Hirdetés
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #39698 üzenetére
Ez is igaz , de akkor egy komoly HM végfok 5-7 csatornás miért nem 10kg ?
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #39698 üzenetére
Deja vu. Mintha ma erről beszéltünk volna. Csak közbejött egy parkolóőr.
A témához lemaradt: Finggal meg nem lehet tojást festeni.
-
privacy99
senior tag
6 évig large-on voltak, de ugyanúgy semmi nem volt. a sub csak 1 éves. Egyébként egy szakmai oldalon olvastam, hogyha van sub, akkor a frontokat small-ra kell állítani(ha csak nem 20 centis mélyei vannak meg ilyenek). Az auto surround-ról pedig azt olvastam, hogy egy sima "belenyúl" a jelbe, aztán kicsit "javítja" a minőséget, tehát nem jó semmire, mert a tiszta jel a legjobb. Nem vagyok ebben otthon, de kipróbálom large, +main, auto. surr on-al, hátha javul valamit.
Köszönöm a választ
-
gyurczy
őstag
Na akkor evickéljünk megint a szobaakusztika vizeire.
Feldobáltam a paneleket, változott is a helyzet, máshogy visszhangzik az egész. Épp nincs itthon semmi, amivel tudnék muzsikálni, így csak tapsikolok a szoba közepén mint a hülyegyerek. Nem állítom, hogy nem lett jobb, de azt sem, hogy ég és föld. Máshogy szar.
Ötlet? Bárki?
-
BBéci
legenda
Annak a honlapnak több tesztje kapcsán felmerült hasonló kérdés. Ezért már rá sem kattintok, ha véletlenül a keresési találatok között szerepel.
(#39687) Toobee
Azt a Denont nem hallottam, viszont a korábbi csúcsmodellek közül több is volt nálam. Nem a legújabbak közül választanék, az biztos.
A CA 650 szintjét simán hozhatja az 551R, de ez csak tipp.
Viszont a 751R hamarosan megérkezik hozzám.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
Egy jóbarátomnak van egy Marantz PM66SE sztereó erősítője, már több mint 10 éves, egyik oldal valamiért "elment". Arra lennék kiváncsi, hogy érdemes-e egyáltalán javíttatni, jó darab vagy sem?
Lehet elkérném tőle megjavíttatni, s zenére használnám.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
blakey
titán
-25dB-en szétszedi a szobát (24 nm), max-ot nem merem kipróbálni, szóval biztos, hogy beállítási gondok ezek. Érdemes minden beállításra vonatkozó részeket átolvasni, méromikrofonos beállítást normálisan elvégezni, hangfalak, mélynyomóra vonatkozó részeket is pontosan beállítani.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nebulo5
senior tag
válasz Giovanny #39683 üzenetére
Itt árulnak egy párost 190 -ért, de nem nagyon "kapkodnak" érte...
Amúgy meg, van beárazós topic is, ahol kevésbé tűnik "sült galamb leső" stílusúnak a kérdésed.
ha a válaszom alapján én sem tartoznék ahhoz a csoporthoz, akit kérdeztél, akkor előre is elnézésed kérem, hogy mertem helyetted a keresőt használni!Üdv: nebulo
-
Peak
addikt
válasz kimi02 #39671 üzenetére
miért kapott csak 3 csillagot a 650es ?
http://www.whathifi.com/Review/Cambridge-Audio-Azur-650R/1000 font az ára, kb. mint a HK AVR460nak.
Mi lett a 760asoddal?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
A CA 551R nem belépő erősítő. Nem sokat vártam tőle, de nagyon kellemesen csalódtam, mert kiváló gép, különösen sztereó zenével messze kategóriáján felüli a hangja. Nálam Primare SPA22-t váltott, ahhoz (is) viszonyítottam.
Az Audiophyle Szalonban szívesen megmutatják Neked, hogy mit tud és a nagy Denonnal is összehasonlíthatod. Ezt már megtették páran, és arra a megállapításra jutottak, amit Kimi leírt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
sony25
tag
Nemtud valaki magyar tesztet Marantz sr9200-ról?
-
tjojo
tag
válasz bajnokpityu #39675 üzenetére
Én is pillázok rendesen.
Egyiket se hallottam, de azért nah! Egy top Denon-t ne verjen már el egy belépő CA, ami fele annyiba se kerül... -
gyurczy
őstag
válasz kimi02 #39671 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy rossz a CA, volt 540-em is és 650-em is. Lényegesen jobb volt a 650R, nyilván nem viccből kerül 3x annyiba.
Tetszett a kis 540 a kompakt méreteivel, de kb itt is a vége. Egy azonos árkategóriában lévő NAD jobb választás szvsz, ha a hangminőség fontos.
Szerk: Ja, és 60e HUF volt a keret.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Giovanny #39674 üzenetére
( #39671 ) kimi02: ezek alapján nagyon broki lehet az a Denon. Igaz én még csak 650-et hallottam (mindenféle fikázás nélkül, nem ezt vârtam volna tõle, a sok pozitív avx-es ömlengés után), de -gondolom- az veri az 551-et. Akkor az melyil Denonnal van pariban?
Akkor kitõl? Nem látom, hogy konkrét személyhez szólna a kérdésed. Egyébként nekem is pontosan ez jutott az eszembe, csak nem akartam gonoszkodni.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Az a baj ,hogy olyan sokat ismerek itt belőlük,hogy nem tudok választani ki is legyen az.
Senkit nem ismerek aki ilyennel foglalkozna sajna.
Az esetleg megoldás ,ha az erősítőt haza viszem és ott be állíttatom?
A kézi könyvét néztem, de sajna mégis itt kötöttem ki a topikban. De majd nekifutok újra.[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,egy fontos kérdés,Etalon supraton 5 hangfalak megérnek 200k ?
Zero Defect.No Compromise !
-
BBéci
legenda
Németországban is élnek házimozihoz értő emberek.
Mindegyik erősítő kezelési könyvében megtalálhatóak az alapbeállításokra vonatkozó fejezetek, melyek gyártónként és akár típusonként is eltérnek. Ezért a topik összefoglalóban nem írhatunk ilyesmit.
-
tomic
addikt
Egy hozzá értő segítségét én is elfogadnám. Van egy vállalkozó szellemű köztetek itt Németországban?
Gaben360 Valószínűleg leszünk páran. Sajna én is teljesen kezdő vagyok a témában.
Esetleg az első hsz-ben lehetne pár szót ejteni az alap beállításokról szájbarágósan pár mondatban.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz privacy99 #39664 üzenetére
Ha Small-ra állítod, akkor 80 Hz alatt nem kapnak jelet a frontok, tehát nem is várható el tőlük, hogy dübörögjenek. Hiába állítod Sub + Main-re, ha Small-on van.
Miért kapcsoltad ki az Auto Surroundot???
Itt lép érvénybe a topik első hozzászólásának ajánlása: egy hozzáértő, a beállításokban gyakorlott ismerős segítségét kell kérni![ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
-
sony25
tag
Sziasztok.Èn tapasztalatom is az hogy,Thx ès nem Thx-es eröítöközt nagyon nagy külömbsègvan.De inkáb a règi gèpeknèl.A mostaniakra hiába van feltüntetve akkoris pocsèkul szól.
-
-
privacy99
senior tag
válasz Dorian #39647 üzenetére
Csak azért gondoltam, mert a kondik kiszáradásáról beszéltek itt nemrég, és ott nem 20 évről volt szó, hanem jóval kevesebbről, már nem emlékszem. De akkor megnyugodtam.
Bemérés nincs AVR-1306nál, ha csak nem a saját fülemmel való "bemérésre" gondolsz. Egyébként azért 0dB-nél, ami közel a max hangerő, nyilván szétesik itt minden meg leszakad az emelet, nálam nem is annyira a hangerő a gond, hanem a mélyhang teljes hiánya. Az, hogy a magasak majd' megszakadnak -30dB-nél pl., hangos mint az állat, a mélyek meg meg sem moccanak. A szoba egyébként nem probléma, 10 négyzetméterről van szó, tehát nem hiszem hogy ez nagy lenne neki. Ezt kb. már szét kellett volna repesztenie sub nélkül..Volt egy jó ideig 20 négyzetméteren, de ott is hasonlóan teljesített.
Emlékszem is, amikor mondta az eladó, hogy ez a szett kitöri az ablakom, meg hű ha, erre örültem, amikor egyáltalán meg tetszettek mozdulni a hangszórók. Haveromnál már tök halkan(tehát a magas halkan szólt, kellemes csendes hangerő volt) már látványosan mozogtak a hangszórók, ha kicsit felcsavarta majd' kiszakadtak..Az egy Sony erősítő volt, na annak olyan ereje volt, hogy ahhoz nem kellett sub, úgy remegett a bejárati ajtajuk hogy sokszor tényleg azthittem kiszakad, nincs mozi, ahol olyan mélyhangokat hallasz, mint náluk voltak. Amióta van subom, azóta ez is kemény, de hangsúlyozom, náluk nem volt sub.. 25nm-es szoba volt, azóta elköltöztek és nekik is szar lett a hang, tehát egy előnyös helyiségben volt, de akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
skoos
őstag
Kicsit tesztelgettem ezt a cicergés dolgot.
Definiálom, hogy itt valami analóg jel dolog bizé van. AVR360 az erősítő. ANALOG1-re kötöttem rá a ProJect előerősítőt, egy 6000Ftos, 1méteres aranyozott RCA kábellel. Ami a lemezjátszóból kijön, az a gyári (PIO PL200) 40éves RCA.Ráállok az ANALOG1-re az erősítőn, és bekapcsolatlan lemezjátszóval is alap cicergést hallok, ráadásul hangerőnöveléssel a cicergés is erősödik.
Ha lehúzom az előerősítőről a lemezjátszót, a cicergés megszűnik. A Right és a Left is ugyanezt csinálja. Ha nincs bedugva a lemezjátszó, nincs cicergés és kb a végtelenig feltekerhetem, nem jön sisergés a falakból.Ergó, vagy a lemezjátszó, vagy az előerősítő a zajos fél. Az előerősítőt nem tartom nagyon valószínűnek, mert az az erősítővel összekötve (de lemezjátszó nélkül) nem ad hangot.
-
gorbep
senior tag
válasz Gaben360 #39649 üzenetére
Szerintem is valami beállítási probléma lesz. Az én 2805-öm -20dB hangerőnél leviszi a hajam.... A mikrofonos bemérés után elmentetted a mérést, vagy csak tovább léptél, és használtad az előző tulaj beállításait?
Gondolom csak én voltam ilyen béna, de én megszivattam vele magam..... hátha te is.....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
szasza74
tag
Hali!
A Yamaha RX-V361 -ról mi a véleményetek? Megfelelő lenne egy kis szobába Onkyo 5.1 hangfal szettel?
-
blakey
titán
Ott valamilyen beállítási gondok lesznek, ahogy BBéci is írja, a Denonok semmivel sem rosszabbak, nálam van dinamika bőven.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
Kíváncsi vagyok arra az erősítőre! Valami biztosan el van állítva a menüjében. Akkor viszont miért nem voltál megelégedve a többi Denonnal?
Ez ellentmond a józan észnek és az eddigi összes tapasztalatomnak. A Denonok semmivel nem gyengébbek, semennyivel nem kisebb a dinamikájuk, mint a Pioneer erősítőknek, vagy bármelyik másik márkájúnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gaben360
senior tag
A frontok,ami a problémás,az CAV DP880A hivox tuning.
8 Ohm,87dB érzékenység,power handling 20-180W
De egyik denonnal sem szólt jól,erőtlen dinamikátlan az egész,mély az nix a frontokból.
A sub meg csak jelet kap ugye,de az sem úgy szól mint pl a pioneer 1015-el,ott nem volt gond a dinamikával.Tuto:Mindegyik dobozom 8 Ohmos.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Dorian
félisten
válasz privacy99 #39643 üzenetére
7 éves erősítő semmiféle öregedés - jeleket nem szabad, hogy mutasson, hangfal meg főleg. Ha 20 évet írtál volna, akkor szóba jöhetne. Nem emiatt cserélnek le sem erősítőt sem hangfalakat.
Éppen ezért, ill. a kevés tönkremenetel miatt szoktuk a használt cuccokat javasolni.Ha bemérés után ennyi +dB-t kell adni a hangdobozoknak, ott valami vagy nem stimmel, vagy nagyok kevés a teljesítményük a szobamérethez. A potméter skálája teljesen másképp működik, ezért a "félhangerő" szinte biztos, hogy nem a fele teljesítményt jelenti. Ha 0dB-es potiállásnál (ez a maximális kivezérlés) sem bőven elég hangos a zene, film (mindenféle extra +dB-ek hozzáadása nélkül) akkor ott vmi gubanc van.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
f27
senior tag
válasz privacy99 #39643 üzenetére
Miért kellene erősítőt cserélni ezvégett?
egy minőségi kondenzátor 30év mulva sem szárad ki.
Egy bovli x@r meg 2év után kuka vagy hamarabb.
Én erősítőm referenciás és kb 10éves "vagy több?" de lecserélni? Mire? Mi szolja jobban ennél ha a referencia 2 denonba is ugyan ezt az erősítőt teték bele 3millióért?
De a poén kedvé ért keress rá denon lapján az erősítőmreDenon szerint sem létezik? Miért hiányzik a két ref végfokuk a saját oldalukrol is
-
Mikisys
őstag
A THX az egy követelmény rendszer, amelyik készülék megfelel neki, az kiteheti a THX logót.
Tessék utánanézni a THX honlapján, ahol is pontosan le van írva, hogy egy házimozis cuccnak miket kell tudnia, melyik kategóriába sorolható és egyebek.
A Mozi THX ettől sokkal magasabb követelményeket támaszt a készülékekkel, a teremmel és egyéb tulajdonságokkal szemben.Üdv!
-
AtHoS
nagyúr
válasz Gaben360 #39612 üzenetére
Milyen hangfalakat használsz? Mert a "kihajcsae" erősen függ attól is mit kell megszólaltatnia az erőlködőnek
Nemrég linkelt itt valaki a topikban egy "hánywattos a hangfalad" ismertetőt. Nagyon jól leírja a hangfalak hangoskodásának alapjait "konyhanyelven"
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
privacy99
senior tag
válasz Dorian #39622 üzenetére
Az szép Nálam +12 a frontoknak, +10 a centernek, +7 a hátsóknak, +8 a subnak És így normális, szóval olyan 50% hangerő körül már van ereje a filmeknek/zenéknek. De egy 7 éves erősítőnél azért nyilván már az öregedés jelei közé tartozhat ez is. Nyilván ha vennék egy másik Denon belépőt, azzal sokkal erősebben, és jobban szólna.
A hangfalakat(tudom, van jobb, sokkal jobb is) nem kell lecserélnem? Azokban nem tudnak elfáradni dolgok, esetleg halkulni, rosszabbul szólni? Mert egy új erősítőt szeretnék maximálisan kihasználni(dinamika, erő). Tehát erősítőt szoktak gyakrabban cserélni?
-
Dorian
félisten
-
Parson
addikt
Igazán nincs mit.
A felmerülő kérdésedre a válaszom:
Én még nem találtam direkt opciót erre, de van külső megoldás rá:
Mivel minden válaszban, ami adott hsz-re érkezett, a cimsávban szerevel a kérdező neve is, igy a browserben CTRL + F leütése után rá szoktam keresni a kérdező nevére az adott hsz után... egyből ki is dobja hogy x találat, amik között lépdelve egyből a keresett válaszokat látom.De tény, hogy sokkal jobb lenne, ha lenne adott hsz-re (és csakis arra) adott válaszokat kidobó keresési opció is.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Tuto
tag
válasz Parson #39625 üzenetére
Parson köszönöm ez hasznos volt!
Ha már ilyen segítőkész vagy, tudod mit nem találok?
Ahol hozzászólta, és reagáltak rá azt hogyan listázom a részletes keresőből?
Ha felhasználóra szűrök (a sajnátomra ) akkor csak azt dobja fel amit én írtam, de azt amit válaszoltak rá nem, pedig az érdekelne -
Dorian
félisten
Miért hanyagolnám? Én Ezt Így Gondolom.
Biztos vagyok benne, hogy ha egy komoly készülékbe (mint ami f27-nek van) van külön THX proci megfelelően kiszolgálva, akkor az hasznos és jó.
De ha már minden nyomorult hangkeltőre rámatricázzák, onnantól a brand értékét veszti.
Igen, hallottam már THX plecsnis Logitech-et ami hulladék, és Onkyo 608-at is, ami jó volt, de több ugyanolyan kategóriás és árú plecsni nélküli vetélytárs meg jobb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
f27
senior tag
válasz Parson #39630 üzenetére
Így van!
Ha nincs utasítás pl egy natur 5.1 hangrendszerü filmben ,akkor minden akkora hangerővel marad mint ahova tettem!
Nincs magas mély vagy más hangkiemelési lehetőség!
Mindent blokkol az erősítő ahogy THX-re van kapcsolva! Utasításokat várja a hangalapból.MasterMark
Ha mindent megcsinálnának keverővel,hogy kérnének 100ezrekkel többet egy THX erősítőért?
De amugy ezt hallani kell,mert egészen más az élménye egy filmnek ha nem üvőlt mindíg és akkor dinamikusabb mikor kell.
Ha te teszed a hangerőt akkor mindíg üvőlt nem? vagy halk.
De képzeld el mikor nyugivan nem remeg a ház ha bomba robban a szomszéd átszalad mitörtént[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz cintula187 #39628 üzenetére
Nem tudom, mennyire sok valóságalapja van az f27 által leírtaknak, de ha feltételezzük hogy úgy van (hiszen erre alapoz a hsz-ed is) akkor totál másról van szó, mintsem a reklámblokkok szimplán nagyobb hangerejéről.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
f27
senior tag
válasz MasterMark #39620 üzenetére
Ha egy THX hangal rendelkező filmet nézek,ez a procesor kiválassza azokat az utasításokat a hangnormábol amiket egy "sima" erősitő nem is érzékel.
Mondok egy példát hogy érthetőbb legyen.
Mikor nézek egy filmet és épp egy beszélgetünk rész van, akkor minden normál hangerőn történik,mikor olyan jelenetek történnek hogy erősebb db kellene akkor a hangnormába van egy (jel) és utasítsa az erősítőt arra hogy pl a centert emelje ki +3db-el a subot +10db vel
aztán ha komolyabb efektek vannak a hátérben amikre hangsúly fektetne a film, akkor kiemeli a sorroundokat vagy épp amit kell.
Gyakorlatilag ha valami felrobbanik,és azt a film kiakarja neked élménybe emelni akkor a tüdőd bereped tőle!
Természetesen ehez kell rendszer is ami ezt lekezeli/elbírja.
Természetesen kilehet kapcsolni is ezt a funkciót és pont olyan lesz minden mint alap álapotba egy más (valós) THX-el nemrendelkező rendszer.TCr
Nemtudom hogy azon érezhető e vagy sem. Aztsem tudom hogy csak a logót kapta meg vagy benne van egy valós procesor.
Észt nemtudok osztani olyan készülékről,amit nemismerek és nem is hallottam szólni még.
Kutatni kell rola egy robbantott képet ha nemered szétszedni,hogy benne e van a kártya,de vannak olyan erősítők is amire ráintegrálták ezt a procit,szóval nemkell már konkrét kártya bele!
Az én erősítőmet nem tegnap gyártoták lecintula187
Nem nem!
Ha nincs meg a hang vagy minimum nem 5.1 hang akkor egy széthulott moslék hangot ad!
sima stereó hangra meg atom csúnyán szól[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
-
Tuto
tag
válasz MasterMark #39623 üzenetére
thx hogy a témánál maradjak
-
-
f27
senior tag
válasz Dorian #39605 üzenetére
Na azért ha megnéznél egy valós gépet amiben benne van a THX procesor meglepődnél mint a hangján,és mind azon hogy a THX nem csak egy 3betüs logó hanem durva (az én gépembe) egy 10cm x20cm nagy kártya az a THX proci!
Tény hogy 1-2 kinai ráragaszva vagy megsúrólja a hangot és megkapja a logót,de a full minőséget csak a valos THX kártyával rendelkező gépek tudják leadni!
Nekem egy DENON AVC A1D -van és igenis brutálisan érezhető a THX rajt -
BBéci
legenda
válasz privacy99 #39610 üzenetére
Készítettek pár éve egy sampon reklámot, amiben az egy ismert tévés nőcinek a korpásodásán segített.
Utána szállóige lett, hogy van annyi pénz, amennyiért valakinek korpás a haja.Hasonló a helyzet a THX logóval (no meg az ejza díjakkal), jó pénzért olyan készülékekre is rákerültek, amik emiatt nevetség tárgyává váltak - az adományozó céggel együtt - a hozzáértők körében.
Lehetne sorolni azokat a csúcskategóriás, és valóban kiváló minőségű erősítőket (és egyebeket) amiken nincs THX logó, mert a gyártó nem fizetett érte, inkább annak az árát is beépítette a készülékbe.
Ettől függetlenül elismerem a THX tevékenységét és munkásságukat.(#39615) Parson
Jogos!(#39616) Gaben360
Nálam tucatnyi Denon megfordult, most is van egy belőle - a sajátom - de egyik sem szenvedett erőhiányban.[ Szerkesztve ]
-
-
Gaben360
senior tag
válasz privacy99 #39602 üzenetére
Nálam is ez van,a frontokat meg a subot nemigazán hajtja meg,nekem is denonom van,csak nagyobb kategóriás,egy 2805.
Azt hittem egyedül vagyok ezzel a problémával,de nem.
Rendesen +dB van minden,hogy hallani lehessen a frontokat meg a subot.
A frontokúgy szólnak mintha egy vastag függöny lenne előtte.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
privacy99
senior tag
Véleményem szerint arra gondolt(amiben egyetértek vele, ha erre), hogy egy hangtechnikával profeszionálisan foglalkozó cég, tehát ha azt mondja egy szettre, hogy az a cégük közreműködésével lett fejlesztve, és megfelel az előírásaiknak, és fasza, akkor az is. Egy ilyen cég nem adná a nevét egy f*shalomhoz.
-
Tuto
tag
Új téma:
THX szerintetetek "paraszt vakítás" vagy számít ?
Erősítőnél? Hangfalnál?
Üdv -
privacy99
senior tag
válasz #09634560 #39593 üzenetére
A kábelek nem 0,75-ösek hanem sokkal vastagabbak, mert van olyanom is. És a frontok bikábelezve is vannak, szóval át tud menni amit át akar tolni.
Akkor a legjobb, ha elkezdek gyűjteni erősítőre.
DjKoxi - Köszönöm. Igen, biztos hogy polaritáshelyesen van bekötve, erre nagyon figyelek, megnézem 3-4szer is mindig.
[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
válasz privacy99 #39599 üzenetére
A hangfalak polaritáshelyesen vannak bekötve? Egy ceruzaelemmel ellenőrizheted magát a hangfalat is. A pluszt a piros hangfaldugóhoz a mínuszt a feketéhez érintve a mély hangszóróknak feléd kell mozdulni, tehát kifelé. Ne tartsd sokáig rajta.
Most néztem utána, 86dB/W/m az érzékenysége a frontnak, ami nagyon kevés, ez is lehet az ok, amiért halkan szól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest