Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
válasz BBéci #185037 üzenetére
Kössz, utánaolvasok a Denon DVD-A1XV-nek.
pithon185038: Én pedig elégedett vagyok a Denon3910+Denon3802-vel hangilag, a kép is jó szerintem, csak melegszik a Denon3910 .Most javítgatjuk melegedés ellen, kondicserékkel, hűtőbordákkal és asszem bevetjük majd a szuper halk ventilátorokat is. A Himedia Q10pro hangjáról viszont nem mondanám, hogy annyira elégedett lennék vele, persze az én rendszeremben. A Popcorn A-210 hangja jobb egy fokkal, mint a Q10. Most vettem egy DenonAVC -A11SR HM erősítőt, és attól még többre számítok hangilag, mint a 3802-nél. A Marantz DV9500-at terveztem az A11SR-hez, de utánanézek a Denon DVD-A1XV-nek, amit BBéci javasolt.
-
python1
veterán
Én mind a 4 szub késleltetését beállítottam külön külön, kaptam egy aránylag sz@r frekvenciamenetet 30-150Hz-ig bezárólag, majd csináltam hozzá egy rew EQ korrekciót, amit a minidsp-be vittem be, és egyben engedtem rájuk, tehát nem külön külön DSP-tem őket, így kaptam egy nagyon faszályos frekvenciamenetet, kis torzítással.
( én 120 Hz-nál vágok mindent)
Végül is én is úgy csináltam mint te, csak az eszközök másak nálam, meg több a szub is, de szerintem nálad is kellene jobb eredménynek lenni.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
na srácok, ez a multi szub nem is annyira egyszerű egy téma. Vagy a szoba ennyire szar hozzá vagy kelleni fog még 1 vagy inkább 2 pöfögő.
Végignéztem jó pár rew, mso videót, több oldalnyi olvasás, de mind hiába. Rew-ben az alingment tool-t sehogy sem tudom úgy manuálisan állítani, hogy a végeredmény jó legyen - visszamérve siralmas. Próbálkoztam MSO-val, 3 ponton mérve mind a két mélyládát. Meg is ette a 9 mérést, rajzolt is gyönyörű egyenes vonalat, volt is nagy örömködés - visszamérve siralmas. Próbáltam rew-et, EQ mind a két szubra, aztán ráengedtem a Cavern-t majd abból exportáltam MultEQ-X -be. Na ezt már vissza sem mértem, fülre is botrányos, nem csak a szubok hanem az egész.
Szerintetek merre induljak tovább? -
BBéci
legenda
válasz Quetz #185044 üzenetére
Nem hit kérdés, hanem tapasztalati. Valamint senki nem emlegetett nagyságrendnyi különbségeket, csak te.
Miért akadtál fenn a koaxiálison?
Egy régi 2002-2006 közötti zászlóshajó készülék koaxiálison jobb hangot adhat és ad, mint egy mai 5-700000 forintos új. Amikor 2003-ban nálam volt tesztelésen a Denon csúcs lejátszója és AVC-je, olyan hangokat is hallottam, amiket korábban sosem és azóta is nagyritkán. Meg kellett állítanom a lejátszást, mert úgy tűnt, motoszkál valaki az előszobában. Ilyesmi hangzásra képes a Marantz SR8015, Arcam AVR750 és egyes processzor-végfok párosok, de azok ára átlépi a kétmilliót.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Quetz
őstag
-
BBéci
legenda
válasz Quetz #185041 üzenetére
Nem világos, mit akarsz ezekkel a nevekkel, típusokkal közölni?
Mitől álomvilág az, ha valaki szereti, kedveli a régi készülékeket, mert örömet szereznek neki?
Attist nem érdekli az Atmos és a DTS:X és engem sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz attiss66 #185036 üzenetére
Álomvilágban éltek Bbécivel.
- Az Arcam csúcs processzora az AV41 ESS 9026PRO audiofil DAC csippet használ. Ezt az alkatrészt 100-as nagyságrendben 23 euróért kapod meg.
- A Stormaudio prociját egy raspberry pi vezérli, a HW-t pedig OEM gyártó - Momentum Data Systems - szállítja nekik.Koax VS HDMI: Koaxon nem megy át az Atmos és a DTS:X, szóval csak rontasz a hangminőségen.
-
BBéci
legenda
-
Squirrel
őstag
Na, vt60-ason nem lehet hangkimenetet állítani (legalábbis nem találtam). Az erősítő az arc hdmi-re van kötve, igy a saját netflixén 5.1-es hangzás van. Ha a sticket a passtrough hdmi-be dugom a CA bemenetei közül, akkor lehet úgy nézni, hogy nem megy az erősítő és a tv-n szól?
-
BBéci
legenda
válasz attiss66 #185036 üzenetére
Meglepődnék, ha jobb lenne a hangja, mint a Denonodnak!
Inkább egy Denon DVD-A1XV-t vadássz le!
Az AVR-3802 lesz a gyenge láncszem, nem tudja megmutatni, mire képes az általam említett lejátszó.
Az A11 talán hozzáillő partner lesz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attiss66
senior tag
válasz VoidXs #185029 üzenetére
"Nincs olyan, hogy hangzásjavító alkatrész, az analóg hangért hardveresen kizárólag az AVR felel HDMI esetén."
Ugyanazzal az AVR-el, amin van HDMI és koax, ugyanazt a hanganyagot egy csúcs BluRay lejátszó/ ugyanolyan jó minőség, mint az erősítő/, szólaltatná meg koax-on, és utána pedig HDMI-n keresztül a csúcs médialejátszó, mi különbséget lehetne hallani?
[ Szerkesztve ]
-
-
Squirrel
őstag
Ha a hdmi-n jön át a hang, akkor az 5.1-es netflix/skyshowtime hangsávot az erősítőm miért 2.0 pcm-nek látja? A tv nem engedi át?
-
BBéci
legenda
válasz attiss66 #185028 üzenetére
A régi, csúcskategóriás DVD-játszókban a DAC is csúcskategóriás, azért kiváló az analóg hangminőségük. Még egyes Popcornokba is egészen jókat tettek. A mai, 300000 Ft alatti médialejátszók DAC-ja (ha egyáltalán van bennük) alapszintű. Alig van rá igény, HDMI-n veszik ki belőlük a hangot is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz attiss66 #185028 üzenetére
Van neked otthon csúcskategóriás lejátszód, hiszen azon írtad a kommented, ki tudod próbálni. Nincs olyan, hogy hangzásjavító alkatrész, az analóg hangért hardveresen kizárólag az AVR felel HDMI esetén. A hangzás szoftverben dől el. Gyártói tapasztalattal el tudom mesélni az összes építőelem szerepét, de mivel egyiken se megy át analóg hang, ezért nincs sok értelme.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
attiss66
senior tag
válasz VoidXs #185027 üzenetére
Ezért kéne nekem először meghallgatni egy csúcskateg. médialejátszóról, csúcs. Hm erősítővel és csúcs hangfalakkal egy csúcsminőségű médiafilmet, mert az a gyanum, hogy valami nem stimmel velük, nincs meg az a pozitívum a hangzásban, mint egy profi pl dvd lejátszóval, vagy akár egy profi BluRay lejátszóval. Ehhez jobban kéne ismerni mindegyik felépítését, működési elvét, mi miért felel elvét. Így első látásra úgy gondolom, hogy a médialejátszókból hiányoznak a hangzásjavító alkatrészek, ami pl a csúcskateg. dvd lejátszókban megvan. Az úgynevezett fejlődéssel, a képek javítására tettek nagy erőfeszítéseket, de a hang közel sem haladt előre, sőt.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz attiss66 #185022 üzenetére
A digitális hang csak és kizárólag szoftvertől függ, ez PCM átvitel esetén a használt kodek. Ebből lényegében kétféle van, a libav (Androidos boxok) és a referencia (ami a neve ellenére rosszabb, ezek a Dolby logóval ellátott termékek). A csúcsminőség az átkonfigurált libav (LAV), ez csak PC-n érhető el. Ha tehát a maximális hangminőség számít, a PC az egyetlen út, viszont elveszik az Atmos és a Dolby Vision (már ha eleve érdekel a dolog). Ott még olyan korrekciókat is használhatsz, amikre egyetlen AVR sem képes.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Van egy amatőr kérdésem. Sikerült külföldön beüzemelnem az otthoni skyshowtime előfizetésemet egy amazon fire stickre. Panasonic plazma hdmi3-asba van bedugva, az erősítő a hdmi2-esbe. Erősítő CA 200, a tv-ről viszont pcm 2.0 jelet kap. Hogy lesz nekem ebből 5.1-es hangom??? Nem jövök rá.
-
attiss66
senior tag
válasz jézusom #185020 üzenetére
kodek=szoftver?
"de nem üti a jobb kodekkel rendelkező lejátszót", hangminőségben? Itt csakis a hangminőségről szól a dolog.
Mindenesetre az biztos, hogy hangilag a Média Q10-et és a Popcorn A-210-et agyonvágja a Denon3910, a Popcorn A-210-nek meg jobb a hangja, mint a Q10-nek.Egy ilyet szívesen beszereznék még a Denon3910 mellé, Marantz DV9500 [link]
-
Power17
tag
Kinéztem két subot. Jamo sub 300 és Jamo j12.
Melyiket ajánljátok? Szett yamaha rx v683, jamo S418.
Nem tudon mi a különbség a hangszóró elhelyezésről egyik lefele van másik előre.[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
-
VoidXs
nagyúr
válasz Smiley #185018 üzenetére
Sajnos ahhoz, hogy a kodek logója rajta lehessen a dobozon, nem használhatsz libavcodec-et, csak azt, amit a gyártó ad. Bizonyos szempontból előny (100% feature set), bizonyos szempontból hátrány (kötelező kompresszor Dolby kodekekre). Persze Kínában szarnak rá, az más dolog.
-
Smiley
addikt
válasz VoidXs #185017 üzenetére
Attól, hogy azok zártak, elég valószínű, hogy azokon is valami Linux kernel fut. Akkor meg már adja magát a libav is mert egyszerűen nem éri meg újra feltalálják a kereket. Amivel nincs is baj, csak ezzel a sok marketing bullshit-el.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
attiss66
senior tag
válasz jézusom #185014 üzenetére
Igen, ha csak az akkori referencia dvd lejátszókat nézzük, 5-600 000-es árukkal, meg a 10-15 kilójukkal, vagy többel, ott rengeteg minőségi alkatrész felelt a csúcsminőségű hangért. A médialejátszókban akkor nem sokminden felel a jó hangért?
Azért azt furcsálom, hogy egy mostani óccsó médialejátszót nem döngöl a fődbe egy egymillás médialejátszó hangilag. Ahogy Márkus László mondta, amikor ízekre szedte az éppen akkor vásárolt új fotelt:mi kerül ebbe a fotelbe 6000Ft-ba. Tehát, mi kerül ebbe az egymillás médialejátszóba 1millió forintba?[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz VoidXs #185012 üzenetére
Akkor nekem teljesen jó a Himedia Q10, felesleges drága médialejátszót venni? Azt hozzá kell tennem, hogy a Denon3910 agyonvágja úgymond hangilag a Q10-et /mindkettő a Denon3802-re kötve. Ezen elmélkedek, hogy hogyan lehet a médiaanyagok hangminőségét emelni, amit médialejátszóval játszok le. A kép az persze nagyon jó a Q10-en.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz attiss66 #184999 üzenetére
Már nem feltétlenül analóg hangról beszélünk. Digitálisnál, főleg bitstreamnél, az a lényeg, hogy nincs ilyen, erre találták ki. A hangminőség elektronika oldalról a DAC szerepét betöltő eszköz kizárólagos szerepe. Vannak olyan apróságok, mint a resampling minőség, de ez nagyon edge case.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Hali!
Denon x3800H.
9+1 hangszóróm van (5.1.4) Tényleg nem lehet 2. zónát bekötni?Be van kötve az üres helyre de nem szól semmi 5.1.2-nél még volt második zóna is.[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz Rp526 #184997 üzenetére
Miközben ezt a problémát boncolgattuk felmerült bennem egy másik. Nem tudom user error e, vagy másnál is így működik.
PC-HDMI-AVR
REW-ben nem ASIO-val ti tudtok szimpla csatornát mérni sub nélkül?
APO-ban hiába nullázom ki az LFE csatornát, nekem minden alatt szól. Tehát pl meg akarom mérni a centerem SUB nélkül, kinullozom APO-ban LFE-t, elindul a sweep full rangen és a SUB dörmög majd jön a center.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest