- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
-
Peak
addikt
Általánosítás mindig a statisztikára épül.
Gondolom az "ALTIMA" hangfalaid nem a belépő- és alsóközép kategóriába sorolhatóak.
Ettől függetlenül hallottam Canton hangfalakat ( német precizitás ) amelyek szintén aluötvözet membránnal készülnek ( sőt ha jól tudom a Mordaunt-ok legalább fele is ebből készül ) és csodaszép hangja volt egy templomi kórusos + orgonás felvételen. Csak hát 150k HUF volt egy darab belőle.
Amúgy én is néztem a KEF-eket, de valahogy több ember mondta, hogy kemény hangja van és egy idő után fárasztó, mint ahányan dícsérték. Ezek után mindenképpen meg akarom hallgatni valahol.
-
robi-k
őstag
Mivel egyszerűen nem tudok 200 eft kiadni most egy jó HM erősítőért, az alábbi kettő versenyző között vacillálok:
1: Denon AVR-1911: itt nálunk kb 120 eFt újonnan, de az EBay.co.uk oldalon a gyárilag visszavett és felújított készüléket [link] 240 fontért árulják (ami kb 73 eFt). Kicsit zavar az ő posta költségük Magyarországra (60 font, ami kb 18 eFt), ha valaki tud egy olcsó szállítási módot Angliából pl. Pestre, az írhatna egy privit.
2: Onkyo TX-SR608: itt nálunk kb 114 eFt újonnan, az eBay-en is hasonló az ár.
Nézegettem használt készülékeket is, de ebben az árkategóriában a fentieknélnem találtam jobbat.
Örömmel és köszönettel várom a véleményeteket/ötleteket/tanácsokat
-
Dorian
félisten
Egyszer majd ha szánok rá időt és szerzek be csatlakozókat és kábelt, akkor csinálok a subhoz egyet, egyelőre csak simán bedugom az Alcesbe a sajátját (ahogy néztem az valami számtech tápkábel-szintű lehet)
Az erősítőjét is ki akarom cserélni: tömör kábel és már össze-vissza volt hajtogatva, gondolom nem tesz jót neki az ilyesmi. -
python1
veterán
Igen nekem is melegedett rendesen míg rájöttem,hogy a hangfalaim 4ohmosak,átalakítottam őket 8-ra aztán már meg is lett oldva a probléma.
De ha az állvány a hibás, ahol nincs lehetőség a levegő szabad áramlásában ott célszerű használni.Idővel mindenképp cserélni kell olyan állványra ahol megfelelő a szellőzés.
Gál István:jé bajnokpityu ilyen hálózati dugót vett,egyébként nem hallottam még róla.
-
-
-
Peak
addikt
kellemetlen
google - "denon archive"
1. találat: http://usa.denon.com/us/downloads/pages/instructionmanual.aspxItt nincs magyar nyelvű.
A Denon nem csinált magyar fordítást, ergo a törvények alapján magyarországon hivatalosan forgalomba hozott készülékhez az importőrnek/forgalmazónak kötelessége biztosítani magyar nyelvű manualt, legalább annyi infoval, ami a készülék gombjaira és funkcióira kiterjed.
Ha ezt a hivatalos importőr nem készitette el, akkor csúnyán megkefélheti őket az NFH.
Az alábbi "törvény" értekezik erről:
2/1984. (III. 10.) BkM-IpM együttes rendelet a használati-kezelési útmutatóról és a minőség tanúsításárólTehát... ha nem kapott, és senki sem tudott segiteni, akkor valószinűleg nincs is.
Ezzel a témát lezárom tisztelt bíróság.
DDDD
-
cekkk
veterán
Érdekes ember vagy te Béla! Tudom nem szólsz már hozzám se
Amikor régebben a hdmi kábelekről volt vita, és Polacsek igen azt mondta hogy érdemes a drágábbat venni, akkor haver puszi pajtás volt mert veled értett egyet, de most, hogy nem, már egyből nem beszélsz olyan emberrel aki képes felfogni azt, hogy az agya képes hazudni egy jól kivitelezett mérés pedig nem
Ha jól tudom Polacsek ,Pakson az atomerőműben dolgozik, és hidd el, ha nem értene az elektromossághoz, akkor biztos nem engednék ott garázdálkodni.
Talán a te elvakultságodból kellene visszább venni, és elfogadni, hogy talán nem minden van úgy ahogy az ember hallja.
Ki próbáltam én is a villás dugó forgatás, halottam különbséget, áthívtam haveromat, ő nem tudta mit motoszkálok, és ő nem vett észre változást, azóta hagyom a picsába ezt a dolgot, az a lényeg nekem tetszik úgy ahogy van és kész, csak már sokan elfelejtik azt élvezni a zenét, és olyan dolgoktól várnak javulást amitől nem lehet. De ilyen szakma ez a hifizés a legendákból sok pénz lehet keresni.
-
Poplacsek
senior tag
Tudod miért? Azért mert a 300Ft-os Tesco gazdaságossal, nem ugyanúgy mennek át a feszültségimpulzusok. (fizikálisan nem 1-esek és 0-ások mennek a kábeleken, hanem magas és alacsony feszültség jelszint...) A Carbon előtt 4-5 féle gagyi HDMI kábellel szívtam (többféle Hama, Profigold ProV1001-1002 (10eFt-os!), ebay-es hongkongi AQ HDMI-3) mert egyszerűen nem tudtak órákon keresztül stabilan, zavarok nélkül működni. 12biten, HD hangsávokkal, és akkor még egy ventillátorral az erősítőbe becsatlakozó HDMI csatlakozó mellett, ami szerintem egy idő után átmágnesezte a HDMI kábel dugóját, mert amikor betettem egy új kábelt, pár napig jó volt. Na miután a Furutech-nél olvastam, hogy a HDMI kábelük dugója átmágnesezhetetlen, akkor kezdtem el gondolkozni és írtam az AQ-nak, hogy náluk mi a helyzet ezzel, mert ezt nem írják sehol. Miután megvettem az AQ Carbont, minden korábbi probléma egycsapásra megszűnt. Én már idegbajt kaptam ettől, hogy néha kihagyott a hang egy másodpercere vagy egy-két csík megjelent a képen... (Megjegyzem 8bit-en csak egy-kétszer tapasztaltam ezt, még a gagyi kábelekkel is.)
De a komponensek közötti kábelek (legyen az analóg vagy digitális) minőségi kérdését nem is kérdőjeleztem meg. Nekem azt nem kell bizonygatni, hogy ha sokmillió négyszögjelet kell másodpercenként minél kevesebb hibával átvinni, akkor nem mindegy milyen a kábel és ez nyilván közvetlen hatással van képre-hangra.Nézd lehet itt nagyokat mondani, azt egyre többen nyomják itt a fórumokon, de egy mérnök akkor is azt hiszi el, amit objektív mérésekkel bizonyítani lehet, nem azt amit más mond neki. A saját fülemnek pedig egyszerűen azért nem hiszek mert nem lehet egyidőben egyszerre hallgatni például fordított villásdugóval ugyanazt a zenét. Ilyen egyszerű. Innentől minden csak belemagyarázás.
-
-
lean
aktív tag
"Szerinted autóban miért használnak 25-50 négyzetmilliméteres tápkábelt? pedig az csak 4-5 méter hosszú."
Szerintem azért használnak, mert sokkal nagyobb áramok folynak:
Autóhifi esetén:
pl legyen:
P=1000W
U1=12V (alapjárati fesz)P1=U1xI=>I=P/U=1000W/12V=83,3A
Otthon:
P=1000W
U2=230V
P1=U2xI=>I=P/U=1000W/230V=4,34AEttől függetlenül nem állítom, hogy nincsenek különbségek kábelek között, de mérnökként ez nekem szemet szúrt
úgy látszik sokan vagyunk itt ilyen szőrszálhasogatók
-
Poplacsek
senior tag
A villásdugó forgatás? Szerintem ugyanolyan hülyeség!
Attól az erősítőd nem fog másképp működni. Persze elhiszem, hogy Te hallod, sőt szavakkal leírod a különbséget, hiszen ha egyszer az ember valamit elhisz, beivódik az agyába és azt onnantól hallja is. De mutass egy mérést, mert én még a saját fülemnek se hiszek, nemhogy a másénak.
Miért nem jelölik be a készülék gyártók, hogy melyik legyen a termékük hátulján a fázis, ha nem mindegy? Vagy ez is ízlés kérdése?Egyébként biztos vagyok benne, hogy van olyan gyártó aki bejelöli pont az olyan hifisták miatt akik pont ezért tartják majd a terméküket igazán high-endnek :-)
Miért nincsenek méréseken alapuló tápkábel tesztek, amikor tök egyszerű a hangot felvenni és digitalizálni, aztán számítógépen kielemezni? Nem azért mert az ilyen jellegű teszteket általában a gyártók/forgalmazók pénzelik és az nagyon nem érdekük, hogy mérésekkel bizonyítsák, hogy semmi hatásuk nincs a kábeleiknek? -
Peak
addikt
Szerintem pont emiatt a szubjektivitás miatt nem azt kéne írni/mondani a hifistáknak, hogy "JOBB" a hangja valaminek egy kábel fordítás után, hanem hogy "MÁS" vagy hogy "NEKEM IGY JOBBAN TETSZIK".
Őszintén mondom nekem, mint teljesen amatőr versenyző a kérdésben, aki sem villamosmérnök sem hifista nem vagyok, teljességgel megtévesztőek ezek a dolgok, sokszor vakvágányra terelnek, feleslegesen őrli fel a figyelmemet.
no offense
(pl. érdekes, hogy amikor kérdeztem, hogy kell-e banándugó, vagy a kábelt direkt szoritsam az erősítő vagy hangfal csatlakozójához, akkor igazából az volt a válasz, hogy mindegy, mert nem szól bele a hangképbe. akkor most egy kábel megfordítás ilyen komoly változás okoz? elkezdtem nézni banándugókat, mert praktikusabb, de ott meg van KáCsa 350 forintért meg 1900 forintért is. fogalmam sincs, hogy mi a franc kerül egy ilyen kis vacakba 1900 forintba
)
-
Poplacsek
senior tag
Csakhogy lehetetlen kipróbálni és hallás alapján lehetetlen valóságos véleményt mondani arról, hogy miben változott a hang pl. egy kismegszakító cserét követően. Mivel ha átszereled a km-et, megcseréled a villásdugót elmegy pár perc és már nem abban a lelki állapotban vagy, már nem is emlékszel, hogy pontosan milyen volt az előbb, ráadásul az agyad tudat alatt is rábeszél, hogy most mintha másképp szólna stb-stb. Ezek a tényezők valóban számítanak.
Ha egy jó minőségű stúdiómikrofonnal felveszed a km cseréket követően ugyanazt a zenét és vizualizálod egy frankó szoftverrel (pl.: FFT), na az már objektív teszt lenne és ha azon látok különbséget akkor elhiszem, de az ilyen Darvas féle leírásokkal (aki már az elején leírta, hogy nem ért a villamosssághoz, de mondjuk ezt fölösleges volt odaírnia :-) ) csak hülyítik a népet. Persze aki ez alapján szétbombázta a lakását, az sose fogja belátni, hogy nem lett jobb, hiszen önmagát tudat alatt meggyőzi már a bekapcsoláskor. Most nem Téged célozgatlak Béci, hanem a cikket, amivel véleményem szerint a cikkíró hiteltelenné vált, mert a szememben innentől csak egy "mágus"!
Kollégáimnak körbeadtam egyébként olvasásra (okleveles villamosmérnök mindegyik) és fogták a hasukat a röhögéstől :-)A komponensek közötti kábelekről most nem beszélek, csak a tápoldalról. Az oké, hogy ha valahol olyan rossz a hálózat, hogy a hálózati feszültség folyamatosan ingadozik, akkor pl. egy szűrővel ezen tud javítani valamit és az elképzelhető, hogy ez a hangsugárzók kimenetén is érzékelhető, talán... Persze ilyen esetben csakis egy feszültség generátorral (pl: PS Audio, Isotek stb.) lehet minden esetben tökéletes jelalakot kihozni. De a keresztmettszet határtalan növelésének és km-ek cserélgetésének szerintem semmi fizikai alapja nincs, egyfajta misztikummá alakították már ezt a témát a nem villamos gondolkodású hifisták...
Van például egy világszinten sikeres magyar HiFi cég: Heed Audio. Ők kimondták (másik fórumon olvastam, a cégvezető ismerőseinek tollából), hogy a tápkábeleknek nincs hatásuk a hangzásra és gondolom ezt ki is mérték, hiszen egy fejlesztő cég nem csak a fülére támaszkodik. Sok-sok évig fix alap beépített tápkábelekkel gyártották a high-end hifi komponenseiket is. Aztán belátták, hogy át kell térni cserélhető tápkábeles megoldásra, mert a nagyközönség azt kívánja és nem lehet, meg nem is kell őket győzködni, hogy felesleges :-)
Vagy itt van például az erősítőm, ha a Primare tudatában lenne annak, hogy egy gagyi tápkábel lerontja a méregdrága erősítője hangját, akkor vajon miért azzal adja gyárilag?? Nem férne bele, hogy hozzá csomagoljanak egy drágábbat?
Megjegyzem én is lecseréltem az alap tápkábeleimet de nem azért mert óriási változást vártam, csak azért, hogy ha már minden kábelem meg komponensem frankó, akkor legyenek a tápkábelek is szépek, lóvém megvolt rá.
Ha tudsz hitelesnek tűnő mérésről (vizuálisan láthatóvá téve a spektrumokat) a témában, azt szívesen venném :-)
-
Dorian
félisten
Ha zenét hallgatok, úgysem megy a TV. Filmezés meg gondolom úgysem az a szint, ahol ennek szerepe lehet. De egyszerű lesz: hallgatok pár zenét úgy, hogy ki van húzva a TV és úgy, hogy nincs, aztán kiderül mit tapasztalok.
Dehát azért vesz az ember Alcest, hogy zavartalanítson, úgyhogy dolgozzon csakSzigorúan vigyázok, hogy ne vegyem annyira komolyan a hifizést, hogy az túlságosan rátelepedjen az életemre, mert azt veszem majd észre, hogy nem bírom élvezni a zenehallgatást. Ha folyton hibakereső üzemmódban vagyok, elveszik a lényeg. (Mint akik a filmekben a hibákat keresik ahelyett, hogy élveznék azt)
-
Poplacsek
senior tag
Az a Darvas féle cikk nevetséges, villamosmérnökként olvasva a hátamon felállt a szőr... Méghogy a különféle kismegszakítóknak különböző a hangja? Ha-ha-ha-ha :-)
Ez már elborult agyatlanság, a hifinek nem a mögöttes hálózatról kell szólnia. Ha meg valakinek ez a heppje, akkor meg tegyen egy PS Audio Premier Power Plantot a cuccok elé és garantáltan steril szinuszos feszültséget fognak kapni a kütyüi, sőt beállíthatja az effektív értéket is 231V-ra.
Egy átlagos 1kW-körüli teljesítményfelvételű házimozi/HiFi rendszernek a 2,5mm2-es betáplálás ugyanolyan tökéletes, mint a 10mm2-es. Ezt ki merem jelenteni.
Aki meg a különböző km-ekkel máshogy hallja a rendszere hangját az előbb magával tisztázza a dolgokat :-) -
bajnokpityu
félisten
olvastam egy cikket,amit ugyanigy 6-8ast ajánlja,de a 10est sem tartja hülyeségnek.de ez már brutál drága lenne.
rendesen csövezni nem fogom tudni,de a pince mennyezetre a födémre fel tudok akármit erősitőeni a hőszig alá.igazából dupla szigetelésű MM vezetékben gondolkodom,ezzel könnyű bánni.
-
benike123
tag
az mnc régóta megvan és lehetőségem volt olcsón venni ilyen geniust, igazából van egy 2jack to 1jack elosztó és azzal, de itt most nem ez a lényeg, mert idővel lecserélem rendes erősítőre. A lényeg hogy milyen megoldással lehetne rendesen kihasználni ezt a 600W-os hangfalat
-
bajnokpityu
félisten
sztem erős túlzás,h hülyének néztek.én olyanra sem emlékszem,h bárki megkérdőjelezte volna valaha igazad. kétkedni meg lehet,sok errefele a mérnök,akik előbb hisznek agyuknak,mint érzékszervüknek.;P
de megnéztem volna magamat én is tükörben 1-1 olyan próbánál,ahol totál ellentétes volt a végeredmény,mint tippeltem.egyébként a düne analóg kimenete tényleg szuper! a streamnál hallottam,és ott is koppant állam,hogy egy ilyen médiapléjer milyen méllyel rendelkezik.
ami nem tetszett,hogy nonstop lefagyott a hálózati része. -
Peak
addikt
Nem is állítottam, hogy csak a chip számit. Hanem azt, hogy a lelkét a rendszereknek ez adja, amely az egész rendszerért jelentősen felelős, mondhatni 95%áért.
Természetes, hogy különböző cuccokra aggatjuk őket, másképp használjuk, de tegyük a szivünkre a kezünket, átlag felhasználók, a vásárlók 99,9%-a nem 8millás projektorral nézi a 720p filmeket, pláne a 640x288as XviDeket...
És ha ezt vesszük figyelembe, egy 35k nettos és egy 115k nettos médiaplayer lejátszási képességei között nincs 3-4x minőség különbség, se képre se hangra.
De amint mondottam, ízlések és pofonok, kinek a papné, kinek a pap lányaPont mint az audioban!
-
Peak
addikt
dune hd és popcorn ( és még sok más ) gyártó is a Sigma 8643ra épít, csak a legdrágább készülékeken van pl. 8 csatornányi analog hangkimenet, amit a HM erősítő amúgy is megcsinál maga.
itt igazából nincs nagy varázslat, azonos chipre épít minden gyártó (mivel tényleg csak két normális minőségű chipgyártó van, a Sigma Design és a Realtek Semiconductor), csak a plusz szolgáltatások azok, amiket pluszban fizetsz.
Itt azért már jelentősen bejátszik a már általad emlitett "placebó" hatás...http://kepfeltoltes.hu/110522/LG47LD750.ACRyanPlayONHD2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
-
Peak
addikt
Jómagam kipróbáltam mindkettőt és a Popcorn A210/C200 elvérzett mind a TV kompatibilitás, mind a LAN teszteken.
Vadi új LG 47LD750 TVn képtelen volt 1080p60Hz képet adni a Popcorn, és LANon keresztül sem volt képes m2ts állományokat áthúzni, hogy szakadozásmentesen játszon. (sajnos csak 100as LAN van benne)
Noha a Popcornban a méltán népszerű Sigma Design 8643 processzor dolgozik kiválló képminőséggel, a Realtek a 1185DD-vel behozta a 3 éves Sigma chip képminőségét (2011. márciusban jött ki ez a chip), sőt plusz szolgáltatásaival túl is szárnyalta azt, nem beszélve a Gigabites LANról, mely segítségével pl. NAS-ról vagy PC-ről is lejátszhatod a nyers BluRay állományokat.Szóval az én házimozi alapom jelenleg az LG 47LD750 + A.C.Ryan PlayON!HD2 + NetGear NV+ 8TB háttértár.
-
lord_m
senior tag
Bocs, láma vagyok még a témában...
A tv egy pana txp50g20 plazma. Egyelőre csak mezei dvd lejátszó van a birtokomban...
(ezért is gondolkodom egy BD player-en, ami már vinne HD-t is. + azon már van HDMI.)
meg az erősítőn mindennek van HDMI helye, BD/DVD, Satelit, Game stb, és van egy "összesített" HDMI OUT ami mehet TV-be elvileg. Mert ha az erősítő kap video jelet is, elvileg az megjelenik vagy a hdmi out, vagy a monitor out kimeneteken...összefoglalva: dvd kép komponensen erősítőbe, dvd hang digitális koax vagy optikain erősítőbe, tv hang optikain erősítőbe (vagy hdmi?), így valahogy?
-
-
Peak
addikt
Úgy érted nem tetszik a megjelenése a JBL Studio szériának?
Megnéztem a Jamo specifikációkat a honlapján, mind az S(tudio), mind a C(oncert) szériájuknál 20kHz-ig vannak jelölve ( egyedül a Concert 800 sorozat 24KHz ).
Mig a hasonló árkategóriában induló márkák 25-50kHz-ig visznek át.
Kezdem érteni, hogy a "vájtfülűek" mit hallanak rossznak a Jamoban, nincsenek benne a hangképében a magasfrekvenciás hangok, felharmonikusok, mit már nem tudatosan hallasz, hanem "csak" érzel.
Ettől lesz élethűbb a hang-reprodukció más gyártó hangfalán. -
Dorian
félisten
-
Tyca
senior tag
Annyi biztos, hogy látszólag (illetve hallhatólag) az egyes hangfalakból az szólt, ami kell. tehát a beszélgetés előlről, ha valami surround hangzás volt, akkor az meg körben, a mélyláda is szólt, ha kellett. Hangminőségre és hangfalanként nem tudtam volna különbséget tenni a magyar AC3 és az angol DTS között (amúgy az Expendables c. filmmel teszteltem, az AC3 448 kbps, a DTS 1536 kbps-os, tehát jó nagy a különbség).
Az nem lehet, hogy az AC3 filter csinál valami on-the-fly átkódolást? -
Broome
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat, de 100 eFt kigazdálkodása sem egyszerű
, amúgy az első hozzászólás elolvasásával kezdtem, de néhol egy kicsit magas nekem.
A falban elrejtett vezetékek egy kényszer az asszony miatt. A falszegélyben sem tudom elvinni a kábelt, mert járólapom van.
A 2,5 kábelnél a keresztmetszetére utaltál gondolom. -
Peak
addikt
De hisz a konzol szinte egy sikban van a hangfal hátával... ha azt felakasztom, csavarra vagy konzolra, akkor miliméterekben mérhető az a rés, ami a hangdoboz és a fal között van.
Elegendő volna egy ilyen piciny rés is a megfelelő hangzáshoz?Vagy esetleg speciális falikonzolok kellenek, amik távtartóként is funkcionálnak, igy biztosítva megfelelő légrést a reflexnyilásnak?
(a lényeg Béci, hogy értetted miről nyökögök
)
-
-
bandi0000
nagyúr
hali
van egy kérdés..
szal házimozimat össze akartam kötni a géppel és az a helyzet hogy 5m-es hama kábelt vettem 2RCA egyik vége másik 3,5 ha a gépre rádugom gerjed mint állat ha telefonnal kötöm össze akkor jó, és ha csak 1m es RCA-3,5 ös kábellal kötöm össze a gépet és a házit akkor se gerjed nah ez mitől van? -
bajnokpityu
félisten
ugyanez a tapasztalatom. a rotelen óriási a különbség.
mint egy ócska erősitő lenne,olyan hidegen,torz,hiányoznak hangok,stb...amikor jön valaki hallgatózni,előtte minimum fél órával be kell kapcsolni,de még jobb az 1 óra.még ennél az alap rotelnél is. érdekes módon a HM erősitőn nem vettem észre ekkora különbséget.van,de nem ennyire durva.
milyen olcsó tápkábelt ajánlotok a 2309hez?
nincs rá pénzem,szal ócsó legyen
hivox féle tápkábel biztosan jó ár értékben, de a 10e alatt nem létezik jó megoldás?ugyanis nem kaptam hozzá.sztem előző tulaj nem akarta hozzá adni a drágát,a gyári meg eltünt.
-
Peak
addikt
Ezt mesélte már az elektroműszerész haverom is... hogy folyamatosan áram alatt vannak tartva a tekercsek, hogy megőrizzenek valamilyen tulajdonságot, amely befolyásolja a hangot is. Ha kikapcsolják, akkor megint várni kell vele sok sok órát, mire "bemelegszik".
Apropo... a MMban kapható "DALI" márkájú hangfalakról valakinek van valami okossága, infoja?
-
python1
veterán
-
Peak
addikt
BBéci... ezen írásod óta nem hagy nyugodni ez a kérdés...
Miért is kéne meglégednem egy gyufásdoboznyi surround hangfallal?)
Ha mondjuk kicserélem egy kisebb teljesítményű front hangfalra, ami természetesen még mindig nagyobb, mint az eredeti volt, akkor biztosan szebb, jobb hangot kaphatok?
Olyat eszeltem ki, hogy lapszabászaton vágatnék borított MDF lapokat, amiből pont olyan alapterületű dobozokat készítenék, mint a rear/surround pozícióba szánt fronthangfalak, kellő magasságra persze, és egyszerűen feltölteném homokkal a belsejét.
A parketta és a homokkal teli doboz közé vékony gumilapot tennék.
A tetejére vékony eloxált vaslapot, vagy gránitot, vagy valami "karcmentes" kemény lapot.
És arra tenném rá 4 kúpra a frontokat.Mindez persze azért, mert azt mondtátok, hogy a rear/surr hangfalaknak a hallgatóság füléhez képest magasabban kell lenniük 60-90 centivel.
Mi a véleményed?
Nagyon elvetemült ötlet? -
bajnokpityu
félisten
naneeee
és még jól is szól?
akkor még ezt is kénytelen vok visszavonni.nekem egy régi hertzem volt,útáltam.később lecseréltem kábelcsere nélkül egy selyemmagasosra.ekkor jöttem rá,h elsziszegősitette az a konkrét kábel a hangot,és lehet elviselhetőbb lett volna a hertz.már mindegy,a kábel is ment,jött sima rézdrót,és helyreállt a béke.
-
robi0604
őstag
Árkategóriáját és az állítólagos hangját, képét tekintve, már közelít a high-end-hez.
Viszont, ha agyonüttök se találom!
Nem hiszem, hogy keverem valamivel, mert az árán megrökönyödtem, ezért megmaradt a fejemben, bár pontosan arra sem emlékszem.Tényleg, ha már ezeket vesézzük, volt nálad valami high-end media player mostanában?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Hegesztés topic
- Medence topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest