- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #174145 üzenetére
Akkor miért nem rendeltél?
Az hogy valaki ír róla valamit, abból még nemigazán derül ki, hogy otthon nálad milyen élményt adna a mostanihoz képest. Ha a fórumtárs aki rendelte az első sokk után úgy döntene, hogy nem tartja meg, akkor lehet érdemes lenne felvennetek a kapcsolatot.
(Nem én vagyok az!Bár nagy volt a csábítás... Nem vagyok rossz erőben, de a 15-öset nem szívesen pakolásznám.)
-
ada19
senior tag
válasz
powerup2 #173926 üzenetére
Ha elkerülte a figyelmed a múltkor küldtem már, support ezt írta rá.
"We won't sell these subwoofers at the current stage. These products still need certification for the EU/UK market. There were plans to make them available for 2022, but at this moment I cannot give you a definite answer."
Én spec nem várnék rá, nehezen tudom elképzelni ettől a 15"-től hova kell durvább sub
-
skippper
senior tag
válasz
powerup2 #172941 üzenetére
Pár órája bontottam ki és alszik felette egy 3 éves gyerkőc, így csak a méretét tudom megítélni - az nagy
Mindenesetre teljesítménytől függetlenül valószínűleg mennie kell majd, annyira kilóg a nappali bútorzatból, így ha valaki beszeráron szeretne egy ilyet, még most szóljon (200 euros kedvezménnyel együtt)
-
ada19
senior tag
válasz
powerup2 #172813 üzenetére
Itt is van. Egyébként ismét kiemelném hogy ingyen hozzák és viszik (14 napon belüli elállás esetén), nincs sok vesztenivalója senkinek aki szeretné kipróbálni. A 15" majdnem 60kg.
"We won't sell these subwoofers at the current stage. These products still need certification for the EU/UK market. There were plans to make them available for 2022, but at this moment I cannot give you a definite answer.
But we can ship if an order is placed for THX 15" or THX 12". They are finally available in Europe." -
-
python1
veterán
válasz
powerup2 #171346 üzenetére
Nagyon lassan sajnos!
Mivel teljesen DIY, még a vászon is, eléggé sok a buktató benne mire megtalálja az ember a megfelelő hozzávalókat. Még a projektor sem maradt gyári, az is tuningolva lett, szóval van itt minden ami kimeríti a DIY fogalmát.
De ami a lényeg, már számomra is egy eléggé elfogadható, és élvezetes kikapcsolódást nyújtani képes mozi fog kiszolgálni. -
lenox
veterán
válasz
powerup2 #171288 üzenetére
El kell donteni, hogy az az allitas, hogy mind gyenge, vagy csak a PB-1000. Ha mind gyenge, akkor abba artol fuggetlenul beletartoznak. PB-1000-et meg en se vettem, mert azt gondoltam, hogy gyenge, szoval azzal egyetertek.
De persze nem azert hoztam fel a 2000/3000-et, mert hasonlo aruak, hanem mert ahogy irtam, mashol azokhoz szoktak a 115sw-t hasonlitani, meg veletlenul sem PB-1000-hez. -
mettek
addikt
válasz
powerup2 #170381 üzenetére
Igy van. Írják is az interjúban hogy náluk nagyon fontos hogy a hang folyamatos mozgásban legyen mert különben ráun a hallgató. Ha jól értettem akkor 30-120 hz közötti dedikált szub tartományt kevertek a filmnek. Komoly vst plugineket használnak, illetve figyelnek a megfelelő kompresszálásra is hogy ne torzuljon a hang. A kreatív megoldásokról ne is beszéljünk: Blade Runner roncsetelepes bombázós jelenetében az effektet egy 50-es kaliberű mesterlövész puska és egy dob hangja adta.
-
Dorian
félisten
válasz
powerup2 #170273 üzenetére
Lecsengès lehet kevesebb, de sztem fele semmikèppen. Meg aztán az r115 lecsengèse eleve igen kevès.
Nyilván több szub kisebb erősìtèssel ès membránkitèrèssel hozza ugyanazt a hangnyomást, de emlìtettem, h nálam az 1db 25 m2-en is fèl11 állásban van, kellene mèg csökkenteni?
2 szubnak sztem akkor van lètjogosultsága, ha nagyobb hallgatása területen akarunk egysèges mèlyet, vagy valami beszakadást akarunk kompenzálni a másikat ùgy elhelyezve, h annak ne ott legyen. -
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #170261 üzenetére
Számold hozzá a mikrofont is meg a próbálgatással töltendő időt. Hívhatsz szakértőnek csúfolt kereskedőket is beállítani, de jobban jársz ha megtanulod és ha esetleg arrébb raksz pár dolgot a szobában, nem kell újra kihívnod senkit.
Ha már itt haladó szinten próbálunk lenni elvileg. -
Dorian
félisten
válasz
powerup2 #170252 üzenetére
Hát nem tudom kinek mi a hangos, de nálam 1 db Klipsch r115 bőségesen elég 25m2-es, hátrafelé nyitott helyiségbe úgy is, hogy eq-zva van, és a hátulján a hangerő 10 és 11 óra közt áll. Nem mértem és nem is mostanában fogok hallgatási hangerőt, de ha mozgalmasabb jelenet van akkor nem hallom mit beszél a zasszony 1 m-re tőlem.
Mit jelent, hogy tesztelve volt mindenhol? Mérted, vagy meghallgattad? Több szubot csak úgy random lepakolgatni semmiképpen nem javasolt mérés nélkül. (Egyet sem, de egynek a helyét azért sokszorosan könnyebb megtalálni)
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #170248 üzenetére
Csere előtt mindenképp próbáld meg, hogy átpakolod, akár azt is, hogy a saját helyén elforgatod, az is hatalmas változás tud lenni. Ha ettől megkapod, amire vársz, akkor megúsztál egy kiadást. Ha nem jön el, akkor reflex kell, igazán csak az tud ütni. A 400 Watt elég szokott lenni közepesen magas hangerőre (105 dB) 20 nm körül. Ha ennél többre van szükséged, a drivercsere is opció, van sok jó érzékeny tányér (50k körül), ami jól viselkedik Klipsch ládában.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #170214 üzenetére
Ha van még 200ért Klipsch, az ár/érték arányban jobb. Ha a pénz nem szempont akkor az Ultimaxot.
Épített most valaki egy zárt 18-asat, majd kíváncsi leszek a közeltéri mérésére, hogy annak honnantól esik a frekimenete. ULF szubként igazán csak nagy reflex dobozban működnek jól.Nem SB4000-t akarsz? Vagy már az van? Nem kaptad meg tőle amit vártál?
-
Khaosz55
addikt
válasz
powerup2 #169483 üzenetére
Decemberben vettem Németből, akció volt a bezárás miatt. 140-et fizettem érte akkor. Németül tudok, sokat olvasgattam utána külföldi forumokon és ezt választottam. Kíváncsi leszek ki tudja-e hajtani az ultikat. Ez ráadásul a kistesó H osztályú azt hiszem az emotiva is azt használ meg G-t az Arcam ami hasonló, persze ez kínai cumó. [link]
-
Khaosz55
addikt
válasz
powerup2 #169484 üzenetére
Nekem azért nagyon nagy a légterem 65 négyzetméter 2.7-es belmagasság. Kanapén mögött még ott az xtz. Kiderül milyen lesz.
Autófényező haverom csinálta. Első fa festése, van hiba rajta közelről, de megbékélek vele. Gyakorlatilag matt fekete mdf festék amivel a konyhabútorokat festig csak valami anyaggal alá dolgoznak, hogy a fa ne szívja be a festéket. -
python1
veterán
válasz
powerup2 #169379 üzenetére
Figyu, Tamooban van annyi bika, hogy simán mellbever bárkit a klipsszel.
Egyébként nem is értem ezt a mellbeverős igényeiteket, engem most a front is bármikor mellbever, bizonyos hangnyomás szinten, de az ultimax is odabaszós tud lenni, normális kiszolgálással. Viszont ahhoz kell némi hangnyomás, nem hinném, hogy kényelmes lenne bárkinek úgy mozizni. Kocsiban szoktam ilyenekkel játszani, mikor egyedül utazom, de utána szabályosan füstöl a dobhártyám, és most ezt komolyan írom.
Tamoo
Ott a frontoldalon nem oltják ki egymást? bár nálam is ott a két "szub", de messze nem ideális mint mondjuk átlósan egymással szemben, sokkal több erőt kell neki adni, hogy megjöjjön a hangjuk. -
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #169375 üzenetére
Ha arra vagy kíváncsi, hogy mellbever-e, még nem, de nem is számítok rá hogy annyira megdobja ezt az élményt. Nem mozizok olyan hangnyomáson, meg nem is ahhoz van EQ-zva. Viszont egy kis slam-et azért már érezni. De ez megvolt csak az Ultimax-al is. Inkább majd azt várnám, hogy tisztul a mélytartomány. De még járatnom kell, pár óra van benne, demójelenet meg egy órát se ment.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #169370 üzenetére
Még bejáratós, érződik rajta.
Cél az, hogy kicsit tehermentesítsem az Ultimaxot az LFE lekeverésével, a Klipsch pedig csak tisztán kisujjból tolja az LFE-t úgy hogy nincs más rajta.
Pl. Jonh Wick-ben a klubban dübörög a zene, azt szinte teljesen az Ultimax sugározza le és közben a lövések amik eldördülnek az a Klipschből jön. -
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #169214 üzenetére
Ez a B&C 18DS115 woofer, ők meg itt vannak egy köpésre olaszban.
Bocs, az olaszok már a spájzban vannak
http://www.bcspeakers.hu/BC-18DS115-18-es-melysugarzo -
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #169025 üzenetére
Nyilván nem arra tervezik, hogy megtetsszen a feleségednek, és a nappali közepén legyen. Ez arra van, hogy elrejtsd a dedikált szobád falában és csak a hangját élvezd. Az igazi mozis ládák is egyenesen ocsmányak, mégsincs sok házimozi, ami azt a sebességet és pontosságot akár csak meg tudná közelíteni. Kis méreten nem is lehet.
-
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #168335 üzenetére
Az AVR-ben annyi extra elektromos komponens található, hogy nem tudják olyan mértékben zajmentessé tenni a DAC kimenetet, mint a dedikált DAC-okban. Ebből következik, hogy a PC-s Dirac annak alternatíva, aki PC - DAC - Végfok vonalon gondolkodik, kompromisszum mentes hangminőséget elérve és nem cél az Atmos.
Ha azt nézem, hogy 1000 eur környékén kaphatók 8+ csatornás DAC-ok plusz a Dirac korrekció, akkor egy Denon 4700 árszintjén valósítható meg a projekt. Az is igaz, ha most kijönne a Denon egy Dirac-os 4700-al, gondolkodás nélkül venném azt, akar a fene küzdeni a DIY AV processzálással.
-
adamsfamily
tag
válasz
powerup2 #165973 üzenetére
Nem olvasod a topikot,de ez most mind1.Semmi személyes veled kapcsolatban.Annyi bajom volt,hogy ajánlgatnak itt pro cuccokat,de meg se kérdezik ,hogy megoldható-e az elhelyezés előtétfalba,vagy mik az igények.Annak fényében hogy az eredeti kérdésben 5 center szerepelt.
Trollkodok kicsit mert ez lett erre a legjobb topik.Sajnos. -
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #165557 üzenetére
Csak erre még jön az áfa mint tegnap számomra is kiderült.
#165556 Quetz: Külön-külön megvéve is ugyanannyiba kerül.
Nálam nem az a probléma jelenleg, hogy meg tudom-e venni hanem hogy rászánok-e ennyit erre. Mostanában biztos nem, nem látom értelmét. (Túl sokat nem használom, amikor meg használom a jelenlegi felállás is tetszik.)
-
ProdyG
őstag
válasz
powerup2 #165440 üzenetére
Igen, ezt akarom én is írni, hogy amik nálam elromlottak, az mind 500/600-as volt. És ezekben is szinte kivétel nélkül a HDMI panel (a.k.a. vezérlés) megy tönkre, ami hazavágja az egész gépet. Ezt többször kiveséztük már az Totel szervizben, ahol alkatrész hiányában soha nem tudtak segíteni... Tehát ez egy típushibának mondható dolog az 500/600-asnál.
Volt egy 300-asom is és egy 350-esem is, azok szerintem még azóta is vígan mennek, azokon még nem volt HDMI.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest