- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee #13182 üzenetére
Közben áttúrtam a netet, de szinte semmi sincs a CD lejátszóról. A tunerről találtam, volt, aki szidta, volt, aki dicsérte. Arra jutottam, hogy holnap elhozom őket. Szerintem ebből még tudok alkudni. A CD-nek van digit kimenete, csak futóműnek kéne. Tunert meg elvétve használom. Ha éppen nem vagyok suliba, mikor megy a Morning show. Kár, hogy nem feketék.
-
-
pr0bi
senior tag
válasz
Toobee #12939 üzenetére
Köszönöm a választ! Ahogy látom nem olcsó kábelek, ez már biztos nem fér bele a keretbe.
Esetleg a 13. kerületben (Westend/Nyugati) környéke nem tudtok egy jó boltot ahol kábeleket lehet venni széles választékba ? MM-ba nincs valami nagy választék, Kácsa (Fogarasi út) kicsit kiesik most..
-
-
mandju
senior tag
válasz
Toobee #12860 üzenetére
Kácsához most küldtem el a páromat, HH1-es HDMI kábelért... erre esett a választásom. Nem olyan drága és jó, mint az Audioquest termékei, de a popihoz kapott kábelnél bizonyára többet ér...
Nem tudom melyik lenne megfelelő... 2,5mm2 -es Neotech kábeleim vannak a rendszerben
Viszonylag gyorsan kellett döntenem, mert ma kora délután jön haza Pestről, Sopronba
-
zolee3000
tag
válasz
Toobee #12776 üzenetére
Sajnos még nincs meg rá a pénzem (pontosabban vannak ezt megelőző kiadásaim - lakásfelújítás, tévévásárlás), így bármilyen jó vétel lenne is, ezt most nem tudom kihasználni. Egyelőre csak tájékozódom, gyűjtöm az infót a fórumban, hogy mire odajutok, már hozzáértőbben böngészhessem a bolti kínálatot ill. az apróhirdetéseket. Mindenesetre köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet, valóban ütős összeállítás!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #12778 üzenetére
Nyáron,v télen 1.2es a vizus?
Nyáron nekem 1-1.2 télen 1.2 és 1.5. Két és fél éve nyesték.Szemem kiszárad nyáron, ilyenkor leromlik az átlagos szem minőségére. Egyébként van sok műtetlen ember, akinek gyárilag 1.3- 1.5körül van a vízusa.
Parker: még a tábla megvilágításával szoktak játszani. sötét szobában vs világos szobában simán 20% a difi...
-
fatallerror
addikt
válasz
Toobee #12659 üzenetére
meg a szoba, telefosni panelokkal meg minden, de ha van pénz akkor megéri mert mozi után jobb minőségben is megtudod nézni otthon : D
a képet simán felüllehet múlni mert ugyan csak full hd-t tudsz otthon vetíteni de lényegesen kisebben így nem lesz olyan homályos. moziban ezek a 2k-s filmek a hatalmas vásznon már olyan életlenek :/az a baj h amikor meghallgattam ezeket az ismertebb hangfalakat filmmel nem tudtam csak zenével így gőzöm sincs h milyen 1 cocenpt/zensor e téren de 1 jó sub-al azért ég és föld különbség csak nincs a mozishoz képest, tuti elég élvezetes lehet ilyennel is.
én a mom parkot ismerem csak mert csak ott mennek eredetiben a filmek de ott is vannak különbségek, az 1es nagyteremben jóval jobb cucc van, mint a 4esben például szóval 1 zensortól sokat nem várok de azért biztos jó, tudtok bemutató termeket mondani budapesten ahol filmet is meglehet ezeken hallgatni?
-
-
-
Jim-X
őstag
válasz
Toobee #12544 üzenetére
Köszi! Jövő héten lesz meg a cucc (bár a hagfalakban még nem vagyok biztos, mert egyre csak nő a paletta
) Csak szeretném előre megnézni a dolgokat és kalkulálni mi mennyi hány méter
Hogyan lehetséges elhozni egy kábelt, ha mondjuk méterre adják és nekem kell 2x3m, de persze szerleve...ha visszaviszem, hogy nem tetszik akkor mi a túró van? Szétforrasztom?Üdv
-
-
pomk
őstag
válasz
Toobee #12442 üzenetére
Ismerem a keresés lehetőségét, és szoktam is használni. Azért kérdeztem vissza, mert az előző ~10 hozzászólásból nekem úgy tűnt, hogy a nem általam linkelt Yamaha erősítő nem tudja kezelni a HDMI-s mókát, viszont amit Én linkeltem jóval előbb az igen. Így számomra nem volt egyértelmű, hogy most akkor melyikről is van szó. Valószínűsítettem, hogy a
legutóbb nem általam linkeltről, de ebben viszont azért kételkedtem, mert ahogy írtam, nekem úgy jött le, hogy Ő nem képes rá. -
bajnokpityu
félisten
-
válasz
Toobee #12414 üzenetére
Tudom,hogy nem voodoo.Pont az elektronika az a terulet,ahol semmi sem a veletlen alapjan mukodik.Mindenre megvan a magyarazat.Ezert erdekelne,hogy valaki tud-e valami magyarazatot adni,hogy mibol fakad a javulas egy draga tapkabelnel,ami elott hosszu kilometereken keresztul fos rezkabeleken megy a villany. Lehet hulyezni,de engem csak erdekel a valasz. De az nekem nem magyarazat,hogy azert jobb,mert van aki millas kabelt hasznal. Nem vitazni akarok.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #12372 üzenetére
Az így külön megrendelhető? Majd utána nézek. Köszi. Amúgy a posta felezve lett, de hát ez van.
Munez: Igen, itt valószínűleg az is közrejátszott. Elég nagy dobozba volt bele rakva, sok maradt a hely az erősítő mellett, nem is igazán volt normálisan kitömve.
A Denon-t, amit ősszel vettem, annak is a doboza jóval nagyobb volt az erősítőnél, de úgy becsomagolta a csávó, hogy legalább egy óráig tartott, mire egyáltalán megláttam az erősítőt. De nem is volt semmilyen szállításból származó sérülés rajta.
-
andorra
őstag
válasz
Toobee #12068 üzenetére
"Tök ugyanaz" a te rendszeredben, tegyük hozzá a korrektség kedvéért ! Nekem is volt ilyen tapasztalatom Alisca Orange interconnect contra Van Der Hul szénszálas kábel vizsgálatakor és nálam is egyformán szóltak, kb. 15 évvel ezelőtt. (Megvan még mindkettő egy fiókban.) De nem állítanám egyetlen próba alapján, hogy ugyanaz a kettő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #11916 üzenetére
Sztem utóbbival semmi baj nicns. Gondolj bele, ha eleve úgy kezdi a mondatot,h x-y dologban a többieké jobb,de ez meg ilyenebb. Hisz magában, termékeiben, Te meg eldöntöd.Így vagyok a másik topicban a füles erősítővel. Nem én terveztem, nem én találtam ki az összes átalakítást, de még mindig nem hallottam jobbat nála. Ezért merem másnak is ajánlani, próbálja meg megépíteni. Ahogy lenne olyan erősítő, ami bármiben megszorítja, mondanám. Ha viszont megkérnek,h dobjak már össze, akkor megteszem. De nem ebből élek, és inkább szívesség, mint haszonszerzés.
Volt már, h nagyon nem értettem vele egyet bizonyos dolgokban, és fel is idegesített vele, de ilyenkor eszembe jut embersége, stilusa, és el is múlik
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #11749 üzenetére
Teljesen szubjektív. Ne kapcsoljon be, amikor nem szeretném, például éjszakai filmnézéshez. A Velodyne-nak van távirányítója, azzal kényelmes a kapcsolgatás, de a Yamahához sem vagyok rest odaballagni. Néha előfordult, hogy bekapcsolva maradt.
Érdekesen választjátok ki a nőket. Én például nem tudnék együttélni olyannal, akit nem érdekelnek a hobbijaim, nem venne részt bennük. Feleségem többször említette, hogy jó lenne egy, az előbb említett multiroom rendszer a házban. A fúrás-faragás nem zavarná, a végeredmény érdekli, amit velem együtt élvezne. Szereti a falbontó hangerejű zenét, néha a kertben hallom, csukott ablakokon keresztül, hogy Madonnát, George Michaelt, Chris Bottit, Bocellit hallgat.
-
törölt tag
válasz
Toobee #11579 üzenetére
Nem
Mindegyik 16-24 bites 1,5 megabites DTS hang.
Kicsit olyan, mintha minden hangfal külön életet élne és nem alkotna egy nagy egész térhatást és kicsit erőtlen az egész.
Lehet kell a + decibel minden hangfalra?
Vagy csak egyszerűen elállítgattam és a beállítások nem jók?
Kipróbálok még pár opciót.
Nálad hogy vannak a hangfalak beállítva az erősítőn? -
BBéci
legenda
válasz
Toobee #11516 üzenetére
Az üvegajtós szekrény láttán kiráz a hideg, kizártnak tartom, hogy ne rezonáljon már közepes hangerőnél.
Az egymásra pakolt készülékek is horrorosztikusak a szememben.A piákat fektetve kellene tárolni!
(#11514) mutyi
A tévéadás hangja mitől lenne más, mint virtuális 5.0??? Néha a HBO és 1-2 egyéb HD csatorna ad 5,1-ben. -
ivcsi86
tag
-
TCr
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
Toobee #11466 üzenetére
Köszi a meghívást.
Délutáni nyitva tartás
Lehet, hogy majd élek vele, mert igen volt tervben a C6 is, de amikor meghallottam az ELAC-ot abba szeretem bele.Igaz az lehet, hogy drága lesz nekem, a kisebb szettet meg sajnos nem tudtuk meghallgatni mert épp nem volt a Kornernek belőle. De ami késik elmúlik.
Nah meg azért kíváncsi vagyok más rendszerre is, nálad meg elő/végfok páros van ha jól látom.Olyat meg még nem hallottam. Csupán a saját rendszeremet meg a haveré, de neki meg kis műanyag dobozos Thomson cucca van.
-
spiky03
veterán
válasz
Toobee #11448 üzenetére
Köszi ezt is.
Folyamatban van a hallgatózás, csak kicsit nehéz összehozni meló mellett, mert ugye minden ilyen hely általában 5-ig van nyitva. A korner meg szombaton már nincs nyitva, igaz előzetes egyeztetésre kinyitnak.Mert mondjuk egy Saturnos vagy MM-es hallgatózás azért nem az igazi, nagy tér, idétlen elhelyezések, stb. de igyekszem majd többet hallgatózni.
Nem bántottál meg egyik hozzászólásoddal sem!
-
spiky03
veterán
válasz
Toobee #11440 üzenetére
Van, ami már régebben is volt a Yamaha RX-V1800.
Csak ugye a saját kis Yamahámon kívül nem nagyon hallottam más erősítőt rendszerben, kivéve a Denon 1912/1612 zenén amikor voltunk haverral hallgatózni. Úgyhogy az lenne az elsődleges, de mint mondtam nyitott vagyok más erősítők felé is, mert úgy tervezem, hogy ha megveszem a következő erősítőmet akkor ott megállnék és köszi elvinném a pénzt.Mivel itt nem nagyon honos a Yamaha erősítők ezért puhatolóztam más típusoknál, hogy azok milyenek lehetnek, mert ugye itt neked/tek nagyobb tapasztalatotok van ebben, mint neki, aki ugye csak egy erősítőn van túl.
Ebből kifolyólag mertem feltenni itt a sok "okos" kérdésemet, hogy jól válasszak és ne nagyon lőjek mellé..
Igen azt is tudom, hogy mindenkinek más és más tetszik ezért a saját fülemmel kell majd meghallgatni a rendszereket, de ugye egy kiinduló pontnak megfelelő számomra az itt kapott infók.Rendben. Akkor ezek után már csak konkrét esetekkel jövök majd.
Hogy erre meg arra van pénzem és te/ti mit javasoltok, melyiket érné meg jobban.
Vagy esetleg tapasztalattal is ha sikerül valahol valamit meghallgatnom.Addig pedig csendben olvasgatom a fórumot, meg nézelődök.
Maradok Tisztelettel további hű olvasó.
Respect
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tőzsde és gazdaság
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest