-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #169911 üzenetére
Nálam lustaság miatt nincs még megoldva. Amint melegebb lesz a padláson, összeszerelem az automatikus vezérlést, mert baromira unom a kézit. Mivel ideiglenes, lelóg a vezeték a vászon tokjából, a végeire banándugókat szereltem, azokat dugdosom egy hosszabbítóba. Persze csak áramtalanítva, mert egyszer megbszott a 230 V. Amikor álmomból felébredve, kábán arra kell várni, hogy a vászon feltekeredjen és kihúzhassam az ajtó előtt haladó vezeték végét a konnektorból, mindig sűrűn káromkodom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #169706 üzenetére
"punch: nagyon látványos, de talán túlzottan kiemeli azt a bizonyos tartományt a legmélyebb frekvenciák "kárára""
Próbálgattam, én is így értékelném. Maradok egyértelműen a room-nál. Elég a mély, hozzá sem kellett nyúlnom, egyedül az utolsó kalibrációm után volt, hogy túlságosan levette az egyik szubot, visszamérve is látszott, hogy nem véletlenül érzem kevesebbnek, akkor rátoltam +3dB-t.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #169765 üzenetére
Én is próbálgattam már korábban, nekem nem lett tőle jobb. De nekifutok majd még egyszer.
Az ultimax valahogy pont "határra" esik. Ha 30cm rakom ide-oda a mikrofont egyszer pozitív egyszer negatív polaritást dob rá.Ha lenne endoszkópom megnézném, hogy hogy van a Klipschben a port, de csak ilyen belső képet találtam. Szerintem csak az aljában van aztán annyi.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #169746 üzenetére
Tud az, csak nem veszed elég hangosra. Persze nem lapáttal, de azért érezni.
Viszont ahol ez határozottabban megjelenik nekem ott már nem konfortos hallgatni a rendszert. Így marad halványabban halkabban, de elégedett vagyok most ezzel is.Python. Nálam is a 100 jött be, elég egyértelműen.
A Piros a 100-as ... a másik kettőt is ki lehet találni. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #169688 üzenetére
Mondjuk most visszanéztem pár régebbi mérést, van amelyiknél jobban felugrik, lehet akkor hangosabban mértem. Meg az sem mindegy, hogy a szoba utózengése miatt van a kiugrás vagy valami rezonál. Torzításmérést is befolyásolják ezek. Majd mérek még több pontban nagyobb hangerőn.
-
ada19
senior tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #169671 üzenetére
Nekem is 100-400Hz között kellene lentebb húzni, amikor kipakoltam 6db 50mm-es XD panelt az meg csak efölött csillapított, úgyhogy annak speciel túl sok értelme nem lenne. Nem is raktam fel még egyelőre semmit. Három sarok kap majd csillapítást 200-300mm vastagságban, aztán majd kiderül. Falak lehet maradnak ahogy vannak.
#169668 ada19: Nekem eszembe nem jutott összes csatornán egyszerre mérni torzítást. RT60 egy szoba specifikus adat. A szobában több helyen mérve is hasonlónak kell lennie. Itt se kell egyszerre.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #169633 üzenetére
A mély legtöbbször esik többpontos méréssel, mert a falak felé több az állóhullám, ami átlagoláskor még nagyobb kiemelésként fog látszani. Ez is egy oka a Room Curve mélykiemelésének, ami pont olyan formájú, hogy kellemes legyen extraként és kompenzációként is. Egy potenciális javítás, hogy amennyit mérsz oldalra, annyit mérj előre/hátra is.
A polaritást a Cavern úgy számolja, hogy fogja a felső 180 fokot (ha 15 fok a legnagyobb, akkor egészen -165-ig), az lesz a pozitív, alatta pedig negatív.
#169641 Dorian: Ha a Cavern-nek megadod mindkét kalibrációs fájlt, és beállítod a hangszóróid pontos helyét, ezt kezelni fogja függőleges mikrofonnál teljesen magától.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #169639 üzenetére
Ezeket REW-ben méred már vissza?
Egyébként se az XTZ sem az UMIK1 nem valós gömb karakterisztikájú és nekem pl. az XTZ-hez csak egyféle kalibrációs fájlt adnak és nem specifikálják, hogy hogy álljon a mikrofon, pedig a magasak szempontjából baromira nem mindegy, ezt már tapasztaltam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #169632 üzenetére
Ultimax ebben nyújt perpillanat nekem többet, hogy feszesebbet üt alul. DE nem korrekt az összehasonlítás, majd valamikor meg fogom cserélni őket, mert a Klipsch-el kb. ott van beszakadásom ahol neked, csak még nagyobb.
Én 3 pontos méréssel próbálkoztam, de visszamérve a frekimenetemen csak rontott az egy fő SP-ra nézve. A delayt meg ez esetben is csak egy ponthoz állítja tudtommal, nem tudom a térérzeten hogy tud javítani egy hallgatói pozícióra nézve.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #169633 üzenetére
"A tér egyértelműen jobb lett, mint a korábbi egypontos esetében, viszont a mélyet némileg most keveslem."
Szerintem jó úton jársz, azzal hogy kevesled a mélyet, mert ez azt jelzi, hogy jól állítottad be.
Ízlés kérdése, sokan jelezték már itt, hogy átélték ugyanezt, csak nem volt Veled ellentétben elég tartalékuk, hogy megoldják.
Ez mozi. Adni kell neki egy kis kakaót, és nem törődni azzal, hogy nem lapos az alsó vége, meglátod helyreáll a rend.
Nyilván a mozi nem zenehallgatás, mások az igényei, ha komolyan gondolod mind a kettőt akkor illene szétválasztani.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #169619 üzenetére
Crossover ponton beszakadás vagy ha két szub együtt EQ után ilyesmi frekimenetet produkál:
Manuálisan úgy, hogy elkezdem 1ms-enként tologatni a szub delay-t és nézem hogy változik.
(EQ APO-ban írom át a cavernből kiexportált txt-ben, REW-ben meg mérem lépésenként)
Ez lett belőle. 80Hz-en akusztikai baj van, nem időzítési, a két szubbal jobban kijött.
#169618 VoidXs: Igen, most hogy összeállt, én is lementem külön, hogy azt legközelebb ne kelljen. Most is csak a szub miatt kellett végigjátszanom.
-
ada19
senior tag
válasz
Dorian #169517 üzenetére
Pontosan ennyi. A középső mérést kell referenciának, pont mint Audyssey esetén pl. Én amúgy 3 mérést szoktam: VoidXs javaslatára anno fejtámlára tettem, de ott van egy durva beszakadásom valahol a mély tartományban, előtte 20 centivel ahol a fejem van meg már nincs, ezért az UMIK-1-et csak ráteszem egy állványra, talán fülmagasság fölött van a mikrofon csúcsa majd középpontól jobbra balra kb 40 centire és kész is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #169503 üzenetére
Azért van így, mert a beesések korrigálása általában felesleges, ha kioltás van, az ugyanúgy ott fog maradni pozitív EQ után is. Persze a tiedéhez hasonló széles jelenségekre nem igaz, az inkább egy üreg (szekrény, szellőző, stb.) miatt van, és korrigálható. Ilyenkor azt tudod csinálni, hogy Mérés előtt egy saját EQ-val feltolod azt a részt, amit mérés után is meghagysz.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #169502 üzenetére
Ha már Cavern és az LFE görbém:
Miért nem azt csinálja, hogy a célgörbét jóval lejjebb teszi, úgy, hogy az 50 Hz-es beesés alján legyen? Tartalék lenne bőségesen.
(Nem tudom mit csináljak ezzel, mert az LCR-SUB mélyfreki szempontból a szoba két főirányában is ugyanott van, mindegyiken megjelenik az 50 Hz-es gond, ami a függőleges módus lehet) -
denesdr
addikt
válasz
Dorian #169468 üzenetére
"30-40 Hz közti kiemelés persze ugyanúgy megvan, de 15 helyett csak 7 dB, mert alatta a Klipsch nem zuhan, hanem vízszintes 20-ig lefelé."
Ööö, ez így egy kicsit zavaros sztem, mert ebből azt lehet kivenni, hogy Klipsch 8dB-el kevesebbet produkál 30-40Hz között. Néhány görbe talán jobban mutatta volna mi a helyzet. -
python1
veterán
-
-
ada19
senior tag
válasz
Dorian #169297 üzenetére
Valóban nagyon jó a Hubble!
Abba a szerencsés helyzetben vagyok hogy volt lehetőségem meglátogatni a Johnson Space Centert Houstonban, valamint a Kennedy Space Centert Floridában, és piszokjól visszadja azt a hangulatot ami átszövi az egész élményt amit ott át lehet élni. A Kennedynél pár nappal csúsztam le egy SpaceX kilövésről, na az lett volna a csereszyne a torta habján.
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #169297 üzenetére
Megnéztem én is "Hubble Imax" című dokumentumfilmet, +1 valóban etalon. Ráadásul akinek van Atmos beépítve, a narráció jó része ott is is szól, na de nem akárhogy. Így még nem szóltak az Atmos hangszórók mert csak effektek mennek ott. Na de itt, micsoda térhangzás.
Még az "Évszakok" c. természet film az ami szintén etalonnak nevezhető az is fantasztikus.
És nem az effektekről van szó - "csak" - , hanem valóban ahogy írod, összességeben ahogy ki van keverve. Ez egy nagyon jó ajánlás volt. -
Albertka
csendes tag
válasz
Dorian #169332 üzenetére
Szia,
Nálam Jriver alapú a HTPC lelke (de egyre több feladatot vesz át tőle az EQ APO), ott szerintem elég jól működik a JRSS mixing, legalább is én szeretem használni:
- elvileg Dolby PL, DTS neo-hoz hasonló logikával dolgozik
- automatikusan aktiválódik (ha 7.1 megy nem konvertál, ha 5.1 igen)
- ha úgy állítod be a két sávos hangot csak 2.1-re mixeli (vagy ha nem akkor 2.0-ból csinál 7.1-et)Bővebben itt olvashatsz róla.
Sajnos nincsen bőlére eresztve a leírása, így konkrétan nincs meg hogyan csinál pl 7.1-et 5.1-ből
Hátha segít... -
kimi02
őstag
válasz
Dorian #169303 üzenetére
Nem kell aggodni , nagyon jó szub. Nálam tetőteres szoba van ami 65 nm2 és nagyon jól teljesített.
Annyit vettem észre , hogy nagyobb hangerőn úgy működik mint sok erősítőben a dinamikEQ , alacsonyabb hangerőn kurva jól szól , de ha oda tekered neki akkor vissza veszi a mélyeket.
Pl egyszer moziztam demo szinten -15-ös hangerőn ott már szinte semmi basszust nem érzékeltem annyira visszavette. -
ada19
senior tag
válasz
Dorian #169297 üzenetére
Ha eladó lesz, úgy tudom mikrofon fórumtárs vadászik magának egy 2. T12-t.
Nekem a Planet Earth 2 volt hatalmas pozitív meglepetés, lenyűgüző képi világa van. Eddig talán a legelső tartalom ahol úgy éreztem van értelme a 4K HDR-nek, minden másnál (eddig) pedig arra gondolok bárcsak vászon + projektor irányba mentem volna el a TV helyett.
-
ada19
senior tag
válasz
Dorian #169294 üzenetére
Nekem ez Cavern utáni -8 dB-t jelent kb. de ugye eltérhet "mozinként".
-36 -33 dB körül (ez nem Cavernes) szoktunk este filmezni/sorozatozni, akkor sem keveslem a mélyet, de akkor nyilván csak hallani lehet érezni nem, erre utaltam spiky03-nak hogy ahhoz azért jobban oda kell csavarni.
Mikorra várható a Klipsched?
-
Tamoo
nagyúr
-
ada19
senior tag
válasz
Dorian #169165 üzenetére
Persze, simán megy az is. Egy Shelly-nek talán annyi előnye lehet, hogy mobilról is kapcsolhatod ha nehezen elérhető vagy kényelmes típus vagy, + saját webszervere van így oda-vissza kommunikáció megoldható gyakorlatilag bármilyen okosotthon megoldással.
A dugalj szerelvénydobozába is van szerelhető változata amúgy, az olcsóbb is - Shelly 1.
-
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #169082 üzenetére
De nem is azt teszem amit más rám dukmál, és nem állok szél irányba mint egyesek. De ne személyeskedjünk már... Az írásaim nem erről szólnak, hanem mint írtam lehet nem vagyok képben és nem rendelkezem megfelelő infóval, csak hát sehol máshol nem találom máshol azt amire TE is most rákattantál, De hajrá ... ( Ezért a véleményemet leírhatom ügye? Anélkül , hogy személyeskednék mint egyesek.)
Ja és látod anno sem álltam szélirányba csak úgy mert más azt mondja, SOHA.
-
Cseneles
őstag
válasz
Dorian #169047 üzenetére
Ugyan az volt nelam is a probléma azért kellett dsp. 33Hz-n volt 19dB kiemelés majd 66hz-en 17dB esés. kicsit vesztettem a hangerőből a subokon kb 5dB-t viszont az én 19m2 helységemben még csak ezzel a veszteséggel érték el a subok a fél hangerőt teljesen egyenletes lesugárzás mellett. Csalódni nem fogsz bent az biztos. Bár inkább 2db 112sw mint egy 115.
Willhabenen van fent akciósan kiállított darab 555euro összegért. ha gondolod lebeszélem velük én is tőlük vettem a 2db 110SW-t -
-
ada19
senior tag
válasz
Dorian #169036 üzenetére
Sokáig 240-290 volt itthon, külföldi rendeléssel 210-220. 200-ért én is lecsaptam rá kipróbálni, és nem bántam meg, egy ideig marad. Most csütörtökön Extreme Audioba Crazy Thursday néven mindenre 15% volt, a kosárba engedte betenni a kupont és így csak 170 volt - persze ki tudja a kasszánál mennyit fizetsz, mert elvileg más akcióval nem vonható össze és a 200 már eleve akciós ár - 2 év magyar garival, ami ezekhez sajnos kellhet is mert az erősítőik híresen döglősek. A megoldás állítólag hogy auto-ont nem szabad használni, vagy kézzel kapcsolgatod vagy okos dugalj.
Pár nap múlva írok erről ide egy kis szösszenetet, hogyan automatizálom Loxone segítségével (ez nem feltétel, mivel HTTP és REST hívások, nagyon sok módon lehet még) hogy a mélysugárzó csak akkor kapjon áramot, ha
-be van kapcsolva erősítő
-be vak kapcsolva TV
-TV-h HDMI 3 van kiválasztva.Külön produkció, hogy kikapcsolt mélysugárzó esetén képes vagyok átállítani a frontok beállítását Small-ról Large-ra egy egyszerű HTTP POST-tal.
-
arcitec
addikt
válasz
Dorian #169022 üzenetére
De TE tudod miket linkeltem? Home Move és társai ...Nézzed meg mert látom nem nézted meg csak nyomod megint a rizsát. Nem csalódtam. Holott pár évvel ezelőtt talán mást mondtál még ...
U.I: Tömény mérnöki munka és minőség közel 1 millért na ezen is jót nevettem.De tényleg...
Egyébként meggyőzhető lennék, ha nem csak itt terjedne az ige. Ügye - már elnézést - érthetően írtam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest