Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robohw

    aktív tag

    válasz And #55022 üzenetére

    Kedves And!

    Köszönöm válaszodat.
    Elsőként a kérdéseidet válaszolnám meg.

    "Azzal biztosan nem vagyok itt egyedül, hogy nem tudom, mi is az az SBC (talán ez?), és hogy mi a feladata egy kontrollernek egy ilyen alkalmazásban illetve miért kell hozzá még egy PC-s terminálprogram."

    1. Az SBC a Single Board Computer (egykártyás számítógép) rövidítése.
    2. A Kontroller is egy CPU, azzal a különbséggel, hogy a működéshez szükséges legelemibb perifériák (memória, háttértár) hozzá vannak építve.

    És ebből akad a kontroller előnye is a kopasz CPU-hoz képest, mivel ahhoz elengedhetetlen a flash, vagy eprom illesztése.
    A kontrollernél viszont a CPU mellé van integrálva a flash, ráadásul a jelzett kontroller esetében a felprogramozása is könnyű volna, hiszen az in system programozható tipus (nem igényel külön programozó készüléket).

    3. A terminál program pedig azért kell, mert ez a készülék amit építeni tervezek, a régi 8 bites számítógépekhez hasonlóan lenne működtetve.
    Tehát nem egy adott feladat elvégzésére lenne felprogramozva csak, mint a kontrollerek általában, hanem megvolna a lehetőség más és más program futtatására, illetve arra, hogy egy adott program futtatása során a PC-hez hasonlóan lehetőség legyen adatbevitelre (billentyűzertről) és az állapot vagy eredmény monitorozására is (terminál képernyője).

    Ha érdekel a dolog, keress rá az AHBASIC vagy az MCS-51 kulcsszavakra.

    Üdv., Rhw

    My own programming language: http://www.robomax.online

Új hozzászólás Aktív témák