe senkinek a két szép szeméért, pláne, ha a gépnek semmi baja nincs.
A HP-k egy szép nagy részében Toshiba van, lehet, hogy ezért a szériáért kivételt tett a HP de nem gondolnám.
Milyen kalóz SSD??? Ugyan azt tenném bele ami gyárilag benne van csak nagyobbat...
Mint írtam gyárilag Samsung PM981 van benne!!!!Na ha ugyanazt tennéd bele, mint gyárilag, akkor miért nem működik benne, csak azt kérdezném meg, mert végül is mindegy ki teszi bele, azt gondolnám nem az számít.
Ezek szerint nem volt Dell géppel problémád...
Ajjaj elég sok.
-
hallador
addikt
válasz
sirály69 #48161 üzenetére
Na ne túlozzunk. A Dell sem fogja megmondani neked, hogy milyen SSD kell bele, abban meg semelyik gyártó nem fog neked segíteni, hogy kalóz SSD-ket tegyél a gépedbe.
Pláne akkor, ha Te tegyük fel Samsung SSD-t akarsz beletenni, amit a Dell hivatalosan semmilyen szinten nem támogat, de a HP sem.Egyelőre ott tartottunk, hogy Te nem néztél utána a dolognak, ugye ezen ment napokig a keresgélés, hogy egy pontos típust sem tudtunk, legalábbis mi... .
Azért ha talpraesettebb vagy, akkor ki lehet keresni a HP szervizeket nem csak entegro létezik. Van még egy pár, gondolom feltalálod magad.A HP support pont olyan Mint a Dellé, nem mérnők, vagy szerviz technikus ül a telefonnál, hanem Call centeres, csak ameddig a Dell esetében Götögországban, a HP esetében épp kl tudja hol.
Azért szóljál, ha a Dell majd egy nagyon hasonló gépbe beletesz neked hivatalosan egy nem támogatott eszközt, amit ráadásul Te viszel...
Hülyeségeket nem kellene beszélni, nem baj, ha durcás vagy, az baj, ha valótlanságokat állítasz.
-
-
-
hallador
addikt
válasz
sirály69 #48148 üzenetére
A következő doksiban is le van írva:
HP Spectre x360 Convertible PC
A Dell és a HP ezeket pontosan dokumentálni szokta.
-
válasz
sirály69 #48141 üzenetére
Nem áll meg, csak az 1TB-os HDD bővítés nem olyan egyszerű dolog. Kompatibilitási gond is lehet. Ezért nem szoktam a Spectre és Envy gépeken SSD bővítést vállalni.
Itt most azt lehetne csinálni, hogy kipróbálod másik SSD-vel is. Persze ez nem egyszerű dolog. Ahogy én tapasztaltam, elég komoly árkülönbség van a gyárilag 512 és 1024 SSD-s gépek között. Nagyobb, mint csak az SSD ára indokolná.
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
sirály69 #38359 üzenetére
"For long-term storage, manufacturers recommend a 40 percent charge. This allows for some self-discharge while still retaining sufficient charge to keep the protection circuit active. Finding the ideal state-of-charge is not easy; this would require a discharge with appropriate cut-off. Do not worry too much about the state-of-charge; a cool and dry place is more important than SoC. Read more about How to Store Batteries."
Ez eléggé kiterjedt mérésnek tűnik nekem azért.
...de ez a long term tárolásra vonatkozik... Azért aki nap-mint nap használja, annak ez nem optimális. -
Ren Hoek
veterán
válasz
sirály69 #38347 üzenetére
Pont nem... elég sok akksis cikket és kísérletes tanulmányt elolvastam a témában... és saját tapasztalat is, hogy nekem magától szinte használat nélkül romlott eléggé le a régebbi notim akksija. Nagyon kevésszer használtam akkuról, szinte végig tápról ment 100% töltöttséggel.... és 30-40% romlott magától 6 év alatt.
A legrosszabb a Li-ion akksiknak ha 100%-os töltöttséggel melegebb helyen vannak. (Pl forró gépház)
Kimérték, hogy a legideálisabb állapot élettartam szempontjából, ha az akku 40%-os töltöttségen, és hűvös száraz helyen van tárolva.Sajnos a HP-nál nincs töltés szabályzás, mint Dellnél például (40%-nál megáll a töltés)
Úgyhogy aki huzamosabb ideig használja tápról, annak érdemes 40%-ra lemeríteni és elrakni egy száraz helyre. Néha pedig rá kell tölteni kicsit, hogy tartsa ezt az állapotot.Persze ezt sem kell olyan vérszigorúan betartani, de én 90%-ban tápról használom, úgyhogy így ideális. Persze a szünetmentes funkciónak lőttek. Na meg valaki szerint az akku fogyó eszköz, előbb utóbb cserélni kell minek kímélni.
-
válasz
sirály69 #38272 üzenetére
Valszeg nem vették meg, azért kérdezi. Használtként nehéz lesz ennyiért eladni, a gép már legalább 7-8 hónapos, van rá még 4-5 hó gari (Angliában 1 évvel adják).
Ehhez képest:
HP Pavilion 15-n001sh fekete/ezüst - 139 900.-
Core i3-3217U,6GB,750GB HDD,AMD Radeon HD8670 1GB,Win8,2 év gar.szerintem a gyenge proci, használt állapot és kevés gari miatt max. 100-at ér.
Tudom ez nem a beárazós topic, de talán segítettem
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest