- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CHaooSS
őstag
Igen így van.
ismerősöm már kapott 30 ezret mert nem elsőre voltak nála..
bár vicces, hogy csak 1 szomszéd baszakodott az összes többit nem érdekelte..
ilyentől meg hánynom kell.Minek lakik panelba, ha minden kis hang idegesíti?
Mert ha mondjuk 3-4 embert zavar megértem, de ha egy miatt büntetnek meg az nem kellemes..
-
aleister
veterán
-
krx21
nagyúr
És ez is milyen? Kimondottan erre a feladatra: Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator
(#55889) Sanci38: Persze, hogy tudjuk, mi a passzív és az aktív eszközök definíciója...
-
bajnokpityu
félisten
Tegnap este a streaméktól tudtam meg,h mit vettem. meglepődtem,h ennyire terjednek a hirek.
XT: hát mit mondhatnék még... Melegen nagyon bitangul szól. Kötelezővé tenném, h ilyet halljon az ember. Különösen szimpatikus, hogy mennyire stílusfüggetlen.
Melyik is volt z a két album,ami most nagyon megtetszett? Meg melyik is volt,ami enyéim közül Neked?
-
gorbep
senior tag
Akkor keresd meg angol hanggal, az újabb Segal filmeknél a története és a megvalósítása is kicsit színvonalasabb. Nálam a superfluid-al már szinte bizarr módon volt jó a kép....
Ha egy ilyen kis költségvetésű filmnél tudnak ilyen képminőséget csinálni, akkor a csilliós Holywood-i mega produkciók képe miért f@s? JA és belenéztem LCD-n is.... majdnem besírtam...... LCD-seknek nem ajánlom.... kegyetlenül megmutatja mennyire lassú az LCD, nincs grain hogy elfedje a hibákat....
UI: lehet hogy az LCD gyártók szponzorálják a grain-esítést.....
-
RPi30
csendes tag
A hálózati funkciók miatt nézegetem ezeket az erősítőket (airplay, internet rádió), és kb 100at adnék érte, így már nem túl nagy a mozgástér. Állóhangfalak pedig a bútor és hely miatt nem jöttek szóba, ezért is lenne jó választás egy olyan hangfal, ami nem túl érzékeny a telepítés helyére/módjára. Ha van ilyen egyáltalán, mint látszik kezdő vagyok
-
spiky03
veterán
Engem nem, csak asszonyt.Meg lehet, hogy a szomszédokat.
De volt, hogy -25 bD-el is ment egyszer amikor átjöttek haverok és úgy néztük a TF 1-et. Még a Yamahával.
Még a Pio-t nem tekertem fel ennyire, de majd lesz egy hétvégi demozás amikor ellátogat hozzám MaTTeS, úgyhogy akkor meglesz izzasztva a kicsike biztos.@Patice
Nincs torzítás. -
CHaooSS
őstag
Egyértelmű, hogy Pana plazma.. hülye aki nem ezt vesz..
mélynyomó eleve jövőre van halasztva mert akkor lesz jól fizető meló és tudok venni egy brutálisat
amúgy mit ajánlotok ? mert böngészek és eddig Jamo tetszik, de annyira nem vagyok a témában így biztos tudtok mondani pár jót.
( 200-nál több azért ne legyen , hehe ) Lehet usa árral mert olcsón tudok behozni ilyeneket .d
-
ProdyG
őstag
igen, sejtettem, hogy ez lesz a válasz
Tamoo: utánanézek majd az Arcam esetében ennek a Pure Direct módnak. Most valami olyasmi rémlik, mintha azt csak akkor lehetne használni, ha analóg IC kábelen kapná a jelet az erősítő, de nálam digit koax, illetve optikai kábellel megy át a zene, és így az erősítő DAC-ja használatban van. De ettől függetlenül, ha a sztereó módot "Large"-ra állítom, akkor szerintem az ennek felelhet meg.
De utánanézek majd van-e valahol a menüben kifejezetten Pure Direct mode. -
ProdyG
őstag
ha a sztereó módot "large"-ra állítom és nem "large+sub"-ra, akkor csak a 2 front játszik, semmi sub, és nincs is vágás. és megy a teljes tartomány a frontoknak.
csak ha én olyan zenét hallgatok, amiben sok a mély, akkor jól jönne valami "small+sub" szerű dolog (mint mozinál), ami a tartomány alját egy az egyben átadja a mélyládának. -
ProdyG
őstag
és sztereó jel esetében nem játszik az, amit 5.1-nél mondtok mindig, hogy az alsó tartomány terheli az egész rendszert (erősítővel együtt) és így nem olyan szép a hang, mint lehetne egy alsó tartomány levágással?
van large+sub helyett sima large állás is (ezt ajánlod te), de az egészet nem lehet megoldani olyan módon, mint mozinál? tehát hogy small+sub -> és így a 2 tartomány közt nincs átfedés. -
Patice
nagyúr
Erre írtam, hogy különböző trükkökkel (zárt vagy reflex doboz) ezek a karakterisztikák módosíthatóak. Amúgy egyet értek. Igazad van. A meredekség nem derül ki a számokból.
(#55257) ProdyG:
Valóban. MA nem hajlandó elárulni a "pluszminuszt" én 3 dB-re tippelek RX1 és hallásom alapján.
(#55261) adodaniel:
Ettől egyszerűbb a "képlet": +/- 3-nál 1,5-tel szorzod az alsó értéket, +/- 6-nál 2-vel.
(#55259) Kittosz:
Igen, használhatná, de a piacgazdaság miatt ők is a megadott termék paramétereket legolcsóbban teljesíteni képes anyagokat és komponenseket fognak használni. A profit miatt csinálja mindegyik.
Más részről, akkora teljesítményhez már ebből a könnyebb technikákból sem biztos hogy jó készíteni az egész hangsugárzót. Mélyládák esetén inkább nehezebb picit a membrán, de akkor strapabíróbb is lesz a nagy kilengések és a mágnes rángatásaival szemben. Ezeknél már 1000 (valós) Watt körüli teljesítményekről beszélünk. Ehhez azért már kell egy kicsivel több anyag.
Harmadrészről: Készíthetnék a hangszóró kosarát is műanyagból, csak ennyi pénzért elvárják legtöbb esetben a vásárlók, hogy "benne legyen az anyag" és az öntvénykosár mellett döntenek + emiatt olcsóbb, de nehezebb mágnes is mehet abba a ládába. A tehetetlenség meg még akár jól is jön a cél érdekében, szóval ebből a szempontból sem érdekük feltétlenül az, hogy tömeget csökkentsenek.Tehát lehet könnyű és jó szubot csinálni, de az nem lesz olcsó.
Az olcsó és könnyű szub meg nem lesz olyan erős. De ettől még szólhat jól.Háromból kettő választható...
-
Laca0
addikt
Kár pocsékolni rád minden betűt. Egyszerűen képtelen vagy beismerni, hogy lehet, hogy tévedsz. Inkább leszarozol egy csúcs kategóriás, csúcs gyártmányú házimozi erősítőt, minthogy beismernél valamit. Utána járni persze nem fogsz, mert kiderülne, hogy tévedsz.
Még meg sem születtél, amikor már az Onkyo már erősítőket gyártott. Ők biztosan tévednek, hibás szoftvereket írnak, senki nem veszi észre a gyárban, hogy valami gond van a szoftverrel...
Egyébként ha emlékszel, a Thomson-okon is kint volt a hangszóró konfigurációnak megfelelő piktogram és azon belül jelentek meg a jelek, hogy milyen csatornákat tartalmaz a forrás. Attól, hogy nem volt rajta HDMI, normálisan kezelte a 6 csatornát optikai és koax bemeneten is.
De teljesen mindegy mit írok, mert téged nem lehet meggyőzni... csak az zavar, hogy félrevezetsz minden újoncot, aki itt megjelenik.
Egyébként elárulom, hogy van egy Display nevű gomb az Onkyo távirányítón, a jobb felső sarokban. Ha azt megnyomod, akkor kiírja a forrás csatornáit. -
Laca0
addikt
-
rankesz
veterán
-
Rebell
senior tag
"Velodyne szintre hozza fel a SAL-t? "
Persze , hogy nem. Nem is erre gondoltam igazán, hanem inkább arra , hogy Wharfedale MX 10 Sub és Powercube 10 között vajon, tényleg eget verő különbség van-e.?
Második Sub elhelyezhető a szoba hátsó sarkában? Vagy itt is írott szabály, hogy tologassuk ide-oda és keressük meg a legjobb helyett neki?
üdv.
-
törölt tag
-
toM517
aktív tag
Hello BBéci,
Kezdo vagyok meg, legyszives kicsit szajbaragosabban nekem! : D
Bitstream...azaz a PC kiadja a DD vagy DTS mag jelet optikan, az erosito meg dekodolja? Miben kulonbozik ez a PCM-tol? Mert nem vagyok egeszen biztos, hogy melyiket hasznalom eppen.
Mi a RAW, melyik a jobb a kettobol?HDMI-t nem szeretnek hasznalni, ugysem kepes HD hangok kezelesere az erositom es ugyis csak 1.2-ot tud.
-
Z_A_P
addikt
Hmmm, ezt nem gondoltam volna.
Nem laptoprol, hanem rendes desktop geprol, fixen es allandoan az onkyo-val osszekotve HDMI-n keresztul.
Film, zene, stb minden innen megy. Van egy medialejatsztom is, de nekem sokkal kenyelmetlenebb mint PC-rol, igy csakis a PC-t hasznalom inputnak (onkyo 607), a medialejatszot mar honapok ota be sem kapcsoltam. -
aleister
veterán
Nálam tuti lesz tápkábel csere, mert egy Luxury besoroláshoz -érzésem szerint- méltatlan, fix, vékony, US-EU átalakítós valami ficeg ki az erősítőből. Ha ráadásul cserélhető lenne, már rég kapott volna egy pc tápkábelt, de így majd forrasztanom kell azt is.
(#54749) Sanci38:
Ofkorsz, de egyben kihagyhatatlan magas labda is volt. -
Tehát azt mondod, hogy jobb hangszóró kábelt kéne néznem?
Sinus Live 2.5 - erről volt szó, csak drágállom. Tényleg annyival jobb?@ Oldfighter
Ezt a rendszert nem fogom évekig cserélgetni meg bővíteni, remélem elég lesz kezdésnek jó sokáig, persze idővel aztán mindig egyre jobbra törekszik az ember.
Én most erről: - Genius SW HF 5.1 6000 - váltok a házimozira, remélem megéri majd és nagy javulást észlelek, mert egy nagyságrenddel drágább.@ MasterMark
Konkrétan milyenre gondolsz? -
sunnysys
tag
örülök, hogy BBéci is és más, nálam százszor inkább hozzáértők is reagálnak a hdmi dologra.
köszi mindenkinek!igen, nálam laptopról menne a lejátszás, de most eléggé elbizonytalanodtam. a szervizes úriember tényleg nem csak az áramtalanítás szükségességére hívta fel a figyelmet, eleve nem támogatja a pc/laptop hdmi-n történő csatlakozását. csak akkor meg tényleg nem értem, hogy hogy nincsenek akár itt a fórumon ilyen rossz tapasztalatok. (külföldi oldalakon nagyon sok onkyo hdmi problémákat leíró bejegyzést találtam, de olyan írást nem, ami konkrétan összefüggést mutatott ki a hdmi hiba és pc/laptop használata között.)
(#54689) putyu10:
ezt kifejtenéd bővebben? mit nevesített meg a szerviz, mint valós hiba? (bocs, ha értetlen vagyok kicsit...)köszi!
-
krx21
nagyúr
Ez a magas erősítés onnan ered, hogy az ezüstözés a kábel felszínén helyezkedik el ugye...
Az olvasottak alapján a magas frekvenciájú jelek inkább a kábel (erek) felszínén futnak, a mélyek pedig a kábel belső keresztmetszetén... Mivel az ezüst jobb vezető a réznél, tehát a magas hangokat inkább előnyben részesíti...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest