Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
P-SZ-S #30931 üzenetére
Igen, de alapvetően nem a csatolás miatt, hanem az újabbnak sokkal nagyobb a felületi adatsűrűsége, így egy fordulat során több adatot mozgat, nagyobb az átvitele. Ezért tudták a PATA és időnként a SATA1 sebességét túllépni.
Persze ha a HDD-t nyüstöli (ahogy előttem írták, a memória változatlan).
-
Mészi Zoli
tag
válasz
P-SZ-S #30922 üzenetére
Egyik sem sajnos. Ha beírod a típusszámát a vinyónak a gugliba és odaírod még, hogy "sentinel", akkor egy onlájn tesztlapot is felsorol a gugli, ahol megnézheted a paramétereket.
Állítólag a sata3 sem tud többet, mint az elődei. Talán valamivel gyorsabb, ha két sata3 vinyó között másolsz.
Tervezett elavulás, marketingbullshit, a sata2 kivezetése a piacról.A legrosszabb húzás a sata1 piacra dobása volt, ami csak csatlakozójában volt sata, de pata belsőre épült NCQ nélkül és egyirányú adatforgalomra volt csak képes.
Nekem is van egy ilyen sata1 vinyó, amióta utánna néztem, azóta tudom, hogy miért fagytam ki, ahányszor másolni akartam róla vagy rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest