Új hozzászólás Aktív témák
-
BK87
senior tag
41670-re valaki?
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Néhány napja fentebb írtam, hogy problémám van a Seagate külső lemezemmel. Sikerült lementenem minden fontos adatot, és utánna lefuttattam a CCleaner lemeztörlő funkcióját és utánna a HD Sentinel már azt mutatta, hogy a kondíció visszaállt 80-ról 99%-ra, a hibás szektorok eltüntek. [link] , [link] Ezután lefuttattam a HD Sentinelben egy írás + olvasás felület tesztet, ami nem mutatott hibát és a rövid önteszt is lefutott anélkül, hogy olvasófej hibára panaszkodott volna. Később elindítottam a Seagate Seatools programban a Short Drive Self Test-et, ami hiba nélkül lefutott, de a Short generic teszt már hibát jelez és a program javasolta a Long generic tesztet, ami elvileg kijavítja a hibákat [link] . A történethez hozzátartozik, hogy még korábban, mielőtt a kondíció lement 80%-ra, én véletlenül kihúztam a lemez csatlakozóját a konnektorból. Ez okozhatta a hibajelenséget? Egyébként, amikor az adataimat mentettem, akkor voltak adatok, amiket nem tudtam átmásolni, mert úgy tűnik, hogy sérültek voltak. Most akkor próbáljam meg megreklamálni az üzletben, vagy nincs is semmi baja a lemeznek? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
válasz
King Unique #41626 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
BK87
senior tag
válasz
King Unique #41624 üzenetére
Igen, nekem régebbi van. Jelenleg éppen mentem, ami menthető, és mivel vannak rajta nagyon bizalmas és fontos dolgok is, ezért szeretném utánna törölni, azt hogy csináljam, hogy ne lehessen utánna sehogy hozzáférni? Formázhatom?
-
BK87
senior tag
válasz
King Unique #41619 üzenetére
Milyen Seagate programot kell letölteni hozzá, mert letöltöttem a sea tools nevű programot, az meg fel sem ismeri?
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Van nekem egy tavaj novemberben vásárolt Seagate expansion desktop külső merevlemezem ST2000DM001 belsővel, ami USB 3.0-án kapcsolódik a gépemhez. Néhány napja nagyon felmelegedett (tetőtéri szobám van, és itt nyáron nagyon meleg tud lenni) ezért feltelepítettem a HD Sentinelt, ami szerint a maximum hőmérséklet 57 fok volt (ekkor a házból kivezettem egy ventit, ami fújja rá a levegőt, így 40-45 fok között ingadozik a hőmérséklet melegebb napokon), a kondíció 100% volt azóta minden nap, de ma visszaesett 80%-ra és 8 bad szektort ír. Akartam futtatni egy rövid ön-tesztet, de azt írja, hogy "sikertelen olvasó egység hibája miatt". Ennek ellenére a lemez működik hiba nélkül. Lehet a hiba oka a magas hőmérséklet? Romolhat még a kondíció? Itt van egy kép a jelenlegi állapotról [link] Hány százalék kondíciónál lehet garanciáztatni? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy a HDD Regeneratort lehet-e úgy használni, hogy a HDD-m egy külső hdd dockban van csatlakoztatva? Előre is köszönöm a segítséget.
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Van egy 1.5 terás WD EARS vinyóm, amin újrainicializálást indítottam 4 nappal ezelőtt, de még mindíg nem végzett a tesztel. Normális az, hogy már több mint 86 órája fut a teszt? Eddig 15 sérült szektort talált. Úgy vettem észre, hogy amikor hibátlan szektort vizsgál, akkor 15-20 MB/s sebességgel dolgozik, amikor pedig a szektort sötétzöldel jelöli, akkor 0,2-1MB/s-el olvas. Normális ez, állítsam le a tesztet, és indítsam újra? Jelenleg így néz ki a teszt [link] . Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
A HD Sentinel féle újrainicializálást hányszor javasolt lefuttatni hibás, vagy gyenge szektorok esetén? Jelenleg egy 1,5 terás WD EARS vinyón futtatom, már 20 óra 50 perce és eddig csak 22%-nál tart, ez normális, hogy ilyen lassú? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani olyan programot, amivel úgy tudom formázni a HDD-m, hogy a bad sector-okat is kijavítja? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
válasz
liksoft #28246 üzenetére
Egy 12 cm-es venti nyomja a hddkre a levegőt, nyáron is figyeltem, alig voltak melegek, még a WD BLACK vinyóm sem volt meleg, a tápom meg egy Enermax PRO82+ 425W, ami azért elég jó tápnak számít, bár minden elromolhat, de szerintem nem annak van a baja. Olvastam már több helyen, hogy ezekből az EARS típusú vinyókból nagyon sok ment tönkre, és most úgy látszik, hogy én is kifogtam egy selejtet. Csak a garira nem emlékszem, hogy most 2 vagy 3 év volt-e.
-
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Tegnap írtam kicsivel feljebb, hogy mi lenne a problémám, azóta lefutattam a WD data lifeguard diagnostic tool program quick és extended tesztjét is, de nem jelzett hibát [link].
Azt szeretném kérdezni, hogy most akkor van-e valamilyen komolyabb hibája a lemeznek, és megpróbálkozhatok a gariztatással, vagy használjam továbbra is, ameddig megy? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van egy WDC WD15EARS vinyóm, aminek a kondíciója szeptember végén 51%-ra esett, majd 3 hét után 14%-ra több száz hibás szektorral, már nem emlékszem pontosan, meg 30 napos hátralévő működési idővel. Ha elindítottam róla valamilyen filmet, akkor hosszú másodpercekre bekockázódott a kép, meg amikor beletekertem a filmbe ugynúgy kockás volt minden. Ekkor úgy döntöttem, hogy lementem a fontos adataimat, és leformázom. 1 napig 100%-ot mutatott a hd sentinel, majd 99, 97, és most 95%-on áll jelenleg. Ashampoo HDD control szerint az egészség 92%-os, a teljesítmény pedig 76%. De most megint ugyanúgy kockázódik a kép, mint előtte, meg néha hallom, hogy elég sokat jár a fej, plusz néha megakad a zene, ha róla hallgatok zenét. Tavaj január 10.-én vásároltam, és nem vagyok benne biztos, hogy 2 vagy 3 év volt-e rá a garancia, ezért érdekelne, hogy szerintetek ilyen körülmények mellett lehetséges-e a gariztatás, vagy eséjtelen. Előre is köszi a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Pár napja írtam [link] , hogy gondom van a HDD-mel, és ma leformáztattam a Hard Disk Low Level Format Tool-al, és sajnos most nem találom sehol, nem látja a renszer. A HD Sentinel látja, meg a device manager is. Mi lehet a probléma, előlehet hozni valahogy? -
BK87
senior tag
26696-ra valaki?
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy WD1500EARS HDD-m, ami úgy két hónapja 52%-os (a rossz szektorok száma 288-256 között ingadozott) kondíciót mutatott a hd sentinel szerint, ami a napokban leugrott 14%-ra több, mint 1300 rossz szektor és 130 gyenge szektor mellett, ekkor figyelmeztetett a hd sentinel, hogy mentsem le az adataimat, mert a HDD már csak körülbelül 30 napig működik. Miután lementettem az adataimat, a windowsal leformáztattam a lemezt (nem gyorsformázást csináltam), majd tegnap már 98%-os kondíciót mutatott egy részletes ön-teszt után, ami most amialatt ezt írom már felugrott 100%-ra 0 rossz szektor mellet (azt írja, hogy a lemez hibátlan). Az lenne a kérdésem, hogy most akkor a lemeznek semmi baja, vagy belátható időn belül el fog romlani? Tárolhatom rajta az adataimat? Esetleg teszteljem még valamilyen más programmal? Az Ashampoo HDD control 2 78% egészséget, és 68% teljesítményt ír, bár mindíg mást mutat. Ezek a programok mennyire megbízhatóak?
Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van 3 merevlemezem, amelyek közül kettőt adattárolásra használok. Olyan problémám lenne velük, hogy ha éppen nem dolgoznak, akkor a win leállítja őket, de amikor újraindulnak, akkor az egész rendszer több másodpercre lefagy. Mi lehet a probléma. Gondolom valami energiagazdálkodás funkció lehet. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? Már az előző lapomal is ezt csinálta (Giga P35 DS3). Jelenleg IDE módban használom őket, de gondoltam, hogy megpróbálom AHCI módban feltelepíteni a windowst, hátha az majd megoldja a problémát. (egyszer már próbáltam egy teszt erejéig, de akkor a hd tune-val a szokványos 91 MB/s helyett csak 80 MB/s-es átlagolvasást mértem bár lehet, hogy az asus oldalán lévő SATA drivert is fel kellett volna tennem) Előre is köszi a segítséget. -
BK87
senior tag
válasz
liksoft #17276 üzenetére
Akkor a vinyónak semmi baja? Próbáltam a másik vinyómmmal is mindegyik kábelt, de azzal nem írt hibát. Most terveztem venni, egy WD 1,5TB EARS vinyót adattárolásra, de akkor veszek a biztonság kedvéért egy 1 terás EALX-et, amire a rendszert is felrakom az adataim mellett.
-
BK87
senior tag
válasz
liksoft #9424 üzenetére
Már a vista feltelepítése óta lassúnak érzem a rendszert, de nemnagyon vettem észre a processzorváltás után sem semmi teljesítménynövekedést, ha egyszerre futtatok 2-3 programot.Tuning meg akár van, akár nincs, mindehogy UDMA 5-ben megy a lemez.Az probléma lehet, hogy az ATA 133-as vinyóm egy kábelen van a szintén ATA DVD íróval?
-
BK87
senior tag
Hali!
Feltettem a sentinelt, de nem jelzett semmi hibát, mindent jónak talált.A képen, amit linkeltem, a mért burst rate nem kevés egy kicsit?Néztem teszteket a vinyómról, és mindegyik tesztnél az average írás/olvasás 82-83 MB/sec volt, a burst rate meg jóval 200 felett. Próbáltam már AHCI módban is, de úgy még egy kicsit rosszabb eredményeket kaptam. Mi lehet a probléma? A 160-as ATA vinyóm nem zavarhatja? -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van egy Seagate ST3250410AS vinyóm. A problémám az lenne, hogy nagyon lassúnak érzem a gépet, ha egyszerre több mindent csinálok (pl.:internet+konvertálás+winamp megy egyszerre). Szeretném megkérdezni, hogy okozhatja-e ezt a vinyóm?Eddig egy E2180-as procim volt, amit lecseréltem egy Q6600-ra, mert azt hittem, hogy gyorsulni fog a rendszer, de ugyan olyan minden. HD tune-val csináltam egy kis benchet, de szerintem egy kicsit sántít az eredmény:[link] Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest