- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
liszi70 #113733 üzenetére
Na leírom, hogy milyen kábeleket ajánlott a GEM Kft-s Krisztián, aztán kérek egy rábólintást, ha mehet az árajánlat kérés és rendelés, mert még ma el kell küldenem az emailt.
Ezüstös IC (fekete) kábel - 268-006-000
Hangfal kábel 2*2,5 mm átlátszó - 268-502-000
SUB tápkábel 2 típus. 1.5 (213-500-515) vs 2.5 (213-502-525) Itt mindenképpen kellene egy voks, hogy mit ajánlotok a szetthez! (Lehet azt is figyelembe kellene vennem, hogy mi megy el a parketta alattA hátsókat is érdemes ilyen kábellel bekötni? Mert az a 20 m eléggé megdobja az árat.
Ahogy számolgatom, a ráhagyással ez a kábelezés közel 50 rugóba kerülne.
20-25 m hangfal kábel, 4 m IC, 4 m Sub táp kábel + a dugók.A rendszer Onkyo TX-NR609 + Boston Acoustics A3210 Hts
-
Mankó
veterán
válasz
liszi70 #113666 üzenetére
Elkepzelheto, de csak a pereme rez, kozepen valami feher kemeny muanyag van.
Annyit elertem mar a kapirgalassal, h mar korbeforog a csonk. A kis gumi fedoperemet is probaltam kipattintani, de nem megy. Ha ez nem lenne ott, akkor mar kijott volna a darab. Kicsit megviseltebb lett ez a perem, de annyira nem veszes. Gondolom ez a kesobbiekben nem fog sokat befolyasolni,vagy igen?
Mar holnapra marad ez a muvelet, ha egyaltalan tudok emiatt aludni, remelem h csak az ic kabelt buktam (ez nem gond, mert ugyis cserelem a hangfal kabeleivel) , de ha a boston is beadja emiatt a kulcsot, a csaj is repul. -
szasanyi
félisten
válasz
liszi70 #113531 üzenetére
& Sanci38: mondtam, hogy jó minőségű de átlagos Micro HiFi (SONY / kétutas, stereo 70W) kiváltásában gondolkodom tehát ehhez hasonló, jó átlagos zeni minőség elég. Korábban azt is mondtam, hogy használt cuccot nem veszek látatlanban (zsákba macska kategória és nem hiszem, hogy ezt túl sokan preferálják) a közelemben meg semmi hasonlót sem találtam a hirdetési oldalakon. Persze Bp és környéke elég jó e tekintetben, de nem ~250km-ről.
-
Csabroncka
addikt
válasz
liszi70 #112732 üzenetére
"előnyösebb nem kimaxolni a jobbat, mint a kakát drága parfümmel locsolgatni."
Pont ezen járt az eszem hazafele, még Norbival is találkoztam, majd ez a kép fogadott a lépcsőház előtt, le is fotóztam a szépen felújított homlokzat előtt és visszakanyarodott a gondolat a "drága parfümre".
-
robi-k
őstag
válasz
liszi70 #112713 üzenetére
És mit érne az OPPO-val? Attól is van jobb, nem olyan sokkal drágábban! - háát, 400$/EUR árért nem ismerek jobbat, de biztosan nem vagyok kellően tájékozott
Amúgy mindig és mindennél van jobb, ha megtudod fizetni...
Apropó, már rászánhatnád végre magadat, a tesztelési meghívásom még él
-
Patice
nagyúr
válasz
liszi70 #112713 üzenetére
És ha az olcsó Benq vetítője szintet lép képben egy OPPO-tól, főleg ha teszel elég egy árban passzoló vásznat?
És netán tán kicsit megtámogatja egy jó tápkábellel + szűrővel a vetítőt és az Oppo-ból egy korrekt kábellel vezeti át az infót?
És így már meg is ágyaztál a következő vetítőnek. --> Újabb szintlépés. Bogár on.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #112702 üzenetére
Pontosan. Akkoriban volt a dune, a Cinemaster és később a Crystalvision. Ennyi.
Most már egyre inkább kezdik feltölteni a piaci rést.Azt most szándékosan nem hozom fel, hogy, ha van egy pici ámítástechnikai ismereted, akkor kicsi pénzből nagyon jó hang-képet lehet kihozni (stabil működéssel) egy alap htpc-ből. Olyat, ami már vetítőt is derekasan kiszolgál. És elmossa a dune-popi stb. mp játszókat.
-
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #112629 üzenetére
Gyűlölöm az autós hasonlatokat, de : ha bringáról autóra váltassz, ott is el kell fogadnod a vele együttjáró plusz költségeket. Ha csak trabira, akkor is lesz fék, olaj, benzin költséged, 2 gumi helyett 4 amid eddig nem volt. Magával hozza az autózás, mint fogalom.
Szintén van egy minimum követelmény, ami alatt nem beszélhetünk vetítésről (sem). Ha proji, akkor vászon.
-
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #112629 üzenetére
Ez csak szándékos kötözködés a részedről vagy értetlenkedés. (minden negatívum nélkül írom)
Egyértelműen meg lehet mondani, hogy pl. vetítőből melyik az, amivel 2015-ben érdemes nekifogni a vetítésnek (belépő szint). Ennek az ára kb. 220.000 Ft.Ugyanez vonatkozik a fix, motoros vásznakra is, bár ez nehezebb kérdés. Pl.: a 153"-as méretű rolós vásznat 20.000 Ft-ért (!!!) nem tartom minőségnek. [link]
A falra vetítés kb. egyenlő a bögreszettek minőségével.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #112623 üzenetére
Tessék elfogadni, hogy a vetítésre való lépés, nem CSAK a projiból áll. Ennyi.
Kell hozzá vászon, jó minőségű front-end, hiszen a nagyobb átló megköveteli a jobb minőséget, összekötő kábel, tartókonzol. Ez így vetítés. Különben csak zajos pixelhalom.
Direkt nem hozom fel a jó minőségű tápkábelt, hdmi-t, táp-szűrést. Legyen az az extrém követelmény.
Pedig nem az. -
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #112623 üzenetére
" Ilyen alapon xt rendszere alatt ne is kezdjen senki vetítésbe, mert mindig van jobb."
Ez nem volt jó példa. Eléggé szélsőséges és extrém.
Lapozz bele még jobban a vetítős topikba. Én mindig azt hangsúlyoztam, hogyha nincs pénz, akkor ne vetítsünk. Dehogy vetítünk is, meg nem is, annak nem sok értelme van. A belépő szintű/középszintű gép képéből még rosszabb lesz a falfestéses megoldással. Nekem amíg nem jött össze a gépre/vászonra való, addig nem vetítettem, mert tudtam, hogy csak egy önámítás lenne, semmi más. Hiába nagy(obb) a kép, az még csak egy dolog.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #112610 üzenetére
A múltkor vizsgáztattam a szemét. Maradjunk annyiban, hogy nem nagyon tudja, hogy mit kellene nézni....
Úgy könnyű azt mondani, hogy nem látott akkora difit, miközben nem sok fingj@ van róla, hogy mit is kellene figyelni. És ez többekre is vonatkozik a proji topikban. Sajnos.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #111952 üzenetére
Ácsi ! Én nem azt írtam, hogy kábelre kell költeni ! Én azt tenném, de erre senkit sem bíztattam.
A lényeg, hogy mindenkinek meg van a saját értékrendje/értékítélete, tartsuk ezt tiszteletben !!!
Vikthor, ha túl sok fizut kap, adakozik. Te iszol. Én kábelezek. DE nem szóllak meg egyikőtöket sem. Nem a mi tisztünk eldönteni, ki-mire-mennyit. Pláne nem, hogy milyen nappaliban milyen értékü technikát lehessen birtokolni (lásd valamelyik előző hsz.) -
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #111947 üzenetére
"inkább igazolható a létjogosultsága, mint a 400 milliósnak, ahova már ilyen anakondákat tesznek be" - ma már ne igyatok többet....
(#111946) xxlongikaxx "ahol millios nagysagrendu mozi/csoves rendszerek vannak beteve iszonyat lepukkant nappalikba" - már megint csak a Te szubjektív megítélésed szerint....
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #111944 üzenetére
Csak a saját nézőpontod szerint.
Egy kisnyugdíjas pont ezt gondolja a mi rendszereinkről. Le kell venni a szemellenzőt, akiknek pár milla nem tétel, miért ne?
Engem spec nem érdekel annyira a téma, hogy ha milliárdos lennék se vennék ilyesmit, de van akit igen. Megteheti, akkor miért ne? -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
liszi70 #111912 üzenetére
Ebben az esetben annyit csinalhatsz hogy a doboz es a reflex lyuk rezonanciaja frekvenciajanak befolyasat tudok modositgatni. Ebben van annyi igazsag hogy a hangolas vege mar tenylegesen fulre megy, nem pedig meres alapjan.
Az eredeti kerdes az volt hogy be lehet e tomni
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
liszi70 #111117 üzenetére
"Sokat agyaltam én is, hogy dugózzak, vagy beszorítós legyen, többeket megkérdeztem, végül a beszorítás mellett döntöttem, a kevesebb kontakt miatt. Ha ismét gondolkoznék a dugózáson (bármi elképzelhető), akkor az forrasztásos lenne, na nem a "jelentős" hangi különbség, hanem a megnyugtató tudat miatt."
Én ilyet használok forrasztva.
Nem kell túl spirázni, van különbség hangban, de ha nem konfekcionálod akkor sem hangban sem csatlakozásban nem stabil.
Szerintem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #111134 üzenetére
Úgy beszéltük priviben, hogy vagy beónozod, vagy csupaszon hagyod. a kettő közül akkormár inkább csupasz, és azt is irtam, hogy le kell néha vágni belőle 1-1 centit, ha ezt választod. aztán egyszercsak elfogy a drót. az oxidáció meg folyamatos, nem hiszem,h bárki észreveszi, hogy jé, ma is romlott a hang tegnaphoz képest.
forrasztásról előbb úgy volt szó, hogy csavarozni, vagy forrasztani. és magasabb kategóriában vastagabb elemi szálakból állnak a drótok, amiket könnyebb csavarozni. a VD meg hajszálvékony szálakból áll, azt nehezen csavarozod be normálisan. esetleg érvéghüvely. volt, akinek ettől lett jóhangú a drótja
szóval ne keverjünk, még akkor se ha én nem értek hozzá
oké, hallgassál Te is zenét, én is majd egy évig használtam a foshangú gyári csatlakozókkal, így is élveztem, de épp volt egy szabad órám, és végre lecseréltem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #111117 üzenetére
van erre is ellenpéldám.
a hangfalkábelem gyári szereléssel óriási méretű, nagy, nehéz, banános csatlakozóval volt szerelve, forrasztva. Nagyon drágán mérik ezt a csatlakozót. olyan fajta, hogy cserélhető a vége banános és villásra. rá kell tekerni a csatlakozót, majd beszorítani. Tehát óriási felületen érintkezik végig a drót.kiforrasztottam (15percen át melegítettem az 50Wos wellerrel 400fokon, és kihullott belőle "20deka" ón). majd csavarokkal rögzítettem villás furut, és klasszisokkal jobb hangot kaptam. minden frekitartományban torzításmentesebb lett a hangom, dinamikám nőtt. miközben elvileg rontottam a kontakton.
Magam részéről ahol lehet, kerülöm a forrasztást. Valami olyan sokkot okoz a kábelben, vagy a csatlakozóban, amit járathatok hónapokig, nem heveri ki. És hozzátenném, számomra a csupasz kábelvég rosszabb hangot adott, mint egy középkategóriás banándugó. Akár aranyozott, akár ródiumos, akár ezüst. Ez a tapasztalatom, elméletet meg gyártson mögé, aki akar.
Másik érdekesség, hogy pl siltech soha nem forrasztja a tápkábeleit. Csakis csavaroz.
AQ hidegsajtolása nekem amúgy nagyon szimpatikus, kár, hogy házilag nem lehet kivitelezni.
-
vadászlak
újonc
válasz
liszi70 #111031 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, Xt írta, hogy mivel ezek zártak, már 18-20m2 is megkíván kettőt az f112-ből. Azért biztosan nem mert zártak. Mélyebbre sem megy, több hangnyomásra sincs szükség. Egy darabnál semmi sem lehet egységesebb ráadásul 18-20m2-en a legtöbb helyen még a front sugárzók elhelyezése és a hallgatási pozíció is problémás nem hogy egy + sub amivel azért nem csak erősítések, hanem kioltások is keletkezhetnek. Azt hogy valaki hallja az olyan hangok irányát amiket tulajdonképpen csak érezni lehet, ehhez nem is szólnék inkább semmit. Én nem hallom, pedig ezt is próbálgattam eleget. Ez a legtöbbet szerintem a kereskedőknek hoz, de nem fűzném tovább ha lehet, mert nem is innen indult ki az egész.
-
Dagidög
senior tag
válasz
liszi70 #110943 üzenetére
"Jobban járnál reálisabb célokkal, semmi értelme annak, amit most a fejedbe vettél." - valamerre el kell indulni, más nem menet közben pontosítok.
"Te csak azt gondolod. A specifikációt kell legkevésbé komolyan és figyelembe venni. Jó hangdobozt nem csak adatok alapján kell választani. Még az elvileg könnyen mérhető alsó frekvencia-érték is nagyon becsapós. Csak egy példa. A Monitor Audio RSW12 papír szerint 21Hz-től indul, mégis (például) az SVS SB 12 NSD pince-mély és gyomorrengető hozzá képest, holott papír szerint "csak" 23Hz-től indul." - francba, azt hittem legalább ez a része könnyebben azonosítható. Akkor megyek a fülem után, kénytelen leszek többet hallgatózni.
(#110949) Sanci38: "Minden rosszindulat nélkül: látom neked is van még hová fejlődnöd:" - Nem történt semmi, pont ezért járok ide érdeklődni.
Ez tudod mit jelent fogalmilag??... - bár szám szerint ilyen pontosan nem vagyok tisztában vele, de hallgatással tapasztaltam. Alsóbb frekvenciákban éppen az általad leírt űrt szeretném kitölteni, de a magyar használt piac ebben a kategóriában már eléggé limitált.
Az infrahangok ismerete külön vonal, amit hirtelen találtam ki, ez alapján szűrtem az előzőekben a szubokat.(#110950) carpediem007: 'FHD kép szebb UHD TVn.' - Ez a jelenlegi felskálázi algoritmusok mellett csak valamilyen mesterséges "varázslat" eredménye lehet, az eredeti képet már nem úgy kapod meg, ahogy azt kéne.
-
válasz
liszi70 #110381 üzenetére
te és én lehet megállapítjuk ebből, de a legtöbb ember soha nem fogja...
Warter: kioltás jöhet létre a visszhangtól is, ha rá van tolva egy hangsugárzó a falra.
Házimozinál számos hangsugárzót is használhatunk, ami helytelen bekötésnél, a táv miatt létrejöhet olyan hanghullám, ami pont egyezik a másik hangsugárzóból kiadottra és pont kioltás jön létre.
Mély hangok tudják egymást gyengíteni főleg. Diszkókban, ha két mély sugárzót egymással szembe állítanak fel, középen elvesznek a mély hangok...
Egy kis akusztikai olvasni való: [link]
De ha én nem jó tudom, javíts ki kérlek...én még ezt tanultam...
-
törölt tag
válasz
liszi70 #110381 üzenetére
Te azt nem látod, én sem, ragadozó sem.. ugyanis ha másodpercenként 80 szor teszi (ami ugye a keresztvágás határa) kizárt hogy megjegyezd..
Lényeg az lenne hogy mindegyik egyformán legyen a végpontjaival és azt kicsöngetve, kilámpázva egyik vezetéket tudod biztosan , mivel a falban vanak.. -
lemmy9
őstag
válasz
liszi70 #110254 üzenetére
Ja!
Az A1-ben nincs DTS. A 11-es számúak pedig alacsonyabb kategóriások. Az SR pedig az SE upgradelt változata. Az egyedfejlődés:AVC-A1, AVC-A11, AVC-A1SE, AVC-A11SE, AVC-A1SR, AVC-A11SR, AVC-A1SRA, AVC-A1XV(), AVC-A11XV, AVC-A1XVA, AVC-A11XVA(
), AVC-A1HD, AVC-A1HDA(3D)
-
-
gyurczy
őstag
válasz
liszi70 #109429 üzenetére
Az áll-leesős téma igen szubjektív. Mikor beleugrottam a hifizésbe az ELAC FS189 úgy szólt a 2020-as Denonnal, hogy szerelem volt első hallásra. Aztán jártam erre-arra, hallottam több rendszert, és elég hamar átértékelődött minden, ment is az ELAC a levesbe. Amint hallottam jobb hangot, a saját cucc máris máshogy szólt.
-
Heffi
őstag
válasz
liszi70 #109425 üzenetére
Bizony mindíg van jobb, csakhát az a fránya anyagi forrás nem végtelen. Ez az összeg sem a magyar átlagra jellemző, amit készülök elkölteni szorakoztató elektronikára (no meg amit már itt beleinvesztáltam az eddigiekbe, mint ahogy sokan mások ebben a fórumban).
Épp elgondolkodtam egy kicsit, hogy mindíg van a rendszerben egy olyan elem, ami jobb társat kíván, és amikor kiváltjuk a leggyengébb komponenst általában a helyette bekerülő lesz a legerősebb eszköz ami újra generálja a fejlesztési igényt a többi részegységre. Azt hiszem ez nálam valami soha véget nem érő folyamat
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #109243 üzenetére
Ezt olvastad?
"de pl barátom plazmáján sokat dobott egy cinnamon is."Ezt bajnokpityu írta:
"most már meg merek kockáztatni egy ilyen mondatot: ha én öreg vén ócska belépő LCDmen látom a hdmi kábel képre gyakorolt hatását,akkor ,ha lehetetlen is megmagyarázni, de akkor is kellene látnia másnak is differenciát.. " -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #109143 üzenetére
Legalább ötször mondtam, hogy eszemben sincs bőrdzsekit venni, len nadrágot keresek, azért jöttem a piacra, de a pasi erőszakoskodott, hogy mondjak egy árat. Fel volt akasztva, megálltam előtte és mondtam a barátnőmnek, hogy nézd csak, ezt láttuk tegnap este Torbole egyik üzletében 650000 líráért, itt meg 550000. Erre lecsapott rám az árus és 500000-ért kínálta. A többit már elmondtam. Azt gondoltam, ha a felét ajánlom, elküld melegebb éghajlatra és megszabadulok tőle. Tévedtem.
-
littledon
tag
válasz
liszi70 #108677 üzenetére
Így már tiszta.
Sajnos nem vagyok egyáltalán jártas a témában de mostmár kíváncsi lettem.
Heco Vitas 500-as hangfalak vannak mellé 5.1-ben.
Filmeket nézek BD25 nagyon ritkán BD50-ben is. (gondolom ez a HD hang elsősorban az újabb filmeknél van jelen és ott sem a visszabutítottnál, rengeteget látok AC3, sima DTS hanggal.) A kérdésem az lenne, hogy mennyire jelentős a különbség a HD és a sima hang között, sokkal élvezetesebb? Ha lenne egy HD erősítőm a hangfalak elegendőek lennének a HD hang rendes és szép megszólaltatására vagy azokat is célszerű lenne akkor már cserélni valami komolyabbra?Csabroncka
Köszönöm szépen, azt, hiszem mindent leírtál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest