- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
válasz
StSanya #39383 üzenetére
Persze látom van belőle B3.1 revízió is, szóval nincs kizárva, hogy a B3.00-ás alaplapok is nem-e problémásak.
-
TBT
addikt
Az alábbi helyzet ismételten fennáll.
Azóta volt már tápcsere, SATA kábelcsere, más Sata vezérlőbe is áttettem a merevlemezt. A merevlemezt visszaküldtem ellenőrzése. De nem igazán változott a helyzet.
Ugyanazt produkálja, mint eddig... 4-5 napig 100%-nak mutatja a HDD Sentinel és semmiféle probléma sincs vele, aztán "csak úgy" elkezd csökkenni, majd gondol egyet és visszaáll 100%-ra és megint elkezd csökkenni, de ilyenkor már a Windows is nehézkesen vagy egyáltalán nem indul el. Ilyenkor már csak Windows újratelepítéssel (merevlemez formázás is) tudom működésre bírni ismét pár napra.
Baromira zavaró, hogy szinte semmit sem tudok kezdeni a gépemmel...
Alaplapi hiba lenne vagy teljesen kuka a merevlemez? Mert nem cserélik ki, lévén semmi baja, hiába van rá még 4,5 év garancia...
Az előző SATA3-as merevlemez is ilyeneket produkált, de ott még azt gondoltam, hogy mindenképp a HDD lesz a ludas, mert az még érdekes hangokat is prezentált, de ez nem... Ahelyett vettem ezt, de el nem hiszem, hogy 2-ből 2 WD Black merevlemez ilyen mértékben "hibás". -
-
TBT
addikt
válasz
dances #39104 üzenetére
Köszi a választ!
A fő probléma nem az, hogy csökken a kondíció, hanem ezzel arányosan a Windows sem tölt be. Egy adott százalék (kondíció) alatt csak pörög a merevlemez, de nem indul el a rendszer.
Most újratelepítettem, átcsatlakoztattam a másik SATA3-as kábellel az alaplap egy másik SATA3 portjába, amit az Intel P67 Chip vezérel.
Ezen kívül van még másik kettő SATA3 port is az alaplapon, de azokat valami Marvell cucc vezérli - ilyen driver van is az alaplaphoz kapott lemezen, de azt sosem használtam/nem is telepítettem.
És ott valami AHCI Drivert is említ, Intelnél ezt nem írja, csak a Marvellnél.Az újratelepítés után "leválasztható" merevlemeznek ismeri fel a rendszer a merevlemezt. A tálcán ugyanúgy le tudom választani a merevlemezt, mintha valami külsős USB cucc lenne.
A HDD Sentiel szerint 100%-os a merevlemez. A két öntesztet lefuttattam, de mindenféle hiba nélkül végigment a folyamat. A múltkor pedig a rövid-önteszt is leállt már az elején valami olvasási hibára hivatkozva.
Lehetséges, hogy a gyári SATA3 vagy az alaplapi SATA3 port a ludas?Érdemes Windows 8.1 alá feltelepíteni az új Intel Chipset Drivereket?
Korábban csak Windows 7 alá szoktam feltelepíteni, de a Windows 8 mindent felismer automatikusan a VGA Driveremen kívül, ezért itt nem szoktam a Chipset-et telepíteni. Lehet, hogy érdemes lenne itt is?
Alaplapi BIOS frissítést már régen megcsináltam, azóta sem jött ki újabb BIOS.
Illetve van egy Intel Rapid Storage Driver + Software program is a lemezen és a hivatalos oldalon. Ez pontosan mire jó és érdemes ezt is feltelepíteni?Előre is köszönöm a választ!
-
TBT
addikt
Eme gyönyörűséggel mit lehet kezdeni?
52 napos merevlemez, az utóbbi pár nap óta ezt produkálja... Egész eddig nem volt vele semmi problémám.
A merevlemez hőmérséklete mindig a zöld értékeken belül van, nem volt még túlmelegedve sosem.
Egy Asus P8P67 Pro B3 alaplapra van csatlakoztatva és egy Chieftec CTG-750C tápegység adja neki a kraftot.
Érdekesmód az SATA2-es merevlemezemmel semmi ilyesmi problémám nincs. De ezzel a SATA3-as merevlemezzel pedig dögledezik. Lehetséges, hogy ez a gyárilag hulladék alaplap nem képes kezelni megfelelően a SATA3-as cuccokat?
Érdemes lenne akkor áttenni SATA2-es portra ezt a merevlemezt? Vagy mehet a kukába?SMART kép:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy ruhás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest