-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
steve8312
újonc
válasz
Norbi 72 #95204 üzenetére
Sanci38 és Norbi 72 köszi a segítséget.
A streamaudio-n pont a keretbe férve találtam a Denon DHT-551 Hi-fi - Házimozi 5.1-es komplett szettet: http://www.streamaudio.hu/denon-dht-551-hi-fi-hazimozi-5-1-es-komplett-szett
A helytakarékosság is fontos egyenlőre és talán jó lehet kezdésnek, komoly fejlesztési tervek egyenlőre nincsenek.
Esetleg tapasztalat a szett elemeivel, a márkával, jó tanácsok, hogy pl. miket checkoljak vásárláskor vagy beüzemelésnél?
Köszi előre is! -
Goyee
tag
válasz
Norbi 72 #95011 üzenetére
Azt a Dynavoice-ot már hallgattam, de pl. a Quadral Ferrum 7000 jobb volt, a Melodika meg még jobb.
(halkan jegyzem meg, hogy a Melodikával pont az a bajom, hogy senki sem ismeri, aztán ha eladásra kerülne a sor, nem tudom mennyiért menne el)
A Canton-t szívesen meghallgatnám, de hol? -
Malachi
veterán
válasz
Norbi 72 #94839 üzenetére
persze mindig kikapcsolom... csak már nagyon fáradt vagyok és elfelejtettem, hogy az előbb a lejátszó menüjében kikapcsoltam a HDMI hangot, azért nem adta.
nem fárasztanám tovább a nagyérdeműt a kínommal, de a végeredményt azért leírom, hogy más is okuljon esetleg. tehát, HDMI-vel összekötve, és a javasolt beállítást kiválasztva csak 2.1-et szólaltat meg az erősítő, mindkét hangsávon. (DD5.1/TrueHD) szóval a PCM valamiért nem akarja az igazságot.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #94823 üzenetére
Nem kell HD jel fogadási képesség, ha az 5.1 CH PCM kimegy a lejátszóból. OPPO-val gyakran azt választottam, mert jobb minőségben dekódolt, mint az akkor éppen nálam lévő erősítő, talán Pioneer SC-LX76?
(#94824) Malachi
Húzzál bele és kússzál, mert kíváncsi vagyok, sikerül-e eredményre jutni?! -
Malachi
veterán
válasz
Norbi 72 #94811 üzenetére
köszönöm a gyors választ!
hm. hát oké, SONY-nál akarok maradni mert a tévé is az, ráadásul most vettem. tudnál esetleg ajánlani egy alap típust, ami már HD procis? lehet régebbi is, ahogy néztem az aktuális felhozatal 80k körül kezdődik, én meg kiköltekeztem a tévére rendesen.
ja és nem lehet magasabb, mint a 710-es, mert az éppen csisszre befér a szekrénybe. oldalt azért van hely bőven, szóval nem főzöm meg, de máshová nem tudnám tenni.
-
kokosmith
tag
válasz
Norbi 72 #94596 üzenetére
Köszi a segítséget. Pro-kontra a Marantz és Pioneer között? Melyik megbízhatóbb, illetve jobb tudásban? A hangfalszett se rossz, bár nem annyira bejövős. Komolyan nem gondoltam volna, hogy a szűk keresztmetszet végül az lesz, hogy a center magasabb, mint a rendelkezésre álló hely... Mennyire gáz TV mögé berakni a Center-t? (mondjuk válasz nélkül is sejtem...)
-
válasz
Norbi 72 #94543 üzenetére
"Te mit gondolsz?Rendben van a cucc?"
Mit tudom én? Nem hallottam mellette másik, eredeti kábeles Electra 926-ot. Szerintem nagyon rendben volt a hangja. (Más kérdés, hogy a GS20 jobban bejött, de ennek vajmi kevés köze van a belső kábel cseréjéhez.)
Akinek eladtam, a kábelcsere tudatával vette meg (nem úgy, ahogy én vettem) és állítólag majd lecseréli valamire. Épp ma írtam neki, hogy végül is cserélt-e, és ha igen, mire?(#94545) gyurczy "Érdemes belepiszkálni egy hangfalba azért a hangyafasznyi különbségért?"
Nem.
-
válasz
Norbi 72 #94538 üzenetére
Azt nem tudom, hogy miről, de írtam, hogy mire. Azért "ajánlottam" neked az electráim kábelcsere infóját, hogy ne érezd magad annyira áldozati báránynak!
"És az milyen?"
Egy jófajta internet kábel, szoktak hangfalkábelt is csinálni belőle. Na de egy Electrába?
Milyen lehetett az eredeti, ha ennél kötöttek ki?
-
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #94508 üzenetére
Rengeteget néztem. Polkok nem voltak. (vagy bár mi ami normálisabb vagy nekem megfizethető) Aztán ott roppantam el végleg amikor pár óráig nem néztem a hirdetéseket és ebben a pár órában felraktak egy hibátlan Dali rendszert de már el is adták mire megláttam a hirdetést.
Az meg a másik, hogy az eladók nagy része postázni sem hajlandó. Menjek el érte. Az már csak hab a tortán, hogy 300km-re lakik. -
gyurczy
őstag
válasz
Norbi 72 #94428 üzenetére
Nem véletlen adtam el a Pro-9 Ref SE-t, Diamond 7 vagy 8 lesz helyette, attól függően, hogy mennyire leszek türelmes.
Olaszok egyébként igen rugalmasak, szóló kábelt is lehet rendelni centerhez, illetve egyedi hosszban is vállalnak szerelt kábelt. Én tennék egy próbát azzal a kábellel, ami árban neked megfelelő, aztán ha tetszik a hangja, kérj árat olyan hosszra, ami neked kell!
-
axwel18
senior tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #94503 üzenetére
Senki nem minősítette le a dobozt. Én nem hallottam, de így mozira biztos ütős annak aki ezt a hangot szereti. Meg azzal sincs baj hogy át lett kábelezve. Nem kell anyatigrissé változni.
(Én csak azt mondtam, hogy nagyon nem ezt kellett volna belerakni ha már hozzányúltak.)
-
z123456789
addikt
válasz
Norbi 72 #94482 üzenetére
Hát...?
Azért itt is csacsogtak róla páran.
(#94483) liszi70
Hogy-hogy egy ideig? És melyik az ajánlott?(#94484) mivamma
Megy PÜ. -
BBéci
legenda
-
chros
őstag
válasz
Norbi 72 #94310 üzenetére
wooow!!! Brutalisan nez ki a kicsike! En meg varom az RTi A5-oket es a centert elore, a hatsok (RTi A3 !!!
lehet, hogy kicsit overkill??!!
) es a sub (PSW125) mar megvan
Terv szerint kesobb ezek az elsok kerulnek majd hatra, es az A7-esek jonnek majd elore!
Ird majd le, hogyan "muzsikalnak"!!!Lucy: nekem nagyon bejott, pedig meg nem is tudtam a Polk-okon hallgatni!!!
Lehet, hogy velem van a baj, de regen nem lattam ilyen kellemes, szorakoztato, elgondolkodtato akciofilmet!!! Csak ajanlani tudom mindenkinek!!!
S ha osszeallt a rendszer a heten, akkor ujra megnezem az elejet a sub-tesztre!
-
válasz
Norbi 72 #94176 üzenetére
akkor mégegy grat, én is használtan akartam de akkor nem volt, persze miért is lett volna, na mindegy...
én még mindig nem mondtam le az LSIm-ről, majd egyszer eljutok oda is, számomra az a csúcs, bár az elektrosztatikus hangfalak világa is nagyon vonz, majdnem olyan lett, de akkor csak sima 2.0-ás rendszerem lett volna az 5.1 helyett és nekem főleg mozira kell innentől fogva jól döntöttem, hogy polkom lett.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Norbi 72 #94166 üzenetére
nem minden igényt elégit ki, igy fogalmaztál.
szerintem szinte semmilyen minőségi igényt nem elégit ki. mármint akinek számit annyira a hang,hogy belemászik egy fórumba, és beleolvas. nyilván nem a magyar emberek 90%ára gondoltam, de ők nem jönnek ide olvasni.
sztem tök jó példa a Tonyo féle lánc. jó futómű, olcsó dac, hta. mozikombájnból nem tudsz olyan sztereo hangot elérni,de a legtöbb proci+végfok kombóval se.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Norbi 72 #94163 üzenetére
kizárt dolog. egy hta30 körbe röhögi ha hangszerhangokról(tónus, felbontás), valósághűségről (dinamikaarányok), hosszan hallgathatóságról (torzítás) és zeneiségről (libabőr, felbontás) van szó. (és ez még ezért messze van egy komolyabb sztereo erősítőtől)
Phyton-tól is meg lehet kérdezni, mennyire jó az x5 pio zenére.
mozikombájnok háttérzenélésre valók maximum, és sztem a pio még arra se.
-
ferko0726
tag
válasz
Norbi 72 #94163 üzenetére
Értem én hogy szinte mindegyik házimozi erősítővel lehet sztereózni is de a minőség ami nem mindegy, és joggal vetődik fel hogy kinek mi a minőség!
Nekem személy szerint a lényeg hogy közel azonos minőségben visszaadja sztereóban úgy a tömörítetlen zenét mint egy közép-felső kategóriás sztereó erősítő.
Nyilván ez a hangfalkábeltől elkezdve, a cd lejátszón keresztül, hangfalakon át sok mindentől függ de most én csak és kizárólag olyan házimozi erősítőt keresnék amire a fent írtak elmondhatóak.. és utána haladni majd szépen tovább a rendszer kiépítésében.
Természetesen filmezésre is használva lenne a rendszer, de szeretném mindkét (zenehallgatás-filmnézés) igényemet kielégíteni! -
ferko0726
tag
-
fPApi
őstag
válasz
Norbi 72 #94021 üzenetére
Köszi, vettem és alá is támasztja, amit én is eddig összegyűjtöttem (eddig az Onkyo felé hajlok). Csak gondoltam hátha mások is alátámasztják (vagy cáfolják), mert jobb lenne nagyobb számosságú véleményre alapozni. De úgy látszik itt is az igaz, hogy elsősorban szubjektív a dolog és nekem (aki azért igazából nem ért hozzá) kell döntenem.
A használtakkal az a bajom, hogy (pont a nem kellő hozzáértés miatt) könnyen lehet, hogy a most elromló helyett hogyan vegyek hosszú ideig megbízhatót. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Norbi 72 #93936 üzenetére
nem. egy csöves előfok, és egy GD végfok hajtja a frontokat.
még a kábelezés is más anyagú, de mivel mindkettőnél szempont volt, hogy lehető legtermészetesebb legyen, ezért nem volt gáz az illesztés. csomó embernek volt az a véleménye, hogy semmit nem lehet észrevenni a másságból. (ellenvélemény nem voltCA viszont szerintem nem tud természetesen szólni, sztem ott nem fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest