- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digital
addikt
válasz
rayoliviero #116576 üzenetére
Én a Denon erősítőmmel jártam így, szerintem neked is a visszhang kavarja meg a kalibrálást. Nincs véletlen csupasz falfelület a frontok előtt?
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
rayoliviero #116582 üzenetére
Nekem az inakustik premium nagyon jól muzsikál, a régi alap kábelhez képest sokkal jobb!
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
rayoliviero #116558 üzenetére
Én ezt használom! [link]
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Te mindig ennyit görcsölsz valamin, összedugod és lőn láss csodát szólni fog!
-
xtremetuning
addikt
válasz
Én elég keménynek tartom magam, de tapintásra, szemrevételezére nem tudnék neked választ adni. Talán próbáld ki....
-
*Tata*
senior tag
válasz
rayoliviero #116513 üzenetére
Privi akart lenni.
-
Heffi
őstag
válasz
rayoliviero #116524 üzenetére
Ha beteszed az is, elvileg +3 db-t jelent. Próbáld ki, ha megkaptad mellé. Van aki használja az Y-t, van aki nem.
Szerintem nincs kapcsolatban azzal, hogy LFE-re állítod, vagy nem.
-
Heffi
őstag
válasz
rayoliviero #116522 üzenetére
Valami sima digitális RCA-val + egy Y osztóval.
-
Heffi
őstag
válasz
rayoliviero #116508 üzenetére
Pár hónapja még nálam volt és évekig használtam
Remélem sokáig elégedett leszel vele Te is!
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #116518 üzenetére
Igen.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #116518 üzenetére
Közben rájöttem, hogyha a ládát LFE-re állítom, akkor tökmindegy mire tekerem rajta a frekvenciát.
Sanci38: Köszi. Ebből a Proson kábelből 8 méterest akarok, gondolom ez a hossz még nem probléma.
-
renatto
őstag
válasz
rayoliviero #116515 üzenetére
Így van.
-
nebulo5
senior tag
válasz
rayoliviero #116513 üzenetére
Itt egész jól le van írva, mit miért és hogyan!
-
Konfigos
őstag
válasz
rayoliviero #116500 üzenetére
Jbl Nortridge E150P 40kért szerintem marha jó áron van,egyik ismerősömnek ilyen van,nekem tetszett a hangja az árához képest,de én nem vagyok semmiféle szaki.
-
luckyman
aktív tag
válasz
rayoliviero #116485 üzenetére
Igyekezz:
www.jofogas.hu/budapest/Heco_vitas_sub_30_a_250_w_akziv_subwoofer_36624745.htm?first=1
-
luckyman
aktív tag
válasz
rayoliviero #116462 üzenetére
Ha még a tízesből is engedne, milyen lehet szerinted? De mit is várnál ennyiért? Ha itt valaki nem dönt helyetted és nem hagyja jóvá a kiszemeltet, addig nem is veszel semmit?
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #116463 üzenetére
23 000-ért ideadná az eladó kábellel együtt. Megérné ezt megvennem? 99-es a láda, jó régi, a neten azt az infót találtam róla.
-
luckyman
aktív tag
válasz
rayoliviero #116450 üzenetére
Jófogáson van egy fehér szinű, 150W-os Elac 10,000-ért, ami alkuképes ( kicsit vicces már az ára is )! Nem tudom ennyiért milyen lehet, viszont debreceni.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #116446 üzenetére
erre nem telik?
-
XtremLor
őstag
válasz
rayoliviero #116446 üzenetére
Joslatokba bocsatkozni felesleges, szerintem ezt a kategoriat inkabb keruld. Varjal par honapot rakj melle egy kis penzt, es vegyel egy rendes sub-ot aminek ertelme is lesz. Persze egyeni velemeny, de igy gondolom.
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #116355 üzenetére
Azt hittem, hogy leesik az irónia.
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #116347 üzenetére
A pofátlan alkudozásnak is van ám határa.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
Önélzetes a kis latol!
A lomisok már csak ilyenek.
Egyszer engem is tiltott, mert rákérdeztem, (én kis naiv) hogy miért nincs táv szinte egyik termékéhez sem. -
Gergőke88
addikt
válasz
" zerotolerance74"
a név alapján nem csodálom, hogy letiltott... -
renatto
őstag
válasz
Ez egyéni megítélés kérdése, de lehet túl reagálta. Én sem ugráltam volna örömömben egy ilyan ajánlattól.
-
Csabroncka
addikt
válasz
rayoliviero #116043 üzenetére
Dehogynem kell nézni! Jóval korábban tudatlan időkben rákérdeztem, hogy érdemes-e jobb minőségű frontokat venni egy 5.0 szetthez, amire az a válasz jött, hogy ettől egyáltalán nem lesz jobb!
Kihangsúlyozták, hogy nemhogy egy márkából, de egy családból kell származzanak a hangszórók a keltett hang karakterisztikája miatt.Mit lehet tenni!?
-Először is el kell dönteni az anyagi keretet (ez a legfontosabb)!
-Én azt mondom, hogy érdemes lentről (alsó közép kategóriától indulni) építkezni, így a messzemenő változásokat a fül megtanulja értékelni és kihallani.
-Érdemes egy alsó közép erősítő mellé egy picit erősebb hangfalszettet venni, majd miután megvan a kiválasztott márka (aminek tetszik a hangja) ezen belül elindulni felfele az erősítőkkel.- amikor úgy érezzük, hogy elértük a lánc (AVR és hangfalszett) határát, na ekkor kell elkezdeni foglalkozni a kábelválasztással, és esetleges forrás váltással ugyanis eddigre megtanultuk, hogy gatyamadzaggal hogyan szól és mire képes.
valahogy így: tanulás - próba - tanulás - próba (50-50%, hogy valami változás tetszik vagy sem, ugyanis mindenkinek más az ízlése)
Én például a vissza fogottabb mélyek híve vagyok, nem azt élvezem amikor lobog a gatyaszáram, hanem inkább amikor úgy belül megnyom a mély finoman egy jelenet alatt. Valakinek ez is kevés és az üveghajlító mélyre vágyik például.
Szóval a hifi is kicsit olyan mint a művészet, a kapott eredmény szubjektív, hogy tetszik vagy sem!
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #116043 üzenetére
Most erre mit válaszoljak? Csak ismételni tudnám magamat, azt meg inkább nem teszem.
Többiektől többször elhangzott, hogy aki két fronttal kezdi a házimozi rendszer építését, az olyat válasszon, amihez később, amikor összejön a pénze, biztosan talál center- és háttérsugárzókat.
Egy másik fórumon szállóige: mindenki úgy élvez, ahogy tud.Amikor megvettem az Aurum frontsugárzókat, egy évig hordtam haza mindenféle centert - mint házimozis újságíró könnyedén megtehettem - használtam, próbálgattam őket, aztán megvettem az Aurum Base-t.
-
Csabroncka
addikt
válasz
rayoliviero #116034 üzenetére
Vagy az alkohol teszi, szeszelés hatására jön meg minden lánc igazi hangja !
(legalább egyszer érdemes kipróbálni) -
z123456789
addikt
válasz
rayoliviero #116014 üzenetére
A túlárazás érthető.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
rayoliviero #115883 üzenetére
EQ ha Off-ra rakod, már lesz benne mély (basszus) hang, tudom, mert On-ra mintha magasítaná az egész hangot (Acoustic Calibration EQ), Off-on már olyan amilyennek kell.
-
nismoka
addikt
válasz
Nagy vonalakban:
EQ: ON Több sávos hangszín szabályzó
S-wave: OFF Álló hullám kompenzáció
Phase: ON Fázis kompenzáció
Phase C+: AUTO
V.Depth: OFF Virtuális mélység
V.Wide: OFF Virtuális szélességi hangsugárzók
V.Height: OFF Virtuális magassági hangsugárzók
V.SB: OFF Virtuális Surround Back hangsugárzók
S.RTRV: OFF Tömörített pld mp3 zenék feljavítása -
MasterMark
titán
válasz
rayoliviero #115880 üzenetére
Minél magasabbra állítod, annál többet kap a front. Minnél kevesebbre, annál több marad a többi hangsugárzón.
-
nismoka
addikt
válasz
rayoliviero #115884 üzenetére
Az csak sztereóban megy de minek az, ott van az EQ... De lehetőleg stereo-módban ne kapcsold be ezt is meg az EQ-t is mert be lehet....
-
rayoliviero
veterán
válasz
TONE funkció: ahol tudom növelni a bass-t és treble-t, sajnos csak stereo módban jelenik meg. Ezt sehogy nem tudom állítani akkor?
-
Csabroncka
addikt
válasz
rayoliviero #115880 üzenetére
Ha nincs mélynyomód akkor a hangfalbeállítást Large-ra kell állítani. Ebben az esetben nincsen vágás, a teljes frekvenciatartományt megkapják a hangfalak, értelemszerűen az X-overt=vágási frekit fölösleges állítani, mert nincs értelme.
Csak akkor kell Small beállítás a hangfalakra, ha van mély. Ekkor sem kötelező, de erősen ajánlott!
user manualban mindet részletesen megtalálsz
-
válasz
rayoliviero #115067 üzenetére
Szerintem nekem ugyanilyen szubládám volt. Illetve van, de már nem rendszerben. Az eredeti hangszórója szétporladt, tavaly egy olcsó másikkal pótoltam, hogy legyen benne valami, de azt alig használtam, mert akkor már jöttek-mentek nálam a jobb szubok.
Engem, az akkori belépő kategóriás rendszeremben kiszolgált, nekem, akkor elég volt. Ha jól emlékszem, vadonat újonnan 30k-ért vettem (igaz, legalább 15 éve), így egy kicsit sokallom a 25k-s árat, bár nem igazán emlékszem, hogy az eredeti hangszórójával és mostani igényeimmel milyen hangja volt. Szerintem 25-ért, vagy kicsivel többért lehet ettől jobb szubot venni, de hallgasd meg ezt is, mást is, és dönts te. Nem mai jószágok, így a hangszóró peremezését feltétlenül ellenőrizd! -
windlord
őstag
válasz
rayoliviero #115011 üzenetére
Jaja, neztem.
-
spiky03
veterán
válasz
rayoliviero #115002 üzenetére
Jah azokat láttam én is, de azok ott nem használt hangfalak.
Legalábbis azok nem amiket én keresnék. -
spiky03
veterán
válasz
rayoliviero #114989 üzenetére
Hol láttál te olyan sok Canton hirdetést?
Mert én épp olyan hangfalakt keresek. -
Dorian
félisten
válasz
rayoliviero #114989 üzenetére
Végülis Kanton Kína 3. legnépesebb városa
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
rayoliviero #114915 üzenetére
Szia! Nekem HDMI-n keresztül csatlakozik a tv-hez az erősítő az arc funkcióval! Na ha kihúzom a hdmi-t a tv- ből és csak egy pendriveról játszok le az erősítőn zenét vagy hangot, és bedugok a konnektorba valamit nem csinálja egyszer sem, ha vissza dugom az arc be a hdmi-t egyből csinálja, tehát a tv ad ki valami jelet a kábelen keresztül, legalábbis nálam!
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Tuti hogy a halozattal van valami, es a feszultseg esesre az erositod elegge erzekeny. Konnektorba bedugaskor azert esik le drasztikus a fesz mert a kondenzatorok hirtelen felkapnak eleg sok energiat. Jol mutatja hogy mivel van a problema az hogy a hutod mas koron mar nem okoz problemat. Ha van egy analog fesz merod azzal szepen meglehetne nezni hogy mekkorat esik a fesz.
-
taknyí
senior tag
válasz
Kérj kölcsön egy erősítőt, teszteld azzal is az említett fogyasztók működtetésével és az eredmény függvényében kiderül, hogy miben lehet a hiba...
(#114919) Ragadozó: +1 megelőztél, de saját környezetében is tesztelje...
-
válasz
rayoliviero #114914 üzenetére
nézd meg valami haverodnál is az erősítőd és másik hosszabítóval is...
-
Incubus
tag
válasz
A terhelést nem bírja a hálózatod??
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #114914 üzenetére
Pont, hogy a mikro bekapcsolasra nem jon elo a hiba, hanem ha bedugom a kabelet a konnektorba.
Lampat felkapcsolom, attol leesik a feszultseg? Az nem igen valoszinu. -
Smiley
addikt
válasz
rayoliviero #114911 üzenetére
Az elhalvanyul ez uj dolog, ezt eddig nem emlitetted, annyira nem ertek hozza... de hamar ki lehet szurni, ra kell dobni egy multimetert az erosito ele, es bekapcsolni a mikrot/hutot/klimat aztan megnezni meddig esik le az a 230V. Ha ez rendben van akkor lehet tovabbmenni, es korbenezni az erosito tapjaban, pl kiszaradt kondi is tud ilyen vicces dolgokat csinalni...
-
válasz
rayoliviero #114911 üzenetére
Ez nagy valószínűséggel az elektromos hálózatod hibája, de ennek a megoldása távgyógyászattal nem fog menni. A múltkort sem ment, most sem fog.
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
rayoliviero #114551 üzenetére
Szia! Nálam is fennáll hasonló tünet, de nekem csak akkor csinál ilyet ha ugyan abba az elosztóba bedugok más fogyasztót akkor elhalkul a rendszer majd vissza áll! Ezt egy Denon avrx 2000 erölködő csinálja! Én azt az infót kaptam, hogy azért csinálja mert van benne egy védelmi rendszer, Pl ha csont hangerőn hallgatod és bedugsz egy fogyasztót akkor ne menjen szét az erősítő!
De mondtak már olyat is hogy nem megfelelő átmérőjű a falban a vezeték!
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
rayoliviero #114555 üzenetére
Mondjad a tulajnak hogy valszeg van egy kiegett vezetod valahol lehet PE is meg N is. Igy nem biztonsagos es hosszutavon tuzet is okozhat a kimelegedes. A villamoshalozat az o problemaja, o a tulaj, szoval hivjon egy szerelot es nezesse at.
Debrecenben hol? Panel vagy uj epites?
-
Heffi
őstag
válasz
rayoliviero #114551 üzenetére
Valami nem jó az elektromos hálózatodban. Ha 3 fázis van kiépítve és a 0-val lesz a hiba, okozhat nagyobb kárt is. (Nálam az említett áramvédő kapcsolónál a 0 vezető megégett, ez 19 eszköz meghibásodásához vezetett az otthonomban).
Ha nem értesz hozzá, szólj a tulajnak, hogy küldjön szakembert.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
rayoliviero #114541 üzenetére
Valószínűleg valamelyik kötés problémás, nagyfogyasztó indulásakor feszültségesés történik.
Ki kell hívni egy villanyászt és a táblától kezdődően átnézni az elektromos hálózatot. -
Dorian
félisten
válasz
Igen, elég furcsa. Új építésű lakásnál ássa el el magát a kivitelező, ha tényleg 1 körre van minden kötve.
Minimum, hogy a dugaljakat és az egyebeket külön körre kéne kötni, de igazából mindezt helyiségenként is.
Klímát (meg elektromos tűzhelyet, stb) pedig teljesen külön szokás.
Mindentől függetlenül:
Hány Amper van a lakásban? Lehet, hogy csak a szolgáltatónál kéne 32 A-ra bővítést kérni. -
MasterMark
titán
válasz
Rá tudsz mérni az ingadozásra?
-
Smiley
addikt
válasz
rayoliviero #114526 üzenetére
Nekem ennek a 3 evvel ezelotti verziojan log a gepem a tv meg a yamaha erolkodo.
En elhiszem hogy bezavarhat a hangba, de szerintem a 924 pio nem az a high end kategoria ahol hallanad a kulonbseget... -
Tamoo
nagyúr
válasz
rayoliviero #114526 üzenetére
Egy normális nem 20e .... az kb. egy kis teljesítményű alja kváziszinuszos. Azt felejtsd el mozihoz.
Nem az elosztód csinálja nyugodj meg.
Először is ki kellene próbálni a cuccot másik körről. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
rayoliviero #114524 üzenetére
A felvezetos aramkorok nem nagyon szoktak szeretni az ilyen fesz ingadozasokat.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
rayoliviero #114516 üzenetére
Ha esetleg van 3 fazisu betapod akkor tedd at valamelyiket masik fazisra. Ha meg egy fazisod van akkor talan ha atteszed masik korre az segit, ha az sem akkor UPS.
-
válasz
rayoliviero #114516 üzenetére
Valószínűleg a klíma "meghúzza" a hálózatot és leesik a feszültség.
Nagy az esély, hogy azonos áramkörön is vannak. -
válasz
rayoliviero #114434 üzenetére
ha plazma, az külön van...
itt is megnézheted a kódokat, táv ugyanaz:
[link] -
válasz
rayoliviero #114427 üzenetére
De nem csak tv, hanem jó pár más eszköz is rátanítható...
-
fehér_ember
addikt
válasz
rayoliviero #114421 üzenetére
Annyira nem okos hogy magától kitalálja milyen TV-d van. Az angol nyelvű használati utasítás (01/04/2014, 12894 KB)118-adik oldalán kezdődnek a tv kódok, és a 76. oldalon le van írva hogy kell bevinni a távba.
(#114423) palesz53
megelőztél -
palesz53
senior tag
válasz
rayoliviero #114421 üzenetére
A tv-t tudod távirányítani vele, de előbb be kell állítanod, hogy működjön.
Leírás - 74. oldal, majd a kódok a 116. oldalon (tv típus). -
szasanyi
félisten
válasz
rayoliviero #114258 üzenetére
Igen, Db-t is nézegetem, de semmi. Bp. csak akkor lehetne opció (talán) ha tuti áron tuti jó vétel tuti lenne. De ugye látatlanban, ismeretlen embernél nem igazán van tuti, viszont ami tuti megvan az az ~500 km költsége - ami akkor is, ha üres kézzel tér vissza az ember.
-
XtremLor
őstag
válasz
rayoliviero #114258 üzenetére
Ennyire azert nem arnyalt a helyzet, van jopar vas, 500-as arcam, 2067/2010 Yamaha, egy kis lx55 itt helyben is!
-
szasanyi
félisten
válasz
rayoliviero #114254 üzenetére
Hosszabb távra terveznék erősítőből, így jót szeretnék amit4-5 évig nem lenne szükséges serélni. Még nem döntöttem, és 100k alatt lenne jó de ez nagyjából megfelelőnek tűnik [link]
Hangfalakból vmi olcsóbb 5.0 de ezt sem tudtam még eldönteni. Jó lenne meghallgatni párat, az inkább segítene a döntésben mint a típusok és árak nézegetése. De itt... sem használt, sem újCseneles: azt én nem vitatom, hogy lehet olyan hely / környezet, de az nem egy alig 25nm panel szoba. Folyamatosan hadakoznék a szomszéddal, vagy az azok bejelentése alapján kiérkező rendőrökkel. Sőt, még így is sanszos...
-
szasanyi
félisten
válasz
rayoliviero #114252 üzenetére
Persze. Egyelőre nem terveztem subot de így, ezen az áron úgy gondoltam jó lesz. Persze később úgy is kell, mert a hozzáértők szerint anélkül nincs is igazi házimozi hangzás. Sőt, egy írás szerint 2 az igazi, vagy ha nagyobb a nappali akkor inkább 4.
Azért van pár írás, teszt amit úgy igazán túlzásnak érzek... néha olyan, mint... vagy Maserati-t veszünk vagy semmit.
-
szasanyi
félisten
válasz
rayoliviero #114248 üzenetére
Gyári összeállítási szetteteket néztem és láttam olyat, ahol a frontok 6Ω a center + hátterek 8Ω ellenállásúak szóval nagy gond nem lehet. Egyébként szerdán érkezik a JBL Studio 250P
-
Cseneles
őstag
válasz
rayoliviero #114248 üzenetére
Azért törekedj az azonos ellenállású hangfalak használatára
Bárn elgondolkodtató bemérő rendszeres erősítő esetén a hátránya....
-
Cseneles
őstag
válasz
rayoliviero #114246 üzenetére
Rendben mivel a hallgatási poziciódra állítja be db értékkel a hangfalaid hangerejét, így küszöböli ki az ellenállás okozta hangerő különbséget! egyedül az erősítődnek nem feltétlen a legjobb a terhelés szempontjából, egyes végfokok máshogy melegednem, terhelődnek de mivel használat közben amúgy is...így ez sem biztos, h probléma
-
válasz
rayoliviero #114107 üzenetére
-
Lite
őstag
válasz
rayoliviero #113889 üzenetére
Mi a véleményed egy Magnat Supreme Sub 201A -hoz képest?
Érezni/hallani a különbséget? -
agabe
addikt
válasz
rayoliviero #114107 üzenetére
Jol, mert a jumper ott van a ket csati kozott mindegy alulra vagy felulre kotod.
Bi-wire talan gyengebb kabelnel hozhat valami javulast. (nem minden esetben es teren,de dupla atmeroju kabel szintjet lehet hozni a vekonyabbakkal), Bi-amp eseteben a hangfal ket erositett kimenetbol kap jelet, igy a nagyobb teljesitmeny miatt normal hangeron javulhat a hangminoseg ha az erosito normal bekotessel nem minosul elegsegesnek. -
*Tata*
senior tag
válasz
rayoliviero #114092 üzenetére
-
*Tata*
senior tag
válasz
rayoliviero #114073 üzenetére
A tv-d menüjében keresd meg a Viera Link opciót,és állítsd át tv-ről házimozira.
Így ha bekapcsolod a tv-t bekapcsolja az erősítőt is, és hangosíthatod a tv távjával.
-
válasz
Az a baj ebben nem tudok segíteni, mert én kikapcsoltam az ARC-t, mert BD-émet is mindig bekapcsolta és nagyon idegesített...tv adás meg nálunk csak T-Home-os IP-tv érhető el, az meg külön boxos...mindig tv lenne még alternatíva...
Én távra mindent rátanítottam, és nem kell 8 táv...
A te távod is tanítható...VSX-919-em volt, annak u.a. távja, csak más csatik vannak rajta...
924:
919:
-
Gombinyó
őstag
válasz
ARC-t kikerülve nem tudod rákötni a tv-t is optikai kábellel?
-
válasz
rayoliviero #114055 üzenetére
Előbb-utóbb sikerül...majd holnap állítgatod..
Hdmi-ket csak kikapcsolt készülékeknél húzogasd...Tarlóbetyár: ezt már elvitték, de ilyesmit keress...
Normális frontok és center kell...
-
Csabroncka
addikt
válasz
rayoliviero #114052 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy forrásokra kalibrálsz, mivel a PC ről hallgatsz (gondolom) zenét és filmet is, ezért sima sztereó anyag esetén hagyd a direct módot, filmek esetén pedig értelemszerűen használd a kalibrálást.
-
Csabroncka
addikt
válasz
rayoliviero #114002 üzenetére
Már válaszoltak!
Utolsó kérdésedre a válasz:
1. le kell tölteni a felhasználói kézikönyvet és el kell olvasni (másképp nem fog menni)
2. erősítő gyári alaphelyzetbe állítása
3. Hardverek felfűzése az AVR-re
4. Források beállítása
5. Teszt és kalibrálás (legalább 3x) figyelmesen kiértékelve az eredményeket hogy az erősítő milyen távolságokat..stb lőtt be
6. élvezzük - iszunk, eszünk....stb
-
luckyman
aktív tag
válasz
rayoliviero #114048 üzenetére
Szerintem annyit dugdostad és kapcsolgattad, hogy elromlott. Csak van valaki, aki skype-on segít neked, így nem fogod megoldani.
Szotyipénzért átveszem tőled, ha gondolod.
-
kigyi_23
addikt
válasz
rayoliviero #114041 üzenetére
Hát nem vagy egyszerű eset
már értem azt a 10K hozzászólást a profilodnál
A hangok azért szólnak így, mert valószínűleg sztereó jelet kap és azt is fog kapni egy zene lejátszásánál, ha csak nem véletlenül DTS, vagy DD5.1 zenei anyag. Állítsd be a ProLogic-t, vagy DTS NEO-t ahhoz, hogy egy sztereó jelnél a többi hangszóró is szóljon. Én nem szeretem ezeket a beállításokat a két front nálam sokkal szebben szól mint ha kiküldeném külön minden hangszóra feleslegesen. ARC-opn nem biztos, hogy minden TV ki fogja tolni pl. a DTS jelet, nagyon sok esetben azon nem megy ki, de pl. a DD5.1-et is láttam már ARC-on fennakadni, mert a TV csak sztereó jelet volt hajlandó kiküldeni, míg az optikai kimenetén kiküldte a DD5.1-et is.
Nekem ilyen gondom nincs külön médialejátszót használok erre a célra egy popcorn A210 személyében így mindent helyesen küld ki és szólaltat meg az erősítő. -
Smiley
addikt
válasz
ac3/dts passthrough be van allitva a lejatszoba, a forras biztosan tobb csatornas?
-
Dagidög
senior tag
válasz
PC-ről bizonyos programok alapbeállításon csak sztereóban küldik ki a jelet az erősítőnek. A zenék alapból két csatornára vannak keverve, így nem csoda, hogy hátulról nem szólnak.
Először bizonyosodj meg róla, hogy amit hallgatni akarsz, az valóban többcsatornás anyag-e. Filmlejátszásra ajánlott a Kodi vagy az MPC-HC. Megfelelő konfigurálással minden úgy fog szólni, ahogy kell neki. -
Valkűr
addikt
válasz
rayoliviero #114021 üzenetére
Pc-ről mivel játszod a filmeket? Nekem is volt ilyen problémám anno az XBMC playerrel, ott rossz volt a beállitás.
-
Gergőke88
addikt
válasz
rayoliviero #114039 üzenetére
Arra esetleg nem gondoltál, hogy hibás?
De szerintem ma már ne foglalkozz vele.
Olvasd át még 2x a használatit, és holnap kezdjél neki elölről higgadtan. -
Dorian
félisten
válasz
rayoliviero #114032 üzenetére
Mi lenne, ha elolvasnád és értelmeznéd a haszn. utasítást? És ha úgy nem tiszta vmi, akkor kérdeznél?
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #114029 üzenetére
Elölről nézve a szélső jobb csatikba kell,úgy van?
Ez miért jelenik meg a setup-ban?
Normal (SB/FH)?
Normal (SB/FW)?
Speaker B?Ha nincs rá kötve semmi,világosszürkének kéne lenni,vagy valami hasonló,hozzá se lehetne nyúlni.Ez számomra új..
A multizone-t kapcsold ki.
-
spiky03
veterán
válasz
rayoliviero #114024 üzenetére
Ez így van.
Ilyen trükkös a Pio távirányítója, hogy vannak funkciók amihez használni kell a "Shiftet"
Nekem is kellett idő amíg ráállt a kezem. -
Heffi
őstag
válasz
rayoliviero #114026 üzenetére
Ez még csak az eleje, azaz annyit tesz mit kötöttél rá. Ezen kívül még távolság, vágási frekvenciák, sub, equalizer, stb beállításokat is testre kell szabni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #114026 üzenetére
Hmm,ugye hátul a bal oldali front elnevezésű csatikba dugtad az MA-kat,és oldalhelyesen?
És hogy került 2 kimeneti hdmi kábel a vasba?
De látom,megoldottad.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #114021 üzenetére
Ha kikapcsolom a tv-t, kikapcsol az erősítő, de ha bekapcsolom a tv-t, nem akar az erősítő bekapcsolni.
És rájöttem, hogy miért nem engedett belépni a menübe néha, mert előtte meg kell nyomni a main receiver gombot és úgy már rögtön működik a menü gomb is.
Hát nem ehhez vagyok szokva, ez már komolyabb beállításokkal rendelkezik, mint a régi Yamahám, az nagyon egyszerű volt ehhez képest.
-
dunkel
őstag
válasz
rayoliviero #114015 üzenetére
Légy szíves olvasd el a manualt. Nem egyedi az eseted.
-
e.vid
senior tag
válasz
rayoliviero #114015 üzenetére
-
Heffi
őstag
válasz
rayoliviero #114011 üzenetére
Ha áramtalanítva van, akkor nem lesz gond.
Szerintem itt csak konfigurálási probléma lehet.
Első körben csak annyit kellene megcsinálnod, hogy lásd a tévén az erősítő menüjét, és végig tudjál menni a beállításokon. Csak ezután foglalkozni a pc-vel.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Lehet ez az OUT 2 alkalmatlan a PC képének a tv-e továbbítására?
De OIUT 1-ben (controll) nem volt baja a felbontással. És kisebb felbontással sem működik, próbáltam.
A TV kikapcsolása kikapcsolja az erősítőt, de a tv bekapcsolása, már nem kapcsolja be az erősítőt.
-
Janaboy
veterán
válasz
Lehet felbontásbeli eltérés miatt nem megy ki..amúgy asszem a legtöbben az erősítőt át szokták állítani, hogy a képet passtroughza az erősítőn..
Heffi úgy értette, hogy áram alatt ne dugdosd
A tv-n meg gondolom a külső hangszóró beállítását meg kell csinálni.. -
Janaboy
veterán
válasz
rayoliviero #114008 üzenetére
Ha a tv ki van kapcsolva, kapcsold ki az erositot es nezd meg ha a tvt bekapcsolod, bekapcsoljae az erositot..
-
Heffi
őstag
válasz
rayoliviero #114002 üzenetére
Nem értem ezt az össze-visszaságot. Mintha mindent fordítva csináltál volna
PC HDMI kimenetet az erősítő valamelyik BEMENETÉVEL kösd össze. Az AVR HDMI 1 output-ját (Controll) kösd össze a tévéd azon HDMI Bemenetével, amin fel van tüntve az ARC.
Amúgy csak ovatosan a dugdosással, könnyű hazavágni a HDMI-t egy eszközön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Energiaital topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest