- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gutentag
tag
-
válasz
Norbi 72 #61843 üzenetére
"A 715-ösről itt olvashatsz tapasztalatokat:"
Köszönöm, Focal "probléma" letudva, most jelezte az eladó, hogy elvitték tőle. Reggel 9-kor még megvolt, vártam a képeket a sérülésről de képek helyett ímél jött, hogy most vitték el. Annyira nem bánom, mert 3 sarkán is valami sérülés volt, ami a hangját nem, de a tudatomat befolyásolja.
Köszi a segítséget! Szóval maradt a Quadral és a Lektor eddig. (Most már szetteket is nézek, mert nem hagy nyugodni filmekhez a center és a szub használata, a háttereket meg el lehet adni.)
Még biztos kérdezek, nem úsztok meg! -
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #61605 üzenetére
Végül is akkor a hangfalak egyből az erősítőre mennek és kész, nincsenek a subbal kapcsolatban. A hm erősítő pedig le kezeli az egészet.
Ebben a felállásban akkor ha a center hangfala jó, és a kábelt is kilőhetjük, akkor tényleg az erősítőnél lehet a gubanc. Ha jól értelmezem, persze csak próba után lesz biztos a dolog. De ha 20 ezer alatt hozzám kerül a cucc, egy próbát mindenképp megérhet, nem?
Egy HD képes erősítővel mit tudhat ez a JBL SCS 178-as szett? Mire számíthatok hangminőségben? -
válasz
Norbi 72 #61404 üzenetére
"Jézus..."
Azért hozzátenném, hogy az eddigi philips és a mostani arcam sem tesz túl sok magas és mély hangot hozzá!. Jóval előtte volt egy Unitra sztereó erősítőm, na az bántó volt ha maxra tettem a magasat, azt 0-án használtam. Az Arcam-on először azt hittem, nem működik a hangszínszabályzó, mert alig emeli és süllyeszti a szinteket, nyilván nem véletlenül. Szóval hülye azért nem vagyok, hogy bántó mértékhez szoktattam volna magam. Most egy pici mély hiányzik, hogy visszavettem 0-ra a szintet, bár azt nem értem, ha nem 2.0-ban, hanem 2.1-ben használnám, még a +6-ra vett szinttől is jóval több mélyem lenne, az mitől lenne szar? (Egy ideig egyébként használtam 2.1-ben, na ott voltak csak mélyek igazán! Nemrég kivettem a szubládámat, tudatosan sztereót akarok (egyelőre), de a mélyek valamelyest hiányoznak.)"A loudness-t is bekapcsolod?"
Nem, az nincs az Arcam-on!
A philips-en volt loudness, hangulat és zenefüggő volt, hogy bekapcsoltam-e vagy nem. Úgy tapasztaltam egyébként, hogy nagy különbségek vannak erősítőnként a loudness mértékében, a már említett Unitra például hallgathatatlan cin-bassz csinált belőle, eltűntek a közepek, a philips meg emelt egy kicsit a magason és mélyen, egyáltalán nem volt vészes. Sőt, a Jamo Studio 130-as hangfalak, ami a Canton előtt volt évekig, szokatlanul erős középpel "büszkélkedhet", aminek kifejezetten jót tett a magas és mély kis kiemelése. Szóval most úgy látom egyelőre, hogy rendszer-függő valamennyire, hogy érdemes-e ezeket az opciókat finoman használni vagy nem. Egy felső-kategóriás rendszeren, és tökélyre emelt akusztikai jellemzőkkel eszembe sem jutna ilyen pótszerekhez folyamodni. -
gyurczy
őstag
válasz
Norbi 72 #61371 üzenetére
Csak mert karácsony van: Parancsolj.
-
eboostr
aktív tag
-
Dorian
félisten
válasz
Norbi 72 #61183 üzenetére
Ha ez amolyan laza, nem túl sűrű szivacs, akkor csak a legfelső frekvenciákkal tud kezdeni valamit, ill. a fényben található UV tartománytól elöregszik: először elszíneződik, majd elveszíti a rugalmasságát.
De nem is kell az egész mennyezetre ilyesmi elég a hangdobozok elsődleges mennyezeti tükröződési pontjaira.
gyurczy:
Ez pedig nem a szobában visszaverődő hangok csillapítására való, hanem a felső szomszédhoz való áthallást csökkenti. De nem annyival, mint az oldalon található, hiszen a födémhez csatlakozó falak - főleg a vasbeton szerkezetek - hanghídként működnek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Norbi 72 #61038 üzenetére
azt mondják,akik próbálták,hogy vékonyít, és dinamika tartományt szűkít a sinusos jelalakot adó. hittem nekik,ki se próbáltam. jó gerinchálózat,külön fázis, és minél jobb kábelek, elosztók használtata, nálam nekem tetsző eredményt adott.
ami meg még sinust sem ad,azt ki se merném próbálni.
BBéci: audissey mérnök sem azt mondta, hogy hibátlan az eredmény. csak,hogy kompatibilis.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #61027 üzenetére
Volt rá példa.
Mit szóljak? Szünetmentes. Hifi elé nem rakok. Viszont túlfeszvédő nekem van előtte. Nem az a szűk keresztmetszet a rendszeremnél.(#61019) MasterMark: Van belőle védett. A distripben folyamatos áramvezetősín van, a másikban is sín van, csak nem egy darabból. Ezért jobb a distrip. Viszont házilag ha tuningolni akarod, akkor a KS jobban szerelhető. Nekem van mindkettő. Egy Néhai által szerelt KS túlfeszvédővel+szűrővel ill. egy distrip gyárilag Supra Lorad tápkábellel szerelve.
-
tozso76
aktív tag
válasz
Norbi 72 #60897 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Nem hallgatom nagy hangerőn a filmeket, ergo nem terhelem a hangszórókat. Sőt, pont azt szeretném elérni, hogy ha este pl. alszik a gyerek, akkor is tudjak (szinkronos) filmet nézni normál vagy kis hangerőn. A pattogás akkor is jelentkezik ha 1%-on van a hangerő az erősítőn. Ezért gondolom hogy nem azért pattog mert túlhajtom a rendszert. Persze lehet rosszul gondolom, teljesen amatőr vagyok a hanghoz. Pl: "ez nem egy Quantum szett" Ez jó vagy sem?
-
tozso76
aktív tag
válasz
Norbi 72 #60860 üzenetére
Magnat Motion Center 1: 2-Way Bass Reflex, 4-8 Ohm
Magnat Motion 88 Front: 3-Way Bass Reflex, 130/240W, 4-8 Ohm, 22-35000Hz
Magnat Motion 11 Surround: 2-Way Bass Reflex, 60/110W, 4-8 Ohm, 38-32000Hz
Sub nincs, de nem is hiányolom.
Kicsit gyengének érzem a filmek alatt a dialógusok megszólaltatását. Tehát nagy hangerővel kell filmezni, hogy érthetőek legyenek a párbeszédek.Nem tudom jobban leírni a hiányosságot, amit hallok.
A másik gondom, ha erős effektek vannak, akkor pattognak a frontok. Ez DTS DD filmeknél is jelentkezik. Próbáltam már dvd lejátszóval, mediaplayer-al, htpc-ről. Minden forrásról pattog.
Még egy dolog ami jó lenne: Tetőtérben használnám. Dőlt falak, aszimmetrikus szoba, stb. Na itt mérő miki nélkül, kb. lehetetlen jól beállítani a rendszert. Főleg olyan AVR-n amin nem lehet hangsugárzó-AVR távokat megadni.
@Vikthor: Az ajánlott Denon már nézegettem az AVforum adok-veszekjében. Teccik...
Az Onkyot is.... Az is tetszik. Akkor ezek szerint jó vonalon indultam el. -
-
válasz
Norbi 72 #60526 üzenetére
"Ugye,az Arcam menüje megjelenik a kis kijelzőjén?"
Igen.
"A Video status,és a HQ video RGB-re van állítva?"
Igen.
"...SCART bemenettel,esetleg azzal kéne megpróbálni SCART-RGB átalakítóval..."
Próbáltam az ST50-en is a scart-rca átalakítóval AV1 bemeneten. Sajnos a helyzet ugyanaz. Hozok majd valami kis tévét kompozittal, mert idegesít a "probléma", bár nem sok jelentősége van, mert el lehet végezni a beállításokat OSD nélkül is, de azé' mégis naaaa..........
Köszönöm a segítőkészségedet!
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #60366 üzenetére
Ezt nem figyeltem. Alakul az ára, bár nekem még mindig sok. Na meg ezt a színt már tuti nem vállalnám be.
Kis 15m2-re megfelel nekem az RS5. Mélyebbre megy mint elsőre gondoltam/reméltem. Ráadásul szerencsére feszesebb is mint a C6 volt.(#60364) Sefter: Tudom, hogy arra gondoltál.
spiky03: [link]
-
spiky03
veterán
-
vdanee79
csendes tag
válasz
Norbi 72 #60283 üzenetére
hat, csak at akartam volna olvasgatni, hogy melyik mit csinal, de mar talaltam angol oldalt, nagyjabol kezdem erteni... asszem
jol ertem, hogy gyakorlatilag egy preamp melle kell egy power amp mindenkepp, de ez csak akkor eri meg ha viszonylag nagy szobat kell megtolteni hanggal?
kisebb szobaba eleg egy integrated amp amiben benne van a pre meg a power? radio nincs ebben elvileg, de nem is kell...viszont mire jo a dac? ertem hogy digitalbol csinal analogot, de ez miert jo? a rendszerben nem digitalisan megy a cucc?
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz
Norbi 72 #60268 üzenetére
Nem vettem meg, csak volt nálam 2 hetet. Elég tág a zenei ízlésem. Elkezdtem írni, hogy nagyon szeretem a ... és folyamatosan törölgetem ki a dolgokat, hogy mást írjak be helyette. Nem nagyon tudnék kiemelni semmit. Szinte mindenféle stílusú zeném van itthon, a lényeg, hogy igényes legyen, azt meg találni stílustól függetlenül.
-
válasz
Norbi 72 #60180 üzenetére
A celom hogy kitudjam
Max 5.1el, csak talalnom kell majd hozza illo szettet. Valahol el kell kezdeni
Nem mindenki tud kompletten bevasarolni, ha 2 honap meg talalok hangfalakat / kimondottan jo vetelt/ akkor ez van, de mar van erositom es subom. A tobbit meg majd lecserelem menet kozben.
-
válasz
Norbi 72 #60095 üzenetére
Sorozatok, filmek, jatek, illetve zenebol fokent elektronikus. Szoval mindent fogyasztok
Annyi, hogy este 11tol kb tv bol jon a hang halkan, az egyetlen idopont mikor nincs kihasznalva
Keret kb 100k hasznaltat mindenkeppen
Szeretem az ujat, de arra nincs keret, szoval kb 4-5 eves rendszer johetne szoba maximum.
-
válasz
Norbi 72 #59775 üzenetére
"Ha jól sejtem,neked egy ilyen kéne [link]"
Igen, pontosan ilyen gyönyörűség kellene! Sok digitális bemenet, egész biztosan kitűnő sztereó hangminőség és DAC. Ha negyed ennyibe kerülne, el is gondolkoznék rajta! Még az ingyen hozzá járó wireless DAC-ot is elajándékoznám!
-
Kobe
veterán
válasz
Norbi 72 #59617 üzenetére
lehet én vagyok maradi, de nekem még mindig a földet kapargatja az állam, hogy egyesek itt mennyire el vannak szállva az árakkal. Emberek, nem fogom bakker egy kocsi árát hangfalra költeni
előbb lövetem magam a dunába....
Leírtam az igényeket, erősítőből kb a belépő szint összes darabja (65K körül) hozza az elvárt dolgokat, igen nehezemre esik elhinni, hogy ez mellé 200 ezerért nem lehet egy nyamvadt hangfalszettet találni ? Mi ez itt, lottónyertesek gyüjtőhelye, vagy mi ? Kb minden második lakásban már ott figyel egy házimozi, nem hiszem hogy mindenki egy autó árát dobta volna rá össze....
2-3 nappal ezelőtt még 130 körül őróbáltam hasonlóra javaslatot tenni, akkor az volt a válasz, 130 kevés, legyen 150-200 között. Ma ugyanazokkal az igényekkel feltettem egy új kérdést, és már a 250 kevés. Mivan ? 2 nap alatt volt egy 30% infláció amiről nem tudok ?
Kis következetességet emberek, please
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #59326 üzenetére
Mit állítasz be fülre? A szobaakusztika korrekciót? A csatornánként 5-8 sávos parametrikus ekvalizátort?
Még a hangerő szintekhez is erősen ajánlott egy hangnyomásmérő műszer használata.(#59328) code1005
100 métereset is lehet kapni, nem jó helyen kerested. A toldás szigorúan tilos! -
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #59300 üzenetére
Erősítőre megadnak hangnyomást? Annak szerintem semmi értelme, mert leginkább a hozzá csatlakoztatott hangdobozoktól függ a mértéke.
(#59307) troooper
Inkább a hangdobozpárt ajánlom, mint azt a Samsung lomot, de a dobozokat kötelező állványra tenni, földön drámaian szarul szólnának. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #58916 üzenetére
Szívesen olvasgatom én is az ilyen teszteket, de egyébként túl sok értelme nincs. Meg mások véleményének se. Max a fületbe suttogják, hogy "mit kell" hallanod. Akaratukon kívül is befolyásolnak. Kezdők ebbe rendszeresen belecsúsznak szerintem. Csak a saját fülnek szabad hinni, ezért nagyon fontos a próba.
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #58741 üzenetére
igen láttam. jó is lenne az is, csak arra már nincs pénz
remélem meg lesz még későbbi is
amúgy a csavó árul center is, pontosabban hátsót vagy mit, amit ő centernek használ.@Walter
thx
remélem majd úgy alakul, hogy nem is nagyon kell keresnem, hanem megvehetem attól, akitől most a centert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged