Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Barret001 #56020 üzenetére

    "A lítium sem külömb ilyen tekintetben,söt! Hogy tudod megnyomni 3-4C-vel ha 4,2v-od van? Sehogy..."
    Ezt ugye nem gondolod komolyan? Az áramgenerátoros mód ráadásul csak addig érvényes egy Li-ion akkunál, amíg nem érjük el a töltési végfeszültségét, utána már csökkenni kezd az áram, mivel a feszültséget tartjuk állandó értéken. Tehát a fő töltőáram kialakulásakor kifejezetten kisebb a kapocsfeszültség 4,2V-nál. A kialakuló töltőáramot ilyenkor a táp/töltő illetve a cella belső ellenállása korlátozza, ami jó esetben elég kicsi ahhoz, hogy bőven a névleges végfeszültség alatt is kialakulhasson akárhány C töltőáram. Gyári integrált töltőkapcsolások sem adnak a végfeszültségnél nagyobb feszültséget sem üresjáráskor, sem terhelés alatt.
    Mod.: "Mikor a cellafeszültség eléri a 4,2V-ot,kész is van. Tudom hogy itt még nincs feltöltve teljesen,de nem akarom hamar tönkretenni a cellát."
    Azzal nem teszed tönkre a cellát, ha - miután az már kialakult - a névleges feszültségét tartod rajta, és megvárod, míg a kialakuló töltőáram az induló érték kb. 10%-ára csökken. Ez lenne a standard töltési eljárás. Ha a CC/CV-mód váltásakor (vagyis a névleges feszültséget alulról elérve) elveszed a töltést, akkor az akku kapacitásának utolsó 10..20%-át nem töltöd bele, vagyis ennyivel csökkented a kihasználható töltésmennyiséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák