- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lite
őstag
válasz
BBéci #116090 üzenetére
Erre vonatkozóan, hogy hogyan dugom be,illetve beállítási sorrend (erősítő, cd, stb.) szabály van?
Hallottam erről, de kipróbálni még nem sikerült, lévén elosztóban van mindenki és a sok komponens elég sok variációt eredményez.Illetve mi van a külső tápegységes/adapteres cuccokkal (DAC, lemezjátszó, phono előfok)? Ott ez él?
-
zetecR
addikt
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #116076 üzenetére
Mindezekkel egyetértve, a menet közbeni mérések végzése szinte elengedhetetlen. Az érzékelésünket, érzékszerveinket, valamint az abból kialakuló érzéseket nagyon bonyolult folyamatok befolyásolhatják/befolyásolják. Ha nem nézed a kilométerórát, egy ZZR1400-on egészen más érzés a 200km/h mint egy Volvo V60-ban. Ha csak az érzésekre figyelsz, akkor nagyon át leszel verve, és ez nem is a te hibád. (illetve de, mert nem mértél)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
BBéci #116063 üzenetére
Bocsi az előbb makrancos volt a telefon.
"A kismegszakító is beleszól a hangba. 11 éve, amikor épült a házam, olvastam Darvas László cikkét erről a témáról és a Merlin Gerin hangját tartotta legjobbnak az akkor kapható kismegszakítók közül."
A kérdés h., van e tápszűröd, ha van, ezek a tapasztalatok akkor is állnak?
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #116063 üzenetére
Rengeteg különböző vallás követői között is vannak "megvilágosodottak", és ezzel nem akarok parttalan vitát indítani, de érezhető a párhuzam a kettő között. Ti hisztek benne, és úgy vélitek meghalljátok a különbséget közöttük, és költetek is rá. Nincsen ezzel semmi baj, de a többiek attól még nem biztos, hogy a sötétben tapogatóznak. Biztos vannak olyanok is akiknek megvan a kedvenc trafóolajuk is, vagy meghallják azt is, amikor Pakson a gőzturbinában lefújószelepet cserélnek. Mások életükre is esküdnének, hogy látták Szűz Máriát. Az ő hitüket is tiszteletben tartjuk. Egyszóval a "megvilágosodás" szót a kismegszakító vonatkozásában erősnek tartom.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
BBéci #116063 üzenetére
En regebben dolgoztam olyan cegnel ahol eleg sok megszakito esett a kezem ugyebe (GE, Möller, MG, ABB), jonehanyat szet is szedtem es azonkivul hogy a MG -k muanyaghaza sokkal igenyesebb mint a tobbi, semmi mas kulonbseg nincs bennunk belul, ugyanugy gyors lassu kioldas es ivoltas.
-
Lite
őstag
válasz
BBéci #116036 üzenetére
Opsz, akkor itt kezdődnek a bajok. Jelenleg a rendszer egy teljesen snassz, 9 csatlakozós elosztóba van bedugva. Arra gondoltam, hogy az erősítő (mert jelenleg csak ennek cserélhető a kábele, kap egy jobb tápkábelt. De akkor az semmit sem érne így? Vagy ha egy jó elosztót teszek be, akkor a kábel nem olyan fontos?
-
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #116041 üzenetére
Olyan centert, ami beleillik a rendszerembe jelenleg kapni sem lehet. Akkor így inkább majd ne is vegyek centert, mert úgyse illik bele egyik sem a rendszerembe?
Aki használtan vesz pl. egy centert AVX-en vagy hasonló oldalon, van egy olyan érzésem, hogy nem nézi, hogy a rendszeréhez passzoljon.
-
gyurczy
őstag
válasz
BBéci #116041 üzenetére
Polkot csak Norbinál hallottam idáig, akkor is csak futólag, így messzemenő következtetést nem vonnék le a márkát és típust illetően. Ami hangfal árban stimmelne, azt sztereó láncon hallottam, mozin pedig mind erősítő, mind hangfalszett tekintetében csak feljebb, így nincs is igazán mivel összevessem.
-
válasz
BBéci #115999 üzenetére
"Ezzel aztán rengeteget segítettél szasanyinak."
Nem zavar, hogy nem szasanyi, hanem mhmpista általam jogosnak érzett mondatára reagáltam?
"Mit tanácsolsz, vegye, rendelje a Yamahákat, vagy ne?"
Ha (hozzám hasonlóan) a tüzetes meghallgatás és teszt után jobbnak érzi a más típusú centert, akkor válassza azt, ha nem érzi jobbnak, akkor maradjon az azonos típusúnál.
"Azért beszéljük le róla"
Ferdítesz, szó sem volt lebeszélésről.
"igenis a frontokkal megegyező családból származó center a legjobb választás"
Általában így van. De egészen biztosan nem mindig.
"Kivétellel még nem találkoztam, de ha van, az csak erősíti a szabályt."
Közhelyet mondok a közhelyre. Semmilyen kivétel nem erősíti a szabályt. Minden kivétel gyengíti a szabályt.
"Nem kötelező semmi, ahogy előbb írtam, a két frontsugárzónak sem muszáj egyformának lennie."
Nagyon rossz a példa, tök másról van szó. A jobb és bal oldali frontsugárzók sohasem lehetnek más tónusúak. Ez front és center vonatkozásában nem mindig van így. Nálam határozottan más tónusú volt a saját családból származó center, mint a frontok. A frontjaimhoz sokkal inkább illik az, amit választottam.
"Aki nem hallja a különbséget, akit nem zavar, az tényleg bármit bepakolhat egy házimozi rendszerbe."
Aki meg hallja, hogy a saját centere nem ugyanazt a magas színvonalat produkálja amit a frontok, akkor az cseréljen centert.
"Éljenek a botfülűek!"
Éljenek a szögletesek, és az ész nélkül szabályt követők!
-
válasz
BBéci #115997 üzenetére
"Ne viccelj már! Taga frontok közé Yamaha center?"
Te miről beszélsz? Semmi ilyet nem mondtam. Egy általánosan megfogalmazott állításra reagáltam, amiben szó sem volt konkrét típusokról, úgyhogy nem az a lényeg. Nálam egyértelmű volt, hogy az egységesebb hangzást NEM a saját centerrel érem el. Pont.
Általában igen, de NEM mindig a legjobb választás a saját center, ezt a saját példámból is pontosan tudom. Nem érdekelnek az előítéleteitek és szögletes szabályaitok. Többször leírtam már, hogy könnyen belátható okból, általában véve tök jogos és követendő a hangszórókészlet egységesítésének szabálya, de nehogy már kötelező legyen. -
szasanyi
félisten
válasz
BBéci #115985 üzenetére
Köszönöm a válaszokat akkor az lesz, hogy egyelőre marad változatlanul a rendszer és ha tudom majd egyben cserélem. Persze kérdés, hogy mikor és mire... mert amire azt mondjátok tuti jó, arra szinte biztosan nem lesz keret. A legjobb lenne egy jó állapotú használt, de nem tudom lesz-e, mert a környékemen eddig sem találtam.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
BBéci #115972 üzenetére
Igen a 3 együtt kerül ennyibe ezért is gondolkozom rajta. No, meg a TAGA 606 ebben elég gyenge, valamint így minden komponens 6Ω lenne mint eddig. A meglévő frontokat és a JBL 250P subot nem tervezem cserélni.
Egyébként a szóban forgó YAMAHA hangkeltők hangminőség / dinamika terén jó választás lenne? Ez fontos kérdés, mivel nem tudom meghallgatni és a csere oka elsősorban ez, nem csupán újat / másikat szeretnék.
-
kigyi_23
addikt
válasz
BBéci #115899 üzenetére
Jobban örültem volna, ha nem hallom
(na persze csak vicc volt, örülök neki csak ugye ez megint megindítja a dominót és lehet kábeleket cserélni)
Folyamatosan ugyanazokkal az anyagokkal tesztelem a rendszert, ha valamit állítok, vagy cserélek. Mivel minden másodpercét ismerem ezeknek ezért feltűnik, ha valamit másképpen hallok. Így nem nehéz kihallani a különbséget. (bár lehet rosszul csinálom és nem így kellene).
-
tomic
addikt
válasz
BBéci #115846 üzenetére
Ettől tartottam én is. Esetleg fel lehetne cserélni a zene lejátszót és a centert.Csak nem lenne annyira beszorítva, hiszen majdnem minden oldalról nyitva lenne,kivéve ugye alul és felül.Ha jól számolom akkor 9 centire lenne a felső üveglaptól.
Tamoo. Cipők mit mondanak? Vállalható?
-
djnyakesz
aktív tag
válasz
BBéci #115776 üzenetére
Nem konkrétan ezeket ajánlották csak egy Bluray szettet...
Na de ha nem ilyet veszek akkor muszáj leszek külön venni hangfalat és külön erősítőt, így persze árban nem lesz kifizetődőbb...nem vagyok benne biztos hogy ez a bóvli rom nem szolgálna e ki engem
Nem értek hozzá... ennyi a bajom!
-
gboszi
senior tag
válasz
BBéci #115716 üzenetére
Én tudom, hogy mit szeretett volna a kérdező, csupán arra próbáltam célozni (amit különben itt oly sokszor elmondtatok) hogy a .1 az dedikált csatorna. És a sztereo keverésben nincs benne. Ergo csupán a mély (80 hz alatti) hangokat egy másik hangfalon akarja hallgatni...
Továbbiakban, amit mondtál, ál 5.1 és ál stereo.Másik kérdésemre esetleg?
-
Norbi 72
veterán
válasz
BBéci #115675 üzenetére
Lehet hogy erre gondolt.
-
Jim-Y
veterán
válasz
BBéci #115553 üzenetére
Koszi a valszt, es mi a helyzet ezekkel
1: [link] ezek gondolom alap/belepo szintu hazimozi rendszerek. Ezekkel csak az a bajom, hogy ott a media lejatszo, amire nincs tul nagy szuksegem. Gondolom a masik megoldas, az 5.0 mediaplayer nelkul ->
2: [link]Ezekrol mi a velemeny? Ennel tobbet semmikepp nem gondoltam kolteni, mert a TV sem volt egy vagyon igy rosszul esne kb ugyanannyit hangcuccra kolteni mint TV-re
Norbi 72: hasznalttol sem zarkozom el, es amugy fel szavad sem ertettem:/
A keret <50.000, ez egy lelektani hatar erre.
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #115332 üzenetére
Köszi a tanácsot, majd egyszer beruházok rá. Illetve értem én hogy jobb a zárt sub de abból meg egy t12 minimum ami most 200k
illetve tervben van a dupla sub kialakítás is és egy zárt ilyen összegekért az nem megy...talán egyszer egy messzi messzi galaxisban
Ha jól látom akkor az avonline-nál vagy így akkor lehet hogy teszteltél is SVS subot? Mert a pb1000-nek van tesztje nálatok...
-
spiky03
veterán
válasz
BBéci #115204 üzenetére
Köszi.
De szerencsére én nem vagyok olyan vájtfülű mint itt sokan, és vsz én nem venném észre ezeket a különbséget. Mert pl a Focal-okhoz is az itt ajánlott VdH kábelt vettem meg és nekem teljesen jó volt. Érezhetően jobb, mint az előtte 2,5 mm-es Inakusztik Star.
De majd ha meglesz a rendszer akkor kiderül, hogy mit hallok, nah meg hívok majd át hozzáértő füleket is, hogy megfüleljék, hogy ők, hogy hallják amit én.
Mert pl a Soundcare tüskéket is többen hallhattuk meg nálam és senki sem hallotta a különbséget.Max ha tényleg olyan rossz lenne akkor meg eladom őket és kész.
De amúgy meg én nem vagyok az a nagy próbálgatós -
válasz
BBéci #115094 üzenetére
köszi. Használom is. Most 2.0-ra van bemérve a rendszer, de amint megjön a center újrakalibrálom.
Másik kérdés: Nemrég volt házibuli nálunk. Elég sokáig tartott (reggel fél 7) és még a denon x1100-al volt. Hajnalban volt párszor, hogy pár pillanatra betorzult a hang. (kb 80-90%-on ment az erősítő) Erre a jelenségre ez a magyarázat? [link]
MÁS: Még van egy TIDAL HiFi előfizetésem 3000 helyett 2000 Ft-ért. Igazi FLAC.
-
IceRocko88
csendes tag
-
palesz53
senior tag
válasz
BBéci #115060 üzenetére
Tiszta sor! De attól még ez van...
Mint ahogy a többség itt is hangfal-at emleget folyton, holott hangdoboznak hívják azt, amiről szó van (szinte kivétel nélkül).Egyébként arra kíváncsi lennék, vajon miért kellett a kábelre más feliratot kreálni? (Sok értelmét nem látom.) Ráadásul ennyi év után, látva azt, hogy nem igazán jött ez be, miért nem lehet változtatni? Nem gondolnám, hogy a szakmát zavarná...
-
palesz53
senior tag
válasz
BBéci #115055 üzenetére
Béci, azt értsd meg, hogy ettől még weboldalakon stb. így tüntetik fel.
Hogy nincs ilyen szabvány a kábelekre, csak amit liszi is linkelt, az egy másik történet.(Más tematikájú fórumon moderátorkodom. Rá kellett jöjjek, hogy sokszor igen pontosan kell fogalmaznom úgy, hogy egy hozzáértő, meg egy a témában laikus is értse és ne érthesse félre a mondandómat. Igen, ez sokszor plusz 3 mondatot jelent - de ez van.
)
-
windlord
őstag
válasz
BBéci #115026 üzenetére
Akkor kérdem én, honnan tudom, hogy a kábel amit kinézek jó-e nekem?
Van erre módszer, ismérv, műszaki paraméterezés?Komolyan kérdem, mert most szeretnék venni!
Fel sem hívom őket - mert ahogy mondottad - rámondják, de lehet semmit sem jelent.Illetve honnan látom, hogy a kábel fos amit vettem?
Hogyan jelentkezik képminőségben?
Illetve hol, minél? -
renatto
őstag
válasz
BBéci #114970 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos már nem maradt 200k egy ilyen Atmos hangfalra és félek attól, hogy a szoba alakjából kifolyólag nem igazán fog átjönni, így előbb valami olcsóbbal szeretném kipróbálni, hogy egyáltalán lenne-e értelme... ha nincs, ettől is megválok, ha van, nézek valami jobbat.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #114954 üzenetére
Csak a 160 ezres erősítőre egy optikai csatlakozót tett a Pioneer, ami már fel van használva a számítógépemmel való összekötésre. Tehettek volna rá még minimum plusz egy optikait. Ebből a szempontból kicsit többet vártam volna tőle. Az ARC funkciót sem szívesen áldoznám fel, mert az hasznos, ahhoz pedig szintén HDMI kell.
-
-
válasz
BBéci #114931 üzenetére
Megnéztem és van egy olyan, hogy X.over:80hz. Akkor ez nem tudom micsoda.
Igazából mindegy is, mert ma bekapcsoltam, és teljesen máshogy szólt mint tegnap. Igaz tegnap pl a wifi/airplay sem működött, így a forrás is más volt, meg csinált pár érdekes dolgot a cucc, de mára megemberelte magát. Amit most produkált az elmúlt egy órában az fantasztikus volt. Ráadásul úgy, hogy perpill nem is flac-el lőttem hanem 320kbit-el. Hamarosan kap egy kis lossless-t is, hogy meg tudja villantani a foga fehérjét.
-
-
audiofül
csendes tag
válasz
BBéci #114880 üzenetére
Lehet az is...igazából nem tudom milyen kvalitású az az egybe erőstős cucc...csak volt már olyan tapasztalatom, hogy a Tv-ből visszajövő hang dolby digital módban a sima sztereó Tv-hangot nagyon halkan szólaltatta meg, mert abból is valami keverést csinált...passz...Ha a Tv adás nem HD és ezzel együtt a bejövő hang sem multi csatornás akkor talán jobb a PCM....ha meg jön multi csatorna és ez a ks erősítő jól tudja ezt feldolgozni, akkor lehet a Te általad említett kódolás is...ki kell próbálni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged