- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
a: Találgatás
b: Legtöbb ilyen gyanús szektor logikai hiba amit lehet javítani.
c: A smart logika adataiból kiszámolja, de ez jósolás szintű, mert honnan tudná hogy mikor következik be teszem azt egy áramszünet ami után lecsapódik a fej.
d: Azt a következtetést lehet belőle levonni hogy gyakrabban kell lementeni róla mindent és újraformázni. -
liksoft
nagyúr
MFM óta NINCS alacsony szintű formázás. Az ugyanis a szektorok és előttük lévő azonosítók teljes újraírását jelenti. Mivel a mai (tizenéve) drive-ok servo-t használnak, és dinamikusan kezelik a felületet (hibás területek kiiktatása, tartalék szektorok kezelése, SMART, stb....), így csak az adatterülethez férsz hozzá. Ez NEM az mint amit kérdeztél.
Ha a szektorokhoz szeretnél hozzáférni, az egyszerű programozói feladat. Lehet DOS és magasabb szintű OS alatt is. Mindenhol más programozási nyelv, és leginkább más csatorna használata kell.
Alapmű: RB Interrupt list.
-
netseft
aktív tag
-
Fulmi
senior tag
bocsi, csak nehez pda rol, szoval:
elrontottam a gepem.
particionalo progival szerettem volna vista alol novelni az egyik particio meretet a masik rovasara, be is allitottam, a partition wizard progi meg mondta h restart kell neki, restartot nyomtam...az inditas utan a kepernyon a kovetkezot latom (ubuntu es vista van rajta):
grub loading.
unknown filesystem.
grub rescue>remelem tudtok vmit tanacsolni, mert eleg fontos lenne hasznalni...
koszi
-
Dzsekó
addikt
-
liksoft
nagyúr
Ez jelentős különbség.
Valóban ekkora különbség van a listaárban a két ország között, vagy a számla tulajdonjoga miatt egyéb kedvezmény is jelentkezett? (Csak érdeklődés, soha nem vásároltam külföldről amit itthon is lehetett kapni. - Lehet, hiba.)
A különbség akkora, hogy ha nincs teljesen ingyenes megoldás, ez talán felvállalható. (Benne van a pakliban. - Ahogy szokták mondani.)
-
liksoft
nagyúr
Nem túl bíztató. Garira még nem érett, de szépen halad afelé. Ahol a notit vetted, kérdezd meg, hajlandóak-e a garira? A SMART lista segítség lehet.
Nem. Az idők csak becslések. Mivel a drive-ba képtelenség bele látni, így a mérhető értékek alapján kalkulál a program. Lehet, hogy pár perc csak már az élet, de ha a hiba stabilizálódik, akár évekig is működhet még. A winyó dinamikus eszköz, így dinamikájában célszerű figyelni.
Sajnos a drive dinamikusan (kronológiában) nem tárolja a SMART adatokat, a használat során meg a Sentinel progi vagy megy, vagy nem, így statikus kiértékeléssel dolgozik. A legfontosabb dolgok így is figyelhetőek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Bluetooth hangszórók
- HP notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Hyundai, Kia topik
- Drum 'n' bass
- Windows 11
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest