- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #22853 üzenetére
Most olvasom csak ezeket a hsz.-eket.
DTS már DVD "korszakban" is ilyen volt. Halkabb a DD -hez képest sok esetben (szinkron vs. eredeti hang) csak sokan elfelejtették feltekerni a hangerőt a DTS-hez. Na olyankor lesz egy kicsit jobb az egész, a robbanás tényleg robban, a puska tényleg üt, a kocsi kasznia "érezhetően" roncsolódik.
DTS-ben, ha jól keverik, több a head-room, azaz nem 0 dB-re van masterelve, hanem kicsit halkabbra, pont az ilyen csúcsok miatt, hogy ezek se vezéreljék torzításba a technikát.
Érdekes, hogy egyesek most találkoznak csak ilyesmivel. Hiába, egy csecsemőnek minden vicc új.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #22827 üzenetére
Nem tudom, ezért kérdem.
Azt is, hogy a magyar DTS-ek milyen bitrátájúak a lemezen, mert nekem nem írja ki az erősítő és a lejátszó sem.
Ezért kérdeztem, hogy akik rendelkeznek ezzel a képességgel, hogy megtudják nézni.
Mert jelenleg három olyan lemezem van ahol a magyar DTS, Hulk, Fast Five és a John Rambo.
Azt meg csak feltételeztem, hogy a DTS-HD "magja" csak valamivel jobbnak kellene, hogy legyen mint a sima DTS.(#22847)
Azon nincs. -
xtremetuning
addikt
-
python1
veterán
-
Erneszto
tag
válasz
Dorian #22685 üzenetére
Ezzel a témával kapcsolatban ugyanaz a véleményem, mint a hangdoboz elhelyezéssel kapcsolatban (ajánlott minél jobban a falaktól-sarokból elhúzni állóhullámok stb. miatt) Viszont keveset hallani arról, hogy esetleg valaki kihasználná a hang eme tulajdonságát..
Csakis a te véleményed számít!
Nem az fogja nálad hallgatni a zenét-filmet (szubjektív és tág keretek között mozog mint fogalom), aki lehet mást tanácsol, mert az így van megírva a nagykönyvben.
A dologhoz csakis egyféleképpen lehet hozzáállni:
Minden írott, és íratlan szabály áthágható, ha neked az nem felel meg!
Nem leszel kisegítve azzal, ha szabályok szerint állítod be a rendszered, viszont az jár a feledben,zene-filmhallgatás közben, hogy másabb elhelyezéssel mennyire királyul szólna. -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #21526 üzenetére
Néhai gyárt magasabb árkategóriában is, simán Valhalla középáras dolgaiig vannak megoldásai.
Két pár egyelőre kölcsönbe kapott Virgo4es XLRt hallottál pénteken. Szerintem jó drót.Tamoo: nagyon apró véleményem szerint: nem tudsz túlkábelezni.
Lancer:sokak által kiegyensúlyozott kábelekre mindig szükség lesz. Szerintem kábeleknek is ugyanolyan karaktere van,mint aktiv eszközöknek
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #21178 üzenetére
USB kábelt csereberéltek Péterék. Konyhából megmondtam melyik USB kábel van bent, és nem kötözködésből,de tényleg kiabált.
A réz USB kábelek tudják azt a trükköt, hogy szép sötétből ívesen jön elő a hang, az ezüstök valamiért hirtelen indulnak meg, és kiabálnak. Aztán persze ez csak arra a néhányra igaz, amit próbáltunk, de Valhalla nem tudott most adni ezüstöt. Pedig ő kábelei aztán baromira nem kiabálnak, általában...
Réz:kellemes a fülnek, ezüst meg nagy felbontás, egyelőre igy összegzem. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #21174 üzenetére
csak türelmet...
meg elnézést. de már készül. még rendelnem kell 3 helyről cuccot, de remélem a hét közepén végre elkészül. bocsánategyébként sztem erősen túlzol. ettől még köszönöm, h eljöttél. tudom, hol a helye ennek a láncnak, és ismerem a hibáit. de nagyon boldogan tudom már most hallgatni, így nyersen, járatlanul.
-
Osynho
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #20999 üzenetére
Ma nagynak érzem a differenciat a 2106 es a 2309 között. De ha csak zene miatt kell jobb, olcsóbb lenne egy sztereó erősítő. Ha mozi es zene fejlesztés egyenértékű en fontos, akkor HM erősítő kell.
Stilusra, nem minőségre egyébként Parci fele denon a 2106 ra hajaz. Vagy fordítva. De hasonlóak. A xx09 kicsit masabb.
-
-
python1
veterán
válasz
Dorian #20832 üzenetére
Ilyen faramuci helyzettel még nem találkoztam,igaz eszem ágában sincs,TV-n keresztül zenét hallgatni.
Ilyen hasonló megfigyelést otthon vettem észre én is,mikor CD játékost kötöttem össze Sony 1000ESD proci/DAC-al coax kábellel,majd tovább erősítőbe,optikai kábellel.Úgy viselkedett mint valami jelkondicionáló,első hallásra,de jött a hosszabb hallgatózás,aztán kiderült,hogy azért vannak hiányosságok.
Természetesen jelenleg nem így hallgatok zenét,csak elborult elmeállapotomban,unalom űzésként összekötöttem mindent mindennel.Azért is kérdeztem amit.
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #20782 üzenetére
Nah...Cseszmek'
Nekem is kéne 8-10 db. Mondanám, hogy szedjünk össze pár darabot és elmegyek érte, de 320km oda vissza. A Ducato 9 liter körül kajál, az ~29 liter gázolaj, úgyhogy elég sokat kéne venni, hogy megérje elmenni érte autóval. Inkább bizniszeljünk valami futárt, és egyben küldjék fel Bp-re. Az itteni logisztikát megoldjuk.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Dorian #20776 üzenetére
Pont ma beszéltem habszivacs ügyben egy céggel. Ajkán vannak, de 1700Ft-ért postáznak 1 csomagot (nem tudom hány panel fér bele egy csomagba)
Áraik: 40kg/m3 sűrűséggel, 5cm vastagsággal
120*60cm= 1835 Ft
100*60cm= 1530 Ft
60*60cm= 920 Ft
[weblapjuk]Bp-n a Pamüfeldnél és a Dodi Kft-nél (népszínház utca) ugyanannyiba kerül, áraik 2 héttel ezelőtt: ugyanúgy 40kg/m3 5cm vastagság
120*60cm= 3200Ft
100*60cm= kb. 2600-2700 Ft
60*60cm= 1600Ft -
FefeeX
veterán
válasz
Dorian #20655 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy mindenből lekódolja és kiküldi a tömörített verziót, ugyanis ha így van, akkor valóban felesleges ezekhez HDMI-s erősítőt vásárolnom... Később pedig, majd ha az új lakás adott lesz, ahhoz valószínű lesz minden magasabb kategóriás...
A régi Videoton hangfalak minősége lehet jobb mint ezeknek a JBL-eknek, vagy ne is kísérletezzek vele?
-
törölt tag
válasz
Dorian #19866 üzenetére
Igy is próbáltam értelmezni.. de hát gondolom se a Bose, se Focal nem fogja alultervezni a sub-ot. Más gyártóról nem volt szó, mert pl.geniusnál ugyan valóban igy van... de arról van szerinte szó hogy a kis dobozok nem szólhatnak jól.De ha a subot letekeri, azon hogy veszi észre hogy nem ér fel odáig a sub, miért lesz igazibb a hangkép??
Ed Parker: én is erre gondoltam: egy focal nem hiszem hogy kihagyná..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #19747 üzenetére
Ki kell próbálni.
Tegnap dacosoknál igértem,h kipróbálom az asust jobb usb kábellel,de inkább a dacot alakítottam. Most lendületben vagyok
Valaki hozott nekem egy szép nagy fekete dobozt, amiben normálisan elfér a dac, és éppen szimmetrikus kijáratot gyártok rá.Ha az asus profitál(ami gyengébb,mint a Tied),akkor nem kell hozzá atomtengeralattjáró.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #19747 üzenetére
A következő meglepetés a BNC lesz, srácok.
Annyit hoz a csatlakozó valós 75Ohmos hullámimpedanciája, hogy kb 2 kategóriát ugrik az átvitel egésze.Elég sokat ABztünk Tonyonál, de tényleg szintén egyértelmű volt az eredmény, kb 2x cseréltük meg, aztán kijelentettünk.
A DIY USB kábel egyelőre nincs forgalomban. szombaton lesz nagy összehasonlító teszt, és ha ez a drót győz, akkor látok rá esélyt, hogy gyártásba kerül. (nem mi gyártjuk Tonyoval)
-
Toobee
veterán
-
sanyi0629
csendes tag
válasz
Dorian #19349 üzenetére
azt hiszem, én meg akkor inkább forrasztok most, mindkettő félmegoldás, és reménykedek, hogy nem fog zavarni... hozzáteszem, most ideiglenesen úgy hallgatom, hogy a két kábel csak össze van sodorva, és szólni szól
) Ja, cska akkor minek költök százezreket a hangcuccokra, kérdezhetné valaki
-
Laca0
addikt
válasz
Dorian #19120 üzenetére
Persze. A hullámok visszaverődését az üvegszálat körbevevő anyag határozza meg. De hogy az a legjobb anyag az arany lenne, abban nem vagyok biztos.
Azt meg nem tudom elhinni, hogy a csatlakozóval együtt aranyozzák a kábelt... ez csak marketing céllal tudom elképzelni...de ezt nem bántásként írom. Biztos vagyok benne, hogy ezek a kábelek jobb minőségűek.
-
Rebell
senior tag
válasz
Dorian #18921 üzenetére
Köszi az infót.
Akkor jól sejtettem, hogy nem lehet rossz vétel. A Wharfedale Obsidian-hoz képest mennyire lenne előrelépés?
Ha jól értelmezem akkor zenén is jól muzsikál. Érdemes mellé 1 Stereo esősítőt beszerezni, vagy esetleg elég1 Denon vagy valamelyik másik márkájú házimozi AVR is?Csabroncka : Mamut Saturnban van az akció. Sztem, holnap megyek, és meghallgatom. Remélem ki lesz téve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elden Ring
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest