- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #103400 üzenetére
Félrefogalmaztam, természetesen tekerős van rajta.
Kipróbáltam, letakarva sem reagál. De: mivel a távirányítót a másik szobában hagytam, megnyomtam egy forrásgombot és most bekapcsolt. Kipróbáltam többször, ez a része most működik, holott erre az első bekapcsoláskor sem volt képes, ráadásul a megfelelő forrást is hozza be. A bekapcsolást követően viszont továbbra sem reagál.Igen, az eredeti táv, de valamit elrontottak rajta. Rejtély számomra, hogyan és mit.
szerk.: jól van, most már nem kapcsol be a forrásokra.
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #103398 üzenetére
A hangerőgombra több másodperces (nem 2-3) késleltetéssel reagál.
Az rds+preset gombra még bekapcsolás után esetleg reagál lassan. Az alsó gombokra egyáltalán nem.
Az IR bezavar? Ez furcsán hangzik, majd kipróbálom. Mi zavarhat be? -
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #103392 üzenetére
Előbbit már megtettem topictárs ötlete alapján, ugyanazokat a tüneteket produkálja.
Nem menüs resetről nem tudok. Annyit sikerült találnom (érdekes mód a használatiban még ennyi sincs benne), hogy az Engineer menüben van resetre mód, ami az RDS + PRESET kombinációra jön elő.
Mondjuk ha távirányítóval működne az irányítás, lehet, hogy a menüben is el lehet érni.Visszaállítottam a bekötött állapotot úgy, hogy a kábelek másik végén nincs semmi. Annyi, hogy a centert és a hátsó sugárzókat egyszerű szorítással kötöttem be.
Baloldal, jobboldal. -
Cseneles
őstag
válasz
MasterMark #103224 üzenetére
így igaz! A Furutech FAH-5 mint a sicc úgy viszi a 3D-t 5m hosszon
-
dualcore
őstag
válasz
MasterMark #103228 üzenetére
Ok elhiszem.
-
dualcore
őstag
válasz
MasterMark #103226 üzenetére
Bocs a nem működő linkért.
Itt talán működik. -
dualcore
őstag
válasz
MasterMark #103224 üzenetére
Tudom hogy a készülékek HDMI csatlakozóit illetik a különböző szabványokkal, de ehhez illesztik a kábelek adatátvitelét. EZT a linket csak építő kritikaként linkelem csak.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #102067 üzenetére
Nekem más a tapasztalatom, de egy építő ellenvéleményre kíváncsi lennék!!
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #102039 üzenetére
Á, akkor te megtaláltad
-
zozy84
senior tag
válasz
MasterMark #101945 üzenetére
Kodi.
Eddig jó volt. Egyszer csak nem írta ki, hogy milyen formátumot kap és persze a hang is sokkal "gyengébb" lett. -
törölt tag
válasz
MasterMark #101954 üzenetére
Akkor kontaktálnom kell az asztalos ismerősömet, hátha ő tud olyat.
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #101467 üzenetére
Legkevésbé sem érdekel, mi a véleményed róla. Ha ennyire szigorúan, begyepesedetten szakmai topicnak akarjátok ezt, akkor létre kell hozni egy házimozi ajánló topicot és ennyi.
Ettől függetlenül az a megjegyzés, hogy színtiszta trollkodás amit BLACK csinál, már átlép egy határt és akkor még nagyon finoman fogalmaztam. Más kérdés, hogy a trollkodás fogalmával abszolút nem vagy tisztában. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark #101467 üzenetére
Mi ebben a vicces? Te meg a hozzászólásokat gyűjtöd? Mert tegnap is 15 hozzászólást írtál körül mire kimondtad a lényeget. Most erre is vissza kell kérdeznem mire érted...Így kell viselkedni egy szakmai topikban egy szakértőnek...Látom közbe sikerült szerkeszteni...
Na akkor 4 embernek sehogy sem lesz jó. Szóval akkor már ott tartunk hogy normálisan elhelyezem, és 4 ember eljön hozzám akkor az nem lesz házimozizás?
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #101460 üzenetére
Ebből legfeljebb csak az jön le, hogy fogalmad sincs, mi a trollkodás.
Egyébként iszonyat könnyű lenne ezt a topicot széttrollozni, szép magyar szóval fogalmazva. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark #101460 üzenetére
De úgy írtam ha kihúzom oda ahová mondod, akkor a 4 embernek akkor sem lesz ugyan olyan távolság, azaz nem lesz szabályos, ami itt annyira röghöz kötött...
BBéci: Ebben biztos vagyok nem akar nekem senki se rosszat, de teljesen más szemszögből közelítik meg a dolgot. Nekem ez lesz az első szettem, sokaknak meg a sokadik, és most azon durrant el az agyam hogy ezen a folyamatosan feljövő 30 centin van a dolog, emiatt nem lesz házimozi az egész. Amit egyszerűen nem tudok elhinni, az oké hogy nem lesz olyan profi így az elhelyezés, de hogy emiatt nem kapom meg abszolút a házimozi élményt ezt nem tudom elhinni. Mint te is most írtad nincs szabályos kör, azaz nem emitt fogom bukni a teljes házimozi hangzást (szerintem)...
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #101442 üzenetére
Akkor lehet, kéne egy házimozi ajánló topic külön, ha ez ennyire szigorúan szakmai topic. Hasonlóan a beárazós topichoz.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark #101426 üzenetére
Erre valahogy úgy érzem válaszolnom kell...
Szerintem vedd meg azt a Taga szettett azzal a HK-val, tedd ahova jónak látod. Biztos boldog leszel vele, csak a házimozihoz nem lesz köze.
Magyarul akkor azért nem lesz semmi köze ennek a szettnek a házimozihoz, mert kicsit nem fogom beljebb rakni a frontokat. Nem gondoltam volna ennyire súlyos a helyzet, hogy egy 150 ezres szett azon 20-30 centi miatt kukába való házimozira...Jelzem megint ~30 centiről beszélünk...!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark #101369 üzenetére
Nemi löketre hogy jó e, de ma eléggé felb@sztál hogy öszinte legyek...
Erősítőről mi a véleményed amúgy? Elég lenne ahhoz?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark #101364 üzenetére
Köszönöm a részletes infót...
Igen több mint fél éve akartam szettet, volt egy bontatlan hangprojektorom amit a TV-hez adtak, azt elakartam adni, de végül csak kibontottam így a szett sztornó is lett. Most meg nemrég a sarokból kihalt a növény, és gondoltam mi jól nézne ki két álló hangfal ide (lehet nevetséges ez a felfogás, de tényleg tetszene a látvány). Így jött az az ötlet hogy a projektort eladom, és akkor veszek egy 5.1-es szettet. Amúgy a projektorral semmi bajom, mert szeretem, de az előbb említettem hogy miért is akarom a cserét.
A keretet 200 ezerre toltam ki (ebbe az erősítő plusz a szett lenne és 5.1 nem 5.0 ) mert beláttam hogy ez alatt tényleg nem lehet kihozni egy normális belépő szintet. Erősítőbe ezt néztem (neten keresgéltem felhasználói véleményeket, csak dicsérik), mert ez férne el a boxba normálisan, úgy hogy felül vágatok ki neki szellőzést. Állványokra amúgy ilyesmire gondoltam.
A frontok kifordítása megoldható, de hogy a szekrény elé rakjam őket beljebb az számomra felejtő, hiszen hogy nézne ki úgy...Amúgy a szekrény 3,2 méter, a kanapé meg 3 méteres. A szobára meg 18nm írtam, de most mértem le csak 15nm-es.
Azt is olvastam, hogy hogy kezdődött. 50 ezerért szerettél volna valami jó házimozi szettet.
Ezt igen a legelején írtam, de kérdés volt, hogy kivitelezhető e...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark #101259 üzenetére
Ok, majd várom, ez volt az eredeti terv szóval ne nézd, de képben ennyi van jelenleg nálam. Ha lehet azt vedd figyelembe ha kérhetem hogy a bútort nem tudom már mozgatni.
devil-k: Erre lennék majd kíváncsi én is, de mint látod majd ha gépnél lesz leírja. Azért nem is értem amúgy mert ezek olyan fix dolgok, amit te leírtál most nem nagyon lehet változtatni már. Persze ha bútort szétdaraboltatom akkor igen, de most itt ez nem játszik.
MasterMark: A front a sarokban lesz csak ki lesz húzva, de ha csak szerinted ennyi a hiba hogy ezt most elfelejtettem megemlíteni, akkor nem értem 5 hozzászólással előtte miért nem lehetett leírni...Mert folyamatosan kérdeztem, de mindig másra hivatkoztál, azaz ezt a két szót nem lett volna nehéz leírni...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark #101252 üzenetére
Nem azért de nem linkekre hanem a Te véleményedre lettem volna kíváncsi, mivel látva a szobát olyan sok lehetőség nincs variálni így gondolom 3 hozzászólással előtte is letudtad volna írni 1 sorban. Illetve aki múltkor segített az elhelyezős kérdésben akkor nagyon félre vezethetett ha ennyire rossz lenne úgy.
Oldfighter: Sajnos bútorból nem tudok elvenni...
zolem: Ja nem figyeltem, azt hittem csak mondta jó...Na akkor ha ennyire dicséri mindenki akit kérdeztem, csak nem lehet olyan rossz...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark #101238 üzenetére
Miért lenne rossz? Nem hangstúdióm lesz hanem egy belépő szettem...Vagy a frontok nem lenne jó a két oldalt, plafonra kellene felfúrnom, vagy a centernek nem középen kellene lennie a TV alatt? Vagy a háttérsugárzóknak nem a hátamnál?
Szoba ~18 nm-es.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MasterMark #101214 üzenetére
Mondjad nyugodtan, ha én őszintén leírom amit gondolok, te is nyugodtan írhatod...
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #101089 üzenetére
Megnéztem! Nekem szól DD-ban!
-
devil-k
nagyúr
válasz
Megnézem ma!
-
csibuka85
őstag
válasz
Szia Szerinted miért nm tudom resetelni az erősítőt ? Nem reagál a BAND gomb és a STAND BY együttes lenyomására.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #101086 üzenetére
Áh, most már értem!
-
dekan0v
tag
válasz
MasterMark #101082 üzenetére
Köszönöm!
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #101075 üzenetére
Ez melyik résznél van?
(#101069) dunkel
Jaj, ne kekeckedj már!
#101085) MasterMark
Nem!
Az a furcsa, hogy én semmi ilyet nem tapasztaltam, sőt spiky03 sem.
-
dekan0v
tag
válasz
MasterMark #101080 üzenetére
Egy kis támpontot, segítséget tudsz/tudtok adni ebben? Mire kell figyeljek akkor? Az első hangfalpár a cél per pillanat.
Pl:[link] -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
MasterMark #100938 üzenetére
A csatlakozo kattanasig van, de lehet veszek egy ujat es megprobalom vele mert eleg konnyen kijon. Kupakot levettem
Masik erositom nincs meg
MAs optikai bemenet jo otlet, este kiprobalom. De a TV m olyat is produkal hogy ha TV t nezek, es nekem a hang a TVn keresztul jon a belteritol akkor neha kicsit behalkul a hang.
A 6kHz et fulre mondom, es igen picit sipol, az amplitudo eleg kicsi, de zavaro.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
MasterMark #100921 üzenetére
Optikait hasznalom most, es ez tunik zajosnak. A zaj egy kb 6kHz es folyamatos alapzaj.
De az HK erositom is produkal furcsasagokat, ott van egy huppogo hang a melynyomom a bemenet valasztasanal, illetve kikapcsolaskor is ad egy fura hangot a melyem.
-
davidsone
addikt
válasz
MasterMark #100925 üzenetére
na ne fárassz
-
Spuri2000
senior tag
válasz
MasterMark #100933 üzenetére
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #100912 üzenetére
Egyenlő a meccs eredménye.
Egyelőre működik a TV-m. -
törölt tag
válasz
MasterMark #100900 üzenetére
Kodi régebben nagyon nehézkesen futott, nem igazán tudtam beállítani jól.
MPCHC-vel az volt a gondom, hogy bármi beállítást csináltam, azt a TV-n kellett elvégeznem, de a PC és a TV egymás mellett volt, így ez nehézkes volt + állandóan össze-vissza váltogatta a képernyő beállításokat.(#100902) Vikthor érik a gondolat
(#100903) Csabroncka a HD hangok így átmennek analógon vagy jobb lehet a minőség még DTS-el is? Gondolkoztam BD lejátszón, de a HD hang még így is kérdéses?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #100898 üzenetére
Azért használok bsplayert, mert csak áthúzom a tv-re a képet és ha bármit történik a monitoron tudok beállítást változtatni (+ a feliratok miatt). A másik kettőnél ez nagyon nehézkes lenne, mert nincsen wireless egerem és billentyűzetem.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #100895 üzenetére
PC-t használok, a lejátszó BSplayer.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #100887 üzenetére
És azt hogy tudom PC-ről átvinni az erősítőbe? Mert HDMI sincsen az erősítőn. Tudja ezt valami kódolni PC-n?
(#100888) whatnot Akkor lehet megpróbálok egy olyan forrást. De elvileg nincsen a kettő (DTS-DTS Core) között különbség?
-
csibuka85
őstag
válasz
MasterMark #100840 üzenetére
Szól a TV, mert az erősítőből kijön egy optikai kábel amivel összevan kötve.
-
Kaci84
őstag
válasz
MasterMark #100751 üzenetére
Valóban, elindítottam a filmet és az erősítő a signal infóban kiírja, hogy DTS, 48khz, 15210kbts, 3/2/0.1, HDMI 2
Ragadozó: A Kodiban beállítottam, hogy az eszköz képes a DD és a DTS hangok fogadására.
Akkor elvileg minden frankó.
-
Kaci84
őstag
válasz
MasterMark #100746 üzenetére
Igen bepipáltam mindkettőt. Köszönöm a segítségeteket, nem jöttem volna rá, hogy csak sztereóban szól.
-
Kaci84
őstag
válasz
MasterMark #100724 üzenetére
A kérdéseim ugyanazok! Kiegészítve milyen lejátszót használjak?
Hálás vagyok bárkinek aki segít, de kérem olyan segítsen aki érdemben tud választ adni és megoldást. Ne pedig olyant ami újabb kérdést vet fel.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
MasterMark #100715 üzenetére
Az stimm, de a hangsáv-beállítások-felül ott a pipa be vagy ki??? Én úgy értelmezem ott ki kéne kapcsolni.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
MasterMark #100712 üzenetére
optikai digitális csatival, pipálgatok én mindent
de akkor meg elmegy fullra a hang
-
válasz
MasterMark #100434 üzenetére
Én otthon eddig NFS, Samba és CIFS, no meg DLNA-t használtam. NFS-t én azért preferálom mert alacsony az erőforrás igénye és stabil.
(#100441) ricsik:
Jól érted.
Csak egy eddig is létező szinonimát használt XT. Mi abban a nagy újítás? Mondjuk azt, hogy "a saját felhőmből játszom a zenéket", vagy a "hálóról etetem a játékost" már túl snassz?
-
válasz
MasterMark #100400 üzenetére
Egy szervernek "megmondod" távvezérléssel, hogy mit streameljen és hova. Ahová érkezik a stream az az eszköz kikódolja a digit jelet, mondjuk PCM-é és utána a szokásos DAC --> erősítő --> hangfalak út.
-
oba
addikt
válasz
MasterMark #99783 üzenetére
tudnál ajánlani ebben az árkategóriában erősítőt amit említettél? valami megbízható és jó minőségűt, használtan persze
-
oba
addikt
válasz
MasterMark #99781 üzenetére
olcsóbb? egy régebbi wdtv player max 10ezres kategória főleg használtan... persze még utána kell nézni hogy tudja e ezt, de nekem úgy rémlik hogy igen
de ha tudsz ajánlani tényleg olcsó és jó dtses házimozi erősítőt, akár használtan is akkor jöhet -
oba
addikt
válasz
MasterMark #99779 üzenetére
köszi akkor ebben az irányban indulunk el
köszönöm a segítséget! -
válasz
MasterMark #99666 üzenetére
Működik vele gond nélkül...én még régebben szedtem le, mindig ezt teszem fel...
-
Mikisys
őstag
válasz
MasterMark #99639 üzenetére
Ez azt írja, ha "Movie sources", vagyis eredeti mozihang, nem DVD, nem Video, nem Blue-Ray, nem internetről letöltött anyag, akkor kellene kicsit a magashangból vágni(EQ), mégpedig úgy (ezt nem írják), hogy az ISO2969-nek megfelelő átvitelt kapd a lehallgatószobában. Ezt a korrekciót az az AVR-1705 tudja, ha szükséges.
Üdv!
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #99639 üzenetére
Bullshit. Kb. tompítja a hangot, kikapcsolandó.
Esetleg egy csengő-bongó üres szobába jó lehet, de az meg csak a sz@r passzírozása. -
ManUnited
aktív tag
válasz
MasterMark #99633 üzenetére
Nekem is rossz volt, xbmc HD hang nem működött. Újraraktam, működik. Valami mostanában nem stimmel a catalystal.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #99633 üzenetére
Annyit meg tudok erősíteni másodkézből, hogy állítólag mostanában gond van az AMD driverekkel.
Elsőkézből pl. az utóbbi pár Nvidia driver sem jó, legalábbis nálam nem jegyzi meg a beállításokat, eltűnnek választható opciók a driver beállításokban.
Rendszer újrarakás után is.
Szóval ez is lehet egy opció a nem működésre, nem csak a júzer error. -
törölt tag
válasz
MasterMark #99625 üzenetére
Igen, ezt elfelejtettem jelezni
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #99491 üzenetére
Persze, hogy tud. Az azért már alap dolog szerintem!
-
vendingo
veterán
válasz
MasterMark #99491 üzenetére
Majd átnyálazom a használati útmutatót, aztán kiderül.
-
gyerecske
senior tag
válasz
MasterMark #99337 üzenetére
"Az Alces család bármelyik tagja
az egész audio lánc élvezhetőségi színvonalát lényegesen emeli, mintha minden készülékét kicserélte volna egy kategóriával jobbra."Ez azért szerintem vicces.
-
vendingo
veterán
válasz
MasterMark #99322 üzenetére
Elvileg ha este visszaállítom gyári állapotra a gépet, akkor "hangosan" kell szólnia nem?
Remélem én vagyok a béna és nem a gép rossz. -
BÜDÖSLÁB
tag
válasz
MasterMark #99339 üzenetére
Igazad van, de nekem nincsen bögreszettem
Egyik haveromnak van, és kíváncsi voltam érvényes-e a kompakt rendszerre is ez a dolog. Tehát nem fog jobban szólni.
-
BÜDÖSLÁB
tag
válasz
MasterMark #99337 üzenetére
Olcsóbbak nincsenek esetleg?
-
BÜDÖSLÁB
tag
válasz
MasterMark #99335 üzenetére
Linkelnél nekem oldalakat?
Köszönöm! -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #99322 üzenetére
Esetleg ha vmi atom vékony "pirosfehér" kábellel vannak összekötözve...
-
vendingo
veterán
válasz
MasterMark #99320 üzenetére
Este reset, meglátom, hoz-e változást.
Több lejátszóval is próbáltam egyikkel se volt élvezhető.A "dübörgést" jelképesen értettem.
-
vendingo
veterán
válasz
MasterMark #99316 üzenetére
RCA 1 szálon.
Ezektől a hangfalaktól annyit várok minimum, mint korábban.
Régi rendszerrel dübörögtek rendesen.Először egy Canton 5.0 volt rákötve genius sub-al, kegyetlen halk volt, azt hittem azokkal van a gond, ezért rákötöttem a geniust, mert tudtam, hogy azok jók.
Esetleg megpróbáljam resetelni az erősítőt?
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #99316 üzenetére
Egyébként amikor megvolt az X2000-m, akkor az egyik barátom lehozta a "bögréit", hogy kössük rá. Minden probléma nélkül ment, nem volt halk, sőt. (A többi részéről most ne beszéljünk!) Gyanítom, hogy a kérdezőnél hatalmas "user error" van.
-
vendingo
veterán
válasz
MasterMark #99309 üzenetére
A pc-ből megy egy HDMI az erősítő blue ray csatijába, majd erősítő HDMI out részéből megy kábel a monitorba. A hangfalak jól vannak bekötve.
A hangbeállításokon már végigzongoráztam magam párszor, de nem lett jobb. -
KION3524
tag
válasz
MasterMark #99285 üzenetére
A "nemelvágás" ötlet is jó, csak már nem fér be a parketta-takarólista alá. Így is örülök, ha nem kell felszednem a parkettát a HDMI miatt
Köszi a választ, most már magabiztosan rendelem meg az erősítőt -
KION3524
tag
válasz
MasterMark #99281 üzenetére
Nincs monó RCA kábelem, ezért gondoltam, hogy egy piros-fehér-et kétfelé vágok és monó lesz
A sub pre-out-ot össze lehetne kötni az Genius 5.1 in subwoofer bemenetével? -
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #97497 üzenetére
Igen, én is szeretem azt a lemezt, mivel kiválóan lehet vele tesztelni 5.1-es rendszert is.
Jöhetne még egy pár ilyen!
-
törölt tag
válasz
MasterMark #97400 üzenetére
Töbszörösen is: KÖSZÖNÖM!
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #97389 üzenetére
Az eredeti kérdés Onkyo erősítőre vonatkozott.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #97312 üzenetére
igényszint kérdése. Egy jó sub hogy a bánatba' ne lenne jobb mondjuk tuctuc zenén? Persze aki a diszkóban hallgató mélyeket akarja reprodukálni, annak tényleg nem kell nagy minőség, csak nem árt tudni, hogy nem az a nonplusultra.
Hangszeres zenénél meg a monitor+sub konfigot sztereó beállítással megöli az a tény, hogy pure módban mennyivel jobb a hangminőség. -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
MasterMark #97256 üzenetére
Igen, idéztem a magyar nyelvű leírásából, de nem feltétlenül értem mindenhol a miértjét.
OK, Downmixet értem ... bár fura h akkor miért nincs 3. opcióként a "sem-ez-sem-az"?! -
taknyí
senior tag
válasz
MasterMark #97121 üzenetére
t home set box hdmi out (hdmi cable) - denon cbl/sat on - denon hdmi out/monitor (hdmi cable) - lg tv hdmi arc in
denon: hdmi control on
tv hang ki: optical/hdmiarc
Tv audio-n hallani kellene, már feladom tuti tv hdmi/arc nem ad jelet, denon is irja no signal.... -
taknyí
senior tag
válasz
MasterMark #97058 üzenetére
Tv-n beállítva külső hangszóró (Optical/HDMI ARC). HDMI control on a denon-bn. TV audion kellene jönnie. Input-ban TV audio HDMI X-el van jelolve. Nem jön a hang b@sszameg mindkettő zsír új...
.... -
törölt tag
válasz
MasterMark #96940 üzenetére
Mielőtt valaki megijedne, nincs kizárólagosság. A Yatse képes a Kodi frontend/MPC-HC external player együttműködésre, mindössze az MPC Port figyelés opcióját szükséges aktiválni. Ezután ugyanazon módon az MPC is távirányítható, Stop gombra pedig kilépés funkcióval a Kodi médiatár illetve File menübe lépünk.
-
longwild
aktív tag
válasz
MasterMark #96883 üzenetére
Wpre is van sok xbmc controller...
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #96888 üzenetére
Igazatok van,azt benéztem,egy sorral feljebb kell kötni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
MasterMark #96873 üzenetére
Ha a feleségem csúnyán néz rám rögtön halkítok az AVR-en!
-
dingo-htc se
tag
válasz
MasterMark #96851 üzenetére
ebben van biztos nagy igazság,de nem tudom kipróbálni sajnos.csak gondoltam vki hátha ismeri és tud mondani vmit.
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #96851 üzenetére
Ezzel kb. be is lehetne zárni a topicot
-
ricsik
őstag
válasz
MasterMark #96847 üzenetére
Ez így van. Alapból is elég jó, de a Béci féle "tuningra" értettem, hogy nem kell hozzá semmi szakértelem.
-
coog
csendes tag
válasz
MasterMark #96754 üzenetére
mar jo, megint tokeletesen mukodik. koszi szepen mindenkinek a segitseget
-
törölt tag
válasz
MasterMark #96641 üzenetére
nálam a 6.1 simán müködött 22 nm.-en tervezek dipólokat is-majd.
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #96641 üzenetére
Miért nem jössz át meghallgatni?Ne matekozz,szabin vagyok!
-
mettek
addikt
válasz
MasterMark #96591 üzenetére
Köszi de az 5m sztem nem rövid táv úgyhogy azt hiszem maradnia kell a toslinknek...
-
Steady74
addikt
válasz
MasterMark #96534 üzenetére
Aham. Akkor hogy tudom meg, h a hangfalaim jok es nem sz@rok.
Sanci: mit tanacsolsz akkor?
-
Steady74
addikt
válasz
MasterMark #96530 üzenetére
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #96260 üzenetére
Abból pedig a legfrissebb van. Igaz, az már közel 3,5 éves.
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #96025 üzenetére
Igen, én újonnan vettem anno 21ezerért.
Nem tudom, miért lett dupla annyi most, jelenleg talán az Orion hasonlója helyettesíti. -
vendingo
veterán
válasz
MasterMark #96015 üzenetére
Most is elvan helyezve.
Illetve jövőre költözés lesz, ott meg már alapból úgy állítanám össze a nappalit, hogy kedvező legyen a mozizáshoz. -
vendingo
veterán
válasz
MasterMark #96013 üzenetére
Azért kell 5.1, ugyanis pc-ről mennek a filmek, illetve a játékok is 5.1 hangzással vannak.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
MasterMark #96002 üzenetére
Ooooo.. köszi ezt a képet... ezek szerint ha menőzni akarok akkor 460.. na de hát az nem fér bele a gépbe
Marad a 210 és barátai... :/
Nem is értem miért kell ezt így túlbonyolítani. Ott a hang adat, tovább kellene 1:1-be tolni és nem még hangchippezni vele.. eleve ez a hdmi kábel is, mikor ott a jó UTP, amin gigabitek elrohangálnak, hát miért nem azzal oldják meg a hang+ kép átvitelet? Jó nincs rajta védelem.. és?
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
MasterMark #95998 üzenetére
Ha már HDMI-ztek...
HTPC-ben ha van egy nvidia kártya mondjuk, amit az erősítőbe kötök be, és azon át adom ki a hangot, akkor a videókártyára (ami kötött, hogy nvidia legyen) kell valamit nézni, hogy mitudmoen dolby xzy-t tudjon? Vagy ilyenkor bármilyen videókártya ami HDMI-s ki tudja adni a hangot az erősítőnek, ami majd kezd vele valamit legyen az bármilyen fajta hang?
Most tennék valami 210 vagy 510, 610-es kis nvidiát a gépembe, csak ez a hangos része nem világos...
Köszi
laca
-
zozy84
senior tag
válasz
MasterMark #95973 üzenetére
A mai reggelt meg egy Resettel kezdtem. Egy ideig semilyen hang sem volt.
Utána meg Norbi 72 -re hallgatva nem használtam a mikrofonos bemérést, ha nem csak mérőszallaggal lemértem, hogy milyen messze vannak a hangfalak.
A dB-ek meg a 2 front 0, a center +1 vagy +2, a 2 háttér meg +1en vannak. -
zozy84
senior tag
válasz
MasterMark #95973 üzenetére
meg vaaaan. Végre. Mindet kipipáltam.
Rá kellett mennem a Haladó Beállítási szintre. Utána jött fel a "Hang közvetlen átengedésének engedélyezése", pipa.
utána: "Közvetlen-hangtovábbítás (passthrough) eszköze: itt választottam a WASAPI:HDMI-TXSR608-4(NVIDIA High Definition Audio)
Alatta meg kipipáltam az összes Dolby meg DTS lehetőséget.Viszont a "Kimenet konfiguráció" mi legyen? : Leginkább Egyező , Optimalizált , Rögzített? (a rögzített tuti nem mert akkor a fentebb említett opciók eltűnnek.)
DE AZ ERŐSÍTŐ TOVÁBBRA SEM ÍR KI SEMMIT
és még mindig a Direct szól a legjobban. Viszont már vannak más választható opciók mint pl a Dolby EX.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Yamaha RX 497 kicsi szépséghibás
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Nux NDL-3 Hook Drum and Loop - dobgép és looper pedál
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Music Hall a15.3 integrált erősítő Phono bemenettel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest