- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-KP-
addikt
válasz
Albertka #178450 üzenetére
Figyelj, 10 éve kb. 150 forint volt egy dollár, most 400, az euró is 200-220körül volt, most az is 400. Az alapanyagárak is sokszorosára emelkedtek és azóta is folyamatosan emelkednek, hogy ennek mi az oka, talán nem is fontos most, csak maga a tény. De a nemesfémek, neodímium, ferrit stb. ami a mágnesekhez kell, az mdf, fa stb. mind-mind sokkal többe kerül mint pár éve.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Albertka #178425 üzenetére
Köszi az infot.
Félek ezektől a kis dobozoktól, ezért próbálok puhatolózni. Nincs tapasztalatom velük, mindössze egy passzív JBL Control 1 Pro-m van, de az nagyon nem erősített meg abban, hogy ez az út. Egy feleárán vett 40 éves Hitachi HS3 csúnyán lealázta. Kb. 1 évre van a moziszoba a kábelezéshez, úgyhogy ráérek. A jelenlegi rendszeremben egy Yamaha RXV685 és egy Emotiva BasX A2 van erősítő oldalon. Triangle 902 5.0-val (Celius+Sextan+Comete), KEF Kube12b subbal. Minimum ezt a szintet szeretném elérni egy másik helyiségben. RCF Ayra Pro 8 ami szimpi egyenlőre, lehet bepróbálok 1 párt hamarosan. -
denesdr
addikt
válasz
Albertka #178428 üzenetére
Pedig a legtöbb kommersz gyártónál a jelenlegi 100k HUF/pár körüli ár az állványos dobozoknál a belépő kategória, vagy sok esetben még az sem.
A Mission mostani belépő, 5" mélyközéppel szerelt állványos doboza (LX-2 MkII) 85k Ft.
Az LX-3 MkII, 6,5" méllyel (ez még mindig a belépő LX széria) már 140k Ft. -
-
Tamoo
nagyúr
-
Khaosz55
addikt
válasz
Albertka #176141 üzenetére
Igen eszembe jutott ez az opció is. Ebben az esetben kéne egy pl XPA 5-Gen3 és CAV A8M lazán viszi az atmost. Egyszer olvastam egy átalakításon az avx-en, hogy a A8M elő foka ki lett iktatva, gondolom nem bonyolult, így a brumm is megszűnik. Persze lehet jobb és egyszerűbb lenne eladni és venni egy 4 csatornás erősítőt.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Albertka #175328 üzenetére
Köszi a felajánlást, most utazás miatt nem tud aktuális lenni, de nem felejtem el.
Igazán kipróbálnék mást is hallgattam Heco-t, Kef-et, Sonus Faber-t, Elac-ot. Most fejből pontos típusokat nem tudok, de egy biztos, hogy a meleg lágy hangzásvilág jön be, pl ami KEf-et hallgattam azt kb száraznak éreztem. A másik meg nem értem, hogy mutatnak hangsugárzókat és kb olyan hangerőn ami mellett halkan is lehet beszélni. A membránok kb meg sem mozdulnak. Heco clean revolution 9-et hallottam, jó ha kapott 5W-ot a nyomorult...
Nekem az is fontos, hogyha elgurul a gyógyszer ne essen szét a hangja, ne legyenek bántó dolgok benne, és normális hangerőn is megfelelő legyen.
Sonus Faber és az Elac is tetszett, de nem éreztem, hogy egy szettért most több milliót ki kéne fizetnem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Albertka #169879 üzenetére
Vedd ki a pipát az instant mode-ból és akkor nem ment rá azonnal.
#169878 Dorian: Ez szvsz valahol csak lustaság, hogy rámondod, hogy nem értesz hozzá. Ha érted a házimozi beállításait (ennyi év után miért ne értenéd), akkor ebben sincs semmi újdonság. Baromi egyszerű, logikus, józan paraszti ész elég hozzá. Sorról sorra hajtja végig amik meg vannak adva a config fájlban. Amit include-al beraksz oda az meg olyan mintha bemásolnád arra a helyre annak tartalmát.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Albertka #168438 üzenetére
Valóban volt egy január 15-ös változás, ami még két kvadránst meg tud mérni, ez változtathat az eredményen. Az én tesztjeimen (3 szobában) ez volt a legpontosabb.
Került egy kis erősítés alapból az exportokra, mert sokaknak nem tetszett a 0 dB csúcs. Vissza tudod állítani a régit Setup alatt.
Az ASIO-t nem ajánlom, nem javít annyit a késleltetésen, hogy mozira legyen értelme, cserébe teljesen elveszik a lehetőséged EQ APO-ra. Ismerem ezt a filter formátumot, de én se próbáltam még két külön fájlt ugyanarra a csatornára rakni. Ha találsz bármit, ami két fájlt össze tud konvolválni, az egyesíti őket.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Albertka #168387 üzenetére
1) Ha egy korábbi mérést az "export measured response" funkcióval mentettél, akkor vissza tudod importálni, különben nem. Ettől függetlenül tudsz olyat, hogy kiexportálod egy új mérésre az új szűrőt, és a hozzá tartozó sorokat (a Convolution: CavernSealer.wav és felette a Channel: SUB) átviszed a régi konfigba.
2) Változott a polaritás mérése, de már vagy novemberben, nem januárban. A régi módszer egyszerűen annyi volt, hogy polaritás = impulzus csúcsának előjele. Ez azért volt nagyon gáz, mert a 89 fok egy nagyon kicsi pozitív szám, a 91 fok pedig egy nagyon kicsi negatív szám, így a 2 fokos eltérésből csinált 178-at. Az új módszer ténylegesen azt nézi, hogy hány fokos a fázis (ha az IR filter alatt bekapcsolod a Show verbose measurements opciót, akkor ki is írja), és ennek fényében dönt úgy, hogy a maximális szögű hangszóró alatti 90 fokban semmit nem csinál, viszont ami tőle messzebb van, azt megfordítja. Azért 90 és nem 180 fok felett dolgozik, mert így a 91 fok különbségből is 89-et csinál, ami még mindig megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Videó stream letöltése
- Elektromos autók - motorok
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Jogász topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest