Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
válasz liksoft #16771 üzenetére
Ja, csak próbáltam rávezetni, hogy vannak programok amik a segítségére lehetnek. amikor először elszálltak az adataim formázás miatt, akkor se rohantam sírva adatmentőkhöz, hanem kipróbáltam 1-2 progit, s már az első is bejött. nyilván olyan laikusoknak, mint én, ilyen buta felhasználóknak való programok is megteszik.
-
HellGreg
őstag
válasz olbeteam #16723 üzenetére
Szerintem tedd be egy külső usb-s rackbe, hátha látja azon keresztül. Ha nem, akkor (én már csináltam ilyet, és bejött), formázd le gyorsformázással, és küldj rá egy Badcopy pro-t (40 usd-be kerül, ha tényleg fontosak a képek, megér annyit). ugyan a program elvileg nem tud hdd-t lementeni, de nekem működött az, hogy beállítottam zip-driveként a külső vinyót, és végigment rajta. Persze ez tipp, nem életbiztosítás. Ha biztosra akarsz menni, fordulj az itteni szakemberekhez bizalommal...
-
HellGreg
őstag
Gépbe téve: kb 3 perc alatt jön fel a bios, a szokásos 10 mp helyett. ha feljön a bios, nem látja a vinyót, egyáltalán.
Így sajnos szoftver nem mond semmit, mert odáig el se jutunk.
Ha csak úgy bekapcsolom a rackben a vinyót, és nem dugom rá a racket semmire, akkor ad érdekes hangot a hdd:
kb így: katt-bíííp-katt-bíííp-katt-bíííp.
Találtam egy oldalt, ahol különféle hdd-meghibásodások hangjai vannak fölvéve. sajnos ez egyiküknek sem feleltethető meg pontosan. Ez az oldal: http://datacent.com/hard_drive_sounds.php -
HellGreg
őstag
Sziasztok, volna egy problémám. Van egy külső rackben egy 1tb-os Hitachim, amire filmeket szoktam tenni, majd tv-re csatlakoztatni.
Most is így volt, rádugtam a gépre, bekapcsoltam, és a windows valami eszközillesztőt telepített (nem értem miért, nem először tettem rá), én meg közben véletlenül kikapcsoltam a racket. azóta a vinyó nem kapcsol be, felpörög, de utána semmi. se a tv-n, se a gépen. ha csak natúrban bekapcsolom, akkor meg ilyen érdekes vinnyogó hangot ad ütemesen.
Gondolom vége van és vihetem a boltba. vagy esetleg van valami orvosság itthon?
köszi -
HellGreg
őstag
Sziasztok, pár hete-hónapja vettem innen egy használt WD Raptort, 74gb-ost, jó áron. a hdd sentinel szerint kb 92%-os volt a kondíciója. rendszervinyónak használom, de sajnos azóta fokozatosan lement ez az érték 61%-ra, és egyre jelennek meg a gyenge szektorok rajta. vajon mi lehet az oka, hogy így elkezdett tönkremenni? és lehet-e valami megelőző intézkedést tenni, hogy ez a romlás ne folytatódjon?
köszi előre a tippeket,(teljes konfig a profilomban)
-
HellGreg
őstag
Sziasztok!
Nagyon nagy a baj!!!!
Most telepítettem egy új win7 rendszert egy raptorra, és kivettem a gépből egy 500-as samsungot, amin csak adatok voltak (de nagyon fontosak.) a samsungot betettem egy külső usb-s rackbe, és amikor bekapcsoltam, nem lehetett aktiválni. azt írja ki a lemezkezelő, hogy dinamikus, érvénytelen. aktiválni nem lehet, ha meg alaplemezzé akarom konvertálni, elvesz minden adat. Mi a fenét tudok ezzel csinálni?
a vinyót a sentinel látja, 100% kondíció, de a windows semmit nem hajlandó vala csinálni.
Segítsen valaki, mert kezdek megőszülni! -
HellGreg
őstag
Sziasztok, külső rackben hány fokig mehet el egy vinyó, ami még nem veszélyes? Most 40 asszem.
Köszi -
HellGreg
őstag
Azóta annyit értem el, hogy kikapcsoltam a full screen logo-t, s látom, hogy nagyon hosszadalmasan detektálja az ide eszközöket. olyan 40 mp-ig. aztán amikor kilistázza az egy ide vinyót, a sata dvd-t meg a sata-vinyót, azután is vagy 40 mp, mire továbblép. ezt régebben nem csinálta. Pl. a dvd-író, amit azórta kivettem, elég bizonytalanul működik. Kezdek arra gyanakodni, hogy a tápom lett kevés a konfigurációhoz. De az látható alább.
-
HellGreg
őstag
Hát most már teljesen kifújtam.
csináltam floppyt az alaplapi cd-ről, felraktam a drivert, felmásolta a telepítőfájlokat, újraindult és: "hiba a rendszer betöltésekor".
most már tényleg nem tudom, mit csináljak. már mindent kipróbáltam amit lehetett. még az jutott eszembe, nem lehet-e az, hogy mondjuk ide-s dvd-olvasóról kéne telepíteni? hátha ütközik a kettő bootolásnál vagy valami ilyesmi?
-
HellGreg
őstag
válasz liksoft #5874 üzenetére
Hát elméletileg nem kell driver, mert a windows tartalmazza. Meg ha nem ismerné fel a vinyót, akkor talán másolni se tudna rá ideiglenes fájlokat, meg a telepítő partíciókezelője sem tudná kezelni. Vagy nem ilyen egyszerű?
Amúgy felraktam a seagate bootable media-ját, bootoltam róla, s elvileg telepítette a drivert a merevlemezhez. aztán a következő windows-telepítésnél újraindulás után egy teljesen új szöveg fogadott, amikor elakadt:
"A windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található: <windows root>\system32\hal.dll"
ugyanezt további 2 másfajta windows telepítésénél sem találta azóta.
Eleve gyanús, hogy a gép bekapcsolásnál az alaplapi screen majd egy percig látszik, azelőtt kb 2 másodperc volt, aztán indult a windows.
Valami furcsa dolog ez. -
HellGreg
őstag
válasz Daemon09 #5870 üzenetére
Megtörtént, sajnos semmi változás. Már nem tudok mit kiagyalni. Pedig ha visszarakom az ide-s rendszervinyót, és csak úgy bent van a sata2-es is, tökéletesen működik, gyors, másol, semmi baja. de rendszer nem akar menni rá.
Nem tudom, van-e valami köze a dologhoz, de amikor a telepítő alól leformázok egy 40gb-os partíciót, amire a rendszernek kéne menni, a maradék 430 gb részt hagyom úgy ahogy van, a telepítő létrehoz egy particionálatlan részt, ami 0mb. ha jól emlékszem, régebben ez a rész 8mb volt. most nem hoz létre 8megást pedig elvileg az lenne a boot partició, nem???
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Senki nem tud semmit erről?
Pedig ilyen bajok is léteznek a mellett, hogy hogy csináljunk 13000fps-ből 13002-őt.
Azóta egy másik xp-vel (reborn) próbálkoztam, most újraindulás után nem az alábbi szöveget, hanem simán ennyit ír: "hiba a rendszer betöltésekor."
hihetetlen, hogy 2008-ban nem lehet fölrakni az xp-t egy satás merevlemezre.[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
SEGÍTSÉÉÉÉGG!!!!!!
az újonnan vett seagate sata2-es vinyóra próbálnék rendszert rakni. a telepítő formáz, fájlokat másol, majd újraindítja a gépet, mint azt szokás, de onnan a következő szöveggel elakad az egész:
"windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.
Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware.. blablabla..."Idére semmi nincs kötve, a dvd-rw a sata1, a vincseszter a sata2-n van. egyszerűen tanácstalan vagyok, mert az alaplapi kézikönyv se ír semmi használhatót.
Kérem szépen, ha van valakinek tapasztalata vagy tippje, ossza meg! Köszi
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, jobb ötlet híján írok ide egy érdekes problémáról:
az eredeti konfigomban volt 2 ide-s vinyó, meg 2 sata2-es optikai meghajtó, egy író meg egy olvasó. na most vettem egy 500 gb-os 32mb l2cache-es seagate Sata2-es vinyót. kivettem az olvasót és beraktam a helyére a vinyót. nem volt semmi gond addig, míg be nem raktam egy vadiúj, eredeti video dvd-t az íróba. az föl se pörgött, semmit nem csinált. betettem egy másikat és azt se indította el, és a harmadikat se (olyanokat, amiket régebben olvasott). aztán a negyedik szintén új video-dvd-t már beolvasta, simán. az ötödiket nagy nehezen, a hatodikat egyáltalán nem. cserélgettem a kábeleket, lehúztam egy vincsesztert, meg aztán az újat is, gondolva, hátha a táp nem bírja, de semmi változás. most kicseréltem, az írót kivettem, betettem az olvasót, és tökéletesen működik. esetleg van valakinek tippje, hol kell keresni a gondot??? mert elég megfoghatatlannak tűnik. és csak azóta van ez, mióta betettem az új vinyót.
a konfiguráció alább le van írva. előre is köszi... -
HellGreg
őstag
válasz mr_ricsi #1028 üzenetére
A két vinyót külön tettem, most gyorsabban másolnak egymás közt. nem láttam hogy írtál. de most van baj, ugyanis a WD-t nem lehet kicsavarozni, az egyik csavar beakadt valahogy, egyszerűen meg se mozdul. ilyenkor mi a fenét lehet csinálni??? tudom, hogy közvetetten vág csak témába, de szerintem nem sokszor történik ilyen.
-
HellGreg
őstag
Lenne még egy kérdésem:
van egy 250-es WD és egy 120-as maxtorom. a legnagyobb sebesség érdekében mindegy, hogy pl.
a WD primary master, Dvd-író slave
a Maxtor secondary Master
vagy a két vinyó legyen 1 kábelen? vagy mi a jobb?
köszi -
HellGreg
őstag
Hi!
A gépem fagyogat, főleg ha pl. zenét hallgatok, vagy internetezek. Csak újraindítással lehet helyreállítani. Lehet-e ez winchester miatt? Merthogy a HDD tune szerint 2107 reallocated sector van rajta, a HDDLife pro pedig 0%-ot ad meg CONDITIONnek. lehet, hogy haldoklik, és azért fagy a gép?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Seagate 3TB os HDD 3,5
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest