-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
lemmy9 #102253 üzenetére
+1
Akár te is tudod ellenőrizni a honlapon hogy tudni fogja-e?(#102255) whatnot
Miről beszélsz? A Logitech Harmony-ról? Az minden funkciót tudni fog ha benn van az adatbázisban.SZERK.:Elvileg bármelyik tudja. Fel is van sorolva.
-
kabar
senior tag
válasz
lemmy9 #102253 üzenetére
Pioneer PD-F805
A ki/bekapcsot, meg a pörgetést, leállítást már sikerült megszereznem egy 10 ropis Sony segítségével, de nem tudok a CD között váltani, indítani, pillanatálljt nyomni meg programozni sem. Az egész CD-tárat ingyen kaptam egy haveromtól, először csak poénból kapcsoltam be, de egész jó kisi buli ez is. -
válasz
lemmy9 #101148 üzenetére
a szabványban ez nincs meghatározva, gyártástechnológiai kérdésnek tekintik.
amikor utoljára láttam, az oktatóanyaguk 15 méterig ajánlotta a passzív kábelek alkalmazását. természetesen lehetséges ennél hosszabb távolságra is megfelelő kábelt készíteni, de még ők is azt írták rá, hogy ki kell próbálni, mert nem garantálja a szabvány, hogy úgy, ahogy azt az ügyfél használni akarja, működni is fog. -
mivamma
senior tag
válasz
lemmy9 #101093 üzenetére
Ha megadja a típust, úgy már mindenki tudja, így a kihívás
Egyébként szerintem előbb kell benyomni valamelyik gombot és aztán bekapcsolni.1Switch the receiver into standby.
2While holding down the BAND button,press and hold the STANDBY/ON buttonfor about two seconds.
3When you see RESET? appear in thedisplay, press AUTO/DIRECT.OK? shows in the display.
4Press STEREO/ALC to confirm.OK appears in the display to indicate that thereceiver has been reset to the factory defaultsettings -
-
törölt tag
válasz
lemmy9 #100531 üzenetére
A mostanin azt hiszem van optikai kimenet, de miért? Minden hang a szímítógépről jön, és a gép is az erősítő mellett fér el szépen, a körön kívül. Ha középre raknám ezeket, akkor a megjelenítő alja kerülne nagyából szemmagasságba, ami egy későbbi nagy képernyő esetén iszonyú kényelmetlen lenne, és hülyén is nézne ki.
Jelenleg még igaz hogy meg tudnám oldani középre téve, úgy is lesz egy darabig, de inkább elkezdem már most mérlegelni a hosszabb távú lehetőségeket: nem két hét alatt rak össze az ember egy ilyen rendszert, én legalábbis nagyon nem.
-
Patice
nagyúr
válasz
lemmy9 #100410 üzenetére
Dehogy. Belső (otthoni) hálóról beszélünk ilyenkor. A szerver lehet mondjuk egy NAS, vagy ténylegesen egy szerver gép (PC), a kliens, a fogadó egység a másik oldalon megint lehet sokféle cucc. Dedikált hálózati zenelejátszó, erre épített PC, házimozi erősítő, TV-k, de sok más, hálózatképes eszköz is tudja már ezt.
Pl. AirPlay, hogy egy gyakori példát említsek, vagy amikor mostani mobilok és TV-k között működik az is, hogy a TV-re "átlököd" a teló képét, az is hasonló módszer.
-
whatnot
őstag
válasz
lemmy9 #98116 üzenetére
Ja, és mit ad isten, pont egy hét után. Nem egy év, egy hét.
De akkor legalább vállalná érte a felelősséget az eladó. Most megy így mit tudok tenni? Ebből nekem az jön le, hogy használt cuccot nem érdemes venni. Azért vettem ezt, mert ebben a topicban ajánlották, hogy inkább használtat vegyek, most meg úgy tűnik, befürödtem vele. -
válasz
lemmy9 #96114 üzenetére
Akkor a te eseted nem analóg az enyémmel, mert a bi-amp teljesen más, és nyilván hatásosabb.
(#96113) Mezga Aladár
OK, értem, neked nem hozott.
(#96112) dunkel
Vettem én kábeleket, a legtöbb eladásra vagy visszavitelre került, kipróbálás, némi használat, és TESZT után. Én NEM leszek placebó-huszár. Lehet, hogy ez is eladásra kerül, ha úgy ítélem, hogy nem hoz annyit, mint amennyivel drágább. De ha bejön, akkor lehet, hogy kereslek!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
lemmy9 #95786 üzenetére
Jáj, most már beleszólok. Eszembe nem volt ilyet mondani. nem akartam flamelni, pláne, hogy esztétikailag tetszik,amit láttam.
de akkor magyaroknak, érintőleges tapasztalataim:
A 100ezer EUR lánc fal melletti kanapéról úgy szólt,mint egy 10ezres.primare hd22 nagyon válogatós volt. quadrallal jól szólt, akciós árának (700e) megfelelően, de dynaudio C4el borzalmasan gyenge volt, nem tudta hajtani (ahogy jó eséllyel egyik kombájn se). Egyik leggyengébb hang volt, ilyen árkategóriában, ever.
dino viszont erős (180W) csővel nagyon jó volt.
ahogy a wienna is jó volt csővel (30W csővel), és rémesen rossz volt yamaha félvezetős sztereoval.és nem, nem akarok arra utalni, hogy rosszul szól. sose hallottam.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
lemmy9 #94406 üzenetére
hát megmondom neked őszintén nekem sárgának tűnt és nem vörösnek
de nekem majdnem mintegy amíg jól szól a hangfal
de amúgy van jelentősége, gondolom az árán kívül?xxlongikaxx: én úgy tudom, amíg nem használod vagyis hallgatod a nagy felbontású hangokat (DTS-HD, Bolby True HD) addig bőven elég az optikai, szerintem
-
válasz
lemmy9 #91669 üzenetére
"Tehát a Dac része nagyon jó."
Ez oké. Azt is értem, hogy mindenes megoldásra váltod a külön komponenseket, és erre nagyon jó lesz az OPPO. Az én konkrét kérdésem viszont az, hogy az OPPO DAC-ját jobbnak érzékeled-e mint az AVC-jét, vagy csak nem rosszabbnak, tehát a sok egyéb előny miatt váltasz-e alapvetően OPPO-ra, vagy szerinted van hangminőség különbség is az OPPO és az AVC DAC-ja között? Köszi!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
lemmy9 #91671 üzenetére
mindenki le szokott állni. csak ne mondjunk olyat, hogy mega-k*rta jó az oppo sztereo hangja, meg hogy olyan,mintha azonos árú sztereo dacod lenne. mert ez szimplán nem igaz. márha az a cél,h azt halld, amilyenre kikeverték a felvételt, és hasonlítani akar a normális hangszerhangokra.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
lemmy9 #91669 üzenetére
nekem sajnos sztereoban kevés volt. hallgass meg, akár kicsit olcsóbban egy normális sztrereo dacot.
oppo egy jó mindenes,de mint ilyenek, semmiben se kiemelkedőek. persze egy jó dachoz jó futómű is kéne.
találtam egy jó ár/értékű usb konvertert, ezt egy audioGD ref1re kötve sokkal valósághűbben, jobban szól, kb az oppo használt áráért. csodák nincsenek. oppo egy korrekt összvér, de komolyabb szintű zenehallgatásra mércémmel alkalmatlan. -
xtremetuning
addikt
válasz
lemmy9 #91630 üzenetére
Mozi esetében ugye nem beszélhetünk elő-végfokról, hanem proci-végfok. Amennyiben aktív a szub (és nagyon nem tudok másra gondolni), akkor a prociból közvetlenül a szubba megy a kábel. Tehát sosincs dupla szub kábelezésed. Kivéve, ha passzív a szub és annak is kell külön erősítés.
-
nebulo5
senior tag
válasz
lemmy9 #91091 üzenetére
Talán, a HFK-ról olvasható vélemények nem mindenkit tudnak meggyőzni arról, hogy egy ilyen "ketyere" nem szól bele a hangvilágba. Én sem akarok senkit arról győzködni, hogy valóban így van.
Kb. 3,5 éve használok HFK-t. Rengeteget próbáltam/teszteltem a zenei vonalam vele, és nélküle. Sőt, számos fórumtársunk fülét is igénybe vettem, hogy találjak kifogást, hogy mégsem jó, mégiscsak negatív hatása van a hangra... de még mindig használom, és eszem ágában sincs lemondani róla!
Mondom mindezt, az általam összeválogatott rendszer szintjére/hangminőségére. Nem zárható ki annak lehetősége, hogy ha egyszer 500, vagy még több százezres zenei rendszerem lesz, akkor majd azzal kihallik a HFK -nak a jelenléte, de egyenlőre, nem fenyeget ilyen "veszély"!
Annyit hozzátennék, hogy egy saját készítésű (Lacy ötletére alapozott) HFK-m van, amelyben 2 db. 4 pólusú Omron relé dolgozik. Így sikerült megszabadulnom attól a "fóbiától", hogy (egy kábelpólust, két relé pólusra párhuzamosítva) a relé alig 1,5 mm2 érintkező felülete, nehogy keresztmetszeti redukciót okozzon egy nagyobb keresztmetszetű kábel pólusnál. -
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #90927 üzenetére
Nekem sosem volt, mert haverjaimnál kiismertem a paletta szinte minden tagját és egyetlen értelmeset nem találtam közöttük. Csak felénk, a vasfüggöny mögött tekintettek a Tyéknyikszekre elismeréssel, azért is szüntették be a gyártást.
Talán a legnagyobb végfokuk ért valamit, de annak is volt bőven versenytársa, ugyanannyi pénzért. -
válasz
lemmy9 #90894 üzenetére
Nagyon köszönöm! Eszembe jutottál, hogy majd megkérdezlek!
Akkor megnyugodtam, hogy nem nálam van gebasz és a denonnak sincs baja. Okozott pár óra idegbajt és kábeldugdosást ez a gikszer, de már visszaállítottam az eredeti állapotot. Szóval amíg a Dune van meg, biztosan marad a digit koax összekötés az erősítővel, a HDMI pedig megy a tévébe. Semmi bajom ezzel egyébként, tudatosan így használtam eddig is, hogy kikerüljem az erősítő számomra felesleges kontaktját. Most csak ki akartam próbálni az esetleges hangminőség különbséget a digit koax és a HDMI között. Beható vizsgálatnak, tesztnek nem vetettem alá (mert elhomályosította a látásomat-hallásomat az ideg), de én a próbálgatások alatt nem igazán hallottam különbséget, úgyhogy minden marad úgy, ahogy volt.
-
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #87392 üzenetére
Találkoztam olyannal, amihez nem adnak dobozt, de a kedvenceimnek tartozéka.
Synthesis Atlas, Focal Electra IW 1003 BE.(#87394) spiky03
Ismerősöm rámásolta egy merevlemezemre, de egyszeri megnézés után kitöröltem, nem estem tőle hasra, de hanyatt sem.(#87395) cintula187
El bizony. -
mettek
addikt
válasz
lemmy9 #87366 üzenetére
az mondjuk lehet igaz mert kb 3-4 éve csak fejhallgatóval játszom és itt ahány játék annyi hangzás illetve elég rendesen belenyúl a softver meg én is a hangzásba, lehet megszokta a fülem azt amire mindig beállítom a hangzást...több magas, mély, kevesebb közép egy leheletnyit így én "szebbnek, élénkebbnek" hallom a hangokat. Lehet ez a baj.
-
válasz
lemmy9 #87347 üzenetére
"Még Audyssey EQ-nál is sokkal szebb a Pure."
Ez igencsak igaz, ugyanis nálam az Audyssey EQ a nagyon szar és a hallgathatatlan között van valahol félúton.
Tamoo mikrofonjával csináltuk a mérést, lehet, hogy nem teljesen kompatibilis, de borzasztóan fel- és elnyomja az eq-t az Audyssey. Viszont nélküle minden remek!
-
válasz
lemmy9 #87334 üzenetére
"Köszönjük. A Pure Direkt sztereója a legdurvább, legalábbi nálam."
Igen, nagyon jó! Szoktam néha váltogatni a Pure Direct és a szubos sztereó között, egyik jobb, mint a másik! (Mielőtt valaki leírná, hogy egyik TÉNYLEG jobb, mint a másik, inkább megteszem én!
) Szóval a Pure Direct szebben szól!
Tamoo: Köszönöm a név helyesbítést!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
lemmy9 #86887 üzenetére
neeem, csak rossz totyikra kattintottam a kedvencek listában...
no de visszatérve a valóság talajára...
tüskék...
szóval akkor lehet rendelni fogok olyat amit linkeltek nekem az 1690 Ft/db-ból.
mert érdekelne mit befolyásolhat a sub ládán esetében.
esetleg itt valakinek nincsen felesleges és esetleg eladója is?
pm-ben jöhet ha van -
hétalvó
addikt
válasz
lemmy9 #86834 üzenetére
egyenlőre?
magyarázat
nem tudtam... -
Patice
nagyúr
válasz
lemmy9 #86297 üzenetére
Ha az MBL-re gondolsz, akkor annyi a lényege a sugárzók működési elvének, hogy a hajlított fém lemezeket mágnesek mozgatják a hangfrekvenciának megfelelően. Magas és közép frekvenciákon OK a dolog, de a mélyeket nem tudják rendesen reprodukálni (vagy inkább nagyon-nagyon drága lenne, bár így sem olcsó
) ezért (sztatikusokhoz hasonlóan) a mélyeket hagyományos dinamikus sugárzókkal oldják meg. Ez az a két nagy oszlop (2x3 láda egymásra pakolva) a "madárkalicka" mellett.
-
törölt tag
válasz
lemmy9 #85619 üzenetére
Ha olyanokat szeretnél ahol van létjogosultsága (hol kevesebb, hol több) a 7.1-nek és zúznak, akkor néhányat sorolnék (filmként van néhány nézhetetlen, de moziélményt nyújt
):
Avengers
Jack Reacher
Brave
Hobbitok
Pain and Gain
How to Train Your Dragon
Mission Impossible, Ghost Protocol
G.I. Joe, Retaliation
Transformers, Dark of the Moon
Real Steel
Snow White & the Huntsman
Need for Speed
Lone Ranger
Super 8
John Carter
Wolverine
Megamind
Noah
World War Z
Life of Pi
Croods
LOTR összes (6.1)
Rambo, Extended (2008)Van még jó néhány kiváló 7.1-es BD, de azok nem akcio, scifi, vagy feltétlen "zúzós" filmek. És persze sokat ki is hagyhattam. A robi-k által ajánlott Lichtmond 2 demó BD letaglózó, de azért is készült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest