- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
válasz
Dictator^ #15162 üzenetére
Nem, ezt a fajta összeköttetést biztos, hogy nem mondhattam, mert van így egy extra felesleges kábel. Nálam úgy van, hogy van 1x 10m-es HDMI ami a VGA-AVR-hez kell és utána meg elég egy 1,5m-es HDMI az AVR-TV-hez. Windows 7 alatt a CCC-t konfigold be (vagy kreálj egy profilt rá, kapsz egy ikont), hogy aktiváld a DUAL-klónozott display-t jelen esetben a secondary display maga HD TV lesz az AVR-en keresztül. Nálam felismeri az AVR-t is és a TV-t is az OS. Innentől, azt fogod elérni, hogy ha minden be van kapcsolva, akkor lesz képed és hangod. Ha kikapcsolod a TV-t akkor meg csak hangod lesz. Nem tudom, hogy a te erősítőd, hogy veszi le a HDMI-ről a hangot, az enyém akkor is, ha a TV csak standby-ba van.
Tehát még1x: 2 darab HDMI kábel elég és kész, több NEM kell.
Az, hogy éppen hogyan van konfigolva a TV-d az egy másik dolog. Javaslom, hogy küldj rá egy gyári resetet, hogy minden visszaálljon. Amúgy meg a TV-k sokkal szebb képet adnak mint a mezei monitorok, ez nálam is így van. Amikor meg filmet nézek, akkor meg annyit csinálok, hogy kikapcsolom a TFT-t addig, szerencsére nem kell neki hosszú idő, hogy felmelegedjen, mint a régi CRT-k.
Üdv,
Vik -
törölt tag
válasz
Dictator^ #15138 üzenetére
Amiket felsoroltam, azok közül többet tényleg általánosban hallgattunk, és tudom, hogy kortól függetlenül gagyi, arról viszont sejtésem sem volt, mi létezik ezeken túl. Ezért kérdeztem meg.
Végighallgattam, amiket linkeltél, és bár ezek után sem fogok jobban elmélyülni a műfajban (nagyon nem az én világom), viszont már el tudom fogadni a véleményed. -
törölt tag
válasz
Dictator^ #15128 üzenetére
Légy szíves linkelj, vagy írj be néhány általad jónak tartott "tucc" zenét, mert amellett, hogy tőlem is távol áll a műfaj, az eddig hallottak alapján nem tudom, hogy minek kell ehhez minőségi rendszer. Lehet, hogy teljesen mást jut az eszünkbe az elektronikus zenéről. Nekem pl. a Cascada, Groove Coverage, Brooklyn Bounce, ATB, Tiesto és társai.
-
Dorian
félisten
-
ricsik
őstag
válasz
Dictator^ #15125 üzenetére
Én nem hallgatok ilyen zenét , inkább olyasmit, hogy Dire Straits, Yello, JMS, Guns N Roses, The Cranberries, Pink Floyd, néha 50's, 60's, stb.., természetesen losslessben.
A baráti körömben viszont sokan hallgatnak ilyen monoton tuccot, belőlük és az ehhez tartozó igényeikből indultam ki.
Most még nem, de legközelebb sértésnek veszem az ilyen megnyilvánulásod -
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #15121 üzenetére
"Ekkor cseréltünk a Terrys Cafe-ra, amin meg a Kef C3 jeleskedett, tényleg szépen vitte, a mélyek is el voltak találva, igen elektronikus zene, nem kell elítélni, de szépen szólt a kis árva Kef C3-om."
Erre gondoltam.
Bár elektronikus zenére a szerényebb felbontóképességű, dögös, loudnesses dobozok megfelelőek.A videokártya beállításainál változtass az elsődleges-másodlagos megjelenítő terén!
-
Thuglife
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #14872 üzenetére
Végigolvastam még egyszer a vesszőfutásod, mert itt-ott elveszettem a fonalat.
A zene / internet használati szokásaid alapján jónak tűnik a kérdéses megoldás:
PC-TV /DVi-HDMi/ és PC-AVR /Hdmi-Hdmi/ így lehet HD hangod is.Még nem világos, hogy megfejtettétek-e a manulat, csak ezért segítségképpen:
Az 508-asod a képjelből csak azonos csatlakozótípus esetén továbbítja a jelet (tehát kompozitot csak kompoziton, HDMI-n csak a bejövő HDMI jel megy ki stb.)
Az audioval variálhatsz annyi megkötéssel, hogy digitális jelet nem konvertál analóg vonalkimenetté v. fordítva.Vikthor: Úgy érzem, nem érted Dictator-t, amúgy igazad van (és még meg is győzheted, hogy a TV mellett kössön rá egy monitort is a PC-re)
Én továbbra is az utolsó elképzelését látom jónak, ha így akarja használni. -
válasz
"PC-TV /Hdmi-Hdmi/ + PC-AVR Optika-optika."
Sztem nem kell oda optikai kábel, mert a HDMI-n átmegy minden, kép-hang. Mondom 1 kábel tökéletesen elég. Én nem kötném külön kábellel a PC-t a TV-vel össze.
Én sem használom a TV-met monitorként, nem azon netezek, arra ott a Samsung TFT PC monitor. Az igaz, hogy Battlefield Bad Company-t meg a COD4-et a nagy TV-n tolom, de akkor meg simán kikapcsolom a TFT monitort. Ahhoz, hogy a TV-t használd monitorként minimum egy 65 inches kell 2 max 2,5 méterről.
-
törölt tag
válasz
"Zavaró, hogyha csak valamit megnéznék gyorsan neten, az erősitő bekapcsolása nélkül nincs képem"
Onkyonak van HDMI Thru szolgáltatása,ami kikapcsolt állapotában is elküldi a képet.Ezt kapcsold be akkor,ha használni szeretnéd.
És az is lehet neked, hogy elég lenne neked az optika bevitel,ha 5.1 ben használod.Sztem. -
törölt tag
válasz
Dictator^ #14844 üzenetére
Sajna az angol használatin a 19.oldalon lévő video connection formats és az az alatti alatti ábra szerint nem fog működni a képjelek egyesitése HDMI-be:azt csak az 578 de inkább a 608 tudja,Irtam ugyanezt tegnap is.
Láttam a képeket is, 1 a HDMi hozzárendelést, 2 kép a képhozzárendelést a komponens bemenethez 3. pedig az audiobemenetek hozzárendelését kell állitani. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dictator^ #14829 üzenetére
Tippek: Azért nézd meg közvetlen a tévén hogy milyen kimeneten üzemelnek az eszközeid.Állitsd azokat 1080p-re. Nézz be az erősitő HDMI setupba is.(addig jó a kompozit is,szükség törvényt bont..),nem-e ott vmi disabled... Magyar linket ha átküldöd megköszönném.(Ráér!)
-
-
-
BBéci
legenda
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #14645 üzenetére
Bocsi a beledumálásért, remélem nem bánod:
Pl. nemrég hoztuk fel a Polkaudio Tsi szériáját, ráadásul az is zárt rendszerű. A 300-as 100K, a 400-as 140K körül van.
Amúgy meg szvsz olyat kell venni, ami neked tetszik és megengedheted magadnak. Úgy emlékszem néhány hsz-al korábban BBéci is ezt mondta.
-
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #14642 üzenetére
Rengeteg kiváló hangminőségű zárt felépítésű hangdoboz létezik. A Vardusokat hagyjuk, mert belépő osztályúak és amennyibe kerülnek, abból nem nagyon lehet jobbat összerakni. Kicsivel szebb hangúakat azért igen. Számomra fontos a színezetlenség, a részletezőképesség, a pontos leképzés, térábrázolás és még sorolhatnám. Az sajnos sokba kerül.
-
dualcore
őstag
-
szmegma
aktív tag
válasz
Dictator^ #13507 üzenetére
SONY STR-DA2400ESB az erositom.
Az AC3-al nem igazan mukodik a blu-ray lejatszasa. Am a FFDSHOW-ot ajanlottak es mar-mar jonak latszik csak meg be kene allitanom, am nagyon bonyolult.
BBéci - Nem tetszik a MPC-HC? Mit hasznalsz?
-
Seb3s
tag
válasz
Dictator^ #13189 üzenetére
ezt nem tudom hol találtad, de az amd oldalon ez van:
HDMI output support
All display resolutions up to 1920x1080
Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI
hd5670 azt hiszem a legkisebb ami tudja, szal' 5xxx kell a trueHD és dts hd ma hanghoz..
én is kezdek már nézelődni mit kellene.. -
dabadab
titán
-
Termi16
őstag
-
-
hétalvó
addikt
válasz
Dictator^ #11732 üzenetére
optika kabellel osszekotod, majd kikapcsolsz mindenhol minden hangkepet a pc-n, erositot direct-re es megjon a dinamika.
lehet meg jatszani a mintaveteli frekivel 44.1 ha zenet hallgatsz, 48khz ha filmet nezel, de ezzel nem szoktam foglalkozni.
filmet ugyis pass-through fogod nezni (AC3filter).
ha nincs melylada nem kell crossovert hasznalni az erositoben, ha csak 2 hangfalad van meg setup mikit se.
Hattorihanzo te Annex dealer vagy? Vegulis nincs ezzel baj csak a Jamo mar nem cseng olyan fenyesen, mint regen. 606-os vettem rokonomnak is, de csak mert rohadt olcso volt es lama volt az angol hifihez.
Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Call of Duty: Black Ops 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- CNC topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest