-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #120388 üzenetére
"mert emlékeim szerint vonali tehát nem előerősitett jelet kap a zstereó erősitő"
Na akkor megint nem vagyok előbbre! A cél az lenne, hogy 1 app-al lehessen vezérelni mind a 3 zónát, namármost, ha a hangerő nem szabályozható (nem előerősített -> vonalkimenet), akkor a zónák hangereje csak manuálisan állítható.
Feladom, döntse el a leendő tulaj, hogy mi legyen!
Kösz a segítséget mindenkinek.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #120383 üzenetére
Akkor egy újabb felvetés:
Az LX78 mozira tehát Ok, zenére előerősítőként használva (zóna 1, zóna 2 külön végfokokkal) is annyival "rosszabb", mint az x5200 vagy az esetleg vállalható szerinted?
A zenehallgatás mindenképpen külön végfokokkal lesz megoldva, csak hát kell egy AVR. Ilyen esetben x5200 vs. LX78?
-
CHaooSS
őstag
válasz
#09634560 #120373 üzenetére
Köszi az ötletet, ugye megvették a régi szubomat és olyan térbe került ahol még fel is erősödik az a sípoló hang... megírtam neki majd, ha kipróbálja mondom, hogy bevált-e.
Engem nem zavart ez mondjuk mert vagy bekapcsolva hagytam vagy ki-be kapcsoltam. Bár azért lehetett volna annyi eszem, hogy megkérdezem itt, hogy van-e valami gyógymód rá.
-
€uro
őstag
válasz
#09634560 #120296 üzenetére
A 10 méteres optikai kábel kb. két éve érintetlen. Úgy van beépítve a PC és az erősítő a helyére, hogy nehezen tudom őket mozgatni. Nincs is másik optikai kábelem. Szóval a driver telepítés egyelőre az egyszerűbb, amit ki tudok próbálni. Illetve azért majd a beállításoknál is szét fogok nézni.
-
Smiley
addikt
válasz
#09634560 #120074 üzenetére
Szoval tobbszor olvastam mar toletek ezt a HDMI-t csak kikapcsolt allapotban dugdosunk... Nem kotekedesbol mondom, mert en is ennek a hive vagyok es nem csak a HDMI-nel, max az usb amit bekapcsolt allapotban hasznalok. Csak a multkor atnyalaztam az ECC miatt a HDMI speckot, es abban lattam, hogy ez "Hot Plug"-ra lett kitalalva... most is nyitva van elottem, es itt azt irja hogy villanyt (+5V) csak akkor kapcsol ra ha mar minden oke... 3 lepesbol all a folyamat.
First Make: Connector shell
Second Make: Pins 1 - 17 and pin 19
Third Make: Pin18 (+5V Power) -
cyber86
őstag
válasz
#09634560 #120051 üzenetére
Egyenlőre olyan problémába ütköztem, hogy nem hajlandó képet adni. Már próbáltam 2 monitoron meg tvn is
Újonnan működött. Csináltam factory resetet is de hiába. Lehetséges, hogy a hdmi vezérlőn megdöglöttek a kondik, mert találtam videót ilyen hibáról és mindegyiken kondi cserét csináltak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #119893 üzenetére
Köszönöm a Pioneer SC-LX-re a választ, ez így nagyon sajnálatos. Hogy,ebből hogyan lesz így egy eszközzel használható multi-room, App vezérléssel ..... ???? Akkor nekifutok még egyszer.
Más:
Ha "tisztán" digitális jelátvitelről beszélünk (ami ugye elméleti), akkor nincs jelentősége az anyagminőségnek, de amíg a digitális jel nem kizárólag 1-esek és 0-ák formájában kerül továbbításra, hanem azokat "áram" vagy "fény" továbbítja és úgy ehhez mindkét oldalon "analóggá alakító eszköz" is tartozik, addig igenis van jelentősége az anyagminőségnek. Hiába van xy protokoll vagy yx hibajavítás, ha a "digitális jelhez tartózó" analóg rész (kábel, átalakító, egyéb alkatrészek) gyenge minőségűek.Persze megjegyezném, hogy ez a minőségromlás van amikor észrevehető és van amikor nem. Ehhez a "használati lánc" minősége is nagyban hozzájárul.
Abban az egy dologban viszont egyetértek az íróval, hogy egy bizonyos szint(!) felett, már nem nagyon van értelme a kábelek között minőségi különbség keresésének, az már csak "kábelfétis". De tény, hogy mindenhez kell a jó minőség és ezt sajnos az utóbbi években igen csak drágán mérik, sok az átlagos minőségű, de túlárazott cucc, a valóban jó minőségűekkel szemben és sokan "márkaneveket" vásárolnak, a valóban jó minőség helyett.
-
windlord
őstag
válasz
#09634560 #119893 üzenetére
Ez magaba foglalja a pontosabb vezetes fogalmat.
De nem vitatkozni szeretnek, csak elmeleti szinten a velemenyem magarol a technologiarol.Es itt nem a ezer huf -os kabelt rakom szembe a huszezer huf -os kabellel!
Badarsag lenne, mert meg az en szintemen is latok, hallok kulonbseget!
Vagyis egy kerdes:
Egy 20-30khuf kabel kepeben, hangjaban kulonbseg van mint egy 40-60khufos kabel kepeben, hangjaban a tapasztalatok szerint?
-
trecom
tag
válasz
#09634560 #119657 üzenetére
(# 119657 )Sanci
(# 119658 )Norbi72
Érdekes hogy a denon 3312 említettétek mert az kb. 30 km-re van a lakhelyemtől azt meg tudom nézni hallgatni az eladó rendszerében.
A többi az olyan messze van tőlem mint Makó Jeruzsálemtől.(# 119659 )Dorian
Köszi az ajánlást de ha lehet akkor legyen 3d képes a készülék.A marantzok közül egyik sem jöhet szóba?
-
Ciripke
tag
válasz
#09634560 #119276 üzenetére
Igen, látom, azok jegelve vannak, de ráírok a tulajra, hátha megmarad.
Egy kicsit más kérdésem is lenne, inkább érdekesség, mertaz nem ezeknek az erősítőknek a kategóriája:Szóval ha mind a tv-n, mind az erősítőn és mind az adattárolón van hálózati csatlakozás, akkor ezzel helyettesíthető a HDMI kapcsolat? Úgy értem képes azt a minőséget átvinni mint a HDMI-n?
-
Ciripke
tag
válasz
#09634560 #119271 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
"Pioneer VSX-322" ezt néztem ki, ez most 38.9k
"Pioneer VSX-917" ez 51k.Nem vagyon Pioneer fan, csak most ezt a kettőt találtam.
Az elsőnek több a bemenő HDMI csatija, ez szimpatikus, de lehet, hogy más funkciókban alapabb?
Kíváncsi vagyok a véleményedre. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #119138 üzenetére
Ezt most nem igazán értem.
Az új 800 nem azonos (kategória sem) a 1030-al. A korábbi 8xx-ek, meg zeneileg "sehol sem" voltak ehhez. (hallottam már mindegyiket)
.... vagy én nem értem amit írtál!!??
(#119135) Squirrel
Nem, nem vagyok biztos (megnéztem még egyszer az oldalt), de náluk általában úgy szokott lenni. Mindegy, az ár mindenképp jó.
(#119141) mhmpista
Félreértettél. Én azt próbáltam leírni, hogy ésszerűbb rendszerhez ajánlani, mit általánosságokban. Azért is kérdeztem korábban, milyen az AVR. Ha meg van a válasz arra, hogy mit mivel kell összekötni, akkor lehet ajánlani "pontosa(bba)n".
(Pár gyártó, aki nem annyira "trendi", de ár/minőségben veri a "trendi" gyártókat: Monster, Goldkabel, Oehlbach, Silent Wire, Viablue, Supra)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
#09634560 #119008 üzenetére
Tegnap füleltem egy csöppet. Magyar dd vs dts-hd core angol, sztereó rendszeren, több bd rip filmel..
Szóval alapból mindig jobb a dts, ezeknél viszont olyan, mintha direkt elb@szták volna. Nem értem, megkapják a nemzetközi hangot, dialógok nélkül, erre teszik rá a szinkront. Csak normálisan kellene kódolni a végeredményt.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #118889 üzenetére
A kérdés 3 különböző 2-300e Ft-os szettre vonatkozott, Azért "szavaztam" a Lektor-ra, mert az "egy jó mindenes" (ami a másik 2-ről nem igazán mondható el). Ehhez viszonylag komoly AVR-t is lehet tenni, tehát dettó amit írtál, az erősítő vásárlásával kapcsolatban.
(az hogy Lektor vagy Zensor meg úgy is a dizájn meg az anyagiak döntik el szerintem)
Megjegyezném: tök jól elbeszélgetünk egy olyan valaki kérdéséről aki azóta sem járt itt.
A mozi vs. zene témát csak azért vetettem fel, mert tegnap szóba került, de "érdemben" szinte senki nem nyilatkozott, hátha ma .....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #118782 üzenetére
Képzeld el 5.1-ben, egy átlagos szubbal és pl. egy kis AVR-el.
5 egyforma Onkyo doboz (3pár - egy elrakva tartalékba
), egy átlag sub (pl. JBL 250 vagy egy Taga Harmony 120) és egy kisebb AVR (pl. NR1504) és 250.000Ft alatt összeáll egy igen csak hallgatható rendszer újonnan! Szerintem ezt nem lenne egyszerű überelni!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #118769 üzenetére
Ezzel fejeztem be ami írtam: (bocsesz és akinek nem inge ......
)
Naszóval, én sem az "ipari hulladék" kategóriára gondoltam. Ezt szögezzük le. Mivel ma többször megkaptam, hogy általánosítok ezért kérdezném: az hogy 2-3 fajta gyártó/márka/típus ajánlott az nem általánosítás?
"hasonló raktárszemetet ne is várd hogy elkezdjek ajánlani" ezt pl. minap sikerült megcáfolnod az akciós Yamaha sub ajánlásával. De hát csak az nem téved, aki nem "dolgozik".
(ne érts félre, én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy több jó (gyárt/típus/szett) létezik és nem csak 2-3 típus közül lehet keresgélni/választani, igenis el kell(ene) menni többet meghallgatni, nem kell milliót-milliókat elkölteni és nem csak az ajánlások alapján kell(ene) választani)
szerk: pedig az Onkyo egy jó gép mozira (zenére vitatkoznék egy bizonyos kat. alatt), de igen, ezt próbáltam leírni, hogy van 2-3 ajánlott kategória/típus és mintha a többi nem is létezne az "ajánlók" számára, pedig ennél több jó "cucc" van, nem ártana kissé jobban körbenézni (hamár ez egy HM szakmai topik)
-
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #118727 üzenetére
Akkor a 10 méteres jó lesz.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #118720 üzenetére
Mondjuk azt kifelejtetttem a gondolatmenetből hogy ha csak sztereóban hajtod akkor a leadott teljesitmény is megnő igy kisebb erősitők is megfelelnek a felsoroltnál... ez nem zárja ki azt hogy az emlitett pio részlettelen és vérszegény lesz előadásmódja mesze nem éri el se a Sony se bármely sztereó előadásmódját, nem beszélve a fellépő torzításról amit a hangfal meghajtására való erőfeszítés okoz, hiába több watt de épp a dinamika fog elveszni....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#09634560 #118698 üzenetére
nah jó, ok, de anno is bejött, és a kis Eltax-omnál szerintem jobb lehet. a keret is elég rá amit most szánni tudok egy hangyányi fejlesztésre. a többi úr is jókat ajánlott, de egyenlőre annyim nincs. okom nincs miért ne hallgatnék rád. a többiek ajánlata is korrekt és segítőkészséges volt, de ez a Yamaha ha csak fele olyan jó mint a korabeli Yamaha erősítőm volt, akkor már is több mint elég lenne nekem
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #118555 üzenetére
Na azért az a Yamaha 5.1 nem igazán szól jobban (mondjuk úgy "egykutya") a HK-val. Amit korábban írtam, az értsd úgy, hogy 60e pénzért jó a HKTS 9, ha lényegesen jobb hangot szeretne valaki, akkor azt ne a 80-100 -120e-es kategóriában keresse, hanem jóval feljebb. Alap mozira lényegében mindegyik jó, csak felesleges szinte ugyanazért a hang(minőség)ért többet fizetni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #118540 üzenetére
Azért a felsoroltakból mutathatnál 100 alatt 5.1-et.
Egy jelenleg 60e-Ft-os HK szettről írtam, hogy annyiért jó. A 16-os 40-el többért nem tud annyival többet, mit az ára mutatja.
Ha valaki ilyet akar venni, annak felesleges többet áldozni rá, ha lényegesen jobb hangot akar, akkor az már a 250-300e-es kategória.
-
trecom
tag
válasz
#09634560 #118160 üzenetére
Köszi a választ de tudod csak az első kettőre(első hszmben) van most keret és nem szeretném hogy karácsonykor a bögreszett erősítőjével hajtani a Dali szettet mert bögréről próbálok váltani valami jobbra.Decemberben lesz esedékes de addig még kérek tanácsot lehet addigra meg sem lesz a két említett erősítő.
-
fehér_ember
addikt
válasz
#09634560 #118152 üzenetére
A Windowsba a speciális karakterek használatához van egy karaktertábla nevű progi, ebből vagy akár egy weboldalon lévő karakter kimásolásával tudsz ilyenre szert tenni.
De természetesen nem kell ennyire preckónak lenni, még akkor sem ha mindig van 1-2 személy akinek szerencsére mindig az ilyenek és ehhez hasonló dolgok a legnagyobb gondjaik.
Mindenki értette a 20nm-t. -
Mankó
veterán
válasz
#09634560 #118069 üzenetére
Játék konzol optikával csatlakozik az erősítőre, hdmi-vel a tv-re, de már lövésem sincs, mit kellene állítani, hogy szóljon az 5.1. A konzolból dolby, dts hang jön ki.
A régi időkben a x360 hasonlóképpen volt összekötve, tv-erősítő optikával volt összekötve és auxon volt hang, de most semmi és össze is kavart rendesen. -
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #118013 üzenetére
Már egyszer kérdeztem, de akkor sem kaptam rá választ: Milyen az a HD-hang?
Mit takar ez a jelző, mekkora felbontást, milyen széles frekvenciatartományt?
Nem tartom valószínűnek, hogy a filmgyártók törik magukat a 7+1, 8+1, vagy 9+2 csatornás hangzásért, még nem láttam egyetlen adathordozón sem azt, hogy: Hű figyelj, ez 8+2, vagy akárhány csatornás hangot tartalmaz.
Minek? Hová? Mennyiért?
Szerintem aki ilyen sok csatornára vágyik, annak számolatlanul sok a pénze és nem tudja mire hasznosan elkölteni.Üdv!
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #118038 üzenetére
Köszi ismét a választ.
Mondjuk azt olvastam külföldi fórumokon ha jól értettem.
hogy a RX-V1071-es Yamaha megfelel az RX-A1010-nek, csak azt az ausztrál piacra gyártották vagy hova.
A különbség csak az, hogy nincs 5. lába meg talán nem aluminim az előlapja, de minden másban egyezik.
Mondjuk ezt már írtam neked is ha jól emlékszem.
Mert ez most lenne jó áron igaz doboz nélkül, de minden más egyéb cucca megvan...De akkor marad a 2010 vagy egy 600x-es Malac.
-
spiky03
veterán
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#09634560 #117705 üzenetére
hogy-hogy hol? hát itt
a kérdésem arra irányult, hogy fejhallgatóknál a picit melegebb, színezett karakterisztikát kedvelem a lineárissal szemben. érdekelt, hogy van-e ilyen márkajellemző az AVR-ek tekintetében, illetve ha igen, melyik márkára jellemző, amit én keresek.
nyilván meg fogok hallgatni több dolgot egymás mellett, de ha itt felteszem a kérdést, bíztam benne, hogy el tudtok indítani.
következő kérdésem, amire nem kaptam választ fentebb, de most általad említésre került: a felsorolt helyeken van lehetőség tehát mindenféle hallgatózásra? gondolom igen.
szerk @ #11707:
jól van, köszönöm szépen a tippjeid!
szerk @ 2
az árazás kapcsán nem szeretnék nyilatkozni, mert nem tudom, hogy mit fogok gondolni hallgatózás után. jelenleg erősítőre 100-150 körül gondolok, ehhez két darab front hangfalra pedig 100 körül. az alkatrészek újonnan-használtan vegyesen is jöhetnek. ez persze csak az elképzelésem (mint látod a 150-ről így is feljebb emeltem)
-
intuicio
aktív tag
válasz
#09634560 #117639 üzenetére
Volt egy olyan Demo, ahol a körbe páztázást is megcsinálta, hogy jol be van e állítva az 5.1-es rendszer.. Na ezen valamiért nem úgy szolt ahogy kellene.. Minden vezeték jól van bekötve, tehát maga az erősítő beállításaiban van valami elkaffantva. Ezért keresek ilyen jellegű DVD hanganyagot.
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #117600 üzenetére
Köszi.
Cantonok mellé lenne.Most olvasgatok róla teszteket, meg hozzászólásokat.
És itt is írnak HDMI kézfogáshibáról... havernak is az van szerintem az NR1403-asánál, mert amikor elindítunk egy filmet, akkor pár másodperc után elmegy a hang 2-3 másodpercre...De amúgy mindenhol dicsérik, hogy jó mozin is meg zenén is.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
#09634560 #117567 üzenetére
A klipscheket már nézegettem,a dizájn is tetszik!
Az a baj,hogy nemigazán van lehetőségem hallgatózni! :/ Mondjuk én bevállalnám a használtakat is,erősítőből már kevésbé...Valamelyik nap láttam itt hogy, Focal chorus 826w hangfalakról volt szó...Nálam szerelem első látásra!
Jó tudom,hogy nem a dizájn számít, de ezek nagyon szépek és láttam hogy drágák is.Mint márkát ismerem és tudom hogy egyik legjobb hangfalgyártóról van szó!Ezekhez kevés lenne a Yami jól gondolom?
Tigerteam: De gondolom azért a 779 és a 479 között azért akad némi különbség?!
-
Szabikaa20
őstag
válasz
#09634560 #117564 üzenetére
Persze ez érthető!Olcsóbbak nemigazán lesznek...Egyébként figyelem már jó ideje a yamahákat is azok is drágábbak lettek az utóbbi 2-3évben!A legkisebb rxv modelljük a 379-es 300€ felett van!Pár éve a 371 aztán a 373,375...stb stb mindig drágább! Mert akkor az új modellt(371) megvetted kicsivel 200€ felett...most az új modell(379) azthiszem 329€!
És persze a nagyobb modellek hasonló arányban nőttek...
Szerinted milyen hangfalak illenének a 479-hez? -
Konfigos
őstag
válasz
#09634560 #117401 üzenetére
Azért gondoltam hogy nincs értelme mert láttam hogy vannak vifa/peerless 6 ohmos ferrafluoid vagy hogy írják magasak már 8k/párért ami szerintem már jobb mint ez a gyári.Javítás meg ahogy láttam 3.5k körül van,tehát ugyanott lennék.Polk cs10 centert lehet nem is fogom megjavítani se semmi csak eladom,iszonyat nem jön be a hangja..szerintem egy magnat motion 990 center vagy egy celestion is sokkal jobb,dali axsről nem is beszélve.Persze nehéz így megítélni magas nélkül,de valahogy nagyon elüt a frontoktól és doboz hangja van.Akkor azt mondod nem lehetett az erősítő hibája ez hogy nincs magas?Ez azért is érdekel mert a polk center most vettem nemrég még a yamihoz,de azt hittem az erősítőbe nincs magas azért nem szól annál se,-40 fölé nem vittem és kb 5 percet volt használva,de akkor ha ez igaz amit mondasz lehet eleve hibásan vettem meg..szóval szuper.Kérdés mennyit bukok rajta így,15k volt itt apróból,és így hogy hibás a magas benne lehet nem kell majd senkinek se,egyelőre eláll a polcon majd meglátom mit kezdek vele,de nem akarom centernek használni
Avatar kérdésnél itt lyukadtam ki,miután kb 15 amit akartam foglalt volt,de legalább erre lecsaptam gyorsan.Tamoo érdeme igazából!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest