- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Én ikeás IDASEN-t venttem. Ahogy néztem ebből nincs olyan ami olcsó és jó. Az olcsók, és több drága is lötyög / inog mint a xar. Azzal meg nem lehet dolgozni, lobognak rajta a monitorok.
Elnézve a kínálat minőségét, én tuti nem vennék olyat amit nem rángattam meg előtte... -
LLKobe
veterán
Én most vagyok túl ezen a kérdésen. Asztal + szék csere megvolt 430k-ból.
Székből egy használt felújított Herman Miller Aeron classic.
Állítható asztalokat mind végignéztem az IKEÁ-ban, és mind lötyög mint a sz*r, KIVÉVE az IDASEN az olyan stabil mint a beton. Vettem egyet belőle, plusz egy asztallapot szintén ikeából.
10 év gari van az asztallábra ami nem rossz. Messze nem tökéletes, de olyan stabil mint az állat. Ami kicsit fájó hogy nincsenek rajta preset gombok, csak app-ból lehet menteni és állítani preseteket. Hülye megoldás, de nekem így is megérte. -
LLKobe
veterán
Szép, de a ventik elrendezése szerintem nem jó. Gondolom a ház elején lévő 2-3 venti szív befelé, és ha jó számolom 10db venti tolja kifelé a házból.
Így negatív nyomás van a házban, nagyon poros lesz idővel.
Szvsz. ezt kb egálban kéne elosztani, hogy legalább minimális pozitív nyomás legyen. -
7Sony7
addikt
Nos, mivel nem ismertem a vezérlődet, ezt nem tudhattam, bocs. Ettől függetlenül a hibakeresést úgy szokás kezdeni, hogy lehúzunk mindent, és egyesével rakjuk vissza. De ezt úgy gondolom, te is tudod. Mi van, ha az egyik venti terheli túl a vezérlőt? Jó, kicsi az esélye, de nem nulla.
-
VTom
veterán
Sejtettem. Ezek mindig baromi hoszúak, és mivel egyenként harisnyázottak, vastagabban is, sokkal nehezebb velöük doglozni. Nekem anno harisnyázott toldóim is voltak, az meg aztán tényleg katasztrófa, ráadásul mATX ház volt az is.
Ha zavar az elrendezés, vagy nem akarsz vele annyit szórakozni, de szeretnéd, hogy szép legyen, akkor egyedi méretre lehet készíttetni kábeleket itt aprón.
Minden másra meg ott a takarólap, az pont ezért van
-
VTom
veterán
Egy "kis" idő ráfordítással azt a sok harisnyázott kábelt szépen össze lehet kötegelni, hogy a takarólap síkjában legyenek.A radit tudod még feljebb rakni ennél, ha a cső és a venti kábelek engedik.
A gép építésnél sajnos a kábelekkel b*szakodás a legutálatosabb dolog, és rohadtul időigényes tud lenni, de az összképen ez tud javítani a legtöbbet.Az EVO-ban bitztosan sokkal könnyebb lesz, de ott is kell majd vele szórakozni azért.
-
KAMELOT
titán
-
sixpak
nagyúr
Na, ezek frankók neked....nekem valami túlárazott Corsair cuccot kell vennem, mert a
lighting node pro-hoz nem tudnám csatlakoztatni, mókolás nélkül ezeket. -
fudi2002
nagyúr
Nekem az Xl volt. A takarólemezek fülei annyira vékony lemezből vannak, hogy hajlanak és következőre törnek. Szellőzése elméleti síkon jó, gyakorlatban nagyon gyenge. Tető pöckös rögzítése rémes, könnyen törik. Sztem rossz vicc ez azagyonhypolt házszéria. Megváltás volt Haf xre visszaváltani. Utóbbi minden apró részlete az elpusztíthatatlanságot érezteti, miközben szellőzésben élmezőny. Ráadásul pici moddal 420mm aio simán befért.
-
törölt tag
Van és muszáj, hogy legyen, hiszen a gyári vezerlokkel osszeveszik. Nekem Roccat, Asus, es Corsair cuccaim vannak.
Az Asus alaplapi RGB-t kiválóan kezeli, a Roccat Swarmot feltettem az egér és a billzet esetleges allitgatasaihoz, és nincs is baj, ha nem fut, azaz nem inditom a Windowssal.
De az iCUE sajna akkor is belepofázik a dolgokba, mikor erre senki nem kérte, ugyhogy Corsairból csak is ventik, hűtés, és egyéb RGB esztétika lesz. A billzet és egér tekintetében pedig maradok akkor a Roccat nál, mert ha valamit át kell állítani, csak elinditom a Swarmot, át állítom, utána kilépek, és megint jó.
ICUE esetében sajna le kellett uninstallalni, hogy a Signal RGB visszakapja a vezérlést. Ennek mondjuk akarok adni majd még egy esélyt, mert felületesen néztem csak át, de itt sajna nem elég, hogy nem indul a Windowssal. -
törölt tag
Nem pörög jobban az AIO ventije sem, mint a házventi, illetve ez függ sokmikndentől.
Elsősorban attól, hogy azonos tipus e a házventikkel. Nálam (egyelőre) nem azonosak, mert a gyári házventiket most cseréltem QL120-akra (4db) az AIO-n viszont maradtak az ML ventik. Ez a két tipus más és más fordulatszámtartományban dolgozik, és mivel ugyanúgy CPU tempre vannak beállítva, így picit jobban pörögnek.
De ki lesz cserélve ez is QL-esre, akkor ugyanaz lesz.
De be lehet állítani neki más profilt is, pl quiet helyett balanced, vagy max, vagy egyedi profilt, egyedi görbékkel, akkor természetesen más lesz a fordulatszámuk, azonos hőmérsékleten.
Nálam a 4. és 5. ventik az AIO, van még egy 6. is de az nem látszik.
-
freemanone
addikt
Lényegében igen, össze kell kötni a szálakat, az ARGB az plusz minusz 5V és data szálakból áll. A csatlakozó formája meg épp gyártó függő, de a 3 tüske mindenhol ugyanezt csinálja. Egy dolog fix, hogy +5V és data egymás mellett van, amiből a belső a data, amíg a -5V külön fut, egy láb kihagyással.
9db ilyen veni már 3.6A-t tesz ki a gyártó szerint, amit nem fogsz tudni meghajtani 1 headerről, ámbár ez is csak féligazság, mert valszeg még működni fog, csak nem full fényerőn, bár ez már majdnem 2x túllépi a keretet amit 1 header általában tud, azaz 2A-t. Plusz az AIO hűtőn lévő ventik, aminek nem látom a specijét, de tételezzük fel, hogy hasonló, akkor már több mint 2x túlléped a keretet, szóval nem lesz valami fényes, már ha így még világít.
ARGB-nél még a daisy chaining sem annyira egyértelmű, mert nem mindegy milyen effektet akarsz elérni. Ha párhuzamosan összekötik őket, akkor mindegyik ventin ugyanaz az animáció fog menni sync-ben, amíg ha sorban vannak kötve, akkor kezdőponttól végpontig, van egy hosszú ARGB láncod, nem pedig 12 pixel ismételve mindegyik elemen egyszerre.
Ezt tápolhatod a kötések között is extra bemenő ággal.
Jah és igen.... jön a nyár, ez közel 20W RGB, aminek jó része hőként jelenik meg. Ez még nem olyan vészes, de érdemes tudni, hogy minden melegebb lehet a gépben pár fokkal.edit: Jut eszembe daisy chaining.... ugye ezek neopixelek lényegében, ahol az animációnál megadod hogy hány darabod van a loop-ban, mert ezt nem tudja magáról a szalag. (a ventikben is csak egy vékony szalag van kvázi) Namost ha eltérő számú pixelből áll 1-1 loop, akkor ha 12db-ra van állítva a header, de az egyik ventin 14db pixel van, az a két pixel sosem fog világítani. Amíg ha azt mondod, hogy akkor legyen 14 pixel, a rövidebb loop-okon nem lehet tökéletes kör animáció a rövidebb szalagon, mert színtörés lesz a túlfolyás miatt.
Szóval ahogy már kezditek érzni... a legjobb egy gyártó vackával betárazni, avagy full DIY-ba lemenni.
-
törölt tag
Na én az ilyen kavarások miatt tettem le a voksom a Corsairnél. Egyébként szeritnem a Commander Corenak működnie kell az Arctic ventikkel is. (Illetve bármilyen PWM ventivel, azt írják)
Az elosztással aztán lehet kavarás, splitterrel, vagy nodeval? Nem tudom, én is az elején állok még, szóval nem tiszta a kép nekem sem, hogy mit mivel, meg hová. De egyelőre 6db ventit kezelek, arra meg pont elég a commander core, amit amúgy adtak az AIO-hoz, szóval már csak ez miatt is megérte
Ha eljutok a végéig, úgy is írok egy szösszenetet ide. -
Kobe
veterán
Bedobom ide is a kerdest mert elegge beneztem az rgb kabelezest, es itt eleg sok rgb eszteta van
1, a hazban 9 db venti lesz, mindegyik Arctic P szeria, PWM PST A-RGB
- 6db 14es, 2 elol, 2 felul, 2 alul
- 3db 12es, 2 a 240es galahadra kerult ra, 1 meg hatul kifujonakHogyan lehetne mindezt ugy radrotozni az alaplapra, hogy mukodjon is a vilagitas mindegyiken? (Rog strix B550-F gaming wifi, elvileg 1 db ARGB header csati van rajta, de azt mar "foglalja" a galahad vezerlese
Gondolom daisy chainelni kellene a ventik rgb kabeleit egymassal es utana valami splitter kabellel a mar "daisy chainelt" kabelt bekotni egy elosztokabellel a galahad melle az alaplapi argb headerre?
Vagy ennyit mar nem bir el egy mobo header csatlakozo?
Vagy valami hubba kene bekotni oket es ugy a lapra? (erre johetnek tippek) (galahad melle vagy masik aljzatra?)A masik problema: a galahadre szerelt P12eseket is probaltam egyelore bekotni a hozza valo splitter kabellel, de mas az rgb csatijuk
Galahad oldalan ez van:
[kép]A P12eseken meg ez:
[kép]
[kép](ez mindegyiknel problema lesz, az osszes vebti ilyen)
Valami atalakito kene hozza?Koszi a tippeket
-
törölt tag
Ha gyári cuccokban gondolkozol, és fontos az RGB, akkor csakis Corsair. Egyrészt nekik van elegendő eszközük ahhoz, hogy egy komplett konfigot összepakolj.
Másrészt, még mindig ott az alaplap, meg a VGA, amit a Corsair nem gyárt, viszont az Asus Aura implementálható iCUE alá. Azaz, az iCUE szoftverrel tudod vezérelni az Asus Aurás cuccokat is.
Egyetlen más olyan brandet sem tudok, aki így lefedné a teljes palettát.De sajna a Corsair tudása is kimerül a szimpla villogtatásban, ami valljuk be, nem ér annyit, amennyibe kerül.
Van ugyan valamilyen audio responsiv megoldásuk, de nekem nem sikerült életre kelteni, és leírás sem nagyon van erről.
Úgy működött, hogy Wallpaper Engine némelyik háttere tud LED vezérlést is, és azon keresztül.
Játékprofilok pedig egyáltalán nincsenek.Elvileg tud viszont Alexát, és Google Homeot, de eddig még nem jutottam el. Ja meg Philips HUE-t is.
Viszont ezueket tudja a Signal RGB is, csak az még eléggé beta állapotú, de remélem dolgoznak rajta a srácok ezerrelNincs olyan megoldás jelenleg, ami után az ember megnyalja mind a 10 ujját, sajnos, és ez elkeserítő.
-
törölt tag
Van itt egy kis képzavar nálam, ami a kompatibilitási listát illeti. A felsorolásban van egy ilyen tipus, hogy Cooler Master MK550 v2, (jobb oldali oszlopban, felülről a második) ami tudtommal nem létezik és valószínáleg elírás lehet. Jó eséllyel az a CK550 v2 lesz, azaz a Te billzeted utódja.
Ha gondolod rákérdezek a supportnál, de ha váltanál, így megoldódna a problémád, és nem is kellene teljesen más perifériában gondolkoznod. -
törölt tag
Nem írtad le, pontosan milyen eszközeid vannak, de nézd, itt van egy elég korrektul összerakott lista, amiből Te is kikeresheted.
Amúgy sajna úgy néz ki, a CK550 tényleg nincs a listábanA többit nem tudom, mert nem írtál pontos eszköztipust.
De ahogyan olvasom, a CK550-nek amúgy is voltak RGB gondjai, a saját felületén is. Ebben az esetben, ha fontos az RGB, én lehet elgondolkoznék váltáson. Végülis, egy ilyen periféria esetén elég nagy súllyal van jelen az árban ez a ficsör, ergo nem árt, ha rendesen működik.
Egyébként az elég gáz, hogy 2022-ben ott tartunk, hogy minden gyártónak saját platformja van, ami még véletlenül sem kompatibilis egymással (kivéve talán a Corsair egy picit) ráadásul ezek a platformok kb zéró extrát tesznek hozzá az értékhez, vagy maximum annyit, hogy lehet variálgatni, meg random villogtatni a szineket.
Az, hogy zenére villogjon, vagy neaggyisten egy játék alá legyen interaktív fényjáték, már olyan extra, amit külső gyártó valósít meg extra pénzért.
szerk:
Mindegy is, gyorsan rendeltem 4x QL120 ventit, azok már mutatnak valamit RGB-ben is. Van áruk az tuti, így most a VGA marad a helyén, nem lesz arccal kifelé fordítva. Azt majd legközelebb. -
zsombor22
aktív tag
Nekem két ilyen szettem van [RGB 200Pro] és támogatja a razer croma rgb-t.
-
Floyd80
addikt
Phanteks esetleg? 2 db 45 centis csík van benne, 13-14 eFt.
-
Mofli
csendes tag
Szia.
Az Arcticnak van a P szériából 12-es és 14-es változata és a ventis topikban ajánlott is, nekem is az van a Miniben. Ráadásul van belőle fekete, fehér és már A-RGB-s is.
Hol sikerült beszerezni az Air Minit? Én magyar webshopban csak 1 helyen láttam eddig februári szállítással. -
Cthulhu Dawn
őstag
En ugy szamoltam emlekeim szerint, hogy nagyjabol hasonlo arban jottem ki mdpc-x hozzavalokkal mintha cablemodrol rendeltem volna, cserebe viszont eg es fold minosegben a kulonbseg, plane 15 AWG kabelekkel, plusz a hosszusagot is teljesen ki lehet centizni. Persze elismerem hogy ehhez akarni is kell vele foglalkozni, mert kulonben tenyleg hetekig ott lesz felreturva az asztal szelen
.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Egyedileg keszitettett ugy is csinalhatsz, hogy 0-rol epited, ugy pedig beken hagyhatod a gyari kabeleket. En is ugy csinaltam.
-
DonDennis
senior tag
Hát ez tök egyén és szerencse függő. Nekem nem volt se aio se sfx tápom szóval nekem win win volt a H1, és szerencsére semmi bajon nincs vele. Az NZXT táp meg 650W és 80Plus Gold, oké nem egy SF750 de, az meg amúgy is 55.000+, csak egy tápra. Az pedig ahogy neked kezelték a ház problémád tényleg elég szomorú, valószínűleg ha én jártam volna így meg én se szeretném az NZXT-t de itt meg bejön a szerencse faktor. Én csak azt akartam mondani, hogy egy hasonlóan igényesen kinéző, könnyen szerelhető, esztétikus házat mint a H1 emberi áron nem találni sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Diablo IV
- Milyen légkondit a lakásba?
- Viccrovat
- Tőzsde és gazdaság
- Honor 400 Pro - gép a képben
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged