-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
// Chaka // #57306 üzenetére
Mindenesetre én nem néztem a kimenet működését (nem is ez volt a kérdés), csak odaírtam, amit kvázi figyelmeztetésnek is szántam:
Feltételezem, a bázisáramot a vezérlő kimenete korlátozza, ezért nincs külön bázisellenállás.
Ha nem korlátoz, akkor természetesen tilos úgy bekötni, bázisellenállás nélkül.
Emitterellenállás viszont önmagában nem elegendő (ha nincs bázisellenállás). Abban az esetben az emitter felemelkedik 5-0,6 = 4,4 V-ra. Így nem működik a LED, nem marad neki nyitófeszültség. (Vagy 3,3-0,6, ha a lenti rajzokat nézem.)
Célszerűbb az emittert GND-n hagyni, a bázisárammal pedig leültetni a kollektort 0,1 V-ig, ahogy írtam. Vagy FET-et használni, illetve a Google képkeresőt:
-
And
veterán
válasz
// Chaka // #57289 üzenetére
""Registered Airmail $3.90". Ez mit jelent időben? És ez mi ez?"
Hát azt jelenti, hogy vagy megkapod, vagy nem. Gondolom hasonló lehet, mint Banggood / Aliexpress esetén a nulla forintos postázás, ami olyan minimum 2..3 hét. Kis összegű rendelésnél még csak-csak érdemes lehet vele próbálkozni, nagyobbnál már nem feltétlenül tenném. Amúgy a postázás a csomagküldés módján felül a csomag tömegének is a függvénye. Azt is észrevettem, hogy időszakosan eltűnnek bizonyos opciók (tavaly év végén például csak egy DHL volt elérhető, a drágább), valamint az is valószínű, hogy jelentősebb összegnél már csak a biztosított és követési számmal ellátott opció vehető igénybe. Amúgy korrekt csapat, számlát adnak (most már kérés nélkül is a valós összegről
), és ha valamit véletlenül bizonyíthatóan elszabnak, akkor kötözködés nélkül vállalják a felelősséget és ingyen újragyártják / küldik.
-
fo_di
őstag
válasz
// Chaka // #57237 üzenetére
végül eszembe jutott, hogy ilyen force sensing resistorral (nem tudom a magyar nevét) tudok on-off állapotot mérni, azt meg ragasztószalaggal rányomom a pedálra és arra is rátaposok
-
fo_di
őstag
válasz
// Chaka // #57218 üzenetére
[link] a kép alján, a gép bázisán figyel a pedál, amit ki lehet onnan venni és lerakni a földre (kb 10 centis egy pedálja, és elég 1 pedált megfigyelni)
sketchifun: a gépbe ha van egy feszültségjelem, akkor be tudom vinni egy adatgyűjtőn keresztül
-
_ATi_1
senior tag
válasz
// Chaka // #57211 üzenetére
Ez jó hír, mert elég szűkös a határidőm. Remélem nem lesz gondom vele.
Ettől függetlenül még jól jöhet a későbbiekben a progid, persze csak ha nem gond. -
_ATi_1
senior tag
válasz
// Chaka // #57207 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod. A példaprogramot elfogadom, mivel még nem volt dolgom RF kommunikációval, biztos hasznos lesz.
Én végül ebből rendeltem kettőt: [link]. -
tvamos
nagyúr
válasz
// Chaka // #57195 üzenetére
Mindig közbejön valami. Ez alap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Parfüm topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged