- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
Nálam a Popcornból koax és HDMI is megy a HM erősítőbe. (köztes DAC-nak nem látom értelmét: digit műsorforrás -> popi átalakítja analógra -> analóg kimenet DAC-ba, ami vissza digizi????. Ez nem jó semmire)
Koax-os bemenetre váltok sztereó zenehallgatáshoz, HDMI-re film-, és koncert nézéshez.
A Popin semmit sem kell állítani (max arra figyelni, hogy a HDMI hangkimenet nehogy tiltva legyen) -
törölt tag
A-210-> coax -> VA lenne a legjobb eredménnyel kecsegtető.
Szerintem igy oldható meg jól: optikain is be kell kötnöd és m,ás bemenetként hozzárendelned (ha van hely természetesen) És coaxra csak PCM-et engedni- amennyiben a DAC nem tartalmaz más kodeket- , optikai meg legyen r. így egyszerü erősitőn keresztüli bemenetváltással máris megoldott átálitgatás- dugdosás nélkül a zene-mozi elkülönités. -
BBéci
legenda
Szívemből szóltál!
Ha magyar poénokat akarok hallani, nem amerikai (francia, német, kolumbiai, izlandi, stb) filmeket nézek, hanem magyarokat. Érdekel azoknak a népeknek a kultúrája, a nyelve, a szlengjeik is. Ne helyettesítsék valami magyar ökörséggel, ne mondjanak cool helyett királyt. Sajnos ez gyakran a feliratokra is érvényes, de azt át lehet írni, (sokszor megtettem) és ki lehet kapcsolni. A legtutibb az angol felirat! -
Nonner
tag
Elég jelentőset, én kb fél kategória javulást tippelek.
Még nincs teljesen kiépítve a rendszer, mert néhány típust nem lehet beszerezni belőlük, kb 1 éve nem kapható az országban, az importőrre várok, hogy Japánból megérkezzen az újabb szállítmány.
Jelenleg a lejátszó alatt vannak G51 korongok, a táp alatt egy szélesebb TA-52 csík, az erősítő alatt ideiglenesen SH-21 lap, a tápnál szintén TA-52. A frontok tetején A4 méretű SH-21, az oldalán a két 16,5-ös hangszóró között az A5-ös TA-52 lap elfelezve a két frontra, a center tetején egy elfelezett SH-21.
Ezenkívül a tv talp és a center 4 sarka alatt is ilyen anyagból vágtam kis tartókat, a hangszórókon a DS-25 Remaster Ring közepéből megmaradt, 5 ft-osnál kicsit kisebb anyag van felragasztva, ill minden kábel (táp, HDMI, interconnect, coax) mindkét végén TA-52 csík van felragasztva a mikrorezgések elnyelésére, ebből ment néhány vastagabb a plazma tv hátlapjára és a kávájára is.A későbbiek folyamán a subra is kerül egy A4-es SH-21 lap, a hátsó hangfalak tetejére 1-1 SH-22 lap, ill az erősítő és a BD alá G53 korong, a G51 pedig átvándorol a center alá.
Az a jó ezekben a cuccokban, hogy sokféle variációt ki lehet próbálni az ideális pozíció megtalálásához, amelyik csík, korong öntapadós, azt többször is fel lehet használni és úgy eltávolítani, hogy nem hagy nyomot.
Én a pc vinyóra is ragasztottam korongbelsőt, de még a filléres műanyag pc hangszórón is javulást eredményezett.A frontokra különösen érdemes több foQ terméket pakolni/ragasztani, mert hihetetlen térhatás-színpadnövekedést, részletezettséget, tisztaságot lehet velük elérni, még úgy is, hogy a hangfalak tüskéken állnak.
Röviden ennyi.
-
Z_A_P
addikt
Hogy milyen problémái vannak még, azt vétel előtt kell letisztázni, mondjuk egy teljes végigpróbálgatással.
En sem mernem megvenni. Ezekbol szokott az lenni, hogy "bekapcsolaskor minden jo, de 10 perccel kesobb elmegy a hang a film kozepen, mit tegyek, mi lehet, a bal hatso nem megy ha DTS-ben hallgatom, a HDMI2-es sem jo", stb.
Sok minden nem johet ki egy 15 perces proban.
Aztan a tobbi meg azon mulik mennyire lesz hajnaldo visszavenni az elado, ugyanis ez csakis a joindulatan mulik, semmi mason.
Aztan persze lehet jo vetelt is elszalasztani igy.. -
BBéci
legenda
Pár hónapja fontolgatom, hogy veszek valami hasonlót. Egyrészt kellene a 8 aljzat (3 külső merevlemez, modem, laptop-táp, lámpa, külső CD-író) másrészt gyűlölöm a gagyi műanyagot, amit jelenleg használok. Viszont olyat keresek, aminek rövid a kábele, fél méter is elég lenne.
-
Pepszi
tag
Nem minőségbeli ugrást szeretnék, csak a hangzásban keresem az ízlésemnek megfelelőt.
Amióta hazahoztam a dalikat az volt a problémám, hogy amellett, hogy akkusztikus zenére megtaláltam azt a hangot, amit addig hiányoltam, a rock/metál vonalon eltűnt a dögösség.Tegnap végre rájöttem hogyan tudok állítani a marantzban a hangzáson, úgy hogy az audyssey által használt görbét tologatom. Alul pár dB-t fel kellett nyomnom, felül pedig leszedni, hogy ne legyenek bántóak a magasak, így nekem jobban tetszett (nulléáról indulva, nem az audyssey-ből).
Lehet, hogy emiatt tényleg felesleges lecserélni. -
Krampesz
tag
bocs, benéztem. pedig rémlik, hogy van olyan xonar, amin coax kijárat van (lehet valami régebbi cuccos).
Jó, hát ebbe a házba tényleg nem megy bele belső kártya, mondjuk az enyémbe sem
Creative cuccokat nem nagyon ismerem, de az elég lakossági termékeket szokott gyártaniJó lenne találni valami külső kínai csodát
-
nuke7
veterán
hát először számítógép - kisDAC - fejes erősítő - hd558
utána lesz egy olyan, hogy a DAC a pio bdp-150-től kapja a jelet és adja a yamaha rx-v1600-nak, amin focal jmlab chorus 715 van, excalibur II kábellel...
ha valami más volt a kérdés, akkor azt fejtsd ki - nekem a hogyan ezt jelenti
-
Tamoo
nagyúr
"Hangkártyának nem nevezném, mert nincs benne DA átalakító. Inkább usb-s/pdif transzport."
Szerintem itt én is ezt írtam le neked.
Egyébként av erősítőre dugnád nem? Abban ott van a DAC. Azt mondtad, hogy az opto helyett akarsz jobb kimenetet. Legalábbis én így értelmeztem.
-
Davcy
tag
-
Davcy
tag
Szia,
köszi a választ megnézem az erősítőt!
A hangfalakat az egyik haverom családi vállalkozásban gyártja - az előző lakásban egy régi sztereó erősítőhöz vettem és olcsóbban hozzájutottam - Könczöl hangfalak... (Haverom mindig mondja, hogy szép kritikát írtak róluk a hi-fi magazinban)
Köszi újra,
-
Tamoo
nagyúr
Hangkártyának nem nevezném, mert nincs benne DA átalakító. Inkább usb-s/pdif transzport.
Megmondom őszintén nem tudom a többcsatornás hangokkal hogy áll, ez a része engem nem érdekelt.
[link] "Digital output PCM/Dolby Digital/DTS format"Ezek hangminőségéről még sajnos nem készítettem táblázatot!
Alaplapi opto kimenettől azért elég sok minden jobb. Koax már más tészta.Én is most nézegettem ezeket, de én egy jó "belső koax kijáratot" szeretnék csak zenéhez... nem akarok usb-t.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged