- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
Mankó #114338 üzenetére
Elképzelhetőnek tartjátok, hogy az egyes hdmi bemenetek máshogy szóljanak?
Kikapcs után átdugtam az első hdmi-be és mintha eltűnt volna ez a hang furcsa késéses, sietős mivolta.
A mély hang meg azért tűnik kevesebbnek, mert csak ott van ahol amúgyis lenne. Eddig meg szerintem máshol is szólt. Már csak azt kellene tudni, hogy 100 vagy 120 Hz legyen a sub.
Szokni kell ezt még keményen úgy érzem, meg egy újra kalibrálás se árt Dynanamic Eq nélkül.
Illetve azt a bejáratós lemezt is végig akarom futtatni, amit múlt héten ajánlottatok. -
BBéci
legenda
válasz
Mankó #114281 üzenetére
Akkor igazi, ha egyformák a szubládák, de különbözőkkel is lehet remek hangot varázsolni, ezt több esetben tapasztaltam.
A Boston szettel ne variálj, ha feljebb akarsz lépni, akkor komplett 5.1-ben gondolkozz, de szerintem az erősítődhöz jó a mostani felállás. Mi bajod vele?(#114292) KnockOut87
Csúnya, durva visszalépés lenne mindkét HKTS és az erősítődhöz olyan kevesek, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. -
BBéci
legenda
válasz
Mankó #114187 üzenetére
A rendszeredhez bőven megfelel egy Kontaset, aminek cserélhető a madzagja. Ami hifis célú, az újonnan valahol 30000 forintnál kezdődik. [link]
Az ilyesmit megvásárlás előtt, otthon, saját rendszerben kell kipróbálni! Kötelező, mert megeshet, hogy semmi változást nem fogsz hallani. -
audiofül
csendes tag
-
Dorian
félisten
válasz
Mankó #113792 üzenetére
Látom nagyon le akarod cserélni a tápkábelt, hát akkor cseréld. Lehet, hogy így megéri az a pár ezer Ft, csak azért, hogy később ne piszkáljon a "mi lett volna, ha..."
Első dobozokhoz mehet a VDC akkor is, ha hátsóknál más lesz.
Hátsóknál meg csak találgatni lehet, én azt gondolom, hogy 1,5 vs. 2,5 mm nem jelent annyi negatívumot még ilyen hosszabb távolságon sem, hogy gyengébb minőségű kábelt vegyen az ember. Gyengébb minőségű kábel talán elsősorban a közepek-magasak részletezőképességében gyengébb, pont ott, ami surroundoknál talán leginkább számít.
-
Dorian
félisten
válasz
Mankó #113750 üzenetére
Hallgass Tamoo-ra.
0 hangbeli javulást fogsz tapasztalni ilyen rendszerben tápkábel cserétől, ha annyira égeti a zsebed a pénz, inkább idd el. Surroundokat kösd össze vmi olcsó kábellel, a front oldalra meg mehet a VDC.
Ha már pl. egy Dali Concept vagy Lektor minőségű hangfalszettről beszélnénk, akkor mondanám, hogy a nagyon olcsó surrund kábel pénzkidobás, de itt nem erről van szó. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Mankó #113747 üzenetére
Tessék egy olcsó, de használható szub kábel. [link] Tápkábelből jó a gyári hozzá, én nem cserélném a helyedben. Hangfalkábelből meg akkor vegyél valami olcsót.... [link] pl szerintem ez is megtenné ahhoz a szetthez.
Az "igen csak szűkös a hely"-ből és a cuccokból kiindulva én most nem költenék a helyedben többet. Jobb lenne ... de nem annyival. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Mankó #113741 üzenetére
Spórolhatsz ha mindenképp akarsz, nem lenne nagy érvágás. Szubkábelt megúszhatod 5e-ből, többit meg bekötheted villanydróttal is. Egyéni preferencia kérdése. Ezekkel se szólna sokkal rosszabbul valószínűleg. Ide ne gyere vissza és akkor boldog leszel.
De miért pont a Boston? Új ára most 260e, ennyiért már lehet venni Dali Lektort is. Persze nem tudom mennyiért jutottál hozzá.
-
válasz
Mankó #113738 üzenetére
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezért a torkomnak ugranak egyesek, de szerintem jelenleg nincs igazán szükséged ezekre. Különös tekintettel a tápkábelre a szubhoz, aminek a valós hatása ebben a kategóriában valószínűleg a 0 felé tendál, persze kérdés, hogy mit képzelsz majd be magadnak, amikor hallgatod. Akkor vedd meg ezeket, ha a jövőben fejlesztésre is gondolsz, mert a jelenlegi rendszered szerintem nem igazán indokolja a témára rágörcsölést. (Mondjuk 50k nem olyan vészes összeg az erősítőd és hangfalszetted új árához képest, de te tudod, mit engedhetsz meg magadnak.)
Jöhet a sav!
-
válasz
Mankó #113668 üzenetére
Ha középen műanyag, és továbbra sem tudod kipiszkálni, akkor 1-1,5 mm-es fúróval fúrd meg középen a csonkot, aztán akassz bele egy pici, hegyes csavart, és húzd ki. Közben rögzítsd pl. fogpiszkálóval a csonkot, hogy se a fúrás, se a csavar-behelyezés közben ne forogjon el. (Fúrás helyett megteszi egy izzásig hevített végű gombostű is.
)
-
dunkel
őstag
válasz
Mankó #113526 üzenetére
Úgy értem, melyik subwoofertől hallottál olyan hangot amit most a BA subodból szeretnél, ha kijönne? Majd a kábelezés után tégy újabb próbát, addig ne vegyél gránitot. Aztán ahogy Dorian is írja csoda attól sem lesz, ha többet vársz mint amit a doboz tud, akkor feljebb kell lépni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Mankó #113267 üzenetére
Forgalmazó.Írjál nekik,vagy telefonálj,hogy több kábelt elvihetsz-e kipróbálni.Frontokhoz szvsz 2,5 mm a minimum.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Mankó #113118 üzenetére
A ventilátor adott hőfokon be kell, hogy kapcsoljon. Jó kérdés, hogy esetedben az erősítő nem éri el a küszöbértéket vagy a ventilátor, illetve a vezérlése nem üzemel megfelelően.
Ha nagyon félrekalibrál az Audyssey, akkor végezd el újra a méréseket. Az első mérés a hallgatói pozícióban történjen fejmagasságban, a másik kettő közel hozzá (pl. szomszédos ülőhelyeken) - ezeknél már variálhatod a magasságot.
Nálam az egyik front a sarokhoz van közel, míg a másikat számottevő távolságban csak egy fal határolja, ezért jöttek ki más-más értékek rájuk. A mért távolság nem mindig egyezik a valós távolsággal, ami azzal magyarázható, hogy a rendszer az akusztikát, a fázisokat és a késleltetést is korrigálja és ezek valamelyike jelentősen eltérhet az optimálistól, ami a végső számokban így mutatkozik meg. A fentiek miatt a suboknál lehet leggyakrabban látni érdekes eredményeket. -
Osynho
addikt
Denon 2106-ot adtam el 40ért pár hónapja. Valami ilyesmit keress, zenére is jó, persze bizonyos szintig, de ilyen 3 utas Pioneerek mellé bőven sok.
sgery: Ezzel az elrendezéssel nem csak a mélyekkel lehet baj.
Szerintem nagyon messze vannak egymástól a frontok és a hátterek is, a falra van tolva a 2 első, a kanapé sincs jó helyen. A 2 háttér nincs egyforma magasságban (a bal oldali előtt egy virág van?
), a center is fura nekem.
-
Dorian
félisten
Persze jobb, de alap rendszereken igen kevésé hallható a többlet.
De az a nem mindegy, mihez képest jobb? Az eredeti HD hang a magyar szinkron hangsávjához képest? Mert az nem csoda. Vagy egy másik film eredeti, nem HD-s hangjához képest? Mert az meg más keverés, nem feltétlen a HD többletét hallod. -
Norbi 72
veterán
Használtan vetted,az más.A Dali szett csak példa volt,lehet még vadászni jó cuccot.
Tudsz képet csinálni a szobáról?Csak hogy képben legyünk a mostani elhelyezésről.
Cseneles: Azért az árért inkább ezt a 608-ast nézném meg.Egy picit gyengébb,cserébe 3D-s ,1 évvel fiatalabb,THX minősítésű,ha számít.
-
devil-k
nagyúr
Ez inkább a HTPC topikba tartozik, de egyébként van értelme, ha unod a 2 eszközt. Sokan használnak nagyon jó HTPC-ket és nem bajlódnak külön NAS, médialejátszó és BD lejátszókkal.
"Az XMBC alkalmazást tudnám e használni okostelefonnal, azt használva távirányítónak?"
Úgy emlékszem, hogy androidra és iOS-ra is van applikáció.
-
Patice
nagyúr
A mélyhangok minden irányban terjednek, igaz a doboz miatt nem ugyan olyan mértékben.
A lefelé és az előrefelé "szóló" szub hangjának sem tesz jót, ha egy szekrény oldallapjai határolják, azaz be van szorítva több oldalról is.
Ez az elhelyezés elszínezi a hangot, bizonyos frekvenciákon több dB-lel erősebben fog szólni, ami elcseszi a hangképet.
-
Oldfighter
senior tag
Nem tudom, hogy mennyire tartod zavarónak, de alapból minden (akció)film effektje jóval hangosabb, mint mondjuk egy párbeszéd. Ha a moziban nem találod zavarónak, akkor otthon se kéne. A Dynamic Eq-nak ehhez nincs köze. A Dynamic Volumen-el szoktak babrálni azok, akik pl késő este moziznának, a szomszéd szobában alvó gyerek mellett. Ez levágja a dinamikus csúcsokat.
-
Oldfighter
senior tag
"Akarhanyszor mertem mindig mas eredmenyt adott. Felraktam a telefont egy dobozra hallgato pozicioba,"
Direkt tanácsolva lett, hogy kicsit előrébb rakd a mérőműszert, mert ott, ahol hallgatod ( ahol a füled van) a közel van a falhoz. A Kezelési Útmutatók ( az enyém tuti ) eltanácsol a falhoz közeli méréstől. Ezért írtam múltkor, hogy minimum 1 méter legyen a fal és a mérőműszer között.
Amúgy ezek a különbségek szinte ugyanazok, mint korábban. Manuálisan ha akarod korrigálhatod, azonos értékre hozhatod az adott oldal hangsugárzóit, főleg, hogy szimmetrikusan vannak nálad is elhelyezve.
-
Mankó
veterán
Akarhanyszor mertem mindig mas eredmenyt adott. Felraktam a telefont egy dobozra hallgato pozicioba, ful masgassagba, igy mar mas eredmenyek jottek, de ezek legalabb nem valtoznak-
Bal front +2, center -1, jobb front +2, jobb hatso +1, bal hatso +2. Ezekkel a beallitasokkal mindig 59.x db-t mutatott a progi.Ebben a felallasban a beallitott tavolsagok adjak majd meg a kesleltetesi idot, terhatast? (Az eddigi beallitasoknal az elsok pluszba voltak, a hatsok minusz 4 vagy meg kisebb ertekekben. )
Akkor a mostani beallitas a tutibb a regebbihez kepest. Mar annyi fele beallitason vagyok tul, hogy szeretnek mar biztosra menni.Sanci38: melyik verziot erdemes hasznalni a telefonosat vagy a mikrofonos mereshez igazitani?
A mikrofon a bal elsot 59re lotte be, ahhoz igazitottam a tobbit is. Mit nyerhetek ha 75 db kozelire allitom a dobozokart? Esetleg kisebb hangeron is jobban fog szolni, stb?
Nalam a bal elso +12db-en (ennyi a max amit lehet folfele adni) tudta volna a 75 db-t. -
törölt tag
Ha ennyire elmér és viszi az EQ-t is az erdőbe, akkor miért nem lövöd be úgy a rendszert, ahogy le lett írva
Szenvedés helyett fél óra alatt végzel, már 36 órája mozizhatnál. A dobozokra kaptál már elég instrukciót. Fogd a mérőszalagod és a rohadt telefonod, majd az egyszerűbb módszerrel, azaz a teszt zajjal hangold be azonos dB értékre a csatornánkénti jelszinteket. Ha így sem jó, lehet tovább gondolkodni... A subot pedig próbálgatással, a lehetséges elhelyezési pontokra rakod, hallgatózol.
-
Warter
addikt
Úristen, nem gondolkodsz te ezen kicsit túl sokat? Tedd vissza a hátsókat a polcra, a kanapét kicsit húzd előrébb. A frontok jó úgy ahogy vannak. A subot próbáld ki 2-3 helyen ahol elfér, aztán hagyd ott ahol tetszik és csinálj egy 1 pontos mérést. És dőlj hátra és élvezd. Felejtsd el a fokokat meg a méregetést. Agyvérzést fogsz kapni ettől a sok kombinálástól.
-
törölt tag
Szerintem is túlgondolod. Vagy közelebb ülsz (csökkented b-t), vagy távolabb teszed a hangfalakat (növeled a-t), vagy a kettőt egyszerre.
Amennyiben ragaszkodnál a számokhoz: ha a/b = 0,414, akkor megvan a teljes 45 fok. Ha a/b = 0,577, az 60 fokot jelent . Ezek a számok a tangens fügvényből adódnak.
-
-
törölt tag
Bocs, de az értékek (a=1, b=2,7, c=3 m) egyrészt nem egy derékszögű háromszög oldalai (b értéke egylszen pontosan négyzetgyök 8, ha a másik kettő pontos, de ez most mindegy), másrészt pedig ne radiánban számolj, hanem fokban. Kerekítve 19,5 fok az α szög.
Egyébként ránézésre is látszik, hogy elszámoltad, mert ha a < 1,5, akkor 2α < 60 deg.
-
Mankó
veterán
Reggelről agyaltam a frontok közötti távolság megfelelő mértékéről, ugye 45 és 60 fok között kell lennie, de vagy nagyon reggel van, vagy valamit félre nézek.
A jelenleg felállás szerint a frontok 2 m vannak egymástól, a hallgatói pozíciótól a frontok 3 m-re vannak, a center 2.7 körül. Tehát akkor a=1, b=2,7, c=3 m. Sin alfa = a / c, alfa ebből ~34 fok. Ezt duplázva jön ki az az érték amire kíváncsi vagyok, tehát 68 fok.
Létezik, hogy ez ennyi mert Bbéci is azt mondta, hogy ne legyen nagyobb a két front távolsága, mint ahonnan hallgatom a cuccot, azaz inkább egyenlő szárú, mint egyenlő oldalú 3szög legyen. Ez meg van, de a kapott érték nem jó, vagy jó, de akkor az elmélet hibás, vagy a számítás, vagy nem tudom.Most akkor mi az igazság vagy mit néztem be, hova állítsam?
Túl sokat agyalok, ez már biztos. -
BBéci
legenda
-
-
Oldfighter
senior tag
A párbeszédekhez nem sok köze van a hátsó térnek, kivéve egyes eseteket, mikor a képen nem látható egyén mondjuk a főszereplő háta mögül szólal meg és ezt ezzel a térhatással ki akarják emelni.
Sokat amúgy már nem tudsz variálni -főleg hátul-; csinálj holnap egy bemérést úgy, hogy a kanapé elé rakod a mikrofont egy állványra, illetve húzd kijjebb a centert. Próbálkozni kell. -
Oldfighter
senior tag
Igen, valamennyire rémlik a felállás; az utóbbi napokban többen hasonló gondokkal küzdöttek ( elhelyezés, bemérés ). Próbáld meg még az a centersugárzót előrébb húzni. Van egy gyanúm, hogy valami hangvisszaverődés még közrejátszhat a tapasztalt jelenséggel kapcsolatosan.
-
Oldfighter
senior tag
Érdekes amit tapasztalsz, mert ez akkor lenne így ha a centersugárzó vagy túlontúl magasan, vagy közel a padlóhoz lenne. Nem tudom, hogy esetedben volt e bemérés a változtatás előtt, de talán egy ismétlést meg lehetne ejteni. De szerintem még a füled nem állt hozzá az új helyzethez.
-
Patice
nagyúr
Ha van LFE az AVR-en és a szubon is, akkor természetes azt használd!
Amúgy szerintem rendben van.
(#86862) Lacielvtars:
Szerintem szub alá kicsit komolyabbak kellenek.
-
törölt tag
Igen, ha nem érzed akkora hangerőn soknak. Ha igen, hagyhatod lejjebb is, úgy vélem 50-60dB környékén is ua-t az eredményt kapnád.
Ha a hátterek nagyon közel vannak hozzád, előfordulhat, hogy a mérés ellenére még korrigálnod kell, lejjebb venni kicsit a túl direkt megszólalás miatt.
-
törölt tag
Ha nagyon nem megy az önbemérővel (miért is menne
?), és a saját sem OK, az ilyen pöttöm, de körülményeihez képest minőségre törekvő sugárzók esetén néhány általános szabályt betartva még érhetsz el jó eredményt.
Visszacsomagolod a mikit, majd leméred a hallgatói pozhoz tartozó pontos távolságokat. Sub crossover maxra, AVR LFE 120Hz, majd az 5 hangsugárzó mindegyike small/100Hz. Fogsz egy okostelót, majd a Noise Meter (vagy hasonló) alkalmazással egyenhangerőre hozod az 5.0-t. Bal frontot az erősítő hangerőszabályzójával a mérő 75dB-es értékéig tekered, majd ehhez igazítod a másik 4 dobozt.
A subot nem, - nagyon fals értéket kapnál - , ezért azt füllel beállítod, ami természetes eljárás. Ha van phase kapcsoló a mélyen és érzésed szerint rossz helyen van a láda,akusztika sincs rendben, akkor az elvi helyes elrendezés ellenére is a fordított állás hozhat jobb eredményt. Tehát egy sub teszthanggal a hallgatói poziból lejátszod az anyagot, majd amelyik phase állásában minőségibb, erőteljesebb mélyet kapsz, azt alkalmazod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Ford topik
- Steam Deck
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Yamaha RX 485RDS
- Marantz SR-39
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest