- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Ed Parker #24827 üzenetére
Nekem H/K HKTS210/230-as subládám van amin van 1db RCA(LFE) és 2db RCA L/R csatlakozó. Csak ezért kérdeztem hogy most melyiket is mert nem tudtam a miértjét. Szóval akkor a Proson a maga 4000 forintjával nekem megfelel.
Köszi.
(#24826) BBéci: itt nem a mondanivalóval volt baja ED Parker-nek hanem a helyesírással, na mind1 hagyjuk már ezt.
-
Joshi
titán
válasz
Ed Parker #24824 üzenetére
Ezt most magadnak írtad? Miért nem tudsz túllépni sony25-ön? Érdekes hogy rajtad kívül mindenki értette hogy mit ír.
Inkább erre válaszolj: #24816 mert akkor témánál maradnánk és nem a fölösleges baromságokkal foglalkoznánk.ui.: amúgy bocs hogy bunkó voltam de tényleg nem kellett volna lovagolnod a témán.
-
sony25
tag
válasz
Ed Parker #24811 üzenetére
Nem azt állítom.Meg nem a mélynyomóval akarok nagyra lenni.Nem csak eggyet gyártottak soknak van ijen biztos.Az volt a első kérdésem hogy,a erősítőbe mit kell kicserélni hogy,lehessen 40 hz nél is vágást állítani.Mivel a hozzá való sony erősítőn 40hz ig volt.Csak eladtam és vettem helyette technicset.És ennyi ez volt a kérdésem nem a subbal vitatkozni.
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #24346 üzenetére
én is tervezem megnézni otthon eredeti hanggal, mert az imaxben sajnos szinkronos volt. igaz csak egy 720p-s mkvban szedtem le dts hanggal, de majd megveszem eredetiben is, kell a polcra az előző két rész mellé.
kiváncsi vagyok itthon lesz-e olyan élmény a bat első megjelenése? a moziban brutális mélyet adott, még a szék is remegett alattam.amúgy nekem is q második rész tetszett a legjobban.
az emlékmás meg szerintem egy látványos akció mozinak elmegy. valóban más mint a régi. igaz én megnézem majd itthon is, de már a rendezői változatot, azt mondják az jobb lett, meg a vége is más.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Ed Parker #23956 üzenetére
Egy megbízható középkategóriás termékre vágyok. Elsősorban a hangminőség érdekel, hálózati képesség, ilyen-olyan biz-bazok csatlakoztatása hidegen hagy. Öngyújtóról se akarom vezérelni. Kommersz termékeknél sajnos ezeket nem lehet már elkerülni.
Korábban írtam, hogy sajnos a zenei ízlésem igen szerteágazó, AC/DC-től Loreena McKennittig bármit, bármikor. Egyedül a tuc-tuc nem érdekel. Szóval mint ebből látható nehéz lesz egy bizonyos fülre hangolni, mert hard rock, akusztikus zene, pop...bármi előfordulhat.
Árat nagyon itt nem közölnék, de ha egy belépő Cambridge Audiora, Nadra érdeklődés mutatok, nagyjából belőhető, hogy meddig tudnék, tudok elmenni. Tekintettel, hogy nem stadion akarok behangosítani, teljesítményben nem leszek maximalista.
A használt cuccokat kerülném, viszont egy remek kifutó, akciós modellre már vevő lennék.BBéci: Pedig a Marantzok a Denon testvérei. Érdekes, hogy ott akkor ezek szerint van előrelépés. Pioneertól se zárkózom el, sőt akár Yamaha is jöhet, ha tudja azt amire már erősen csettintenék.
-
Rederik
tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #23435 üzenetére
ezt most nem értem. tudom,h az orpheust elismerik, és legjobbak egyikének tartják. de hol hasonlítottam hozzá?
én csak a 700at a 800hoz hasonlítottam. meg a frissen megjelent d osztályú erősítőjüket véleményeztem.
Egy norma revo CDről ment, annak már hallottam máshol a hangját, tuti,h nem rajta múlt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #23433 üzenetére
Hallottam már jó füles láncot (még itthon is,mikor elhozták a srácok a sajátjaikat
). Kiállításon Human lánc, Audez LCD3. Ez volt a legjobb hangú füles lánc. Senniknél az erősítőjük kaka, hd700 egy rossz vicc (ismerve árát, és a hd800at). AT w3000 viszont jó volt a Zodiacról, de Humanéké azért sokkal jobban tetszett.
-
Integra
titán
válasz
Ed Parker #23321 üzenetére
imádom ezeket a rendes gyártós mondatokat, de komolyan
mi a rendes gyártó? focal 1 milla/dobozért?2 hangdobozt keresek a hálóba, csak sztereo zenehallgatásra. nem akarok nagyobbat. ezt is valami falikarral kell megoldanom, ráfordítva az ágyra a mennyezet alól. kb ez a fizikai méret is, amiben gondolkodom.
ami meg a falikart illeti az külön történet lesz, alig látok valamit.. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #22970 üzenetére
Nézd, tudom, hogy mi van föntebb. pl XT lánca. Tudom, hogy lemondással jár olcsóbban zenélni, de most kb tudom, mi az a szint,amit elérve boldog leszek jó darabig. Most annyin dolgozom, hogy azokból a dolgokból engedjek inkább, amik számomra kevéssé fontosak.
USB kábelből már találtam kettőt, ami igényeimnek elegendő minőségű.
Igazából nem tetszik,amit az audioquest kábelek csinálnak, attól tartok, hogy még dögösebb lenne a 110rugós, ami ide úgysem illene. -
bajnokpityu
félisten
-
spiky03
veterán
-
-
Erneszto
tag
válasz
Ed Parker #22707 üzenetére
Én is arra gondoltam, csak nem fogalmaztam egyértelműen.
Az egész abból indult ki, hogy Dorian írta a dobozalátéttel neki jobban tetszik a hangzás, viszont erre mások azt mondhatják hogy csalás a hangzásban. De miért baj az ha valaki kihasználja az elhelyezés előnyét(vagy gumialátétet tett a doboz alá) ha neki jobban tetszik a hangzás.
Erre mondtam, hogy ez szubjektív, és semmiképpen sem elítélendő. -
Erneszto
tag
válasz
Ed Parker #22702 üzenetére
Én zenehallgatáshoz nem használok semmilyen hangjavító áramkört.
Viszont az otthoni rendszert próbáltam mindig úgy beállítani, hogy amennyire a helység engedi, akkor segítse a hallgatási pozícióban a mélyhangok reprodukcióját-illetve emelését a kívánt szintig.
És ez független a zene műfajától. -
gyurczy
őstag
válasz
Ed Parker #22702 üzenetére
Lassan én is kezdem megtapasztalni, hogy az elérhető audio formátumok sajnos elég nagyot szórnak minőségben, egy 24/96-os flac is tud úgy szólni, mint egy mp3.
Konkrét példa: Adele CD vs Royal Albert Hall-i koncertfelvétel. Hát nem a mezei kiadvány szól jobban...
Ezzel a jelenséggel mit lehet kezdeni?
-
válasz
Ed Parker #22598 üzenetére
alátámasztom én is, nekem egy 2008-as Samsung 46"os LCD TV-m van és háááát hagy némi dolgot maga után ami a minőséget illeti. Sajnos a cloudingot nem fogod még LEDes TV-vel sem elkerülni, csak plazma jöhet szóba házimozira, ha már nagyon TV-n keresztül akarod nézni. Én már projektorban gondolkodok, mert az az igazi mozi.
-
Laca0
addikt
válasz
Ed Parker #22594 üzenetére
Senki nem mondta, hogy rosszabb lesz. Valamit félreértettél. Jobb lesz digitális forrással az LCD is és ezért elveszti azt az előnyét a plazma az LCD-vel szemben, hogy azon jobb az analóg. Tehát ha már nem lesz analóg tv adás, akkor ez már nem lehet érv a plazma mellett. Csupán erre akartam rámutatni, hogy ezt is figyelembe vettem vásárláskor.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #22491 üzenetére
Két par xlr kell ide. Az egyik szinte biztos Nehai lesz.
Masik meg nemtom.Lineflux jóval nagyobb teret adott, közben holografikus hangszereket. Es több zenet. Ez a cél.
Ha ezt megközelíti Nehai Ujabb drotja, es közben ugyanolyan tiszta, dinamikus marad, akkor az ujabbikat kérem. Furi számból hallani, nagyon szeretem Ákos kabeleit, de ez kb az agpt kategoriaja . Olcsobban . Csak Nehai steril, dinamikus, Akose pici ízt ad, es elvezetesebb.
-
zolaas
senior tag
válasz
Ed Parker #22361 üzenetére
Lehet félreérthető voltam. Sajnos ezek nem az enyimek
Nem tudom, h mennyiért mennek majd el de darabonként árulja a gazdája, sztm a 400k-t is el fogja érni az össz eladás. Én most éppen elfelé adogatok sokmindenem, csak az AIWA-k maradnak...no meg 1 Pioneer magnó
HD MAX-ra gyűjtöm a zsét. No meg a kisjányomnak
-
Laca0
addikt
válasz
Ed Parker #22147 üzenetére
Köszönöm!
Akkor nagyjából arról van szó, amire gondoltam, hogy a primer tekercs, ill. a bekötési vezetékelés lehet zavaró tényező.
Le fogom most már én is mérni az eszközöket, mert valami nálam sem stimmel. Én az USB csatlakozó bedugásánál látok rendszeresen szikrákat. Ezért csak kikapcsolt állapotban csatlakoztatok bármit is, amíg nincs meg a hibaforrás. -
Krampesz
tag
válasz
Ed Parker #22145 üzenetére
Én is így gondolom. A kérdést azért tettem fel, mert lehurrogtátok Laca0-t, pedig pont azt akarta mondani (szerintem), hogy ha nem fázishelyesen van szerelve a madzag, akkor annak megfelelően kell a fali aljzatba bedugni, ergo mindegy, hogy fázishelyesen avagy sem van szerelve a drót, mert forgatással lehet korrigálni (amennyiben nem a föld van valamelyik villára rákötve
).
-
Laca0
addikt
válasz
Ed Parker #22132 üzenetére
Nagyon kedves vagy, köszönöm. Végülis ez egy fórum, itt el kell hajtani mindenkit a p... , aki nem hallott még róla, hogy egyes erősítők másképpen szólnak, ha a fázist az egyik vagy a másik lábukon kapják...
A kérdéséből nem derült ki, hogy miért kérdezi a fázis helyzetét. Ti tudtátok egyből, hogy mire gondol, a többiek meg kit érdekelnek... én csak azon aggódtam, agyon ne csapassa magát...
.
Egyik topicban sem találkoztam még ilyen hozzáállással... most ez talán az 7. hozzászólás, pedig elég lett volna annyit írnod, hogy "egyes erősítőknek jobb a hangjuk, ha a fázist adott lábon kapják".
Ehelyett: "úgysem mondom meg bibííí, találd ki magad..." ... mint az óvodában... -
tjojo
tag
válasz
Ed Parker #21815 üzenetére
Engem se hagyj ki légyszi! Köszi!
Lehet nem pont itt kellene kérdezni, de hátha tud valaki segíteni. Válasz jöhet privátban is.
Szóval, van nekem kettő Queen albumom .bin kiterjesztésben. Ebből mivel - hogy tudok flac-ot vagy wav-ot csinálni hogy ne legyen minőségromlás? -
python1
veterán
válasz
Ed Parker #21756 üzenetére
Már a legelején oda kell figyelni,pár hónapos kortól kezdődik az értelmi,logikai szintjük kialakulni.
Tehát rengeteget kell velük foglalkozni,annak ellenére,hogy azt hisszük mennyire nem fogékonyak még dolgokra.
Szerencsére,feleségem -feleségeim odafigyeltek ezekre a dolgokra,megvannak a fejlődési szintek,ciklusok amiket be kell tartani,ha valami kimarad,sajnos később pótolhatatlan.Pl:középső fiam kihagyta a gurulást pár hónaposan,miatta nehezen tanult biciklizni,hintázni.
De majd küldök priviben, pár erről szóló irodalm címet. -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #21743 üzenetére
A jövőben is ki fogom próbálni mindegyik tévével, ha azt tapasztalom, hogy átmegy a tévén az 5.1 hang, megírom a tesztben és itt is.
Múltkor a Yamaha kijelzése megtévesztett, csak pislogtam, aztán az Info gomb megnyomása tisztázta a félreértést. Sztereó volt a beérkező jel.
Viszont PC-t nem fogok a tévékhez kötni, csak lejátszókat. -
Ribi
nagyúr
válasz
Ed Parker #21588 üzenetére
Tudomásom szerint a 7x80 nem azt jelenti, hogy azt le is tudja adni, mert úgy tudom ez kb 1 vagy max 2 csatornára igaz is, de ténylegesen eloszlik.
És az is viszonylag hihetetlen, hogy 7x80 vagyis 560Wot le tudna adni.Szóval valaki akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban tudna felvilágosítást adni, hogy egy mondjuk 150Wos hangfalhoz elég lehet-e egy 50Wos erősítő?
Zenére melyik Stereó erősítő márka lenne jó? Néhol olvasom, hogy Onkyot pl zenéhez ne nagyon stb. -
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #21508 üzenetére
Van sejtésem ki mondhatta ezeket....
Az egyik drágállta az itthoni árát és belenyúlt egy hibás használtba kintről olcsóért
A másik pedig megvette az első magyarországit, Transparent kábelekkel használta, eladta a transparentet, mert az szar, majd egy év kábelcserélgetés után kitalálta, a Transparent mégiscsak jó és újra azt szeretne.Nem tisztem védeni a terméket, max. csak a saját ízlésemet védem, de ezek az emberek és a véleményük számomra nem mérvadóak.
ps.: egyszer erre fúj a szél és meghallgatod. Nekem nem kell hinni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #21460 üzenetére
Az a baj az avx-el (is), hogy feljárnak okoskodni a hifi szájkaratésok, akik az életben nem hallották szólni.
( Az avx-en a Focal is egy sz@r, basszustalan, döngő valami)
Vagy, ha igen, akkor egy olyan rendszerben, ami khmmmmm, meg sem közelíti az Emblában rejlő lehetőségeket. Akinek van hozzá megfelelően kiszolgált rendszere, az hallani sem akar róla, hogy lecserélje. Én napi szinten hallgatom. És egy 'pici' összehasonlítási alapom is van
Ellentétben az ott irogatók cirka 95 százalékával ellentétben.Tonyó : elvitték azonnal, most mit csináljak ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest