-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Valkűr #71177 üzenetére
De bizony előírás a szubláda megléte, nélküle nem beszélhetünk házimoziról. Éppen erről a témáról írok egy cikket, ha felkerül az AVO-ra, majd belinkelem.
(#71187) gyurczy
Egy fatuskó püfölésének hangja (szerintem) sokkal inkább zene, mint amit elektronikusnak neveznek. Attól zene, mert élőlények - lehet az egy majom is - valamilyen tárgyakkal keltik a hangot. Az elektronikusok PC hangkártyájából születnek, ha nem tévedek. Attól, hogy esetleg ritmusa van, még nem zene- Ismét csak szerintem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Valkűr #71177 üzenetére
Nyilván bírja, de lehet valaminek a kárára.
Én azt csak "sajnálni tudom" aki 5.0-ával szub nélkül filmezik.Persze, úgy is lehet. Sztereóval is, fejhallgatóval is lehet, csak azt ne hívjuk házimozinak. Persze most eléggé sarkítottam. Ne sértődjön be senki! Ettől még az is lehet élvezetes. Egy jó film lehet élvezetes a tv hangszóróján hallgatva is.
-
-
-
Dorian
félisten
válasz
Valkűr #67694 üzenetére
Én is értem amit mondasz, és egyet is értek: vannak olyan emberek, akiket kielégít a bögreszett hangja és/vagy nem érdekli annyira ez az egész dolog. Nincs is ezzel semmi baj.
De ebben a topikban meg nem ilyen emberek vannak, nincs tapasztalatuk a bögrékkel, így a legjobb szándék ellenére sem tudnának segíteni a köztük való választásban. -
ricsik
őstag
válasz
Valkűr #67690 üzenetére
Elsősorban ez nem helpdesk, hanem szakmai topic, melynek célja általános házi mozival kapcsolatos témák, tapasztalatok kibeszélése. Az, hogy többen próbálunk segíteni a kezdő mozisoknak nem azt jelenti, hogy erről szól a topic. Ha valamit ajánlunk azt jó szívvel, legjobb tudásunk szerint tesszük, ami sokszor nem egyezik a kérdező ízlésével, általa várt válasszal.
-
TCr
veterán
válasz
Valkűr #67690 üzenetére
Igen, olyan segítséget kaptam, hogy pl. az új áron 50-60e Ft-os hangsugárzó szettekkel ne foglalkozzak.
Vettem a fáradtságot, hogy keresgéljek és nem vártam el mástól, hogy idejét és energiáját pazarolva nekem keresgéljen cuccokat.
Nyilván kaptam amolyan segítséget is, amikor konkrét ajánlatokat írtak, de nem vettem zokon az előzőeket sem, sőt! -
Dorian
félisten
válasz
Valkűr #67690 üzenetére
Jó párszor javasoltam már, hogy az összefoglaló elejére nagy, vastag betűkkel ki kell írni, hogy ilyen bögrékkel nem foglalkozik a topik. Így elkerülhetőek az ilyen témák, a kérdező megsértődése, ill. ha nem olvassa el az összefoglalót és úgy kérdez ilyent, akkor csak magát okolhatja a reakciókért.
-
Dorian
félisten
válasz
Valkűr #67356 üzenetére
Írtam, hogy igen nagy szintkülönbségnél. Pont, mint a te 30ezer - 800ezrzes példád.
Persze, hogy van olyan, hogy az erősítő jobb, mint a hangdoboz, de a lényeg, hogy alapvetően más-más paramétereket hoz hangban egy erősítő meg egy doboz, ez nem egyváltozós dolog, nem annyi az egész, hogy x hangfalból x árú erősítő "hozza ki a maximumot"
És természetesen ugyanígy működik fordítva is. -
Dorian
félisten
válasz
Valkűr #67353 üzenetére
Nincs ilyen egyértelműen, hogy "jobb egy erősítő amire a dobozok képesek", vagy csak igen magas szintkülönbségnél. Nem fekete-fehér, ill. nem egyszerűen számokkal kifejezhető a dolog. Egy jobb erősítő mindig fog kihozni még egy kicsit többet a hangfalból, csak az a kérdés, hogy mi az a pont, ahol már nem hoz ki annyit, amennyit az árkülönbség (egy olcsóbb erősítőhöz képest) indokol. Ez viszont szubjektív dolog.
-
BBéci
legenda
válasz
Valkűr #66239 üzenetére
Fényévekkel jobb, mint az SR313 és ugyanannyiba kerül.
(#66238) vebbful
Milyen minőséget képvisel? Annál nincs lejjebb, mondhatnám úgy is, hogy a béka segge. A Te igényeidet bőven kielégítené egy 30-35000 forintos, 5-6 éves erősítő, hangminőségben tudna annyit, mint a 313 és maradna pénzed lejátszóra. -
arcitec
addikt
válasz
Valkűr #66054 üzenetére
Háát nem tom én nem vagyok az, az tuti
... felhasználó némi tapasztalattal .. és egyébként is azért kérdezek , mert különben osztanám ...
Apropó lehet rossz szót használtam (szaki) elnézést egyébként egy audió eladó volt de nem is érdekes .. nem az a lényeg hogy ki volt ..
Sanci38 :
KÖSZÖNÖM ( ilyen válaszok nekem aranyat érnek ....)
-
arcitec
addikt
válasz
Valkűr #66046 üzenetére
Ne húlyéskedj már na ez aztán a belemegyarázás , vagy nagyon rosszuil értetted , szerintem nem volt a részemről semmi szándékos csúsztatás, ÉS NEM ITTENI VOLT , ... csak azt közöltem emi információval találkoztam nem vonok kétsegbe itt semmit, én is inkább kételkedem pl az erősítő véleményében ...
Nos inkább a hangfalcsere mikéntje érdekelne a wharfedale valdus-hoz képest, mert az már kiderült a számomra, hogy ha erősítőt valóban minőségben előrelépve cserélnék, akkor az többe kerülne mint amit kigondoltam és tényleg csak kérdezni akarok , NEM VÉLEMÉNYEZNI ugyan már ...
Ahogy látom itt is érzékenyek a hozzáértők . egy egy botlott kijelentésre nem kell komolyan venni nem vérből állítok semmit csak SZERETNÉK már képbe kerülni és azt MEGKÖSZÖNNI .... -
arcitec
addikt
-
Aurig@
őstag
válasz
Valkűr #66001 üzenetére
Azért ez a kettő érdekel, mert az asztali BD lejátszó (BD filmek esetén) legtöbbször 7.1-es DTS-HD angol hangot is lejátssza, és jelenleg "csak" egy 5.1-es erősítőm van, sajnos HDMI nélkül (7 éves Yamaha). HDMI-re szükségem van a PC, BD lejátszó, Set-top-box és lehet, hogy később egy konzol a gyerekeknek. A Pioneer mindig is szimpatikusabb volt (a DVD lejátszója nagyon jól bírta anno) és olcsóbb is, mint a Harman/Kardon! Viszont a Harman (tesztek szerint) nagyon élethű hangokat produkál, már ha lehet hinni a teszteknek! Hangsugárzó csak később lenne esedékes, egyenlőre az erősítőben gondolkodunk.
-
-
törölt tag
-
mandju
senior tag
válasz
Valkűr #65711 üzenetére
Én nem vitát akartam kirobbantani...
Sajnos nekem sem volt lehetőségem a Prosont meghallgatni. Szintén felkapott itt a neve, ezért is vásároltam meg. De mint mondtam, nem előrelépés a KEF-hez képest.
Azért ez maradt egyrészt mert fekete és a többi komponensem is az. A másik dolog, hogy a KEF látszólag elkelt, el is küldtem egy kedves fórumtársnak a saját költségemre, mert jó fej gyerek vagyok. Ehhez még adtam 30 nap fizetési határidőt, mert a fórum egy zárt közösség, itt mindenki korrekt, megbízható... no comment...
Most így 2 hónap múlva ha a pénzem nem is, legalább a doboz épségben visszakerült hozzám...
Ennyi a történet.
Egyébként még egyszer ezek tudatában és a tapasztalataimmal nem választanám a Prosont.
A téma részemről lezárva. -
Dorian
félisten
válasz
Valkűr #65709 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy a használtan 40-80ezres subok kb. ugyanaz a kategória. Egy kicsit jobb valamilyen szempontból az egyik, a másik meg másból. Pont ezért nem lehet egyértelmű kijelentéseket tenni. Rá kellett jönnöm (amit mások előbb már elmondtak nekem), hogy előrelépéshez kategóriát kell váltani.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Valkűr #65456 üzenetére
Köszi, de ezek egyrészt már túl drágák, ennyit nem költenék egy ilyen cuccra, másrészt nem is tudnám a tv elé/főlé tenni, nincs hely. Viszont Thuglife kolléga ajánlott egy király kis Maxell soundboardot, ami a TV alá tehető, és csak 27e HUF, és jókat is írtak róla! Azt hiszem ő az amit én keresek!
De kösz a tippeket.
-
-szabi-
addikt
válasz
Valkűr #65219 üzenetére
Valóban nem írtam ilyen feltételekről.
Mikor átolvastam a topik bevezető írását akkor akadt meg a szemem az ARC-on.
Mindenképp szeretném.
Azon lepődtem meg, pioneer belépő erősítője tudja a jóval drágább denon belépő erősítője meg nem.
Azt hittem pioneer képességei az alap mindegyik gyártónál.
Ezt írtam csak le.
Nem kellene felhúznod magad ezen.
Értékelem, hogy segíteni próbálsz, azért is jöttem ide, mert szükségem van rá.
A linkelt hangszóró gyártót meg nem is ismerem.
Azért kérdeztem olyat amit ismerek.üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
Valkűr #65195 üzenetére
Jó ez a netdepo oldal, ha leveszem a listáról amiről állítják hogy tudja még mindig ez marad:
Nincsenek előre definiált EQ beállítások
Nincs auto hangerő szabályzás
Nincs HDMI ARC
Nincs 4k passthrough
Nincs USB
Fogalmam sincs hogy áll MP3 / AAC / OGG / veszteséges audio kezeléssel (FLAC)?Találtam egy használható összehasonlító oldalt DENON X erősítőkre: klikk
Azt írják van "hangzásjavító rendszer tömörített zenékhez".
Ha nincs USB, hogy megy rá direktbe a tömörített zene?Végül is DENON AVR-X500 a HDMI ARC hiánya miatt nem jöhet szóba.
Pioneer vsx323-k többet tud.üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
Valkűr #65190 üzenetére
Nézem ezt a két erősítőt:
AVR-X500
VSX-323-K
Denon drágább ennek ellenére nem tudja ezeket:
Nincs Dolby Pro Logic II
Nem írja az adatlap, Dolby Digital és DD plus? (Gondolom azért ezeket tudja)
Nincsenek előre definiált EQ beállítások
Nincs auto hangerő szabályzás
Nincs HDMI ARC
Nincs 4k passthrough
Nincs USB
Fogalmam sincs hogy áll MP3 / AAC / OGG / veszteséges audio kezeléssel (FLAC) ?Egyetlen ami tetszik, stand by módban is átmegy a HDMI-n a jel a TV felé.
üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
Valkűr #65184 üzenetére
Erről a márkáról (Proson Event) nem hallottam még.
Tisztában vagyok vele, hogy alapcuccokból összeállított konfig nem veszi fel a versenyt a negyed millás rendszerekkel, de nem is célom (gyakorlatilag ez a legolcsóbb erősítő + 5.0 hangszett amit találtam).
Lényegében jobbat akarok mint egy 50e forintos LG-Samsung házimozi szett, de nem akarok elszállni az árral.üdv
szabi -
-szabi-
addikt
-
cecil
aktív tag
válasz
Valkűr #64985 üzenetére
Köszi ez már legalább kiindulási pont hova lőjem be a szettet.
Igazából az lenne a kérdés, hogy Polk Rtia7+Rtia1+Csia6-ról érdemes lenne-e válltani rá, azt is figyelembe véve, hogy az itthoni árához képest (480+180+180=840e) a Monitor 11+ center 3+ mini monitor szettet 500e-ből meg tudnám venni csak Krakkóba kell elautókázni érte ami nem vészes távolság. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Valkűr #64850 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Nekem csak erősítő kell, filmet már nagyrészt gépről nézek. Dvd-vel már nem is nagyon foglalkozom. Mellette lenne az asztali pc onnan át lövöm toslinken vagy hdmi-n a dolgokat. Nagyon jól szól, ráadásul szép a designja is.(nem a 100k-s belépő szint volt anno) Anyagi kereteim is limitáltak jelenleg. Ezért akarom meghagyni. Gyári egységet azért nem akarok másikat mert ott csak dvd-t tudnék rajta nézni és a toslink csatin is csak sztereót enged át. (direkt le szabályozták gyárilag) -
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Valkűr #58777 üzenetére
Köszi a véleményt, de kicsit még kifejtenéd jobban? Szerinted miért a CA?
A Pioneerban pont az tetszik, hogy még analógos időkből való. Úgy tudom, akkor még jobban pakoltak anyagot a gépekbe, tehát jó eséllyel megbízhatóbb, tartósabb kivitelezésű, mint a mai vasak.
Igaz, hogy a CA 3D képes? Az eladó szerint igen, de egyértelmű speckót nem találtam róla. Nekem erre pont nincs szükségem, szóval megfizetni sem szeretném.
Még azt furcsállom, hogy 2014-ig van rá gari. Ezek szerint nem 2008-as készülék? Tegnap néztem, hogy a manualjában 2008 szerepel. Most nem találom ugyanazt, csak ezt, itt meg 2010. Akkor hogyisvanez? -
Satyricon
addikt
válasz
Valkűr #58419 üzenetére
Persze, értem én, és tudom, hogy a Logi-ba is van erősítő, nem is olyan rossz. Csak azt nem tudtam, hogy erősítőt erősítővel nem lehet összekötni
Kösz azért a felhomályosítást, most már ezt is tudom!
Am hallottam róla, hogy JBL hangfallal szebben szól a Logi, talán majd egyszer én is megcsinálom ezt a mod-ot!
Üdv.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Valkűr #58377 üzenetére
Ha még nem változott gondolom CA 650, Polk RTi széria. Mondjuk nem azt mondom, hogy nagyon el kellene szállni Neki a kábelekkel, csak ha már váltana a Gotham-ről, akkor nem valószínű hogy a Type2 jó választás. Sok jobb ár/értékű kábel van és érdemesebb lenne nagyobbat ugrani is, hogy komolyabb változás legyen hangban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest