Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
"Kábelből szerintem még mindig a Sinus L3.0-8 lenne"
Valószínűleg nagyon gyík kérdés lesz: hová kell 8 eres kábel? 4 hangfal nincs egymás mellett semmilyen rendszerben... vagy 2*4 eret kell bekötni 1 hangfalhoz? Az még mindig csak 0.48mm2, ami nagyon kevés...
Vagy ez ennyire jó kábel, hogy ebből ez is elég?
Vagy nem minden ér 0.12mm2 és szét kell szedni a hangfalakhoz?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Toobee
veterán
válasz JohannZimu #51044 üzenetére
Annyi kábelt cserélgettem mostanában, hogy nem láttam értelmét beszenvedni az állványba, hogy utána meg bujkálhassak mögötte.
-
nebulo5
senior tag
válasz bajnokpityu #51045 üzenetére
Valszeg igazad van... nem tudok érdemleges véleményt mondani az általam fentebb írtakkal kapcsolatosan, mert személyesen sosem próbálkoztam ilyesmivel.
most is csak spontán beugrott: de az a "dobozon belül úgyis vagy 40 cmel hosszabb a magasé" az lehet, azért nem mérvadó, mert már a váltó után van... (csak elmélkedek)Üdv: nebulo
-
Toobee
veterán
válasz xtremetuning #51040 üzenetére
Egyszer kaptam egy bölcsességek best of könyvet, azóta tartom magam az ott olvasottakhoz: "Csak a kisember tart rendet, a zseni átlátja a káoszt."
-
nebulo5
senior tag
válasz JohannZimu #51039 üzenetére
Igazad van! Maradjunk a kettős kábelezésnél!
Illetve, ebből akarna eredni amit írtam a jumperre, ha "síma" kábelezésnél a gyári hidalást jumperrel helyettesítik, akkor esetleg, nem mindegy annak hossza!elnézést, kapkodom, mert melóhelyről írok.
Üdv: nebulo
-
Toobee
veterán
válasz JohannZimu #51036 üzenetére
A 80-as.
-
nebulo5
senior tag
válasz MasterMark #51029 üzenetére
Néhány évvel korábban, a Sztereó (?) magazinban foglalkoztak a bi-amp témával! Ott valami olyasmit olvastam (többekközt, de csak ez ragadt meg a memómban), hogy a magas hangot generáló feszültség, a kábelekben "gyorsabban halad", és a kettős kábelezésnél a magashangokat továbbító kábelnek valamivel hoszabbnak kelll lennie! Ez a komplett (4 pólus) kábelhossz x %-a.
Egyszer már kerestem ezt a cikket, de akkor sem találtam sajnos...
Ha jó a memóriám, akkor (talán) a kb. 3 m. hosszú kábelnél, a magashangot (is) továbbító kábel 10 vagy 12 cm-el hoszabb! Tehát, nem csak az azonos kábelből kialakított jumper kábel a jobb, mint a gyári "rézlemez", hanem a jumper hossza is szerepet játszik a kapott hang minőségében.Üdv: nebulo
-
FefeeX
veterán
válasz MasterMark #51034 üzenetére
De ha a hátsóknak a kábele a költözés után is túl hosszú lesz (14m), akkor azokból le lehet csippenteni pont annyit amekkora a frontokhoz kell pluszban
-
Toobee
veterán
válasz JohannZimu #51021 üzenetére
Nagyon jó! Erősen gondolkozom rajta, hogy maradjon, de még ki akarok próbálni több fajtát is. A kistesója is nálam van, de még nem volt kedvem bekötni,
(#51022) MasterMark: igen a centernek, bár még a Concept idején terveztem ezt az állvány öszvért, de nagy szerencsémre a CC900 is nagyon jól elfér benne A lyukak meg azért vannak, hogy azokon keresztül nézhessem a falat.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
És ez az Elac 58.2-nél pl már számítana? Tehát érdemes kipróbálni BiAmp-pal?
Avagy inkább jumperoljam meg a rézlemez helyett? -
mcmike
őstag
válasz aleister #51017 üzenetére
Nekem Nakamichi dugókkal szereltek pont ezek a kábelek, saját magam készítettem őket. Ha nagyon érdekel, tudok képet is csinálni.
A korábbi kérdésedre váloszolva, a hátsó hangfalakhoz csak azért az FLW25-öt rakom és nem az FLW40-et, mert oda kb. 15-17m kell. A méterárat tekintve nem elhanyagolható a két kábel közötti árkülönbség...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
zeix
senior tag
Phh, nekem jó így ahogyan van
Köszi! -
zeix
senior tag
válasz MasterMark #51027 üzenetére
De minek kell duplán?
Ugyan oda mennek, hiszen össze van kötve a rézlemezzel.
Elég csak egy helyre nem? -
Simivok
senior tag
Kezeim közé került egy Panasonic SA-HE200 erősítő. Mit kell róla tudni, kb. mikori gyártmány, akkoriban mennyibe kerülhetett, és milyen kategóriát képviselt.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Toobee
veterán
-
aleister
veterán
Kérdés, hogy vajon a lapos profilú kábelek mennyire szerelhetőek jól egy kör keresztmetszetű banándugóval. Biztos megoldható, csak nem mutat olyan szépen, mint egy 4mm-es kör. Persze nem nézegetni akarom.
#51016) Kittosz:
Nincs kifogásom a használt ellen, ha jó az ára.
A baj, hogy a postaköltség miatt lehet, hogy nem éri meg. Hány darab van? Mennyiért adnád?A Z, ami ilyen recés, nem? Abban mi a jó?
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Norbi 72
veterán
válasz #09634560 #51006 üzenetére
Értem,akkor én nem kötözöm át.
Nemrég beszélgettünk HDMI kábelekről,és a vélemények elég vegyesek voltak,ezen hosszan gondolkodtam,és az arany középutat választottam:Hama 83056-os kábel lett megvéve,5-ért.
És bizony megérte.Sötét jeleneteknél sokat javultak a részletek,és a mozgásmegjelenítés.Ezért bőven megérte,köszönöm a segítséget!Más:Tegnap jártam az MM-ben,budaőrsön,"végkiárusítás"van,pl:
Dali lektor 6/Zensor 7 ,210/220E,arra nem emlékszem melyik az ólcsobb.
Denon 25-ös sub 45E,Marantz HM vasak is voltak 60-70 között.
Hátha valakit érdekel.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz MasterMark #51009 üzenetére
Szerintem de.
Most látom van béjen is.(#51010) TCr:
Értem. Köszi!Jó kezdőnek lenni, mert hamar lehet sokat tanulni.
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
Erről a jumperes eszmecseréről a fingesztergálás szó ugrott be.
Sanci38: Szerintem inkább Dali Ikon felett.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Norbi 72 #50996 üzenetére
Hm..pedig egy 606-os tesztből vettem. Ellenben a frontok tényleg bikábelezhetőek.
Ha jól látom a manualban, akkor nálam a hangfal low csatornáját az erősítő surround back része adja. Ingem-gatyám banándugóra fog menni.
Ez pl szimpatikus.A kérdés csak az, hogy van a értelme ennek az egésznek? Itt azt írják, hogy akkor hallani ki a különbséget, ha a szett ára kábelek nélkül eléri a fél misit. Tudom-tudom, a Jamo lesz a gyenge keresztmetszetem.
szerk: látom Ti is pont erre a következtetésre jutottatok. Akkor a kérdés viszont az, hogy minek raknak rá bikábeles lehetőséget? Marketing?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #51000 üzenetére
Ez nem semmi...
Sanci(meg a többiek):Valamit nem értek:Mi értelme jumperelni,a gyári rézlemez nem elég jó?
-
TCr
veterán
válasz MasterMark #51000 üzenetére
Más kérdés, hogy a témaindító hangsugárzóknál kb. semmi értelme az egésznek.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest