- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Szaszati #38013 üzenetére
Megértem, hogy óckodsz a garitól, de az 100%, hogy nem normális, hogy idle-ben teker, linux alatt, úgy, hogy nem villog a ledje... Meg BIOS alatt? Nekem meg se nyikkan. Idle-ben is a fejet pakolgatja nagyon halk kattanásokkal és ennyi. Ha teker, akkor azonnal villog a led fehéren.
Egy HDTune tesztet csinálj rajta, mindenképpen, és linkeld be ide, vagy a 'HDD problémás' topicban.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Szaszati #38010 üzenetére
Akkor nincs mese, ez garis lesz.
Amúgy ebben melyik van? A Toshiba (remélem jól rémlik)?450 G1-ben az van 1 TB-os, és alapból egy retek sz*r. Legszívesebben kidobnám belőle. Hangosabb, mint a régi ASUS-é, és szerintem lassabb is (mint egy majd 6 éves konzumer ASUS-é) Virtual linuxot futtattam rajta, meg néha alapból kifut a memóriából és ha elkezd swappolni, akkor olyan szinten belassul a gép, hogy már fáj. Tesztelgettem én is, mondom ilyen nincs, ez mechanikai hiba... Rengeteget tekert, de az a win 8.1 miatt. Szerencsére idle-ben nem csinálja, de amikor teker, akkor szinte megáll a rendszer (i5 4200M) alatt... Megy majd bele SSD, tehát nem parázom túl, de alapvetően sem szabad sokat várni tőle...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Szaszati #38007 üzenetére
Adatokat gondolom kimentetted már... én is halogattam egyszer régebben, mert csak kattogott, meg fura hangja volt, de működött... aztán egyszer csak nyekk. és oda is veszett az összes adat
Amúgy BIOS-ban gondolom nincs ilyen hangja... A rendszer erőforrások 100%-os lemezkihasználtságot mutatnak? Mert ha nem, akkor tuti, hogy valami mechanikai kehéje van.
A HDSentinel önmagában tényleg pite, mert értelmezni kell a SMART adatokat saját szemmel, lehet a határérték máshol van, van nincs specifikus határértéke, vagy csak nem jelzi a SMART.
HDD-s topikban lehet többet tudnának segíteni, ott tényleg szakik vannak, nekem is ott segítettek.
-
-
válasz
Szaszati #38000 üzenetére
HD sentinel egy kalap ...
1 TB-s külső HDD, amin a gyerekek filmei vannak, haldoklik hetek óta. A senitenl 100%-os kondíciót jelez rá... A gépemben lévő második HDD, egy 640-es Toshiba tökéletesen működik minden nap, évek óta. A Sentinel 99%-ot jelez, mert szerinte van rajta hibás szektor (nincs)...
-
-
válasz
Szaszati #37934 üzenetére
Kapcsold ki az automatikus frissítéseket, hagyd a gépet 10-15 percig a neten. utána jó lesz, nem fog tekerni.
Ja, mindenekelőtt töröld le a f*s gyárilag feltett vírusírtót, pl. Norton vagy a megrosszabb McAfee...
De ha mindenképp újra akarod telepíteni, EZ a program kiolvassa a kulcsot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Lenovo ThinkPad T490s - i5 8365u I 16GB I 256GB nvme SSD I 14" IPS FHD I HDMI I Cam I W11
- Dell Latitude 9410 i7 / 15GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijekző Profi gép, kedvező áron!
- Lenovo Thinkpad P72 17.3" Intel XEON E-2186M 6 mag Quadro P5200 16GB, 32GB RAM 2TB NVME SSD
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest