- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
válasz
Silentfrog #38590 üzenetére
A 7200-al forgó HDD-ket nem lehet rávenni, hogy 5400-al forogjanak? Belenyúlni a firmware-ba?
-
tknof1871
őstag
válasz
Silentfrog #38587 üzenetére
Ha forintosítjuk,akkor ugye ez azt jelenti, hogy sose hozza be a többletárát a kevesebbet fogyasztó 5400-es HDD?
-
törölt tag
válasz
Silentfrog #31050 üzenetére
Persze, a te eseted most más, csak a "jövőre" nézve.
Még szerencse hogy garis, bár nem tudom mennyiben "kárpótol" az elveszett adatok tükrében -
törölt tag
válasz
Silentfrog #31048 üzenetére
A kis darabot úgy értette szerintem hogy 320, max 500Gb
Szerk.: Van egy 2010 márciusi vételű, külső WD winyóm, igaz usb vezérlős, de még megy..
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #31046 üzenetére
Nekem heti szinten 100+ ilyen történetet mesélnek tehát tisztában vagyok vele. Aki egyszer már így járt rájön hogy jobban jár 3db kisebbel mint egy 1db nagyméretűvel.
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #31044 üzenetére
Sajnos 2010 óta gyártott új technológiás merevlemezek nem arról híresek hogy sokáig működnének. Egyszerűen a kapacitás lett a fő irányelv nem az hogy veszel egy merevlemezt és neked 2 év múlva is működjön. Manapság csak a szerver felhasználásra gyártott lemezeket gyártják megbízhatóra, azokra adnak is 5 évet. Volt szerencsém szétszedni egy 4T merevlemezt 4 vékony tányér 8 fej , mechanika ránézésre fele akkora mint a régi modellnél.
-
válasz
Silentfrog #31001 üzenetére
Pont 1-2 napja csináltam töredezettségmentesítést. Különben is 2 hónapos a rendszer (vagy még annyi se), szóval kétlem, hogy túlságosan töredezett lenne. Plusz, miért látom BIOS-ban a merevlemezt, és néha nem?
-
válasz
Silentfrog #30999 üzenetére
Ma is okosodtam valamivel, viszont a rendszer még mindig tetű lassú, és a merevlemez 100%-on teker.
75GB fontos adat van a merevlemezen. Elkezdem lementeni, viszont előbb 350megával 1 órát szenvedett így. Valakinek valami ötlete? Esetleg valaki járt már hasonló cipőben?Egyébként BIOS-ban ki, meg be lehet kapcsolni a SMART funkciót, és eddig ki volt kapcsolva, bekapcsoltam úgy 1 hete, aztán most megint ki, gondoltam hátha ez a baja, de sajnos nem
-
Algotis
addikt
válasz
Silentfrog #30985 üzenetére
Így van, akkor majd windows installnál legyalulom a kisebbiket és arra teszek egy újat.
-
Algotis
addikt
válasz
Silentfrog #30982 üzenetére
Igen, úgy értem, hogy a 20 gigásat akarom leformázni, a többit meg hagyom
De leírtad érthetően, köszönöm! -
Algotis
addikt
válasz
Silentfrog #30980 üzenetére
Én nem particionálok, hanem egy új partíciót hozok létre windows installnál, tehát 1 winyót 2-nek lát, így van egy C és egy D lemez. Ezt windows installnál adatvesztés nélkül meg tudom csinálni, jól gondolom?
Most az 1 terrás winyómat ext3-ról ntfs-re formáztam, természetesen előtte mindent lementettem. -
Algotis
addikt
válasz
Silentfrog #30975 üzenetére
És ha csak egy új partíciót csinálok, mondjuk egy 20 gigásat a windowsnak, attól marad a többi cucc, nem?
-
ggg666
őstag
válasz
Silentfrog #30975 üzenetére
Kötet zsugorításával talán megoldható adatvesztés nélkül.
-
Rivaul
addikt
válasz
Silentfrog #30948 üzenetére
Nem vagy köteles. A garancia az adott termékre él ha nem kell az akkori ára akkor egy másik 2 terás winyót kell hogy adjanak.
-
Rivaul
addikt
válasz
Silentfrog #30946 üzenetére
Ha van olyan még elfekvőbe náluk s nem javítják akkor kapsz egy olyat. Amennyiben nincs náluk olyan akkor kategórián belül kell cserélniük. Vagy felajánlják az akkori vételárat amit jelen esetben elutasíthatsz.
-
Rivaul
addikt
válasz
Silentfrog #30944 üzenetére
Sztem semmi esélyed nincs rá. Vannak itt ph-n akik vállalnak adatmentést lehet előbb oda kéne vinned s utána gariztatni. Nem tudom hogy ez működik e így de megérdeklődném.
-
Cidan
tag
válasz
Silentfrog #25234 üzenetére
Igen, 20%ról 95%ra. Le voltam döbbenve, hogy ennyire rendbe hozta. Köszönöm a segítségedet!
Szinte semennyire se vagyok jártas a csillagászatban, úgyhogy inkább nem is tippelem meg mi lehet az. Pedig megfogadtam már párszor, hogy beleásom magam
Egyébként ez az
-
Cidan
tag
válasz
Silentfrog #25226 üzenetére
Remek!
Megcsináltam sorról sorra amiket javasoltál és felugrott 95%ra a kondíciója. Már a felület inicializálás után felment ennyire, de mikor elkezdtem a formázást lement 46%ra majd annak befejeztével vissza 95%-ra. Most csak 1 hibás szektort ír ki. Amúgy az inicializálás végeztéről csináltam egy képet :
kép -
Cidan
tag
válasz
Silentfrog #25224 üzenetére
Igen, 43ról 66ra ment fel mind a gyenge és a hibás szektor is.
-
Cidan
tag
válasz
Silentfrog #25222 üzenetére
Közben ahogy másolgattam át az adatokat és 49%ról lement 20%ra a kondíciója. Fél óra alatt. Ez szokványos?
-
Cidan
tag
válasz
Silentfrog #25220 üzenetére
Másod merevlemezként van használva. A fontos adatokat átmásolom az elsődlegesemre, utána lefuttatom amit javasoltál. Mennyi ideig tart kb?
-
Cidan
tag
válasz
Silentfrog #25217 üzenetére
Használaton kívül volt, mikor mozgattam. Bemásolom ide, hogy mit írt ki a program(csak a lényeget): A lemez önteszt során talált 43 hibás szektort.
A lemez felületén található 43 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Egy lemeztöredezettség mentesítés mennyit segíthet rajta? Meg mit javasolnátok még tenni? -
Funthomi
aktív tag
válasz
Silentfrog #25183 üzenetére
Helló!
Én is azt javaslom, h ne cseréld át az elektronikát. Én hasonló cipőben járok, nekem egy 160 GB-os Samsung vinyóm elektronikája ment tönkre (elméletileg), és most fogom lecserélni egy ugyanolyanra. Annak idején, amikor keresgettem ezzel kapcsolatban infókat, akkor azt olvastam, h óvatosan kell cserélni az elektronikát. Az a legjobb, ha minden adat egyezik, de ez sem oldja meg a problémát mindig.
Persze, ha nem félsz a kockázattól, akkor megteheted
Pár napon belül cserélve lesz az elektronika, remélem, h az megoldja az én problémám! -
Mankó
veterán
válasz
Silentfrog #25192 üzenetére
Egy 80-as 120a-s hdd 3-4 ezer Ft-nál úgysem ér többet, akkor sem ha 100%-os lenne. Kivétel ha 2.5"-os.
De az árak viszonylagosak, garanciából visszajött a 1.5 Tb-os Seagate-em bontatlan, 7200-es, Sata II, 1 hónap gart adok rá. Erre 20-ért csóválják a fejüket vidéken, de 24 alatt nem lehet boltban kapni semmit. S azok is 320-asok. Azok így szoktak lenni, hogy megkérdezik máshol is, aztán amikor az 500asokat ajánlják 25ért és fölötte, akkor megint hívogatnak, hogy vinnék. Persze akkorra már híre hamva se lesz, tehát IJ. -
Mankó
veterán
válasz
Silentfrog #25190 üzenetére
Egyik ismerősnek már sikerült a Hiren"s-sel nullázni a smartot. Másrészt attól, hogy szektorhibás a drive és tegyük fel 0%-os a kondíció, még működni fog a meghajtó, csak a Sentinel ajánlja a meghajtó cseréjét.
-
Mankó
veterán
válasz
Silentfrog #25188 üzenetére
A szektorhibákat zárd ki, akár egy Hiren's CD progival is! Ott van valami olyan opció is amivel a Smartot nullázni lehet. (Csak saját felelősségre, bár ebben az esetben már bevállalható kockázat.) Aztán majd a tesztelés, használat során kiderül, hogy merre tovább.
-
Mankó
veterán
válasz
Silentfrog #25185 üzenetére
Szerintem nem fog működni, a pozícionálás és a logikai / fizikai címeket máshogy érné el.
Ha csak szakmailag érdekel a dolog, el lehet vele szórakozni, de sok reményt ne fűzz hozzá! -
moonguru
őstag
válasz
Silentfrog #25183 üzenetére
Szia!
Most se csinálj!
-
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23978 üzenetére
Még1X Köszönöm
már el is küldtem, majd megírom mi lett!
-
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23976 üzenetére
Akkor elkezdek emailezni a kiskerrel!
Köszönöm a segítséget! -
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23972 üzenetére
Nem gondoltam h mérvadó, mert a cél az hogy ne szívjak a gariztatással, adatok mentésével, win újra telepítéssel stb. A fő cél a winyó megmentése volt.
Most akkor ezt cserélik = ugranak az adatok, vagy javítják? Tényleg fogalmatlan vagyok ebben, mit csináljak? -
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23965 üzenetére
update!
Ma sajnos a hideg indítás már nem sikerült, boot megy a windows 7 kezdő üzenetéig utána feketeség és halál. Kb 4. próbálkozásra összeszedte magát, "megvásároltam" a hdd regeneratort, lefutattam( 4 óra) kijavított 39 bad sectort.
Ujraindítás és sajnos vége csak az első mondatban leírtakig jut el a winboot!Tanácsot szeretnék kérni, mit kellene most csinálnom.
1. Először is az a kérdés, hogy biztos hogy tönkre ment e a hdd-m?
2. Van még 2 év gari a winyóra hova mentsem az adataim, nem akarok feleslegesen venni még egyet, mert ha gariztatás után visszakapom akkor már lesz 2 winyóm?Please segítsetek már mi a megfelelő eljárás ilyenkor!
-
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23965 üzenetére
Délután rákeresek erre a progira köszi!
-
berbatov2
senior tag
válasz
Silentfrog #23963 üzenetére
Így van sajnos 30s után leállt "sikertelen és tárolási/ mozgatási...." hibaüzenettel.
-
Heyman
aktív tag
válasz
Silentfrog #23944 üzenetére
Az a baj, hogy annyira belassít mindent, hogy lehetetlen akármit is elindítani. Próbáltam az alap windowsos cuccal törölni a partíciót, de fél óra után meguntam, mert semmit sem hozott be.
liksoft: Van valami ingyenes cucc, amivel meglehet csinálni? HDD Sentinel csak a fizetős verzióval engedi.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog #23873 üzenetére
Wintech EX-MOB-85 nem támogatott!
Eszembe sem jutott.hogy maga a rack nem támogatja.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Silentfrog #23870 üzenetére
[link] Itt nézz utána.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Silentfrog #22498 üzenetére
Nekem is van külső házam, csak az WD MY Book és az nem tudom, hogy használható-e más vinyóval vagy csak a sajátjával.
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #22480 üzenetére
Ja jó is ez a ki be kapcsolgatás, ha valami kinyirja a hdd ket ez...
-
liksoft
nagyúr
válasz
Silentfrog #15576 üzenetére
Lehet, hogy elindult rajta egy hosszú belső teszt. Ennek végeztével vált "csendessé". Vagy az OS "dolgozott" rajta. Egyébként ilyennel én sem találkoztam.
-
Imco
őstag
válasz
Silentfrog #15576 üzenetére
A sok passziv hűtés miatt megértem, hogy zavar. Vár egy kicsit, talán Liksoft többet tud segiteni a sok tapasztalatával.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Silentfrog #15570 üzenetére
Ilyet még nem hallottam. Megkockáztatom, hogy "képtelenség" hisz egy precizios micro, talán piko méterre illesztett cuccról beszélünk.
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
válasz
Silentfrog #15570 üzenetére
Én szakmai magyarázatot adni nem tudok, de a helyedben visszavittem volna. 3 napon belül azt csinálnak, amit szeretnél, utána kb. dobhatod a kukába, ha baj van. Normális szervízhez sokszor nagy szerencse kell.
-
King Unique
titán
válasz
Silentfrog #15474 üzenetére
Akkor elég a sima gyorsformázás is? Bár egy másik topicban azt írta valaki,hogy szúz vinyónál a teljes formázás az igazi,csak ha túl sokáig tart (1-2 óra belefér) 3-4-5 óra az már problémás.Meg.ha ilyenkor teljes formázás közben valami elszáll,vagy pl. áramszünet stb.,akkor azzal tönkre lehet vágni az egész merevlemezt gondolom.
Illetve itt [link]olvastam,hogy convertálással is át lehet fat32-őt ntfs-re alakítani,de akkor töredezetteb,lassabb lehet a merevlemez.
Melyik a legjobb megoldás? -
liksoft
nagyúr
válasz
Silentfrog #15455 üzenetére
A százalék összesítő adat. Csak ebből különbséget levonni nem lehet. A SMART adatok alapján lehet eldönteni, hogy a különbség alapján valóban lehet valami probléma, vagy csak a szokásos, hogy gyártónként (esetleg típusonként!) máshogyan számol és tart nyilván adatokat a drive. Ebben az esetben elképzelhető, hogy statisztikai adatok (nagy értéket is felvehetnek) belezavarnak a hiba detektálásába.
A Sentinel megpróbál gyártmányonként különböző módon vizsgálni. (A sok riport alapján a zavaró, csak statisztikai elemek kikerülhetnek a minőség vizsgálatából, ha azok egyértelműen nem dolgozhatóak fel. - A gyártó számára igen, de NEM adnak ki információt!
A HDSentinel honlapján, és a témájában nézz a dolgok után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest