- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
draco31
veterán
-
terapeuta007
aktív tag
Igazabol meg nemtudom kell-e egyatalan.
Bluetoth hangszoroba kene.
Van benne 4db 5w os hangszoro(talan meg rakok bele 1-2 kis 3centiset is)
Ezek mind egy tpa3118 rol mennek majd.
Aztan ebayrol rendeltem egy 6,5colos hangszorot is aminek a melyet kene adnia.4 ohm 85db elvileg 40w-os.
Ez menne egy tpa3116rol.A parhuzamosan kotott kisebbb hangszorok elé rakok
majd egy highpass filtert. 1uf kondi és 10k potmeter.A nagyhangszoro elé pedig majd kiderul rakok-e low pass-t.(nemtudom milyen cutoff frekvencia legyen mert a hangosság miatt jobb lenne ha a nagy hangszoro is adna le legalabb kozepfrekvenciakat.)
Majd eldől menyivel ad jobb melyet ha van elotte szűrő.
És majd azis kiderul menyire zavaroan torzitva adja a magasat Amikor kozben mély (is) van.De a koncepcio lenyege az az hogy hangos legyen. És minel tobb melyet hozzak ki belole.
-
kmisi99
addikt
Csak azért merült fel mert elég fos az akkuideje a telefonnak, meg ez már "modern" akku 4.4V és gyorstöltés 9v on, azaz ezek szerintem erősen tépázták az élettartamot. Azért kínlódok annyira mert nem annyi egy akkucsere mint régen, le kell hőlégfúvóznom a hátlapot szóval nem 2 perc.
-
kmisi99
addikt
-
törölt tag
koszi nektek a sok infot, kozben a kocka el lett vetve
vettem 10F320-at, szereztem egy joarasitott egetot. a chipcadnal azt mondtak hogy van a pickit4-es de azzal gondok vannak, olyan egetovel csinaljam amihez tuti jo a proci. a 4-es meg nincs kiforrva, ellenben a 3-as mar megszuno termekvonal. a masik hogy mutattak egy masik uj egetot (Snap), elvben mar forgalomban van, joval olcsobb, kb 5e az ara, eleg kicsi is. ezt is azert nem javasolja mert sok tipus van amit még nem tamogat, ezert ha valaki biztosra akar menni akkor vegye azt amit a procijahoz irnak a doksiban. -
-
törölt tag
-
Teasüti
nagyúr
Motor fordulatszám szenzorából (gépjármű). Ezen úgy 16V-os csúcsfeszültséget mértem. Ezt egy 3,3V-os mikrokontroller fogja monitorozni. Mosfet-es szintillesztésnél elengánsabb megoldásról nem tudok. Szempont még, hogy a motorvezérlő ne érezze meg a külső áramkört, ezért ideális ide a Gate.
Lehetne használni fesz. osztót is zener diódával, de egyrészt ez rugalmasabb, másrészt nem foglal több helyet a NYÁK-on. Az összes GPIO bemeneten mosfet-es szintillesztést használok, mert low-side meghajtásnál Vgs(th) és Vgs(max) között bármilyen feszültséggel működik és ugye szigetel a Gate és D-S között. High-side esetén meg Vdd+Vgs(th) nyitófeszültséggel - mint ahogy most megtudtam - is még mindig beljebb vagyok, mintha fesz. osztót számolgatnék egy szűk tartományra. -
Teasüti
nagyúr
Na de didyman szerint: A D és S egyazon potenciálra kerülése azt jelenti, hogy a FET nyitva van
Értelmezésemben ez azt jelenti, hogy mindkét esetben ez történik.Amúgy értem amit írsz, baloldalt ez a potenciál 5V, jobboldalt meg GND. És az S feszültségéhez képest kell beállítani a G-t nyitáshoz. Ami ha jól értem ennél a szintillesztő kapcsolásnál teljesen mindegy akkor, hogy high-side vagy low-side kapcsol a fet, a 12V mindkét esetben elég a nyitáshoz.
-
dave0825
őstag
Arduinóval használtam már (illetve játszogattam vele) infrát, ott hexa kódokat kellett figyelni, úgy küldte a távirányító. Szóval érdekes, hogy ha adott egy hexa kód, amit a 24 gombos LED szalag távirányítója küld, az be van programozva pl. a kék led bekapcsolására, majd egy teljesen más távirányítón is van egy gomb, ami ugyanazt teszi, a két hexa kód mégsem egyforma, mert a 24 gombos kék gombja nem viszi azt, amit a másik irányító eredetileg ugyanazzal a gombbal.
Ez úgy lehet csak, hogy arra a pl. kék szín bekapcsolására több hexa kódot is megadott a programozó, így elegendő sok irányító viszi. Nem?
Viszont ez már program gond, szóval nem nagyon lehet belenyúlni egyszerűen. -
törölt tag
Köszönöm
Pont a MODPOLL-al szenvedtem, és abban pont ez az eltolás van beépítve. Most hogy mondod, próbáltam a Qmod-dal is és abban is ugyan úgy a 64-es címet kell beírnom, vagyis a címjegyzék a modpollhoz készült.
A "srác" aki írta a firmware-t, azt mondta O sem érti mi ebben a ráció, de valamihez tartani kellett neki is.
En is TCP/IP keresztül használom, de a kommunikációért felelős I/O egy külön panelon lakozik, és van rajta USB RJ45 RS232 es RS485 ha jól rémlik bar a RS232-ben nem vagyok 100%.
A töltő u Processzoros szabályzású, elég korrekt darab, van Inverter(FET-es), BMS, Static switch és meg rosseb tudja milyen igényre gyártott kacatunk, de ugyan azt a processzort használjuk csak más firmware-el.Meg egyszer köszönöm
-
törölt tag
Hello a leírás megvan, a problémám: Pl ha el akarom erni a 30065-os címet ki olvasáshoz akkor a 64-es címet kell megadnom a programban ez az ofszet amiről írtam, ez valami sajátossága ennek az egész elvetemültségnek, slave eszköztől függetlenül.
Igen a Magellan gyártja, miért is ne pont ott dolgozomMegvannak a címek azok, funkciók szintúgy, de pont ez a bajom, ha az x03 lékérdezést használom akkor az ofszet az amit irtattam, ha a x04 lékérdezést használom, akkor 40001-et kell kivonni a címből, az írásnál meg nem próbálkoztam vele, mert a MODBUS részéről meg nem olvastam át az egész dokumentációt, ezert kellene a 2 dolgot összhangba hozni részemről mielőtt tovább kísérletezek. Csak a mérnökök által generált szöveghalmaz a legtöbb esetben igen akkurátus és szép, csak nem lényegre törő, és sokszor olyan nyelvezetet használnak amit nagyon nehéz feldolgoznom, vagy épp lehetetlen.
-
törölt tag
Hello
Tulajdonképpen MCRII akkumulátor töltő berendezés amelynek a firmware részében van implementálva, azzal dolgozom, es kíváncsi vagyok hogy maga a protokoll hogyan teszi lehetővé a távmenedzselést.
Mi gyártjuk a töltőt, en inkább a kliens oldali részre lennek kíváncsi, mert pl van 4 fele cím olvasási lehetőség illetve egy csomó írási lehetőség. Ha van valakinek valamilyen tapasztalata azt megköszönném, mert rám bíztak a kuncsaft ki okosítását. Van leírásunk de mivel nem emberi nyelven íródott(tervező mérnök), eddig senki sem jutott vele előre csak aki implementálta. Ergo egy tolmácsolást végzek
Ezert érdeklődök, eddig a címek kiolvasásáig jutottam, az ofszet része mar elég nagy hülyeség mar alapból, ahogy megoldottak, ahogy tudom ez az egész elképzelés a 70-es évekből maradt vissza.
Előre is köszönöm -
terapeuta007
aktív tag
a telefonban és töltőben egyetemesen jelen van a "töltő elektronika" bár a teloban inkabb csak akkuvédelem szokott lenni. a töltő pedig az áramot és feszultséget állitgatja töltés kozben.(mind a telefon és mind a töltő véd a túltöltés ellen is persze.(a telefon felé már nem folyhat áram ilyenkor)
az elég valoszinutlen hogy 2,2w ot fogyasztana egy ép töltő. ha már végzett a töltéssel.
mind a 2,2w nak a töltőben kellene hővé alakulnia. ami érezhető melegedést okozna. de valo életben ilyet még nem tapasztaltam.ha megméred egy fogyasztásmérős konnektoros cuccal biztos nem anyit kapsz.
amenyiben telefontöltőkről van szó.(nagyobb fogyasztók mondjuk TV az fogyaszthat üresjáratban wattokat.)
kernel:
egyébként mivel magyarázhato ez a nagyobb uresjárati fogyasztás a régebbi cuccoknál? -
Azert azota haladt a vilag, nekem az uj telefontoltok uresjarasi felvetelet a mezei fogyasztasmero nem meri, azaz 0,01W alatt van. Az ECO jelu Benq monitorom keszenletije 0,12w. Szemben a regebbi keszulekek 4-19!! Wattjaval, mertem mar azt is, el is amultam. A nonstop legnagyobbak a router, ap, es a modemek.
-
Attix70
aktív tag
Köszönöm válaszod (gondoltam, hogy a 7805-ről van szó), de igazából az írójától kérdeztem volna. Tehát a TO220-as tokot kell kockának hívni? Pl. BD240 kocka? Egyáltalán nem helyes a "kocka" kifejezés ebben az esetben (erre szokták mondani, hogy Ha hallgattál volna bölcs ...)
-
kelna91
senior tag
Köszönöm, hogy ennek így utánajártál, de megmondom őszintén, ezekkel a dB értékekkel nem tudok mit kezdeni, annyira nem értek hozzá.
Viszont az a Mic/Ext in elég félrevezető, ugyanis az nem line in. Beszéltem a Tascam hazai szervizesével is, és kifejezetten mondta, hogy igen, valóban nem tud vonali jelet fogadni, és ez szerinte benne is van a használatiban. Ő egyébként 4k-ért megmókolná úgy az 1300 Ft-os kábelemet, hogy jó legyen, de akkor már inkább megcsinálom én 100 Ft-ért, hátha még tanulok is közben valamit.
Több fórumot is találtam, ahol a csalódott felhasználók ecsetelik, hogy nem sikerült vonali jelet felvenniük. Az volt a konklúzió, hogy a DR-05 bemenete minden esetben átmegy az előerősítőn, és a jelszintállítás csak ezután történik, aminek csekély értelmét látom, de így működik. Emiatt ha túl nagy a bemenő jel, akkor az előerősítőnél már peakel, és onnantól bármit lehet csinálni, torz lesz a jel. Amiket idézel a 38. oldalról, az is mind utólagos állítás (kipróbáltam mindet).
A vonalbemenet ugye az lenne, ha egy kapcsolóval vagy másik aljzattal meg lehetne kerülni az előerősítőt. De ezt nem tartották fontosnak beépíteni a Tascamnál.
A megoldás tehát az lenne, hogy beforrasztok egy vagy több ellenállást az XLR csatlakozó egy vagy több lábához. Egy kollégámnak van ilyen mókolt kábele, és azzal ment a felvétel, de nincs lehetőségem megnézni a kábelt, ő pedig nem szedi szét, és nem is ért hozzá.
A kérdésem tehát továbbra is az, hogy mit és hova forrasszak.
-
Keraa
aktív tag
-
robohw
aktív tag
"esetleg valami konkrétumot is írnál a 'hogyan mérjünk akkukapacitást vagy akkuban maradt töltést multiméterrel' témakörben.."
Multiméterrel kb. sehogy.
A kapocsfesz. mérésével behatárolható a töltöttségi szint, de ez nagyon hozzávetőleges, csalóka eredmény.
Például, elektromos üzemű gépjármű esetében abszolút elégtelen mérési mód, hiszen az akku a névleges feszültségét sokkal hamarabb éri el, mint a teljes töltöttséget.
A terheléses mérés (feszültségesésre alapozva) már kielégítőbb, de lehet kapni célműszereket, ráadásul meglehetősen olcsón, amelyekre 100 %-os biztonsággal lehet támaszkodni. Akár építhető is ilyesmi. Nem ismerem a feszültségtartományt, ahova kéne, de itt van egy szimplább kapcsolás 12 voltra:http://www.circuit-finder.com/files/913/car-and-motorcycle-battery-tester_orig.gif
Azért írtam a LOL-t,. mert valóban megnevettettél.
Jól is néznénk ki, ha a töltöttségi szint méréséhez egyben mindjárt le is kéne merítenünk az akkut.
Szerintem te a kapacitásmérésre gondolhattál, amikor írtad amit írtál. -
Teasüti
nagyúr
DC-DC állandó áramú konverterrel terveztem táplálni a ledeket, létezik ilyesmiből feszültséggel állítható változat is? Olyan megoldás kéne, amit közönséges kapcsolóval lehet üzemeltetni. Helyzetjelző + féklámpa (csökkentett + max fényerő) a kérdéses projekt.
Vagy egy PWM vezérlő. Hmm... Csak nem túl bonyolult egy ilyen áramkör. Utána is nézek.(#60214) Kernel
Sehol nem állítottam az ellenkezőjét annak, hogy laikus vagyok.
Arra gondoltam, hogy a félvezetőkön is esik valamennyi feszültség, így a 11V-ot a ledekre értem (5x2,2V) és a konvertert meg akkora feszültségre állítom, hogy a ledeknél optimális fesz.-t mérjek.
Nem a led nyitófeszültségére gondoltam, elnézést a pongyola megfogalmazásért! -
AndrewBlase
senior tag
Valamint Kernel és mezis!
Értem, és köszönöm az infókat!
Mármint azt értem, hogy nem értem. Most akkor mi van? Megfelel a tápegység, de mégsem?
Hülye vagyok hozzá, na.
További képek a szerkezetről:
Kép felső felén van egy bekapcsológomb, illetve a töltő-dugalj, vele ellentétesen (bár nem látszik) egy reset gomb, illetve egy "üzemkész" led -
Kernel
nagyúr
Erről jut eszembe, optikai szálon is lehetne továbbítani:
-
kemkriszt98
tag
PIC16f84A
Azt írták nincs neki.. nem ragaszkodom a rezonátorhoz, kipróbálom akkor A kvarcot
Amúgy nem az a baj, hogy ne lenne vagy hogy drága lenne hanem hogy errefelé nem igazán van üzlet... 1 van de abba nem találtam sok mindent ami kellett volna.. na de még benézek majd hátha találok. -
Volkov
senior tag
Tekergetni nem szoktam, eddig se volt, a távirányítóval volt kapcsolgatva, de akár beteszek egy rotary encodert, majd meglátom.
Az arduino/vezérlés része nem para, amit nem tudok eldönteni az az analóg rész, hogy tényleg csak annyi lenne, hogy tekerős poti ki - digitális poti 1:1-be és kész?Az erősítő szempontjából a digitális ugyan úgy fog viselkedni mint a tekerős?
(persze leszámítva azt hogy lineáris és nem logaritmikus) -
-
Stanley-B.
őstag
elvileg az 1234 lenne az alap mérnöki kód, de sajnos azzal nem tudok átállítani komolyabb dolgokat a rendszeren (mint pl a szabotázsvédelem figyelése). Csak ilyen nagyon alap menüpontokba enged belépni vele, szóval akkor gondolom mégsem ez a mérnöki hozzáférés kódja (egyik leírás szerint 1234, másik szerint 5678, sajnos egyik sem jó).
Igen saját akkuja van a kültérinek sajnos... reméltem hogy valahogy lehet deaktiválni beállítással.
Szóval majd a pár nap múlva lévő áramszünetnél menni fog a riasztás, ráadásul kórusban mert a szomszédnál is ugyanez van
3 különböző napon is lesz áramszünet a jövőhéten, azt fogom csinálni, hogy az első áramszünetkor lekapcsolom a riasztó biztosítékát és akkor az akkuk nem töltődnek vissza. Így legalább a többi áramszünetnél már nem fog szólni. -
lmaresz
aktív tag
Köszönöm az ötletet, de úgy néz ki ez sem működik... Valami más probléma van, most egy végtelen ciklusban írogatok másodpercenként 'A' betűket, de csak a 2. sor 3. karakterénél villog folyamatosan a kurzor, szóval a tegnapi megállapítás, hogy csak üres "karaktereket" ír ki, valószínűleg helytelen.
-
lmaresz
aktív tag
Ahogy mondtad, kikommenteltem a sort és most a 2. sor 1. karakterén villog a kurzor.
Viszont igazad van a TRISD = 1-gyel kapcsolatban, tényleg hülyeség így, de a 0xff illetve a 0x80-nal nem működik az inicializálás sem ahol használtam BF-et.void initLCD()
{
__delay_ms(100);
writeLCD(0x38, 0, 0); //Function set
__delay_us(50);
__delay_us(50);
__delay_us(50);
writeLCD(0x08, 0, 1); //Display control
__delay_us(50);
writeLCD(0x01, 0, 1); //Clear display
__delay_ms(3);
writeLCD(0x06, 0, 1); //Entry mode set
__delay_us(100);
}Ha kikapcsolom a BF-et akkor megy az inicialzálás, de még mindig nem akar semmilyen szöveget kiírni
-
-
Sokimm
senior tag
A trükkök adják a zamatát a tanulásnak.
Mit is akarok? Mondjuk tételezzük fel, hogy elfogyott a mikrokontrolleremen az analóg láb. Digitálison kéne beolvasnom egy fotoellenállás aktuális "értékét". Erre generálnék ezzel az IC-vel egy PWM jelet, majd egy digitális PWM lábra kötve a mikrokontrolleremen értelmezem a kapott értéket.
youtube PWM input arduino
Működne a dolog? -
artiny
őstag
Rakeresve a datasheet-re nem talaltam semmit :S
Ezen az oldalon láttam a legtobbet :
1.44" 128x 128 TFT LCD with SPI Interface
Lehet hogy a lednek 3,3V kell ?!? es igy nem kene hasznalnom ellenallast a bekoteshez ?
A datasheetje egy mas eszkozhoz szol szerintem, mivel ott azt irja a bortion: 132RGBx162 Resolution and 262K color..... ez viszont spi 128 128 v1.1 - de a driver IC : ILI9163 ugyan az. -
robohw
aktív tag
Kedves And!
Köszönöm válaszodat.
Elsőként a kérdéseidet válaszolnám meg."Azzal biztosan nem vagyok itt egyedül, hogy nem tudom, mi is az az SBC (talán ez?), és hogy mi a feladata egy kontrollernek egy ilyen alkalmazásban illetve miért kell hozzá még egy PC-s terminálprogram."
1. Az SBC a Single Board Computer (egykártyás számítógép) rövidítése.
2. A Kontroller is egy CPU, azzal a különbséggel, hogy a működéshez szükséges legelemibb perifériák (memória, háttértár) hozzá vannak építve.És ebből akad a kontroller előnye is a kopasz CPU-hoz képest, mivel ahhoz elengedhetetlen a flash, vagy eprom illesztése.
A kontrollernél viszont a CPU mellé van integrálva a flash, ráadásul a jelzett kontroller esetében a felprogramozása is könnyű volna, hiszen az in system programozható tipus (nem igényel külön programozó készüléket).3. A terminál program pedig azért kell, mert ez a készülék amit építeni tervezek, a régi 8 bites számítógépekhez hasonlóan lenne működtetve.
Tehát nem egy adott feladat elvégzésére lenne felprogramozva csak, mint a kontrollerek általában, hanem megvolna a lehetőség más és más program futtatására, illetve arra, hogy egy adott program futtatása során a PC-hez hasonlóan lehetőség legyen adatbevitelre (billentyűzertről) és az állapot vagy eredmény monitorozására is (terminál képernyője).Ha érdekel a dolog, keress rá az AHBASIC vagy az MCS-51 kulcsszavakra.
Üdv., Rhw
-
kmisi99
addikt
Na lemértem multival, indításkor 6-8A be belekap a fúró, de maximális fordulaton kb 3A vett fel, ami ha 2x3 cellára nézve már teljesen tűrhető áramfelvétel. Ahogy néztem 4-5A-t még elbírnak azaz a 2x3 cella 10A-t is elbír. Mellé találtam 15A ig terhelhető védelmi áramkört is. [link] Persze ez "üresjárati terhelés" Nem tudom, hogy viselkedik egy DC motor terhelés hatására.
Egyébként laptop akkukból bontott cellákról van szó. Ami tudom nem nagy áramfelvételre lett tervezve, de multiméter alapján meg se fog kottyanni 3A.
-
artiny
őstag
-
Gabesz87
veterán
Jól hangzik, csak nem vagyok benne biztos, hogy 100%-ig értem, mi is ez. Lényeg, hogy nekem egy terrárium fölé rakott izzót, vagy LED szalagot szeretnék ezáltal működtetni (távolról, vagy pedig szabály szerint ki-bekapcsolni). Erre akkor megfelelne? Ahogy látom a példa alapján egy vizes automatát is rá lehet kötni, akkor gondolom egy lámpát is ugyanígy!?
-
-
-
Igen, ott vonja ki a referenciaértékeket, de úgy, ahogy csinálja, az eredmény mindig pozitív lesz.
Az áram és feszültség effektív- (négyzetes közép-) értékek számítása amúgy is tartalmaz egy-egy négyzetre emelést,
Igen, ezzel tényleg nincs gond.
az effektív teljesítmény értéke pedig az 1ms-onként vett U*I abszolút értékek szorzatainak két periódusra, azaz 40 darab mintára vett átlaga.
Ez viszont nem igaz, ha jók az emlékeim. Van is az oldalon egy ilyen képlet:
a kódban viszont szerintem nem ez van. -
didyman
őstag
Ez azért felemás kérdés. Vidéken az alkatrészbolt olyan, hogy még 324 egyéb dolgot is árul, de így is mindenből pár darab fogy el, fél éven belül. Amikor áruért megy az ember, vagy felcsapja a HQ/Lomex oldalát rendeléshez, akkor is keveset vesz, de muszáj, mert nem várhat heteket a vevő, hogy megjöjjön, ami kell. Így meg muszáj nagy árrést raknia a filléres alkatrészekre, gondolj bele: vesz 100 ellenállást 6 Ft/db áron, ha adja 10 % haszonkulccsal, akkor kemény 60 Ft-ot keres rajta, azalatt a fél év alatt, amíg elfogy. Megmozdulni nem érdemes érte. Ha nagyobb város és kifejezetten alkatrészboltként meg tud élni, akkor már tud lejjebb menni az árakkal, az szerencse, de pár vidéki városban tapasztaltak alapján, ez azért nehéz. Ez van sajnos. cserébe nem te utazol, illetve fizetsz postaköltséget, összességében olcsóbban ki lehet jönni így. Persze ha tízezerért vásárolsz be, annyiért érdemes elmenni is többnyire.
-
FireKeeper
nagyúr
A drágább mellett felsorolt érveket ugyanis részben erőltetetteknek látom (védelem), másrészt meg ha a többi mérési képesség számára felesleges, akkor semmivel nincs ezzel előbbre, csak többet fizet érte.
ezt is aláírom, logikusan látod a dolgot, ha tényleg soha nem fog vele mittudomén hőmérsékletet, kapacitást mérni, akkor felesleges olyan műszert vennie drágábban, ami tudja. viszont én személy szerint jobban szeretek hosszú távban gondolkozni, "sose tudni mikor jöhet jól" alapon. nekem ez megérné a két műszer közötti árkülönbséget, ezért is ajánlom, amit ajánlok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- BestBuy topik
- VR topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged