- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdee888
tag
válasz
Norbi 72 #68259 üzenetére
Köszönöm!
Akkor szerintem felveszem az eladójával a kapcsolatot.
Tudnátok segíteni? Sajnos amatőr vagyok, mikre kell odafigyelni egy ilyen AVR vásárlásakor?
Nagyon megköszönném, ha egy-két támpontot tudnátok adni.Nem ódzkodok a használt cuccok vételétől, csak félek, hogy nehogy valami elkerülje a figyelmemet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #67412 üzenetére
Oldalt van a tv-n a HDMI csatlakozó. Megnézném hogy te hogy oldanád meg. Csak forgatható dugós kábellel lehetne, de olyat pedig nem fogok venni.
(#67417) krx21: Volt nekem a center tv előtt is (mostani nem fér el). Nem olyan borzasztó a különbség. Nekem megfelel így. Nálad viszont teljesen be van zárva és szépen hátra is toltad. Az én esetemben a hangszórók vonala kilóg a polcból több mint fél centit.
-
subset
senior tag
válasz
Norbi 72 #67146 üzenetére
Yamaha 673-as tulaja voltam. A rajtuk lévő felirat : "Natural Sound" talán tényleg a legjobb megfogalmazása a hangzásviláguknak.
Lágy, nagyon kellemes hangon muzsikálnak. Nekem hiányzik is, most ,hogy egy ideje Denon-t hallgatok...ha úgy alakul vissza is térek a márkához. -
devGyuri
csendes tag
válasz
Norbi 72 #67113 üzenetére
Az X1000-es amcsi változatáról raktál fel képet, az eu-s kicsit eltér ettől.
Denon UK:
4+1 HDMI in, 2 optikai in, nincs zone2 pre-out, sem AM antennaDenon USA:
5+1 HDMI in, 1 optikai + 1 koax in, van zone2 pre-out és AM antennaÉn is ezzel szemezgetek, de szívesebben venném az X2000-es tudását (analóg -> HDMI videó konverzió, +2 analóg hang bemenet) az X500-as árában
-
Sefter
veterán
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Norbi 72 #67111 üzenetére
Igyekszek megválasztani úgy az időponto(ka)t, hogy az mást ne zavarjon. Nyolcig rendszerint befejezem még a halk zenehallgatást is, pedig az sehol sincs ahhoz képest amikor odafent nagymosás van, vagy éppen nagytakarítás. De nekem pl az nem tetszik, főleg téli időszakban, amikor hajnal ötkor-hatkor, az ablak alatt jó húsz percig járatják a diesel autókat indulás előtt. De megértem őket, a technológia ezzel jár.
-
dimice
csendes tag
válasz
Norbi 72 #67039 üzenetére
Nem röhög....
Nézd, én elég kényes vagyok arra, hogy hogy néz ki a cucc. Ha egy rendes összeillő szettet összeállítottam volna, az nem állt volna meg fél milla alatt...ez volt 150, ennyim volt rá... Használtat nem akartam, illetve nem értek hozzá. Ha valaki összeszedte volna, és idehozza minden tartozékával együtt, akkor oké, de nekem erre nem volt és nincs energiám, és mint mondtam úgyis először azt néztem volna, hogy hogy néz ki együtt a szett. Ezt meg nem értik a profik úgyse...
Egyébként szépen beteríti ám ezt a teret is, messze nincs maxra rakva átlagos használatnál, csak néha kevésnek találom. Max hangerőn is meglepően tisztán, és szépen szól. Tudom, hogy hogy van jobb, de azért ez egy felső kategóriás, csöves mini hifi, szóval én megvédem. Két éve használom és szeretem, ez a lényeg. -
greike
tag
válasz
Norbi 72 #66868 üzenetére
Az Onkyo nagyobb teljesítményű,mint a 2311.Most akkor hogy van ez,szerinted? Tudom nem nekem szántad a kérdést de nagyon sok felső kategóriás erősítőnél nagyobb az Onkyo 609 teljesítmény felvétele! Ez elég akkor a jobb hangminőséghez? Értem ,hogy amiket felsorolsz abban az Onkyo a jobb. Ha a hangminőség a fontos akkor nem szabad foglalkozni olyannal ,hogy az egyiken van Thx logo a másikon nincs stb.. felesleges szolgáltatással együtt. Nem kötekedni akarok de most nem jól érvelsz.
-
greike
tag
válasz
Norbi 72 #66861 üzenetére
609 Onkyo a Denon 2311 kategóriatársa?Szerintem egy kicsit nézzél utána! A neten találtam több tesztet és az Onkyo 808 vetik össze! Denon 1912 az Onkyo 609 kategóriája.Adodaniel tudna segíteni Pepe07-nek ,hogy melyik miben jó mert volt Denon 1911 és Onkyo 608 ha jól emlékszek! Teszt: [link]. http://www.testberichte.de/p/denon-tests/avr-2311-testbericht.html
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #66365 üzenetére
Jónak nem jó. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy hátra 10m-re a legócskább 1.5-ösöket nem ajánlanám. Akkor már inkább vastagabb mtk olcsóbban.
A Sinust 1000Ft/m alatt jónak tartom. De pl. egy Dali Concept rendszerbe már csak hátra merném ajánlani. Frontokhoz meg ízlés kérdése mit raksz.(#66363) MasterMark: Senki nem mondta hogy nem számít. Csak nem olyan összefüggésben, hogy minél vastagabb annál jobb.
-
Markizmark
addikt
válasz
Norbi 72 #66292 üzenetére
Hm... a 414 tetszik, de az ára ... 1 hónapig van időm filózni.
Milyen kábelek kellenének hozzá, hogy jó legyen? A center meg a 2 front nyilván közel lesz hozzá, elég 1,5-2 méter kábel, de a hátsókhoz menő kábeleknek meg kell kerülniük a fél szobát, azokhoz kellene 8-10 méter. Egy ilyen kábelköteg összesen mibe fáj? -
Pendragon911
aktív tag
válasz
Norbi 72 #66171 üzenetére
Láttam néhány olcsóbb darabot is, pl LG, Philips. Tudom, hogy ha hangszóró, akkor ezek közül inkább a JBL, de az előbb említettek mennyire érnék meg vagy mennyire nem? Mondjuk nekem szimpatikus az LG is, ráadásul olcsóbb, csak ugye nem mind1, hogy annyival gyengébb is-e minősége, mint pl ez a JBL. Bár a TV hangszórójánál biztosan jobb és nekem most igazából ez volna a lényeg.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #66146 üzenetére
Amit linkeltél, az egy viszonteladó. Az AudioQuest magyarországi disztribútora a KáCsa Audio.
Szomorúan veszem tudomásul, hogy nem olvasod az Audio & Vision Online honlapot: AudioQuest akció. -
xtremetuning
addikt
-
arcitec
addikt
válasz
Norbi 72 #66042 üzenetére
Hangfalra az a 200eft kb úgy elég is lenne, de beszéltem már olyan szakival, aki szerint Ő tud 100eft-ért is olyat ami veri akár a Dalit is (állítólag TAGA) meg hogy a nagy nevek túl vannak árazva stb , na aki nincs folyamatosan benne a témában, csak akkor amikor vásárolni szeretne, legyen okos ...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #65547 üzenetére
Proci-végfok rész egész szépen el van szeparálva. Nagyon komoly darab.
De a fent lévő VSA-AX10i-S is -
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #65339 üzenetére
Sub-on hátul hangerőnél nincsenek számok, csak max, min, meg fél hangerő. Béci tanácsára most kb. 66 %-on van. Gyors menübe a sub erejét +12 db-ig tudom emelni. Próbálgattam már, eddig az volt a tapasztalat, hogy mintha a középből szólna a basszus, ilyen tipikus doboz hangja volt.
LFE levelt több helyen tudom állítani. Speaker settingsben a vágási hz-et tudom állítani, jelenleg 120 Hz-en van. Emlékeim szerint 40-200 Hz-ig tudom állítani.
Tudom még állítgatni valahol Audio adjust-ban talán (otthonról pontosabbat tudok mondani) - végtelen, -20, -10, 0 db-re illetve egy másik menüpontban talán az egyes hang profilokhoz (Doly, DTS, Multi, True hd, THX Dimensional stb.) 0 - + 10db-ig . Próbálgattam már ott is, adott játék, film alatt változtatni, de sok különbséget nem tudtam felfedezni a hangzásban. Lehet újra kellett volna az erősítőt indítgatni hogy az egyes beállítások érvénybe lépjenek?Warter: Ha nem esnék ennyire perem vidékre, már túl lennénk a segítségen. Különben már én is gondoltam rá, hogy kerítek egy szakit és megkérem nézzen már rá. De nem kellene ennek ilyen nyögve nyelősnek lennie. Lehet, hogy optikain mindjárt megoldódna a probléma, a héten még ezt is kipróbálom.
Ennek úgy kellene történnie, hogy ha keveslem a mélyet, akkor csak a sub beállításain rátolok plusz néhány db-t, és kész, de sajnos nem ez van.
Kezdetben úgy gondoltam, hogy minden hangtípushoz belövök egy beállítást és utána már nem is kell többet buzerálni a beállításokat, az erősítő majd kiválasztja a neki kellőt és minden úgy szól, ahogy meg van írva a nagy könyvben. Lehet, hogy ez a gyakorlatban így is történik, csak még annyira új nekem ez az egész téma, hogy nem szúr szemet az, ami nektek egyből lejönne. Egyszerűen az az érzésem, hogy ebben a cuccban több van, jobban-szebben kellene szólnia, csak még nincs meg az a tapasztalatom, hogy ki is tudjam belőle hozni. S ez az ami nem hagy nyugton, de szerintem ezzel mindenki más is így van. -
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #65320 üzenetére
Frontok Normal-on vannak, jobbra balra nyilakkal csak Normal és Bi-amp között enged választani.
Van már sub kábel (annak is vettem), ami egy RCA kábel, erősítőn Subwoofer, mély ládán LFE -be csatlakozik.MasterMark: Ez a box Slim E kategória, amin már nincs optikai kimenet. Végül is megoldható az optikain való átvitel is ebben az esetben a tv-n keresztül jönne a hang (a Geniussal is így működött.)
Viszont akkor itt már kavarás lesz, mert a tv-n engedélyezni kell , hogy a hangot a házi mozi rendszer szólaltassa meg, de azt meg nem akarom, hogy a tv nézéshez is be kelljen kapcsolni az erősítőt. Persze egy próbát megér, hogy így jó lesz-e.
Ördögi kör. -
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #65318 üzenetére
Megvan:
• This function can be set only if the “Subwoofer” setting is set to
“Yes”, and the “Front” setting is set to “Full Band”.
• If you’re using THX-certified speakers, select “Off(THX)”.Tehát subláda mellett nem müködik a double bass.
Tényleg,vettél már hozzá subkábelt?Y vagy monó?
(#65319) szaki1986 Egy szavazat a Polkra.
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #65238 üzenetére
Sub beallitasok : cross 180 koppanasig, hangero 50%, phase kapcsolo 0, mute - auto-n.
Hirtelen azt se talalom, hol lehet a frontokat smallra allitani.Szoval a speaker setup:
1. Speaker settings
Speaker impedance - 6 ohms
Speaker type (front) - normal
Powered zone 2 no2. Speaker configuration
Sub - yes
Front - 100 hz
Center - 100 hz
Surround - 100 hz
Front high - none
Surround back - none
Surround back ch ---
Lpf of Lfe - 120 hz
Double bass ---3. Speaker distance (m)
Left, right 2.7 m
Center, Sub 2.4 m
Surrounds 0.9 m4. Level calibration
Sub, Left, right 0 db
Center +1 db
Surround -3 db5. Equalizer off
6. Thx audio setup
Surr back speaker spacing ---
Thx ultra 2/select2 subwoofer - no
Bgc - off
Loudness plus - on
Preserve thx settings - yesMondjatok mit allitsak masra es hogy hol tudom a hangfalakat small-ra allitani, mert en nem talalok olyan menut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest