- Magisk
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
Ed Parker #59845 üzenetére
A topik nagy része úgyis az avx, ebay es hasonló oldalakon vásárol.
Így is elég nehéz beadni az asszonypajtásnak, hogy miért is jó, ha veszek egy másik kütyüt x ft-ért, de ha 2x-3x-ért venném újonan, akkor még nehezebb lenne "megetetni" az asszonnyal
Bár pl. én a hagfalaimat, TV-t, lejátszót vadi újonnan vettem (igaz, nagyon komoly akcióban, 20-30% árkedvezménnyel), csak az erősítőt vettem használtan -
zolaas
senior tag
válasz
Ed Parker #59805 üzenetére
Mint boltos teljesen egyetértek. Mint vevő, hát...
Azt kell mondjam, hogy akinek nem teszik ez a fajta hozzáállás az ne vásároljon tőlük. Örüljünk, ha beengednek hallgatózni. Még egy db-ig. Nekik ez belefér az árképzésükbe, h minden x-ik vásárló vásárolja csak meg a neki tetsző dolgot tőlük. Úgyis a piac dönt... csak kérdem én, ha az ilyen jellegű boltok bezárnak, akkor hová megy mindenki hallgatózni? MM-be? Szóval a vevő irányít, de ki is nyírja ...értem én.
Kérdés az, hogy mennyi a különbség amit ők pl ráraknak? Bár ez sem a mi dolgunk. Új cuccokat árulnak, benne a meghallgatási lehetőséggel.
Csak én érzek néha méla undort, hogy jön a kedves vevő, kinyalom seggét mint eladó, felépítettem a cifra palotát ahol lát és hall sokmindent, meghallgat jópár cuccot, azután hazamegy, megrendeli neten ott ahol épp a legolcsóbb (persze azért a garanciára figyel) utána idejön fórumba és elújságolja az egészet, sőt másokat is erre biztat..remélem érzitek, hogy mi az ami böki a csőrőmet.
Azután meg lehet, h nem van igazam, csak épp azért belegondolok mind2 oldalba. No mind1 nem ragozom. Akinek nem inge.... -
-
csaba12242
tag
válasz
Ed Parker #59693 üzenetére
Igen megfelelne a régi, a méreteihez képest nagyon jól szól,(ezt páran meg is jegyezték akik hallották szólni) persze lehetne fokozni gondolom rendesen a hangzást, igazából az érdekelne hogy milyen erősitőt kéne vennem ami kompatibilis ezekkel a hangfalakkal, optikai bemenet, esetleg HDMI lenne rajta nemártana, hozzávetőleg milyen tipust keressek, tudtok ajánlani?
Abszulút nem vagyok szakértő a témában, de nem szeretném a leg gagyibbat sem kifogni, esetleg konkrét tipus is jöhet, ha nem is a legujabb de azért jóféle. -
hétalvó
addikt
válasz
Ed Parker #59512 üzenetére
az nem olyan rossz kábel, de a furumat jobban szeretem, volt nálam is pár napig, nem kötöttünk barátságot.
hangfalakról meg van a véleményem... jmlab spectral 908 -at vettünk barátomnak és igen ez az ami hiányzott nekem. neleg-lágy-kellemes. azt hiszem magamnak is kerítek egy párat tartalékba.
meghallgattam a monitor audio gx300-at és húztam a számat, hogy ennyiért ezt, de nem rossz csak... és utána meghallottam a focalt. na jó az az alcor megdöbbentő volt.szóval milyen hagfalak hangja hasonlít a régi sárga hangszórós focal-okhoz?
és milyen centert lehetne venni egy spectralhoz?
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #59413 üzenetére
Mert arra most nem lenne 100 ezrem.
Szubra meg igen, mert visszaforgatom a pénzt,a mit kaptam az enyémért, és ez jön ki belőle.Tudom nem jól csinálom, de most a szub az fontosabb a mozihoz nekem.
Tegnap megnéztünk egy sorozat részt (Éghasadás), és már abban is érezhető volt a mély hiány.
Frontokat majd idővel, ha minden jól megy akkor attól akitől a center lett. -
-
-
goranje
tag
válasz
Ed Parker #58179 üzenetére
Köszi a tippet.
Majd rájuk csörgök első körben mert kissé arréb lakom, ( 100+ km ), de hátha mondanak
annyit ingyért hogy érdemes-e elvinni hozzájuk.Egyébként tudni arról valamit hogy más márka HDMI csatijai is meghalnak, vagy ez jellemzően csak az
Onkyora igaz.Ha esetleg újat kell beszereznem, valakinek valami tipp? Akár használt is lehet.
Mondjuk első körben Marantz-ra gondoltam. (SR 1504 pl. ?)L.
-
goranje
tag
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #57759 üzenetére
Nézd meg őket azért van különbség köztük, aztán lehet belül meg nincs
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #57664 üzenetére
Igen ez is jó kérdés.
Mert a mostani kis Yamahám is kb félig van feltekerve a sub-on, az erősítőn meg kezdetben -7 dB-en volt, majd feltekertem -5 dB-ig.
Majd most felvettem 0 dB-re, most sokkal durvább lett a sub hangja, mint eddig volt.Igaz úgy érzem, hogy nem úgy szól, mint havernál az R8. Ott valahogy más volt a mély hangja, tudom ez függ a szobától is, mert nála kb 13 nm-en van, nálam meg ugye 20 nm-en, hiába a mozisziget kb 12 nm-en van.
Nálam nem olyan feszes vagy nem is tudom, hogy milyen a hangja. -
gyurczy
őstag
válasz
Ed Parker #57462 üzenetére
Jézus! Kicsit nem figyelek, aztán már mindjárt leírtok egy jónevű boltot, csak mert le mertem írni a saját véleményem? Ez komoly?
(#57462) Ed Parker: Mondok egy példát. Van egy jó autód, mondjuk ritka, és gyors is. Ha elmegy valaki megnézni, akiről első pillanatban látod, hogy az életben nem lesz pénze a járgányodra, de mivel jó kocsi, elmegy egy mesekörre bemondva, hogy érdekli a gép, vagy valóban vásárlási szándéka van, és komolyan gondolja. Melyikkel foglalkoznál? A második tesztpilóta után az emberek felét lepattintanád, mert nem teszel bele időt és üzemanyagot az ő szórakozásába. Hogy az eladó van a vevőért? A vevőért igen.
(#57463) bajnokpityu: Hozzászólás első sora is ide is illik.
(#57468) forma69: Végre! Emotiva-t pont ezért nem forgalmaznak. A boltban mindenki beleszeretett, majd berendelte kintről, mert magánban lényegesen olcsóbb behozatni, mint cégre, plusz nincs haszonkulcs. Szerintem teljesen igazuk van.
(#57476) cekkk: Látom te is fogtad a lényeget.
(#57481) xtremetuning Na! Látom neked nem kell magyarázni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #57462 üzenetére
Nem tudhatod, mi van a háttérben.Az idejükbe belefér, de kíváncsi lennék, ha Te lennél a forgalmazó és megtudnád, hogy hozzád 'tesztelni' járnak, aztán megveszik olcsóbban innen-onnan (miközben te igen nagy pénzt ölsz bele, bemutató termet tartasz fent, fűtesz, állod a kismillió költséget), akkor milyen lenne a szád íze. Amit meg pláne nem tudhatsz, az az Ő tapasztalatuk e téren.
Mi van, ha Ők számszerűsíteni tudják, hogy mennyi a 'tesztelő' és a valós vásárló ??? Kíváncsi lennék Nálad milyen aránynál telne be a pohár ??? És ezt értem mindenki másra, aki itt szájhősködik, de én szivesen átállítanám a túloldalra is egy kicsit...... -
TCr
veterán
válasz
Ed Parker #57038 üzenetére
Ahogyan a jelenlegi dobozaim is mutatják, a megfogottabb, nem hivalkodó, nem túl rámenős, de annál részletesebb hangot preferálom.
A jelenlegi hangsugárzóimmal a dinamika hiánya a bajom.
Az a (lehet bárgyú?) sajátos elképzelésem, hogy jobb monitorokkal pontosabb, dinamikusabb, "gyorsabb" hangot kaphatnék azon a 18 m2-en, ahol hallhatom.
Rosszul indulok neki és érdemesebb lenne hangfaltuningot alkalmaznom inkább?4 db monitor hangsugárzóra és centerre lenne mondjuk úgy 150 ezer Ft-om, ez persze egyelőre csak elméleti dolog.
Ha azt mondjátok, hogy a Libra-hoz képest ekkora összegből nem érdemes továbblépni, akkor hagyom is a francba az egészet.(KEF IQ 30 + hozzá center talán szóba jöhetett volna, de elvitték még azelőtt, hogy lehetőségem lett volna meghallgatni)
Patice: állványokat tudnék csináltatni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #56585 üzenetére
Te is tudod,h a legtöbb teszt fizetett újságban jelenik meg. ha megirod azt,hogy az idei modell egy teszkósított vacak, szted lesz az újságban több hirdetés?
Valamint eleve nem fogja támogatni a forgalmazó, hogy egymás mellett ott legyen a két cucc. És ott ahol most tartasz, mennyire fogsz korrekt véleményt adni az olcsóbb denonokról? Felhők közül nézve minden egér picike. De,hogy melyik hány éves, már neccesen állapítható meg.
-
tjojo
tag
válasz
Ed Parker #56534 üzenetére
Az szép.
Nem mondom, nekem is megfordult már párszor a fejemben a csere gondolata. Ahogy számolgattam, amennyiért eladnám a 800-as 5.0-m, kb ugyanannyit kéne még rálocsolni egy 1028-ra. És akkor még ki kéne szolgálni normális elektronikával - 4810 ide már nagyon kevés lenne, a kábelekről nem is beszélve. Ha ezt meglépném meg is állnék a sztereónál...de azért nem csüggedek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #56341 üzenetére
Olyasmi.
(#56342) MasterMark: Szentesen gyártják, ott rakták össze ezt is. Fix kötésűt akartam, nem iec aljzatosat, de nem akartam saját kezűleg összekókányolni, inkább rájuk bíztam. Hazai diy körben elég népszerű.
(#56345) adodaniel: Ment egy pü. Egyébként a gyári szerelt Lorad tápkábel ára alatt jött ki.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Ed Parker #55722 üzenetére
Pedig az a jó, mikor a tüdődben is érzed a robbanást.
Akciófilmet 60-65 hangerőn nézek (0-90-ig megy a skála procin). Ezen a hangerőn nem hogy beszélgetni, de mikor akció van ordibálni is fölösleges, úgy se hallja meg a másik, ellenben egyáltalán nem bántó a hangerő hanem ennyi jól esik. Film végére meg csak langyos mind a Rotel proci, mind a végfok.
Annó az avr-2809 Denonom melegebb volt, az előtt pedig az Onkyo 605 tűzforró jóformán üresjáraton is.Apropó, holnap ki szándékozik jönni a HM és hifi showra?
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #55729 üzenetére
Hát ez az B+. Nincs azzal semmi baj, ha a gyerekek miatt nem hallgatod IDEÁLIS hangerőn, de akkor ne is csodálkozz, hogy nem is adok abbéli véleményedre, hogy mennyire melegszik avagy sem.
Ergo számomra nem releváns az infód .
Majd ha 2 filmet végignézel úgy, hogy ki is vannak hajtva a dobozok és még mindig elég az a pár centi, amit ráhagysz, akkor újratárgyaljuk.Ha fáj a hang, ott valaki fárad, torzít. Persze, hogy üvöltésnek hallod. De az már nem is normális mozizásnak tekinthető. Én nem hallok jól, sőt már süket is vagyok.....
-
-
Patice
nagyúr
válasz
Ed Parker #55729 üzenetére
1. Detto. Sokszor fejessel nézek filmet mostanában, főleg azokat, amik csak engem érdekelnek.
2. Amikor már fáj a film hangja, az azt jelenti, hogy elégé magas ahhoz a hangerő, hogy az erősítők elkezdjenek erőlködni és eléggé megemelkedett a torzításuk.Amikor már b..a az ember fülét a hang, akkor már elég nagy az adott rendszer torzítása, így persze, hogy fárasztó és kellemetlen volt a mozi. Ennyit a plázás mozikról....
(#55732) putyu10:
Érdekes akkor. Hol vannak vágva a hangszórók? Esetleg még arra tudok tippelni, hogy filmekben sokkal több, agresszívabb mély van, ami jobban terheli az erősítőket.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Ed Parker #55709 üzenetére
Hondában sem kötelező 10 ezrenként olajat, szűrőt cserélni, én mégis lecserélem évente, akkor is, ha nem szaladt bele ennyi. Van olyan kolléganőm, aki 70 ezret ment egy olajjal... (Honda Jazz) nem tudta mi az előírás. AVR400 minden oldalon 10 cm-t ír. Biztos kibírja 3 cm-el is, valameddig. Majd a következő tulajnál elhasal, vagy nem. Mivel volt lehetőségem így elrendezni, inkább nem teszek rá cserepes pálmát.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #55709 üzenetére
Szerintem nincs túllihegve. Ha langyos az Arcamod, gondolom annál nem gáz. Viszont nekem a H/K pl. kazánként fűtött. Lehet nem tapasztalsz semmit beszorítva ... de mondjuk mi van ha 10év helyett 5év alatt adja be a kulcsot. (csak hasra ütöttem és mondtam két számot, nem az a lényeg.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Motoros topic
- Magisk
- Steam topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Építő/felújító topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest