- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #153284 üzenetére
Az előny egyértelmű ezt nem is vitatom,mert én is használok 3db ot,már itt is nagyobb az előny mint a többcsatornás végfoknál.Azért is kérdeztem,mert gondolkodtam,hogy egy külön rekbe helyezném a végfokokat,és hosszabb hangsugárzó kábelekkel oldanám meg a mozit.Sztereóra marad a klasszikus megoldás,de még képlékeny a dolog.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #153280 üzenetére
Melyik megoldás a célravezetőbb a hosszabb adatkábel,vagy a hangsugárzó kábel?De boncolgathatjuk tovább a surround és atmosz dbozokhoz közel,hogyan helyezünk el mono blokkokat? Nálam a legkönnyebb végfok 30 kg,ok monoban kb lehet vagy 15 kg,terjedelemről már nem is beszélve.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #153231 üzenetére
Köszönöm! Azt el is felejtettem, hogy a JBL mellett még szóba jöhetnek Meridian-szettek is.
Engem egy felső középkategóriás cucc már kielégít, de ahogy ismerem magam, úgy is jobbat és jobbat akarnék annál, nem hagyna nyugodni a dolog.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #153114 üzenetére
Fene tudja, de az én sabrem azért nem volt elveszve dsd nélkül sem...
-
BBéci
legenda
válasz
"normális láncon tök felesleges a dsd"
Ezzel teljes mértékben egyetértek, jó néhányszor leírtam magam is.
-
Snoop-y
veterán
válasz
bajnokpityu #153119 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni
Jelenleg keves studio rogzit nativ DSD-ben.Meglatjuk mi lesz a sorsa. Ha lesz jobb majd valtok arra. Addig marad ez
-
Snoop-y
veterán
válasz
bajnokpityu #153117 üzenetére
Ugye ezek a DAC-ok PCM-et is tamogatnak szoval ebbol a szempontbol nem rossz ,hogy van
Mondjuk ez az analog hangzas jo duma erdemes utana olvasni ,hogyan keszul ma egy LP es hogyan keszult a 80-as evekben. A mastereket atirtak digitalis formaba azota sok koze nincs az analoghoz...
-
Snoop-y
veterán
válasz
En azt irtam olyan eszkozon nincs ami rendes SACD-t lejatszik.
Vagy legalabbis erre akartam kilyukadni. Ha lenne ilyen azzal rippelnenek orrba szajba es nem kene a hackelt ps3.Miert lenne felesleges illetve mit nevezunk normalis lancnak?
-
Snoop-y
veterán
válasz
bajnokpityu #153106 üzenetére
Atmegy de az en esetemben USB-n lehet csak atpasszirozni a 11.2 MHz DSD-t
Coaxon "csak" 2.8 MHz-ig tamogatott.
A DSD 64 aka SACD az minden inputon tamogatott.
Hogy ennek mi az oka azt passzolom.
-
Snoop-y
veterán
válasz
bajnokpityu #153103 üzenetére
A forras sem mindegy. Pl coaxon nincs masolasvedelem tehat ha egy SACD vagy Blu-Ray a forras akkor coaxon szepen le lesz konvertalva minden CD minosegre.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #153082 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Ez esetben ez nagy kár, ettől függetlenül lehet hogy meggyőz a hangzása.
A Focal-os hangzás mindig is a kedvenceim közé tartozott. -
zsoika
addikt
válasz
bajnokpityu #152838 üzenetére
Én szeretek olvasni (nem a vitatkozást) a különböző rendszerekről ,mert így hallok azok létezéséről és tudom hogy van választásom ha fejleszteni szeretnék. Szerintem kár erőltetni az egyik vagy másik oldalt....mindenki nagyfiú, el tudja dönteni mit akar és ha az nem jön be akkor sincs semmi baj, ilyen a hm. Sőt még ha tetszik akkor is cseréljük a rendszereket mert az újat, jobbat kutatjuk.
-
BBéci
legenda
válasz
Szívesen beleszólnék, de nem tehetem, ezért csak annyit, hogy egyetértek veled és Viktorral is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Érvektől (vagy bármi konkrét információtól, az "így hallom és jól tudom" sablonon túl) mentes hozzászólások után inkább neked kéne a dühöngő. A waveshipter amúgy mi?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #152832 üzenetére
Talán ki kellene próbálnod két percnél tovább (szarozással pingpongozás helyett), mert a szénné waveshaperezett vagy hasonlóan értelmetlen baromsággal megáldott Denon olyan szinten mellőzi a pillanatnyi kiemeléseket, a nemszinuszos hullámformákat, és úgy általánosságban a dinamikát, hogy ha ahhoz hozzászoksz, jó ideig nem tudsz értékelni bármi mást, még egy visszafogottabb Yamahát sem, pedig azok is sokkal közelebb vannak a tökéletes kimeneti jelminőséghez, mint egy Denon. Tetszhet, azzal nincs semmi baj, de attól még a Denon marad az egyetlen gyártó, akinek a termékei nem tudnak közel módosítatlan jelet kipumpálni még pure direct-ben sem, valahol áramköri szinten lesznek elvi hibásak.
(#152835) Ragadozó: És akkor a projektorokkal mi a helyzet?
-
válasz
Nekem is van HTPC-ém, de zenére be se kapcsolom...inkább maradok a hagyományos dolgoknál.
Ennek a topiknak, anélkül se a pc-és házimoziról kellene szólnia. Arra ott a htpc-és topik.
-
python1
veterán
válasz
Egyébként STX-ről valóban olvastam amiket írtál,de a D2X-et sehol nem húzták le,sőt méréseket is publikáltak róla amik igen meggyőzőek voltak.
Na mindegy,azért alternatívaként megmarad,és kijózanodott fejjel beleállok egy mélyebb tesztelésbe.Callisto : Kell beszélni ezekről a dolgokról,mert a kontroll sem árt,meg a véleményetek is érdekelnek, hűlye én sem szeretnék maradni,meg a sajátomat sem akarom fújni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #152824 üzenetére
Hát ha te bárhogy el tudsz viselni egy Denont, akkor elég egyedi ízlésed lehet, mert én eddig egy jót nem hallottam, illetve az egyszerű méréseken sem feleltek meg elvárhatóan. Különösen python1 érve jön elő, azokon akkor se hallasz értelmes dinamikát, ha expanderezel.
(#152829): bajnokpityu: Nem a kártya hars, hanem az általános Denon hangkép iszonyat tompa, utánuk hallgatva minden hars.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #152824 üzenetére
Én pl Denon 4308-al nem tudtam kb 3 zenét meghallgatni,mozira elég jó,de hiányzott belőle a dinamika,most a PC hangja talán azért tetszik mert több benne a dinamika vagy a fene sem tudja. De mindenesetre nem annyira érzem rossznak mint amennyire temetitek.
Callisto :Lehet,hogy ez van a dolgok pszichológiai hátterében,majd lehet kialszom vagy mitomén.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #152813 üzenetére
Mindenki, aki valaha hallott ilyen rendszert, pont az ellenkezőjét állítja. Ki kellene próbálnod egyszer, és nyilván nem valami alaplapi szutyokkal, addig felesleges az összes PC-s beszélgetésbe ezt a lábjegyzetet odahánynod.
(#152814) bendeguz76: Igen.
-
AMDFan
addikt
válasz
bajnokpityu #152501 üzenetére
"a múltkor még azt mondta, hogy csak az EQval megoldja, h minden hangfal ugyanúgy szóljon!"
Nem tisztem megvédeni, de egyáltalán nem ezt írta. Nem kerestem vissza a hozzászólását, de úgy rémlik, hogy azt írta, hogy megdöbbentő, hogy EQ-val mennyire azonos hangkaraktert lehet kihozni tök különbözően megszólaló hangfalakból. És ez így is van. Az utóbbi hónapokban mióta DSP-vel foglalkozom akinél beállítottuk mindenkinek tetszett az eredmény. A legdurvább változás egy barátomnál történt, akinél kíváncsiságból egy 5 éve a polcon porosodó DIY hangfalat equalizáltunk meg, és az eredmény a megdöbbentő kategória. Ezek nem olyan dolgok mint amikor USB kábelek hangjáról van szó, meg két DAC közötti különbségről.
Nyilván nem csinál a gyenge hangszóróból jó hangszórót, nyilván a torzítást nem fogja csökkenteni, sőt inkább növeli, nyilván a lecsengéseket nem fogja megoldani, de majd ha kipróbálod akkor szerintem megváltozik a véleményed a DSP-ről. És itt szerintem meg kellene különböztetni a házimozi erősítők által kínált full automata szobakorrekciót attól amikor mondjuk 10 mérés/visszamérés alapján szépen kikorrigálod a frekimenetet manuálisan.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #152530 üzenetére
Azért jól bírod
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #152530 üzenetére
Nem volt abban semmi flame. Rohde-ból egy FSV13 van, de az limitáltan lehet bármilyen audio méréshez hasznos, meg az UPV cuccaik messze nem érnek fel az AP-val amúgy se.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #152528 üzenetére
Szerintem az APx525 boldogul vele. Természetesen a megkülönböztetéshez elég a vakteszt, de itt Ear érve az volt, hogy ez nem mérhető különbség, holott az.
Na de szépen ki is vágtad a komment 90%-át, hogy szarral mérnék, miután leírtam, mit használok.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
A tulajok általában el is vágják a kapcsolatot a házimozis cégekkel, miután megmutatom, mit lehet EQ-val (amit a számba adsz, az nem ebben a formában hangzott el, de többet számít, mint bármi más), illetve mire lehet hülyeség helyett költeni. De tök jó, hogy a nevükben beszélsz.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Azon törpölök, amikor ilyet olvasok, hogy sírjak vagy nevessek ???
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #152324 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
Pontosan így gondolom én is.
Valamit be kellett dobni, hogy élénkítsék az eladásokat, ami a gyártók, forgalmazók szempontjából nagyon jól sikerült, mert a házimozisok többsége ráugrott az objektumos mézesmadzagra. -
mpo
veterán
válasz
ctrlaltdel13-nak is
Én sem vittem túlzásba, két Dali Alteco van.
A múltkor kitettem a Dolby és a DTS oldaláról az ilyen hangformátumú filmeket.Nem erőltetem én senkinél ezt, csak arról volt szó, hogy most húzza be a kábelt vagy utólag.
Arra gondoltam, amit közben Dorian írt.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Én is ezen az állasponton maradtam, habár én hallottam olyan rendszert ahol lenyűgözött az atmosz.
Csak sajnos ritka a jó film hozzá.
Nekem mindent elárult az, hogy kb 3 filmet tudott mutatni a tulaj demózáskor, ahol igazán jó a hangkeverés.
Ennyi tartalomra meg minek. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #151820 üzenetére
Ráadásul túl nagy a szakadék köztük, nagyobb, mint az Electra, Kanta és Sopra között.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #151666 üzenetére
A JBL már nem gyárt erősítőt. Minden installer Crown-t szállít a helyükre, bár siratják az MPX-eket.
-
Tonyka 2
tag
válasz
bajnokpityu #151666 üzenetére
Nem feltétlen, bár a Crown hangkaraktere nem az enyém. Sokkal inkább, h több mint egy órán keresztül kaptam az áldást. Viszont ez az áldás, kiemelt zúzás volt. Ami egy egész film esetén teljesen másképp van. Még egy Transformersben is jócskán van pihenő a fülnek.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #151603 üzenetére
És ezt mire alapozod? Mert a legtöbb mérésen még 10k-s hangkártyával is vertem Denont, nem is kicsit. Amikor a "csúcsmodell" kilapított egy amplitúdó sweepet, azt már nem is kommentálom...
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #151551 üzenetére
Ku.va nehéz...
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #151341 üzenetére
Valami hasonló jött le nekem is,inkább a torzítás ami azonnal szembejött.
Ja,mostanában jobban preferálom a szubok alatt a rugalmasabb anyagokat. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #151330 üzenetére
XLR ügyben azt a tanácsot kaptam,hogy egy kategóriával magasabb szinten kell keresni mint az RCA -t.
Nekem bejött az XLR,igaz nem szubhoz,de nekem hozott RCA hoz képest,mondjuk ha jól tudom teljesen szimetrikus a két eszköz.
Tüskére visszatérve,már annyira nem venném biztosra,hogy jobb mint pl gumilábak,én jelenleg 4db igen kemény szivacsot használok erre a célra,de nem vettem észre,hogy pontatlanabb lenne,viszont jobb az elcsatolásom a padlóval szemben,nálad meg a szervó miatt,jelentősége kevesebb van.Aki nem szeretné,hogy a padló is hangszóróként működjön annak érdemes a tüskén túl gondolkodnia. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #151179 üzenetére
Ez csak akkor jó döntés, ha megvannak bizonyos feltételek:
- A hifis pályafutás elején rendelkezik az ember tanult hallással és rendszerek hangjának megtapasztalásával
- Már az elején tudni kell, hogy ilyen magas (minőségi és anyagi) szint az elvárt.
- Rendelkezésre áll a teljes anyagi forrás
B-verziónál + nem alkalmazottként fix munkaidőben dolgozik az ember. -
zsoika
addikt
válasz
bajnokpityu #151177 üzenetére
A most idetévedőknek mennyivel könnyebb dolga van ....már csak meg kell venni és azonnal végállomás.
-
Zsubi
őstag
válasz
bajnokpityu #150919 üzenetére
Mennyit érhet most egy használt 4308?
100 körül láttam az reális ár lehet érte? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #150919 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget, sajnos nekem eddig csak kommersz gyártóktól voltak erősítőim, így fogalmam sincs hogy milyen különbségek vannak egy kommersz és prémium gyártó modelljei között.
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #150879 üzenetére
Ksl 2. gen bejött neked?
Pedig messze van az 1 meg a 3. genhez képest.
-
Dagidög
senior tag
válasz
bajnokpityu #150510 üzenetére
Attól még gusztustalan a fenti gyakorlatuk, ebben mindenképpen igaza van VoidXS-nek.
(#150529) Snoop-y: Nekem a komplett rendszerre nem került többe a kábelezés, mint 10 000 Ft. Tény, hogy egy-két darabot úgy vágtak hozzám, mikor vettem a hangfalakat vagy mélyládát.
Panelban megelégelte az alsó szomszéd a referencia közeli hangerőszintet. A többivel sikerült megbeszélni, de itt úgy látom, nem fogunk dűlőre jutni. Dynamic volume jellegű borzalmak nem jöhetnek szóba, a hangerő levételével meg nem ugyanaz az élmény. Van ötletetek, hogyan tudnám redukálni a lejutó zavaró mélytartományt a hangminőség lehető legkisebb romlásával?
-
Quetz
őstag
válasz
bajnokpityu #150515 üzenetére
A kábel olyan, mint a nő. Ahogy drágul a nő, úgy vastagszik rajta a bunda és a vakolat. De a nap végén, amikor kicsomagolod, mindig ugyanazt a nőt találod alattuk.
Amúgy a mérési eredményeket a marketing osztály tiltotta le, amikor látták, hogy hasonló vagy egyező számokat lehetetlen eladni 10x vagy 100x áron.
-
-KP-
addikt
válasz
Az AQ egy olyan cég ahol kb. mérnökök alig vannak,de cserébe hemzseg marketing meg sales manegerektől.
-
BBéci
legenda
válasz
USB- és szubkábeleik kiválóak, a HDMI-k is rendben vannak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #150197 üzenetére
Látom a szövegértés még mindig nehezen megy .... de maradjunk is ennyiben, mert nem szeretném ezzel tovább rabolni az időmet ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #150180 üzenetére
Látod: éppen ez különbözteti meg a "fotelszakértőt" a "tesztelőtől" ....
liszi70:
Nagyon szépen és gondosan megírt marketingszöveg ........ persze ettől még valóban lehet így, de hidd el, hogy általában nem ez a fejlesztések fő csapásírány ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #150162 üzenetére
Nem az idézőjelek közé tett (szabadon értelmezhető) jelzők miatt lesz egy teszt "végeredménye" az ami, hanem attól, hogy a jelzőkkel illetett személyek egy helyen akár 10-20-30 készüléket/kiegészítőt is meg tudnak hallgatni egymás után/mellett és nem csak az otthon megszokott hanghoz tudnak hasonlítani minden mást ....
-
válasz
bajnokpityu #150132 üzenetére
Hehe, ez jó, hittérítő. Pont az ellenkezője, de nem lényeges.
Hűha, most jól beszóltál a rendszeremnek, mindjárt a lelkemre is veszem, csak még elmegyek kicsit dolgozni.
-
válasz
bajnokpityu #150065 üzenetére
"Amiket irtál, az alapján megkérdőjelezem, hogy átmennél egy 320kbit flac abx en."
Pedig de, VoidXs az egyik, akinek sikerült, és nem is csak egyszer véletlenül. (Láttam.) Neki bizonyítottan jó füle van. Még neked, és AMDFan-nak sikerült ilyet összehoznia, akikről tudok.
Ráadásul azok alapján gondolod, hogy nem menne át, amit írt?
Mi köze van annak, amit írunk, ahhoz, hogyan hallunk? Aki az itt szokásos, gigantikus túlzásokkal tarkított, dölyfös kiválasztottságérzéssel átitatott stílusban leírja a hallási-vallási "tapasztalatait" (amiről sohasem tudhatjuk, mennyi belőle a pszichoakusztika és/vagy placebo, hiszen nem normális teszt eredménye), az biztosan jól hall?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #150069 üzenetére
2013. Januárban volt Amdfan által szervezett sör tétes meccs. Asszem heinekent hozott
priviben küldtem neki. És egyik sikeres abx teszt se tartalmazta...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #150065 üzenetére
Én vagyok az egyetlen a topikban, aki valaha beküldött ilyen eredményt, viszont pontosan ugyanezt címezném neked.
(#150064) Jigsaw04: Nem verem a billentyűzetet, én csak tudományos tényeket közlök, amiből a másik oldal szám szerint 0-t írt le valaha.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
bajnokpityu #150016 üzenetére
Igen. Privi?
-
Gabesz26
senior tag
válasz
bajnokpityu #149772 üzenetére
Arra gondoltam, hogy mindkét subnál olcsóbban meg lehet kapni az F15 szettet + dobozolás költséget is beleértve. Persze ez most is áll, csak a szállítási költségen lehetett volna valamit faragni a közös rendelés során.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #149600 üzenetére
Van kész termék, szerinted min mozizok? Az azért nagyon érdekelne, hogy mi az a 25k-s külső STX-verő, mert akkor még jobb az optimum, mint amit ismerek. A jó hang, amit otthon keresek, az az, amit még a FocusFox-ban hallottam. A D2, amim van, jó alap, sokkal több részletet mutat, mint egy összemosódott hangú X8500H. Ez nem csak fülre kellemesebb, hanem mérve is jobb, minden téren.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #149591 üzenetére
Az ilyenekre azért szokott magyarázat lenni, teljesen magától nem hülyül meg. Olyan viszont előfordulhat, hogy pl. egy update törli a custom drivereket, ez nálam elég gyakori probléma. Szintén gond, hogy a Windows Update egyre inkább kiirthatatlan, de azért megoldható ez is.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #149591 üzenetére
ha béna vagy a pc-hez, akkor tutira nem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #149587 üzenetére
Otthon nem szempont, hogy működjön?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #149587 üzenetére
vegulis
-
powerup2
addikt
válasz
bajnokpityu #149580 üzenetére
Akkor azt mondod hogy pc-n szebb a kép mint egy Egreat A11-en menne a film ? HDR-t pc-én hogyan oldod meg hogy a windowsba normális színek legyenek mert ott eléggé el vannak csúszva mert film alatt okés a kép de sima windowsos felületen nem .
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #149580 üzenetére
Viszont ezt nem is vitattam soha,csak mint lehetőséget említettem meg,és kis kitérőt tettem a PC-s processzor irányában ami jelenleg tetszik.
Természetesen tisztában vagyok a minőségi szintekkel,és tudom is helyén kezelni a dolgokat,de azért na.A te helyzeted azért teljesen más,más ligában játszunk. -
fehér_ember
addikt
válasz
bajnokpityu #149551 üzenetére
Persze, az.
Amit írtam azt az előzményekre írtam. Bocs ha nem voltam világos és összekevertelek. Nálam megesik -
fehér_ember
addikt
válasz
bajnokpityu #149549 üzenetére
Nekem is bajom volt az alu-mangan magasaimmal, de komolyabban kábeleztem, jobb erősítőt használok és vettem egy vastagabb szőnyeget a parketta azon részére ami még csupaszon volt: Kipipálva.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #149466 üzenetére
Azért nem, mert csak azért vállalta be, hogy ne legyen másé. Arcam, Acurus, Lexicon, Meridian, Mark Levinson, REL, Revel, Synthesis mellett nem poén Emotivát árulni.
(#149467) Gabesz26
Sok cég folytatja ezt a gyakorlatot, ha van egy országban képviseletük, akkor hozzájuk irányítanak. -
Gabesz26
senior tag
válasz
bajnokpityu #149466 üzenetére
A Dirac-kal kapcsolatban tettem fel egy egyszerű kérdést a jelenlegi hazai importőrnek (miért nem tudom az emo oldalán mo-i címet megadva megrendelni), de válasz nem nagyon érkezett...
Ha meglesz a tapasztalat XMC sub bekötés RCA vs. XLR témában, akkor ne tartsd majd magadban
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #149462 üzenetére
Cirka egy éve a Home Movie a magyarországi Emotiva importőr. Bőséges árukészlettel rendelkeznek, hangdobozokból is, és van lehetőség hallgatózásra.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #149458 üzenetére
Emotiva, Focal? Ezeknek van hazai importőre, képviselete.
Helyzetemből adoódóan kipróbálásra el tudom kérni azt, ami érdekel. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #149440 üzenetére
Rosszul emlékszel. A wolf xlr volt döngősebb, mint az rcaja. Vegyél wild dogot.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #149451 üzenetére
Totel szerviz főnöke szerint a Marantz processzorok valódi szimmetrikus felépítésűek.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #149443 üzenetére
Örülnék egy olyan szubládának, aminek van XLR bemenete, de kétlem, hogy belátható időn belül lesz olyanom. Még kedvencemen és egyik jelöltemen, az ELAC SUB 2070-en sincs.
Úgy látom, a Rythmik erősítőin sincs XLR bemenet, legfeljebb mini változatban. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #149443 üzenetére
Kíváncsi leszek,hogy sikerül-e felülmúlnia hangban a "régieket",ha igen szakmát váltok.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #149438 üzenetére
Klotz
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #149440 üzenetére
Ki válaszolta azt, hogy szimmetrikusban gyengébb? Nem próbáltam, azért kérdezem.
Miért akarsz cserélni, nem vagy elégedett a mostanival? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #149438 üzenetére
AudioQuest Husky, vagy a még nagyobb és vadabb kutyák.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #149119 üzenetére
tudtommal a rythmik már nem ad el külön erősítőket meg drivereket.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #149114 üzenetére
Azt nem csodálom, nekem se kellett hirdetni a sajátom
Diy a szub, vagy gyári? emlékeim szerint van itt a fórumon egy illető, aki saját maga csinálta(tta?) a kabinetet valami magasfényű bordó szerű színnel.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #149112 üzenetére
Amerikából főleg internet direkt cégektől rendelkezve brutál ár/érték arányú cuccokat lehet venni. De ahogy írtam is, európában kapható modelleket listáztam csak.
Használtam Rythmiket, most adtam el nemrég egy Rythmik F12SE-t. Nagyon meg volt vele elégedve, de nem tudtam 2. darabot szerezni belőle. Újonnan meg közel 400 ezerért nem akartam behozatni.
Perpill amondó vagyok Rythmikből vagy a legkisebbeket venném, vagy a nagyobbakat. Az L12/LV12F vonalra gondolok, illetve az F18 vagy afelett. F12 helyett ott az Arendal Sub1. FVX15 helyett az Arendal Sub 1.5. 15 inches zártak helyett ott az Arendal Sub2. A nagyobb 15 inches reflexek helyett meg az Arendal Sub3. Ráadásul ez norvég cég, remek supporttal és az esetleges garis ügyeket is normálisan lehet kezelni. Rythmiknél ez a rizikó, beüt a krach és lehet usából illetve usába postázgatni horror áron.
Egyébként ha USA piacról rendeltek, akkor érdemes megnézni még a HSU ULS15-öt.
Esetleg majd ha megvettétek a Rythmikeket én meg az Arendalt majd tartunk egy szeánszt
-
Puma K
nagyúr
válasz
bajnokpityu #149062 üzenetére
Csak a hangfalak vannak. A gyári AIDA erősítő nélkül kaptam a hangkeltőket.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #149036 üzenetére
Számtalanszor leírtam, hogy kábeleket csak otthoni, saját rendszerben történő vakteszteléssel szabad választani. Ebben benne van a szinergia is. Sohasem állítottam, hogy bármilyen kábel, akár a létező legdrágább, illeni fog egy adott rendszerbe, láncba.
(#149035) Jigsaw04
Beinvesztálni biztosan nem, mert az invesztál szó önmagában befektetést [link] jelent, így a bebefektetést nem tudom értelmezni.
Biztosra szinte semmit nem lehet venni ebben a műfajban, de azt állítom, hogy az általad linkelt tüske alátétek többünk által kipróbálva elképesztő hatást gyakoroltak a rájuk támaszkodó hangdobozokra. Egy próbát mindenképpen megér. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #148426 üzenetére
Nálam eddig a legjobb tvm a b7 oled...
Előtte csak lcd volt, igaz plazma tvm sem volt...
Engem nem zavar, bár nem is tudom miben merül ki ez a mozgásmegjelenites probléma -
Vendettahc
tag
válasz
bajnokpityu #148280 üzenetére
Tőlünk utoljára (4-5 éve) villámkár esetén bementek a szervizbe ahova vittük a tv-ket meg a pc-ket, kérték a számlát is a vásárlásokról stb. Most nem hiszem hogy németbe mennének, de ha számlát kérnek akkor ott már bukó is a dolog. Persze ha a németek nem vállalják gariba akkor megpróbálom azért. 1 hét van a bejelentésre, vasárnapig még van időm.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
bajnokpityu #148267 üzenetére
Ha pár héttel ezelőttig azt se tudtad, hogy él, akkor most honnan tudod ilyen jól, hogy milyen ember?
Egyetértek Tonykával, sokkal inkább nézek ilyen videókat, mint az unalmas autós műsorokat, vagy hifi-s teszteket. Azokban mindig minden jó, semmi hiba, minden 4-5 csillagos, hát persze...
Akiknek azok tetszenek, még aszisztálnak is hozzá, hogy hülyére veszik őket...
-
Tonyka 2
tag
válasz
bajnokpityu #148265 üzenetére
Azért ismerni illene az ő történetét, ha véleményt formálunk valakiről. Komoly jól fizető állását hagyta ott a legnagyobb almás cégnél. Bevállalta, h fizetség nélkül csak az emberek jóindulatára hagyatkozva főállásban elkezdi az elektromos autókat kommunikálni az emberek felé. Mindezt objektíven a hibáikkal együtt, kikötve, h köszöni szépen nem kér a szponzorokból, ne kelljen valamit kényszerből éltetni. Bárhonnan nézzük ez szimpatikus hozzáállás. Fix állása volt az almánál, semmiféle nézettség nem befolyásolta. Lehet mély sebeket ejt rajtad a dízel fikázás, bár magam azt gondolom kukába való mindkét technika. Elég már az olajat csepegtető füstölő dobozokból, régóta szolgálnak, eljött az idő, h eltűnjenek a hátra lévő 20 - 30 évben. A dízel csak a darabszámai miatt van előtérben jelenleg.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #148255 üzenetére
Másfél hónap alatt 357600 nézője volt, nem sok esély van arra, hogy visszavonul.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #148255 üzenetére
Az internettől is. Ha jól emlékszem, bloggerként kezdett, és az Apple mindenhatóságáról firkált.
-
Tonyka 2
tag
válasz
bajnokpityu #148249 üzenetére
Másképp látjuk ezt. Az árképzésük teljesen szabad, mivel hangot árulnak így oda teszik az árat ahová szeretnék. Nincs olyan amiről te beszélsz, a hang, és a jó hang teljesen szubjektív. Van akinek a Grande jelenti, van akinek más. Na most kinek van igaza? Mert, h jó hang elvileg egy kéne, h legyen. Erre még is kapunk egy rakat úgymond ez az igazi, a minénk a legjobb hangot. A gazdagokat ki kell szolgálni, tőlük meg annyit lehet kérni amennyit akarnak, szabad a gazda. Azt az egyet ne állítsd nekem, h komoly medencés ház árát éri egy hangfal. Mert a a 10% sem igazán. Azért érdemes egy - egy eszement ár láttán megnézni, h mit lehet belőle vásárolni más szegmensben.
-
Tonyka 2
tag
válasz
bajnokpityu #148247 üzenetére
Csak egy név volt, és legyen bármilyen jó a hangja amit nem vontam kétségbe. Attól még erősen túlárazott, és azoknak találták ki, akiknek lehet ott lesz a szobájában, de nem tudnának különbséget tenni ha fele annyiba kerülő lenne éppen ott. Eszement végletek ezek, amik arra építenek amit vázoltam. Remélem nem azt akarod mondani, h az általam vázolt dolgok nem léteznek. Ráadásnak még, jó, h lef.. a bokádat, márka fan vagy. Ez is erősen hat, akárcsak nálam a csúcs BW-nél. Nehogy azt hidd a gyártók, kereskedők nincsenek tisztában a benned lezajló pszichés dolgokkal. A szeretett márka csúcsának a meghallgatásának az eredménye már eldől jó előre 10/10 embernél.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #148080 üzenetére
A Synthesis nyomókamrás, tölcséres magas- és középsugárzói egészen kellemesen hallgathatók akkor is, ha nincsenek beforgatva.
Hallottam beépített Focalokkal mozit, ott sem volt semmi negatívum. -
válasz
bajnokpityu #148080 üzenetére
tervezéskor a fal eleve úgy van megferdítve, hogy a fő nézőpontból jó legyen...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #148052 üzenetére
Kéretik értelmezni a ()-es részt is ....
(a hanggal kapcsolatban elég érdekesek a "tökös" és "magabiztos" jelzők, én inkább a pontos és semleges hangot szeretem .... a korábbi jelzőket meg inkább meghagyom pl. John McClane -nek ....
)
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #148034 üzenetére
Melyik része? Ötször elolvastam, de nem találom annak.
Amennyiben meggyőzöl arról, hogy tényleg személyeskedés, akkor kérni fogom a törlését. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #147837 üzenetére
Félreértettél.
Egyrészt azért kapcsoltam ki az önbemérést, mert volt lehetőségem profi mikrofonnal és szoftverrel beállítani a rendszert. Másrészt egyáltalán nem a fejegységek önbemérőjével akarlak meggyőzni.
Azt állítom, szükséges az autóhifi hangrendszer beállításához a mérés. Anélkül is lehet jó hangzást összehozni, ha valakinek jelentős gyakorlata és jó hallása van. De amikor a rendszerből kihozható maximumra törekszünk, akkor kell a jó mikrofon és szoftver. ugyanúgy, mint hifi és házimozi rendszerek esetében. Tévét, vetítőt is műszerrel kalibrálunk, nem szemre állítjuk be. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #147828 üzenetére
Nem tudhatom, mások hogyan csinálják, de én sokat mértem egy autós rendszert, aminek építését rám bízták, aztán nyertek vele valami országos versenyt. Idegen nekem ez az autóhifis világ, csak a precedens miatt írtam le. Az autóbelső erősen problémás akusztikai környezet, de nem állítanám, hogy semmit nem lehet mérni benne. A lakószobák többsége hasonlóan problémás, sőt akár nehezebb eset is lehet.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #147828 üzenetére
Autóban elengedhetetlen a mérés a jó hanghoz, nem véletlenül mellékelnek a felső- és csúcskategóriás fejegységekhez mérőmikrofont, ugyanúgy, mint a házimozis készülékekhez. Természetesen azoknak a mikrofonoknak a minősége, érzékenysége nem csúcs, de a jobb beszerelő műhelyek rendelkeznek megfelelő eszközökkel a perfekt beállításhoz. 1993-óta olvasom rendszeresen a külföldi (elsősorban német) autóhifis szaklapokat, számtalan cikkben írtak a mérés fontosságáról.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #147812 üzenetére
Szerintem a rew, meg az akusztika nem feltétlen divathullám. A rew talán, de külföldön az akusztikai kezeléseknek nagyobb hagyománya van, itthon csak most pár éve kezd elterjedni a köztudatban.
Nyilván vannak szerencsések, jobb adottságú szobákkal, nekik tényleg feleslegesnek tűnhet ez az egész.
Sokszor be szoktam linkelni ezt a videót, ahol a Martin Logan egyik mérnökét kérdezik, hogy milyen arányban van hatással a hangra a hangfal és a receiver. Aztán érdekes módon behozza a válaszba a szobaakusztikát is, szerintem sokak számára nem várt módon.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #147812 üzenetére
Régen írtál ilyen hosszút, jól tetted, hogy kicsit bővebben elmagyaráztad.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #147796 üzenetére
A REW egy akusztikai mérő szoftver, ingyenessége ellenére egész jól teszi a dolgát és tartalmas leírása van. Ennyi, nem több. Sajnos mostanában tényleg csodaszerként kezdik emlegetni és komoly házimozi processzorok ellenfeleként utalnak rá, ami nyilván erős félreértelmezése a helyzetnek, nem is igazán értem.
Éveken át emlegettem a REW-et és a saját módszeremet példaként arra, hogy az akusztika feltérképezésére nem kell feltétlenül százezreket költeni. Talán kicsit túl lett tolva a dolog, de azt tudjuk régóta, hogy a hobbitársak nagy része hajlamos minden új (pláne ingyenes) lehetőséget túlsztárolni. Néhányaknál már ott tart a történet, hogy kell egy olcsó USB-s mikrofon, meg a REW és máris kész a tökéletes hangzás.
Idővel majd ez is megtalálja a helyét, mint minden más.
A "zenei" jelzőre én sok éve kérek definíciót különféle fórumokon, de eddig még senkitől nem kaptam.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #147796 üzenetére
Mi az a Siltechland és mi történt vele?
Az a Valhalla RCA, amit Ricsi kölcsönadott 4 éve, az baromi jó hangot csinált, igaz, 160000 Ft körül volt az ára. -
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #147800 üzenetére
Van Obelisk 100 körül? Inkább 400 lesz az.
(#147801) Jigsaw04: Én fel se tudom sorolni, mennyi mindent bántam meg, amikor házimozisok tanácsait olvastam, kezdve azzal, hogy valaha vettem AVR-t, de még rossz mikrofon is károsította már a hangom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged