- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #74150 üzenetére
Egy deepcool ak500s, de valamiért gyárilag csak egy pár fan clipet adnak hozzá (?), ezért írtam nekik, hogy küldjenek már még egy párat, mert én 2 ventit (deepcool fc120) akarok rárakni, szóval az most csonakázik valahol Kínából.
A tápon, a vgán, a házon, a ventilátorokon, a hűtőn és a ramon kívül semmi sem fog világítani.
-
exoduss
tag
válasz
Grave_444 #74073 üzenetére
Mire gondolsz? Az rgb-re?
Jelenleg azért van így, mert az előző konfigból kimaradt 3db noiseblocker venti. A ház elejében van 2db gyári 140-es lian li és alá csak 1db 120-as fer be. :/ Persze a két első és egy hátsó gyárit is váltani fogják majd ledes ventik.
Érdekes még, hogy felülre csak 240-es aio-t támogat a ház, de némi kókányolással befért egy 280-as. -
sixpak
nagyúr
válasz
Grave_444 #74030 üzenetére
Nagyobb vga-val valóban szebb lenne, de azt nem cserélgeti annyit az ember, mint a többi alkatrészt.
mpierre: ty.
Ebbe jobban bele kell ásnom magam, mert az összes ventimhez ez a quick turn screw van, egyet csavarsz és kész van:Morris: ja, nem olcsó a Corsair....de a Lian Li sem.
-
-
Simivok
senior tag
válasz
Grave_444 #73807 üzenetére
Köszi szépen.
Így van Silent wings 4. Először pure wings volt az összes mert hát az se volt olcsó, gondoltam biztos jó lesz. Sajnos nem vált be, mert volt egy halk kerregése. Sw4 viszont olyan mintha be se lenne kapcsolva gép.Utánanéztem, direkt a nh-d15S variánst vettem.
Először BQ dark rock 4 volt. Viszont egyrészt nem hűtött olyan jól, másrészt zavart hogy van az a 4 fém standoff amibe belemennek a csavarok és nem volt alátétje és a fém érintkezett az alaplap felszínével.
Tanulság: jobban jársz ha a kicsivel drágábbat veszed.
-
Biga123
addikt
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Grave_444 #73609 üzenetére
A színe, vagy az "elrendezés"? Mert ha utóbbi, akkor mentségemre szolgáljon, nem tudtam értelmesen elrendezni, vagy... Csak éppen nem érdekelt.
Ha meg a színe, akkor arra is van kifogásom, ami az lenne, hogy csak 50-es Sata kábelek vannak itthon, ez az 1db megmaradt egy korábbi rendelésnél a fő konfignál, 20-as, viszont látszólag ez is hosszú.
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Grave_444 #73267 üzenetére
Szépen kicentizted ,biztosan nem volt könnyű ,mindenképp elismerést érdemel a munkád.
Gondolom jó halk is az a cpu hűtés ,én is ilyesmit vennék már csak manapság ha cserélnem kéne.Majd a lga1700 topikba dobj egy cinebench r23 -at hwinfo al ha van időd és kedved ,kiváncsi vagyok.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Grave_444 #71953 üzenetére
Nincs benne IGP (R3 3300X).
Bár ha lenne, akkor is lenne benne dVGA, az előd gépben volt IGP és dVGA is.
Néha kell egy kis pici game is, ahhoz kevés volt a HD630, jelenleg egy GTX 960 van benne, ez a szint elég.
A képen nem látszik, de itt van előtte a retro bench pad, hosszabb teszteknél akad idő némi játékra. -
Kobe
veterán
válasz
Grave_444 #71943 üzenetére
Vagy csak szimplan a minosegibb harisnyazott tapkabelek szelessege is mas, mint a gyarie es tobb helyet igenyel, foleg ha nem pknt egyen-hosszuak a gyarival
Ettol fuggetlenul pl atx alaplap bal felso csatinal csak igen massziv feszitgetessel sikerult normalisan visszakunkoritani ugy hogy ne feszuljon allandoan a csatlakozo oldaliranyba (nem tul szerencses plane hogy azon a reszen van az egyik standoff csavar, ami lefogja a lapot, igy lehalabb kaphat egy jo kis allando feszitest oldaliranyba a betap csati….)+ Lian-ek siman rairjak erre a felallasra is hogy a 120as felso ventillatorokkal ATX modban is gond nelkul kompatibilis, hat pedig boven akad olyan venti amelyik az alaplap csatlakozo-takaro fembordatol + tapcsatlakozotol boven nem fer oda rendesen….
Nem egy rossz haz, de “take it with a pinch of salt”, ahogy mondjak
Nekem az EVO RGB re csere garantalt, full akvarium mode mint az NZXT H9nel es a par plusz centinek hala normalisabb ATX support
micro lapokkal meg nem szivok, sosem hyartjak azokat amelyikre igeny lenne, kotott a valasztas, de cserebe jol felularazzak -
jones965
Modder
válasz
Grave_444 #71923 üzenetére
Tetszik az oldallapok csavar nélküli rögzítése, illetve a táp elhelyezése.
Az már kevésbé, hogy ha a frontra raksz be ventit, egyrészt alig kap levegőt, másrészt ide nem került mágneses porvédő, ellentétben a gép alját teljesen lefedőtől.
Meglátásom szerint a nagy hődisszipációs rendszernél az alsó beszívó ventilátorok csak nagy fordulat mellett tudnak kellő légáramlatot biztosítani.
Az összeszerelése nekem tetszik, szerelhetőség szempontjából nálam 10-ből 8-at kap a vizesrendszer miatt. A harisnyázott tápkábelek nem előnyösek a hátsó traktusban való elhelyezésre.
Egyébként tetszik. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Grave_444 #71876 üzenetére
Hát azért írtam 2080ti-t, mert azok elég hosszúak, főleg a 3 ventis kiadások.
Nem feltétlen 2080ti a terv mellé. Mondjuk ha 4K-ban játszanék és magas grafikán akkor már van jelentősége, full HD-n nyilván CPU bottleneck lenne a párosból.
Igen a topicot kicsit eltéveszettem, azért mellnézést kérek. -
guftabi96
addikt
válasz
Grave_444 #71527 üzenetére
Iszonyat nagy és nehéz. Gondolkoztam már rajta, hogy lerakom az asztal mellé, mert nem férek tőle.
A Lego ideiglenes megoldásnak indult, de már 2 hónapja így van, de le lesz majd valamikor cserélve.#71528 duronx
Az előlap és a teteje zárt, az oldalukon van egy-egy keskeny perforált sáv. A tetején a képen látszódik is, az elején a másik oldalt van.
Itt látszódik a képeken, hogy hogy van.
Hőfokok vállalhatóak.
Bf2042 128 fős multiplayernél kb 100%-on teker a cpu és a kártya is. Előbbi olyan 65-70 körül szokott lenni, a processzor (curve optimizer -20offset) pedig 78-80 között.
De a ventilátorok is 1000rpm körül mennek, szóval nagyobb zajért cserébe lehetne nyerni pár fokot.#71529KAMELOT
Na, ilyen biztos nem leszmég moduláris táppal sem foglalkoznék ezzel. Ráadásul teljesen zárt az oldala. Teljesen jó nekem ez így.
-
pilipi
aktív tag
válasz
Grave_444 #71499 üzenetére
Tesco gazdaságos gép, de elvagyok vele.
SAVIO Shadow X1 ház (cserélve lesz hamarosan, csak még nem tudtam dönteni mire)
Igazából a Cooler Master MasterBox Q300L tetszene, csak oldalt vannak a gombjai így nekem az kilőve( hacsak nem cserélek asztalt is hozzá)
#71081 itt nem férnék hozzá a gombjaihoz
Msi socket 1700-as lap
Intel Core i5-12400 CPU
Msi GeForce RTX™ 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC VGA
Deepcool AK400 hűtő
ARCTIC P12 PWM PST 4x hűtő
Deepcool PF700 táp
G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz memória
2x Samsung SSD (256, 512)
1Tb Toshiba HDD -
Eagle16
addikt
válasz
Grave_444 #71440 üzenetére
Nem hatalmas, bár a tiedhez képest az
Rövid, de széles. 2x18 már nem fér el alulra, csak ha kiveszem az első, alsó 18-ast, mert ez a compact verzió, a nagyba bemegy alulra is a két nagy. Egy 14-esre gondoltam, mert egy 18-as Fractal venti igencsak drága (11-12k), kettőnek meg nem látom értelmét, mert elöl 2cm-re van a vga-tól az alsó venti, szóval minek tegyek még alulra is, keresztbe fújna a két venti. A fan hub-on még van 7 hely mondjuk
De szeretem egyszerűen tartani a dolgokat, tetszik így, hogy a két nagy venti van csak és elégségesek, más részről meg minek van fent a táp, ha alulra nem rakok semmit. Legalább használjam ki ezt az előnyét.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Grave_444 #71236 üzenetére
Ebbe a kiskecóba nem overkill ez a sok 14es venti?
De amúgy én is ezt tenném a helyedben. Nem sok ideje van felmelegednie bárminek is.Nekem az arctic p12 pwm pst jött be, mint házhűtő, de a radiátorra is olywt, vagy azt teszem. Házhűtőnek meg a nagytesóját a p14-et. Elég halk és jó a légszállítása.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Grave_444 #70883 üzenetére
Beszereztem a kártyát, ami miatt is ezt a házat választottam.
A procihűtőre tervben van egy 14cm-es BQ ventilátor, illetve lehet hátra is.
Azon kívül az 5db házhűtő 140mm. Ilyen kis méretnél szerintem elég jónak számít, ha elfér belőle 7db, még ha gyárilag nem is passzol bele. (Előre-hátra csak 12-es rögzítés van.)
A táp fölé tettem porszűrőt, egész tiszta marad annak ellnére, hogy elöl-alul-felül mesh. -
Floyd80
addikt
válasz
Grave_444 #70886 üzenetére
Jó lett, grat. Ezen van kijelző az elején?
A VGA-hoz pl. az Akasa-nak van ez a hosszabbító, ezt vettem múltkor, kábelfésűvel jól mutat. De csak akkor, ha a kártya alatt el lehetne vezetni.
FLEXA V8 | 8 pin VGA power 40cm extension cable | Akasa Thermal Solution
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
Grave_444 #70724 üzenetére
"Szerintem érdekes amíg írtál, de amíg saját bőrünkön nem tapasztaljuk, addig nem foglalkozunk vele eléggé."
megnyugtat és öszinte örömmel tölt el hogy van aki érti. ez egy teljesen normális felfogás, azon pufogni hogy "hátnekemúccsenemleszvírusom!!" az nettó szamárság."Kiber/IT biztonságnak megfelelni pedig szerintem profi, feltörhetetlen szinten baromi nehéz"
nem nehéz. lehetetlen. feltörhetetlen rendszer nem létezik, olyan van amit nem éri meg feltörni. az asztali gépek egyébként népszerű targetek, pont a jobbantudó de inkompetens júzerek miatt. az adatok hagyján, egyéni szinten valóban semmit nem ér, viszont a hálózati kapcsolattal és a számítási kapacitással már kiváló botnet kliensek, amit remekül lehet akár DDoS swarmban vagy csak sima spam/phishing relének használni.
az meg aki elpoénkodja, végülis szíve joga. nem kell vele foglalkozni, csak tudj a potenciális következményekről és ne áltasd magad azzal hogy ha nem veszel tudomást valamiről mert nem értesz hozzá akkor a probléma megszűnik.
ezzel a felütéssel itt tényleg zárom a soraimat, üdvözítő volt egy értelmes választ olvasni a soraimra, akit érdekel a téma az majd kitárgyalja a releváns szaktopikban. már így is tovább maradtam mint ameddig szívesen látott vendég voltam itt asszem -
LLKobe
veterán
válasz
Grave_444 #70534 üzenetére
aki férfi létére azt mondja nem szereti az nem ért hozzá
Vagy csak ne általánosíts mint egy 10 éves, és fogadd el hogy nem mindenki egyforma.
Én is utálom a sört, a whisky-t meg szeretem. Nem szeretem a focit, a kosárlabdát meg igen. Akkor kevésbé vagyok férfi mint te? Hagyjuk már 🙂 -
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #70420 üzenetére
Én is próbáltam megúszni spary-el, sokszor, de csak szétcsaptam vele a por egy részét, a maradékot meg jól odaragasztottam a kondenzzel. Macerás művelet ja, nem is csinálom minden héten, 1 évben 2x elég belőle bőven.
De én fél munkát nem szeretek végezni, akkor inkább maradjon poros.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Grave_444 #68621 üzenetére
Sziasztok!
Ismét történt egy fejlesztés. Most mATX lappal kimaxoltam a 17,5 litert.
("Maga a szerelés most még nehezebb volt.
ARGB kontroller, alaplapról USB-SATA táp, 5x ventilátor vezérlő.
A táp mögött CPU 4+4pin, VGA 2x 6+2pin és az előlapi audio is el van dugva.
Alaplap alatt a 24pin, előlapi USB 3, sok ventilátor kábele, ARGB a procihűtőről.
Behelyezni csak videókártyával a PCI-E slotban lehet, mindezt úgy, hogy minden vezeték a helyén legyen és ne sérüljön. A "kábelmenezsmentre" büszke vagyok.
Minden esetre elégedett vagyok a végeredménnyel, szebbre nem igazán tudtam volna.")
-
palfitom
félisten
válasz
Grave_444 #69167 üzenetére
Köszi!
Nem érzem különösebben hűvösebbnek, de a Red Devil amúgy is egy kitűnő hűtéssel rendelkező kártya. Annak ellenére, hogy a P3-ban nem volt légmozgás, és még le is takartam a tetejét, ott sem izzadt a kártya.#69163 smiti
Nincs olyan konkrétum, még szoknom kell...
A VGA-kábelekkel én is babráltam egy darabig, próbáltam fölülről is, de se ott, sem alul nem az "igazi". -
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #68748 üzenetére
Köszi, most hogy nézegettem a képeket kénytelen voltam egy ssd led covert rendelni, amit majd a táp tartóra fogok feleszkábálni, mert azon az oldalon nagy a sötétség.
Csak lapot is cserélnem kell, mert a mostani csak 12 voltossal van ellátva, a ledes cucc meg argb. De már úgy is aktuális, 4 éves a lap, ideje frissíteni a setupot. Akkor legalább a ventiket is lecserélhetem argb-re, ha nem lenne mire elverni a pénzem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest