- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz
Cseneles #104576 üzenetére
3010-es nem lehet, máshol vannak a figyelmeztető jelek (háromszög ! és villám).
Google's bad: rossz képet talált a 3010-ről. A hivatalos kép alapján 3010. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #98385 üzenetére
15m2-es mindenes szoba. Ágy, íróasztal stb... szóval annyira telepakolva amennyire lehet.
Dobozok mögött faliszőnyeg, hátsó fal gipszkarton és kis sarok"szekrény" van mindkét oldalon, azon vannak a hátsók.
[link] nem azt akarom mondani, hogy ez így jó, mert NEM. De akusztikailag meg rendben van. Színpad szűk mert túlságosan össze van tolva. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Cseneles #96209 üzenetére
az a különbség, hogy én meg is hallgattam. és nem ilyen,amilyennek leirta.
inkább arra tudok gondolni, hogy neki a biwire előtt valami nagyon mosós jumpere lehetett, és ahhoz képest csilingel.kisebb dinamikát biwire-re váltásnál hallottam egy music timbre kábelnél. de annyival természetesebb lett a középtartomány, hogy ha meg is maradt volna itt az a kábel, is inkább beáldoztam volna a dinamikát.
DE a mostani biwire kábelem sokkal nagyobb keresztmetszetű ereket tartalmaz, itt nem volt már dinamikacsökkenés, viszont a közepe jobb így. -
törölt tag
válasz
Cseneles #95456 üzenetére
nem fogja tudni.. már csak azért sem mert jó 40-60 wattot nem a teljesitményleadásra vesz fel hanem hdmi panel vezérlés, előerősitő, kijelzö,dekóderek és DSP vezérlés-tápellátás, védelmi áramkörök.. hanem a hirtelen áramlökéseket sem birná a táp, ha nem raknának elé méretes kondenzátorokat...
-
BBéci
legenda
válasz
Cseneles #95460 üzenetére
Régebben, 2012-ig a H/K tisztességesen adta meg a teljesítményadatokat, de a hozzá nem értők számára csak annyi tűnt fel, hogy ami náluk 5x60 W, az a japcsiknál 5x120. Ezért kénytelenek voltak beállni a sorba és értelmetlen adatokkal hülyíteni a népet.
Azt még ma nem említettük, hogy hatásfok is van a világon, ami az AB osztályú erősítőknél közelebb van az 50 %-hoz, mint a 100-hoz.
Ebben az Arcamban 1,5 KW-os a trafó és nem ígérnek többet 7x100 wattnál. Kb. 25 wattig A osztályú, felette G. -
axwel18
senior tag
válasz
Cseneles #94614 üzenetére
Szerintem egy helyen jó a lan kábel, router és gép között. Olcsó hangfalkábelektől jobb csak és csak az 1200mhz-es Cat7, és azért csak az jó mert tisztább rézből készül mint az olcsó hangfalkábelek, bár a hangja nekem nem jött be, szerintem sok vele a magas és a mély az gyenge.
Steady74: Mért köveznénk meg ? Én is Fapaci táp és hangfalkábelt használok bár én még a Yarbo szériát de semmi panaszom nincs, megfizethető áron még nem találtam jobb hangfalkábelt.
-
kenand
veterán
válasz
Cseneles #94223 üzenetére
Ha minden igaz már kis hazánkban van a csere chip a Marantz SR 4400-hoz.
Egymár megjött, de sajnos figyelmetlen voltam M61516FP-re kerestem rá az Ebayen, de nem talált és utomatikusan felkínált gy M61501F-t...az előbbi 7.1-es az utbbi 5.1 hang processzor, ugyan 80 lába van, de más a lábkiosztás így nem lehet csak úgy kicserélni. 2000Ft volt postával, így nem volt nagy érvágás.... Aliexpressen találtam M61516FP-t de nagyon lassú a posta (meg az eladó is), de ha minden igaz -tracking szerint- tegnap megérkezett kis hazánkba.Egyébként a szakszervíz hivatalos csatornákon már nem tud bele rendelni alkatrészt, túl régi...
Még szerencse, hogy az Ebayen találtam service manualt, így elég könnyű volt beazonosítani a hibás IC-t.
Lekaptam a tetejét elég könnyen hozzá lehet férni az IC-hez.. -
Oldfighter
senior tag
-
Gabesz26
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
Cseneles #93948 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, számomra a hangminőség fontosabb, mint a hanghatások, ezért az utóbbi 11 évben egyszer voltam moziban.
Marantzból az 5000-es széria valóban nem egy erőmű, de például 6005 volt nálam pár hétig és élveztem vele mindegyik megnézett filmet. Igaz, nem csinnbumm cirkusz Onkyóhoz viszonyítottam. Az piszkosul el tudja ferdíteni az ember ízlésvilágát.(#93951) Oldfighter
Egyetértek. -
python1
veterán
válasz
Cseneles #93948 üzenetére
Hozzám került beszámítás miatt egy Onkyo 807-es,valóban dinamikusan,koherens módon vándorólnak az effektek hangdobozról- hangdobozra. Igazi mozivarázst tud nyújtani,korrekt árért. Hasonló karakterrel szólt még a Pioneer vsx ax5i-m is,viszont részletezőbb,minőségibb a megszólalás.
Tehetsz próbát valamelyik komolyabb Pioneer erősítővel is. -
Norbi 72
veterán
-
ProdyG
őstag
válasz
Cseneles #90936 üzenetére
egy munkatársamnak keresgélek kezdő szettet, egy Onkyo 8xx HM erősítőt vett használtan múlt héten.
Gondolom az az erősítő jóval jobb hangfalakat is elbírna, de megvan a pénzbeli limit.Nekem 2 éve még a Wharfi Vardus 300 szettem volt, láttam azt a 400-as szettet én is, ha attól valóban gyengébb a Taga, akkor kizárt a Taga
-
rigo88
aktív tag
válasz
Cseneles #57571 üzenetére
nálam eddig az az urban legend élt, hogy a leadott zenei teljesítmény != az áramfogyasztással.
akkor ez tárgytalan. az árkülönbség nem akkora h megérje.
köszi
rmég annyit szeretnék kérdezni hogy a fent említett rx-vXY00 tipusú hdmi-s erősítőkhöz milyen hangsugárzók dukálnak?
elérhető áron... úgy értem nincs 300k-m hangfalakra.
viszont szeretném teljesen kihasználni (11 hangszórókimenete van)
amiből gazdálkodhatok - most: magnat motion 990 set, sony ss-fcr250 set és egy béna genius set.
ezek nyilvánvalóan "gyengék" vagyis minőségben nem passzolnak az erősítőhöz.
elsőként gondoltam egy minőségibb centert beszerezni. olyat amit a tévé elé tudok rakni tehát inkább ilyen alacsony-széles tipusút mint a "16:9 arányút" -
törölt tag
válasz
Cseneles #57643 üzenetére
Szerintem meg rosszabb mert éppen elősegiti az állóhullámok kialakukását,(zárt térről van szó) valamint a meglévőt erősiti, hiába nő meg a basszustartomány.. ezért kell tartani a megfelelőtávolságot mert a közeli fal az adott frekvencián egyszeresen (3 dB), két azonos távolságú szomszédos fal kétszeresen, három pedig háromszorosan erősiti fel az adott frekvenciát.Kioltás emlékeim szerint félhullámhosszon jön létre,akkor találkozik hullámhegy-hullámvölgy.
-
xerobyte
aktív tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #57264 üzenetére
Nem tudtam, hogy így is lehet. Korrekt ár. Bár gondolom már mindenki 1.4-esre hajt, azért ennyi. Gyári szerelt lenne lehet vennék én is. De elvagyok most ezzel a filléressel. Így is túl sok kábel megfordult már nálam az elmúlt időben. Most is tele a polc eladandóakkal.
Nem akarok többet kísérletezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest