- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyka 2
tag
válasz
Tamoo #135443 üzenetére
Maradjunk annyiba elég sok T12-re váltó adta el, mert kevesellte húszonpár négyzetméteren. Pláne refi után. Sarkalatos kérdés, h egy nappaliban mennyire lehet elhelyezni. Mert elképzelhető, h a legfrankóbb helyről beszólná a hallgatási pozíciót. Csak hát ha épp a dohányzó asztal helyére esik akkor nincs mit tenni. Volt nálam 2db T12 25nm-en, Igaz egyben vagyok az étkező konyhával, szóval majdnem 50nm. Igaz egy fél fal elválasztja. Szó szerint fél, magasságban, és hosszúságban is. Szódával elment a 2db T12, de érezhetően a teljesítő képességük határán mozogtak. Ezt én nem szeretem. Persze a Velo DD18 beszólta egymagában is, 22-es hangerőn.
Szóval azért több ismeretlenes egyenlet, h kinél szól be 25nm, és kinél nem egy T12. Ehhez nem kell extra mély igény. Mindig elcsodálkozom amikor rengetegen csak önmaguk tapasztalata alapján mondják a szent igazat. Pedig rohadtul változnak a hallgatói körülmények mindenkinél.
Én meg már régóta mondogatom, attól, h zenére közepes valami, attól még über király mozit lehet összerittyenteni. Zeneileg sokkal több fejlődést hoz egy komoly doboz, mint mondjuk mozira. A zenét tudod mihez viszonyítani. A filmek hangjait már kevésbé. Egy kocsi ajtó becsapás hangját elfogadod közepes doboztól is, meg ultra szupertől is. A nagybőgőét viszont nem, ott már elkezdesz viszonyítani rögtön. Sőt egész zenehallgatás közben ezt teszed. A film meg beszippant ha jó, aztán jön a vége felirat. Közepes szettekből pöpec mozit lehet varázsolni.
Én így gondolom kb.
-
lemmy9
őstag
válasz
Tamoo #135441 üzenetére
Ha nyeli nem kell mégtöbbet nyeletni vele. Ha szar a szoba, én még mindig azt mondom nem a mennyiséget kell növelni. Ahol 20-30 m2-re beraknak 2 vagy több brutális szubot, ott gond van vagy az ízléssel, vagy a környezettel. Sajnos a szub elhelyezése a legnagyobb kihívás, egy megtalált hellyel kiválthatod a következő darab/ok vásárlását.
-
-KP-
addikt
válasz
Tamoo #135312 üzenetére
500 ezres hangfalat nem mindig kapsz meg használtan 250-ért. Egyébként szerintem kb. ez a 250 ezres szint, ami a határon billeg. Ha magadnak csinálod és értesz hozzá, akkor bőven megugorható. Ha viszont asztalosnak és hangfaltervezőnek is kell munkadíjat kifizetni, úgy necces. Gondolom a 250 ezres büdzséből elég sokat elvinne két szaki munkadíja. Sajna pontos számokat nem tudok, mennyiért vállalnak ilyesmit. Amit kifelejtettem és a diyerek ellen szól, hogy surroundot és centert ritkán látni náluk, nem is vagyok biztos, hogy vállalnának. Többek között ezért használok én is használt gyári hangfalakat. Ez alól kivétel a heed hangfalam, amit újonnan vettem.
-
-KP-
addikt
válasz
Tamoo #135306 üzenetére
Pontosan értettem mit írt. Szerintem meg elérik. Szerinted nagy kihívás egy gyári 500-600 ezres doboz szintjét megugrani? A legtöbb gyártónál itt még alig léptük túl a belépő sorozataik nagyobb álló dobozainak árát. Nekem nyilván mission impossible. Nekik meg nem. Még ott is csak a spórolás megy, főleg a váltón (még jóval drágább szinteken is). Sok neves gyártó még 6-7-8-900 ezres sávban is tizen pár ezres hangszórókat használ maximum. AVX-en ott van több tuning topic, a szétszerelt hangsugárzókról készült képet topik, meg lehet nézni és lehet szőrnyülködni. De mint mondtam pisti80/fakopáncs munkadíját ill. a hangfaltervező munkadíját akkor érdemes kifizeteni, ha egy viszonylag magas szintet célzunk meg. Az pedig nem a pár száz-kétszáz ezres kategória. A Diy-el ill. az ilyen hangfalkészítőkkel egy baj van, bármennyire jó is a végtermék, mivel egyedi, közel eladhatatlan. Illetve többnyire csak nagy buktával lehet kiszállni belőle, anyagár alatt. Egy féláron vett használt gyári, pedig mindig eladható kis buktával. Sokaknak pedig ez is szempont.
-
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Tamoo #135212 üzenetére
Egyetértek!
KnockOut87
Streamaudionak is igaza van. Nem szabadna csupán a centercsatornán feljebb lépni. Főleg nem építtetni. Ha nem vagy elégdett a teljesítménnyel/minőséggel, sok esetben csak a komplett szett cseréje jöhet szóba. Az 5.0-át, vele együtt a szoba méretet, hallgatási távot, nagyon szigorúan együtt kell kezelni. Az emberek nagy része alulméretezett szettel mozizik, s ez az egyik ok az elégedetlenségre. Aki 20-25nm-es szobába szeretne berendezkedni szerencsés ember, mert megúszhatja millió alatt az 5.0-át. 30nm-nél és felette már mélyen bele kell nyúlni a kasszába. Vagy kompromisszumot kell kötni. -
Pazolini
senior tag
válasz
Tamoo #135114 üzenetére
Készülékcsere helyett tuning...nemcsak költségkímélő megoldást, hanem igen eredményes hangminőség javulást is kínálunk.
...
Több száz hangsugárzó tuningolása alapján ki merem jelenteni, hogy az esetek 100%-ban egyértelműen javult a hangminőség.Sokat ígérő reklám, azt meg kell hagyni.
Egyik Cantonom porvédője nem fekszik fel teljesen patentosan, szerviznek jelentettem, kértek képeket, azt írták, idézem; "a hangfalat juttassa el hozzánk, megpróbáljuk orvosolni a problémát". Gondoltam, jobb, ha ebből nem kérek. Nem ér meg két-három "gondatlanságból elkövetett" karcolást az egész, s annyit tuti elszenvedett volna az én kis jószágom. -
gabo01
őstag
-
gabo01
őstag
válasz
Tamoo #135080 üzenetére
Egyelőre nem az igazi de folyamatosan javul! Nagyon új még az a Master-10!
Első bekapcsolásnál sokkolóan rossz volt most, hogy ment már vagy 30 órát sokkal jobb. A forgalmazó szerint kb. 300 óra kell neki a véglegeshez közeli hanghoz.
Összességében ez a rendszer jobb lesz mint a régi persze jó pár forint azért bele lett lapátolva! -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #134891 üzenetére
toroid az egyenáramtól búg. erről nem a T12 tehet, ezt minden toroid csinálja, csak van ahol hallani, van, ahol meg nem. És toroid se örökké, pl pár perc után a rotel 1095 is elhallgat.
suboknál nagyon könnyű földhurkot összeszedni. megoldás lehet a védelem kikötése a tápkábelből, villanyásszal egyeztetve, természetesen.
-
arcitec
addikt
válasz
Tamoo #134784 üzenetére
Semmi sem tökéletes, bár lehet neked nem vigasz, de tuti meg lehet azt javítani. Wharfedale Topaz sw-10-es volt anno, na annak volt egy alap zaja, főleg készenlétben lehetett hallani, speciel engem zavart. Amikor kerestem újat,volt mondta eladó, hogy annak x,y nevű van kis alaphangja,ki is esett egyből.Az SB2000 tökéletes ebből a szempontból (HANGTALAN) és az érzékenysége is úgy jó ahogy van, hosszú a késleltetési idő is, mire készenlétbe kerül, tehát ha esetleg nincs mély kis ideig egy filmen , azonnal tud "indulni",de a készenlétből indulással sincs vele semmi baj.Min van, nálam kövön volt ilyen, de a "path gumi" megoldotta.
-
jaszy76
aktív tag
válasz
Tamoo #134782 üzenetére
Köszönöm!
Teljes csendben eddig nem hallottam, de tegnap a hallgatási helyen (kb. 3 méterre a sub) nagyon hallható volt.
Amit megfigyeltem: változó hangerővel hallom. Csendes (csak akkor hallom, ha oda hajolok), aztán felerősödik, aztán megint halkul, és így tovább. 10 másodpercenként erősödik, majd halkul.
Eddig ez nem volt. Agyamra megy. -
carpediem007
tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #134535 üzenetére
még ettől is olcsóbban ott a szilikonszigetelésű fonott ónozott réz diy kábel is.
ölflex-el majd vmikor összehallgatom, az is jó lehet ebben a kategóriában.liszi70:pontosan ennyire alaptalan a nem lehet difi tábor is. vegye mindenki azt ami tetszik neki, és csókolom.
régebben mondjuk elég volt 1-2 évente felhozni a hdmi kábeleket, hogy parázs vita alakuljon ki, most egyre gyakoribb. lehet, h jelez valamit a szinvonalról?
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #134499 üzenetére
Amúgy sincs semmi logika a "maximum kihozásában" néhány kivételes eseten vagy motiváción kívül, mert ezzel olyan mértékben lehet elszállni a kábelezéssel, amiből simán veszünk egy kategóriával jobb eszközt, ami alap kábellel is jobban szól.
Az optimumot érdemes kihozni a rendszer egészét tekintve. -
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #134436 üzenetére
Ilyesmitől valóban nem dől össze a világ, nem estem kétségbe, amikor bő egy év után a Wolfot vissza kellett adnom és Nordost Bassline került helyette a rendszerbe.
De sokan szeretnénk kihozni a meglévő készülékeinkből a maximumot. Az nem alternatíva, hogy bukással eladni és venni egy jobbat, drágábbat.
Boxer és Husky hangja között nem drámai a különbség, mindenki eldöntheti, hogy számára ér-e annyit, mint amennyibe kerül.
Ismerek olyan házimozi megszállottat, aki Wolfot cserélt Wild Dogra, mert azzal érezte igazán jónak a rendszere hangzását.(#134438) KnockOut87
Annyival? Mennyivel?
Mindenképpen próbáld ki valamilyen jobbfajta - 25-35000 forintos - tápkábellel, szerintem nem fogod visszaadni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #134436 üzenetére
amikor különbségeket keres az ember, akkor általában talál. sőt, amikor megvan a difi, akkor jóval nagyobbnak tűnik, mint ami.
ezzel együtt én is úgy éltem meg utána a boxert, hogy megbánnám, ha a huskyt vinném vissza, és foghúzva kifizettem. hogy 2 év távlatából mennyire menne a boxer? hát sztem simán
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #134419 üzenetére
T12-nél első dolgom volt, hogy a membránvédőt tartó csavarokat meghúzzam, nekem szerencsére nem zörög. Korábban nem volt fent, persze úgy könnyű, de most a kiskutya miatt pár hónapja ismét rajta tartom, szerencsére így sem.
Denon 3808-nál nekem is játszanom kellett a beállításokkal, emelnem az erősítő jelszintjét, de a 4520-nál semmi ilyen probléma nincs (+ alapból sokkal jobb a mélykezelése).
-
mettek
addikt
válasz
Tamoo #134419 üzenetére
Erre a gyenge jel problémára az egyik hifibolt azt javasolta nekem hogy az erősítőn tegyem +10db-re a subot és magán a subon fülre állítsam be a nekem megfelelő hangerőt igy alacsonyabb avr hangerőn is bekapcsol rendesen. Én kb 2 hete vettem, remelem nem lesz vele gond.
-
Joshi
titán
-
ttower
aktív tag
válasz
Tamoo #133748 üzenetére
Igen, szimmetrikus kábelezés van az egész rendszerben. Én amondó vagyok ha tudod még a legrövidebb kábeleknél is használj szimmetrikus vezetékeket mert hallható különbség lesz. A másik amire figyelni kell, hogy a csatlakozók is szimmetrikusan legyenek bekötve, mert néhány eszközön ott az XLR/TRS de a negatív láb a földre van kötve, úgy meg nem vagy sokkal beljebb.
-
mettek
addikt
válasz
Tamoo #133681 üzenetére
RPI 2 B modellem van sima kodival telepítve egy 8gb-os kártyára. A vicc hogy a külső vinyókat fel sem ismeri, azaz nem tudja őket meghajtani, csak a pendriveokat. Nasról megy de már meguntam a lassúságát. Ha egyszer eldobja magát a nas és újra kell indítsam, akkor a kodi is elveszti a médiakönyvtárat, újra kell szinkronizálni, kodis appokat kb nem tudok letölteni annyira szenvedős az egész. NA meg most már kell a 4k és a HDR ha a tv és az avr is tudja.
-
dota1
aktív tag
válasz
Tamoo #132580 üzenetére
Hát igen, hiba bármikor beüthet. Én már régóta szerettem volna kipróbálni egy arcamot, ezért lecsaptam az avx-en olcsón árult távvezérlő nélkülire. Ennyit ha egy évíg megy akkor is megért nekem. Apropo van valakinek elfekvőben olyan távos amivel legalább a hangerőt tudom állítani? Vagy ha van valakinek vagy tud cr80-ast az írjon privit.
-
python1
veterán
válasz
Tamoo #132580 üzenetére
Igen,én is félek az Arcamtól pont azért amiért te. Szinte minden Arcamos beszámolt valami hibáról,és nem szeretnék rettegve használni egy készüléket,mert bármelyik pillanatban tönkremehet vagy valami nyűgy gyötri.
De nem szeretnék itt általánosítgatni,csak megjegyeztem.Rendben írok én is beszámolót,hogy hogy teljesít a kicsike.
Amúgy első benyomásra a külcsín igen tetszetős,és jól megépített darab,szét is kaptam portalanítás céljából a belső is rendben. -
xtremetuning
addikt
válasz
Tamoo #132394 üzenetére
Amennyiben a 7.x-et úgy tudod összerakni, hogy a 4 hátsó távolsága (min.2m a füledtől köríven), a szoba akusztikája, a hátterek fültől való magassága (60-90cm) is összejön, abban az esetben SEMMI előny nincs magának az atmosnak, mert olyan gömbölyű teret tudsz létrehozni, amit nem lehet több hangsugárzóval űberelni. Nyilván ehhez kellenek a jó minőségű surroundok és olyan kábelezés, amivel a dobozokról pont úgy le tud válni a hang, mint jól működő sztereó esetében a frontokról. Ezzel a felállással nem tudsz többet kihozni, hangsúlyozom mindennek klappolni kell.
Nyilván, ha az atmos sáv (újra)keverésénél a mérnök jól végzi a dolgát, a mennyezetibe oda tud csempészni ezt azt, de ilyen filmhez még nem volt szerencsém (ami nem jelenti azt, hogy nincs ilyen), ellenben nem tudom megéri e, mert a tered nem lesz jobb max. kapsz új effektet.
Atmosnak talán ott érzem előnyét, ha olyan a moziszobád, ahol több sor fotelt használsz és mindenki fülét ki szeretnéd pontosan szolgálni. Illetve, ha az 5.x, 7.x teret nem tudod létrehozni rendesen a már fent említett kívánalmak hiánya miatt, akkor nyilván javítani tudsz az összhatáson, de nem azért, mert az atmos tere jobb, csak tudja pótolni a nem megfelelően összeálló (lyukas) truehd teret. SZVSZ
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tamoo #132394 üzenetére
Azzal, hogy "bőven fülmagasság fölött vannak a surroundok", megközelítőleg annyi érhető el, mint a frontok tetejére rakott "atmos" dobozokkal, rendes "plafonhangszórókkal" azért lényegesen más a helyzet .... de ugye itt is az a helyzet, mint egy 5.1 vagy 7.1 esetén, van jól kevert/jól sikerült Atmos (ami ritka) és van "átlagos" .....
-
Csabroncka
addikt
válasz
Tamoo #132394 üzenetére
Hát nálam meg ugye funkcionalitásában elsődlegesen nappali a tér, de nem panaszkodom az 5.0-ra, még a Norbi sem tért ki a hitéből. 110 fokban nyitva vannak hátra a sorrundok, magasság nekem is megvan és irányítani is tudtam őket. A kalibrációt követő "kis" után állítással fülre sikerült "majdnem" olyan jól belőnöm mint ahogy Norbi-nál a 7.1-et halottam - csak rohadt sok állítgatásomba telt.
-
python1
veterán
válasz
Tamoo #132394 üzenetére
Ez lett volna a kérdésem,de meg is válaszoltad,hogy miért is van értelme a 7.1-nek.Nálam hasonló a helyzet mint nálad,csak nekem tetőtérben helyezkednek el a dobozok,amiket sokkal nehezebben tudok elhelyezni.
A nappalimhoz meg nincs az a hangrendszer ami bemozizná a teret,max extuning vagy Pisti rendszere.
-
python1
veterán
válasz
Tamoo #132342 üzenetére
Köszi a választ tőled is!
Valami ilyesmi válaszra vártam,nincs kedvem,energiám most végfokot kötni mellé,meg ahová megy oda nem is szeretnék annyi technikát.
Na most a Pisti elejtett pár szavacskát,hogy"az újakkal szemben" valamiről lemaradtam,változott valamit esetleg az újabb erősítők hangja + irányba?
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #131836 üzenetére
Tudom, már mesélted, amikor írtam az előző hozzászólást, eszembe is jutott.
Volt nálam 22 négyzetméteren rengeteg álló és állványos hangdoboz, legjobban a kisméretű állók tetszettek, például ELAC FS 247 BE. Persze a valamivel nagyobbak: DALI RUBICON 6 és a Thiel TT1 is maradhattak volna hosszútávon. Az ELAC FS 249 BE és a Sonus faber Chameleon már nagynak tűnt.
Összehasonlítottam a Focal Chorus 726 és 706 hangját, utóbbi simán vállalhatóan szólt, tisztességesen betöltötte a szobát, mélyei is rendben voltak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #131836 üzenetére
nomeg nekem az se tetszik, hogy a 7es végű fokáloknak túl nagy a mélysugárzó mérete, és félek, hogy nem megy elég magasra, hogy kialakulhasson a jóféle fokálos közép. nekem ezért se lett 807-em.
biztos többet kell az elhelyezéssel játszani, mint a monitorral, de sztem egyáltalán nem rossz ötlet 807 helyett 816ot venni.
és a sárgák, akik 16nm-en két dyno C4 közé beraknak egy harmadikat vizszintesen centernek?
oké, nem lesz meg az alja, a szoba mérete miatt, de ettől még ők élvezték -
dota1
aktív tag
válasz
Tamoo #131761 üzenetére
Sajnos az ikon 1-ről lecsúsztam az avx-en , pedig nagyon jó áron lett volna. Persze választás előtt mindenképpen meghallgatom a leendő monitor párat, csak hát minden helyen, szobában , forrással másképpen szólnak és sok esetben nem tudom saját rendszerben meghallgatni. Megnéztem a Jungson-t. Jókat írnak róla , biztosan jól is szól , de sajnos nehezen tudnám elképzelni nálam, nem éppen a szoba dísze
Amúgy Bowers-eket nem akcióznak , hogy jön a black friday, esetleg külföldről? Ahogy elnézem a B&W-ket soha nem akciózzák. -
nadtom
tag
válasz
Tamoo #131236 üzenetére
A YPAO manual beállításon van mozinál. A mozinál small-ra vannak kapcsolva a front-ok. Az Atmos hsz-k 80Hz-en, a surround és center 60Hz-en, a front 40Hz-en van vágva. Straight és Neural:X módban mozizunk.
Sztereo esetén a front large-ra van kapcsolva (ezzel automatikus kikapcsolnak a szub-ok) azaz csak frontok szólnak. Straight üzemben sztereo-zok, nem használok magasat, mélyet sem pluszban, de extra bass-t sem.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #131004 üzenetére
Többfélével próbáltam, kezdve a mellékelt vacakkal, majd 30000 forintostól a Flux-ig, ami csak nálam volt. Nem az erősítő miatt, hanem kábeltesztelés céljából.
(#131001) Dorian
Ki kell próbálni, még az is előfordulhat, hogy adott helyen és rendszerben még a 20000 Ft is felesleges kiadás. Ennek a fordítottja is elképzelhető: olyan javulást idézhet elő egy sokkal drágább kábel, amire az ember azt mondhatja - ha van rá keret és nem fogtechnikus - hogy megéri kiadni akár százezreket.Nem a Flux a világ legjobbja, még azt a véleményt is elfogadom, hogy túlárazott, de amikor kikerült a rendszeremből, rettenetes hiányérzet uralkodott el rajtam. Lehet placebónak nevezni, letojom.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #130975 üzenetére
Nincs olyan. Mindent meg kell tenni a lehető legjobb hangzás eléréséért, amit az ember pénztárcája elbír.
Azt már sokszor leírtam, hogy kábeleket, elosztót csakis saját rendszerben elvégzett (vak)tesztelés után szabad megvenni.(#130977) Gabesz26
Ez rendben van, de attól még nem szabad lebecsülni az elosztó és a kábel jelentőségét. Te azt tetted egy korábbi hozzászólásodban. Egy 900000 forintos erősítőt legfeljebb pár perces kipróbálás - egyáltalán működik-e - szabad a gyári hulladék tápkábellel üzemeltetni. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tamoo #130455 üzenetére
Saját vélemény, de aki még ott volt az osztotta....egy dologban értettünk egyet, az Opticon kinézete szebb .... sajnos ide tart a világ, kicsit "áthangolják", kicsit "más karaktert" adnak az új szériáknak, amit "nagy marketiggel - óriási fejlesztésnek" állítanak be, de lényegében egy újabb/szebb dizájnal akarják eladni az újakat, nem valós minőségi fejlesztéssel .... és ez sajnos nagyon sok mindenre igaz .....
(amúgy az Ikon hangjával nincs bajom, a többi hasonló listaáru "versenytárshoz" képest)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest