Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz robohw #55021 üzenetére

    Szerintem ez elsősorban nem elektronikai, hanem programozástechnikai kérdés. A legjobban egy olyan mikrokontrollerrel járnál, amelyik mellé nem kellene külön ((E)EP)ROM-ot vagy RAM-ot telepítened, mivel ez eleve bonyolultabbá teszi az életed, portokat foglal az MCU-n és helyet a nyákon. Épp ezért manapság már nem annyira divat, a mai modern μC-k elegendő belső RAM-ot és nem felejtő program- valamint adattárat tartalmaznak, jól be lehet lőni a megfelelő képességekkel rendelkező típust.
    De ha utóbbiak programozása gond, mert nem ismered a felépítésüket, a hozzájuk használható fordítókat, vagy egyszerűen nincs lehetőséged / időd megfelelő gyakorlatot szerezni ezekben, akkor muszáj olyat használnod, amit ismersz. Ezt viszont mi innen kívülállóként nem fogjuk tudni eldönteni helyetted. Ha az ember már elég tapasztalatot szerzett valamelyik típussal, családdal, akkor utána nyilván nyűg - meg rengeteg idő - megtanulni egy újabb, más kontroller alkalmazását. Ezért maszek célra egyáltalán nem biztos, hogy kifizetődő erre energiát és pénzt fordítani.
    Azzal biztosan nem vagyok itt egyedül, hogy nem tudom, mi is az az SBC (talán ez?), és hogy mi a feladata egy kontrollernek egy ilyen alkalmazásban illetve miért kell hozzá még egy PC-s terminálprogram.

Új hozzászólás Aktív témák