- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novver
senior tag
Nekem a belkin túlfeszültségvédős elosztó valszeg nem fog beleférni mivel dupla soros Belkin 6 Plug 2 m (BSV604vf2M). Így rendeltem az APC-től az (elméletileg)EU-ban kapható legnagyobb joule védelemmel ellátott APC PME5U2B-GR -t. Aminek illene beleférnie, és/vagy a javasolt 3M VHB 5952-vel felragasztom egy olyan helyre ami közelebb van a kezemhez, hogy ne kelljen hajolgatni.
Bár teljeskörűen felújított elektromos hálózat van a lakásban egészen a villanyóráig rézvezetékkel, úgy nőttem fel hogy lekapcsolok minden nem létfontosságú elosztót ha elmegyek otthonról.
Azért az OLED care-t hagyni fogom végigfutni mindig az új monitoron, addig nem kapcsolok le semmit. -
sixpak
nagyúr
Köszi, már ránéztem, mielőtt megvettem, de még default-on megy, így sem meleg játékok alatt annyira.
Lehet kap majd egy custom curve-öt, azzal nyerek 10 fokot kb.
Amúgy onnan lehet tudni, hogy el van rontva a kialakítás, hogy a világ legjobb AiO-ja hűti, de hidegek a csövek, meg a pumpa is, egyszerűen nem tudja átadni a hőt a kupak...azt hiszem azért, mert a kupak alatt van közvetlenül a 3D cucc. -
vezeralmos2
senior tag
Delidet nem látott, de contact frame van, gyári keret alatt sosem volt.
Meg nekem az e-magok ki vannak kapcsolva, semmi szükségem rá. 8/16 szál, stock órajel, teljesen elég így rá.
Ha e-corekkal együtt is küldeném 200+ watton, akkor lehet tennék rá egy nagyobb tornyot, de nincs nekem szükségem akkora teljesítményre. -
Speedy007
őstag
Itt nem csak a arról van szó szerintem hogy a léghűtés elég e vagy sem hanem az alkatrészek kialakítása miatt. Ha jól emlékszem az mATX lap gyakoribb és olcsóbb mint az ATX ami ritkább, ebből kiindulva olyan böszme nagy hűtésű kártyák amik vannak mostanában nem ideálisak az mATX lapokhoz mert a lap alján lévő konnektorokra felfekszik és nyomás alá helyezi azokat. Ilyenkor a vertikális megoldás játszik emiatt a léghűtésnek mennie kell én is így jártam sajnos.
-
Hát nagyon úgy néz ki ez egy hosszabb projekt lesz. A házam tetszik és a hardvereknek van is benne elég hely de a kábeleket katasztrófa elvezetni. Apró lőréseken kell áttuszkolni őket. Most is azért nincs még kicserélve a 24 pines mert egy kb. 5 centis nyíláson van átvezetve a nagy tápkábel az előlapi USB3-as és a 2x8 pin vga kábel is.
Ha rendbe akarom vágni a setupot akkor házcsere is kéne. De erre költeni elég macerás lesz, két kamasz fiú és egy bölcsész diplomás közalkalmazott feleség mellett. -
-
Floyd80
addikt
A kábel amúgy tényleg drága, a PCI-e 4.0-sok alapból ilyen 15-20-ról indulnak, ahhoz képest a tartó nem sok.
Ezt a Coolemastert pl. 31-ért vettem, most se olcsóbb.
-
Zsolty20
senior tag
Próbálok itt válaszolni mindenkinek.
VTom: A ventikábelek szerencsére voltak olyan hosszúak, hogy eltudtam őket vezetni teljesen hátul és csak a szükséges rész látszik. A VGA alatti kábeleknél a Sata kábelekre gondolsz szerintem. Azok egy része elfog tűnni amikor kiveszem a 2 db 3.5-ös HDD-t, így azzal nem is lesz gond. Az AIO blokk kábelét próbáltam minél jobban megoldani, de nem jöttem rá a megfelelően kivitelezhetőre, ezért egyelőre maradt így. Egyébként semmiféle probléma nincs a géppel, kábelek nem akadnak be sehova, ventiket nem korlátozzák, légáramlásban nincs szerepük.
Kamelot: értem a dolgot és köszönök, hogy ha hibát láttok akkor szóltok, de ahogy VTom is említette, inkább fikázásnak hatott a dolog.
Rowon: Hát látod, van akinek nem elég annyi, hogy működik, az is legyen szép és jó, ahogy a benne lévő kábelek hogy állnak, aztán ha meg hirtelen mókolni kéne valamit és nem tud, mert minden el van rejtve akkor meg fogja a fejét.
Igen, a hörcsög tényleg jópofa, asszonynak is tetszik.TechN7ne: Ahhoz, hogy Te rendesen megtervezd és szépen megépítsd valszeg egy élet is kevés lenne, mert sosem leszel elégedett. Mindig lesz ami egy picit is nem fog tetszeni és szálka marad. Persze lehet szépen csinálni, de mindenkinek más a szép, tökéletes meg nincs.
mefistofeles: nem azt mondom, hogy felesleges a kábelmenedzsment, én is szívesen csinálom egy bizonyos pontig. Ha azon a ponton túl, már nem okoz örömöt, akkor miért csináljam? A lényeg - ahogy te is írtad - a megfelelő működés. Jelenleg ez a gép képes erre? Igen.
-
bnorci71
addikt
képről nehéz megállapítani, 240-es simán beférne gond nélkül de ez 280-as, illetve ez is elférne ha nem lenne 2HDD alul így a táp nem mehet lejjebb.
Mindent is akartam az is csoda, hogy ez mind befért a házba. Vásárlás előtt a 2db HDD is kérdéses volt, de aztán a kezelésibe megtaláltam, hogy lehet belerakni. Akkor még eszembe nem volt, hogy vízhűtésem lesz. Csak a BQ Darck Rock LF a Kingston ramoktól nem ment fel, ami előtte a Corsairtól simán elfért.
Most próbálok kicsit megállni elég sokat elszórtam ahhoz képest ,hogy csak egy VGA cserének indult dolog hogy az EA WRC elfusson 3440x1440-be.
De az a gonosz kis bogár már befúrta magát a fejembe. A VGA-nak egy vízhűtés. Nem komplett vizet akarok hanem egy CPU hűtést összeházasítani egy VGA blokkal, csak ehhez ház csere is kel. AZ meg most a feleségtűrőfaktort is túllépné
Meg érzem nem nyugszom amíg a 6700XT-ből nem lesz 6800/6900XT, de akkor a R5 3500X lesz a szűk keresztmetszet, sőt talán már most is kevés a WRC alatt 80-100%-on megy.
De jön a tavasz lehet odakint ténykedni kertet is csinálni kellene stb. kevés lesz a gépidő. -
Kobe
veterán
külön vezérelhetőek az oldalai, igen
a 10 ventihez elég 1etlen darab ARGB csati, a fan hubról megy az egész, azon van egy ARGB, egy PWM, egy USB meg egy PCIe kábel, a deszkára csak a PWM-et, USB-t meg az ARGB-t kell feldrótozni
Venti blokkonként 1 db kábel van a ventikhez magukhoz, azon megy minden a boxról, PWM vezérlés, meg az RGB istechnikailag rá lehet kötni a fan hubra 1etlen darab kábellel is mind a 10 darabot, ha daisy chainelve vannak a blokkok a rövid toldókábellel, akkor mehet mind a 10 venti 1 portra a boxon (csak ekkor kell még 1 plusz SATA tápkábel a venti-kör másik végére)
vagy ha mind a 4 portot használod a fan boxon, akkor össz 16 venti mehet rá.
Nálam mind a 4 port használva van, így átláthatóbb L-Connectben.
Külön fan curve állítható be a blokkokhoz, meg színeffektek is, így egyszerűbb az AIO-n levő ventiket performance módban, a házventiket emg standard módban vezérelnimajd még anynit variálok hogy ha megjöttek a hosszu venti csavarok, hogy a gyári ventiket rárakom az AIO-ra felülre push pullba.
Na azok is baxó ventik, olyan statikus nyomással hogy ihajj.....asztalon próbáltam, másfél méterről a 3 venti szabályos szelet produkál még. -
Kobe
veterán
Mar kicsereltem 2 harisnyazottra
eredetileg az volt hogy 1 db gyari, amin volt egy splitter es arra kotottem ra a venti vezerloboxot az egyik agrade ma ujrakabeleztem az egeszet, kivettem az ARGB splitter kabelt a konfigbol es direkt egy kulon tapkabelre kotottem csak a vezerloboxot, mas nincs is azon
de igy is csinalja
meg a teljes vezerlobox csere van mint otlet -
Acsi
aktív tag
Köszi! Antec Striker Moddolva: ITX 90 fokkal elforgatva és pár kis finomítás.
mefistofeles: Sajnos közben nem szoktam túl sok fotót csinálni de ha érdekel majd dobok fel
bobalazs: Dísz lett belőle de lassan lekerül, mert annak kicsit erősPoros mit az állat
palfitom: igyekszem a lehető legigényesebbet kihozni belőle
Biga123: A házon belül az egyik lemezt újra gyártattam, hogy csak azok a kimarások legyenek amik nekem kellenek, többet pedig átvariáltam, menetvágás lyukasztgatás és társai, ahogy kell -
-
sixpak
nagyúr
-
pandras83
őstag
Láttam egy build videót hasonló elrendezéssel (air cooling only), ahol az illető füsttel mutatta meg a légáramlást, ebből indultam ki, ott csak 1db 140-es volt a cpu felett pontosan. Gyanítom hogy az elől lévő fenti 140-es feleslegesen dolgozna, mert ami friss luftot beszívna, azt rögtön tolná ki felfelé egy esetleges harmadik 120-as top. Szóval egyelőre marad ez az elrendezés, így is messze felülmúlja az elvárásaim.
Úgy tervezem, hogy amíg létezik ATX szabvány, addig marad ez a ház.
Az átszerelés előtt izzadt a kezem, túl akartam lenni rajta, aztán a végére érve legszívesebben kezdtem volna elölről, annyira jól szerelhető. -
Kobe
veterán
Hidd el, probaltam
a fo tapkabeleket, 24 pinest pl vagy ugy lehet jobban elrendezni, ha elol az esztetikusnal joval nagyobb hurkot adsz neki (akkor igazabol a felesleges kabelt csak a gep hatuljarol elore huzod, csovorbol vodorbe) vagy annyira benyomod hogy az a tap feloli oldalon a csatlakozo tovenel mar veszelyes mertekben fesziti vagy hajlitja a csatifejet (ez utobbit en annyira nem preferalom, a gep elodje is tap miatt fustolt)ez a haz ezzel a kabelszettel sajna ennyit tud. Mondjuk lehetne a kabel is egy merettel rovidebb, az teny
-
Kobe
veterán
Mivel a 24pines kabel meg a vgakhoz a kabel, ha fejreallok akkoris belog az oldalso AIO mount moge, igy nem igazan volt ertelme (apol es eltakar a kozepso lap
), foleg hogy a venti kabel sem fer rl bele (a haz meg nem olyan fasza / latvanyos) hogy uni fanekkel ezt pakoljam tele
majd egyben koltozik at az Evo Rgb be ha megjelenik ev vegen, abban az atx support is normalis es a haz is can snnyira eyecandy hogx a unifanbe ruhazast megerje -
jimpo
senior tag
Nekem is jobban bejön a Vertical mount.
Ott ami rengeteget dobna ha legalább fehérek lennének a ventilátorok a kártyán.Egy csavar fogja, igaz ventit sem kapni perpil a 7xxx szériához külön. Azt meg hagyjuk hogy esetleges gariztatásnál mit szólnának hozzá....
Igaz ha a csatlakoztatása, pinkiosztása a ventiknek valamilyen csoda folytán egyezne, akkor NITRO RX 6000 Series ARGB
De csat találgatok....
Azt mondjuk nem tudom a PURE Quick Connect-e mert konkrétan nem írja, de kép alapján gyanús... -
TESCO-Zsömle
titán
Szerintem nem arról van szó, hogy lemondtak a gazdaságosságról, épp ellenkezőleg, amire panaszkodsz az azért van, mert nem gazdaságos konzum vonalra külön architektúrát fejleszteni. A szerverekbe szánt van lebutítva/skálázva a konzum vonalra, ahova nem jó a 90db 2GHz-es mag, 8 elég, de azok lehetőleg menjenek 5+GHz-en, mert nagyon sok az egymástól függő számítás, amit azonban gyorsan kell megcsinálni, hogy ne tartsák fel a tőlük függőket.
-
Rexcor
őstag
Az a "cuccok" rész egy ideje már nem frissült
Amúgy:
HÁZ: PHANTEKS EXLIPSE G500A DRGB
MOBO: ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI
CPU: AMD RYZEN 7800X3D
CPU COOLER: AC LIQUID FREEZER II 360-A-RGB
RAM: 32GB G.SKILL TRIDENT Z NEO CL30 6000 MHZ
GPU: GAINWARD RTX 4070 PHOENIX GS
GPU HOLDER: ASUS ROG HERCLUX
TÁP: ASUS ROG STRIX 850W
Meg van még 4db 140-es Phanteks ARGB venti
Asszem nem hagytam ki semmi lényegeset
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest