- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
abdulka1 #37258 üzenetére
Találtam most itthon egy másik FAN-t, ez aránylag passzentosan de belefér.
Eredeti FAN - 12V 0,25A - piros / fekete / sárga
Új FAN - 12V 0,20A - sárga / piros / fekete (ha fordítva nézem, akkor is a piros-fekete meg van cserélve)
És ezek közül egyik sem hasonlít az általad küldöttre, így most végképp nem értem a dolgot.
Ha lecsípem a konnektorokat, és piros-piros, fekete-fekte, sárga-sárga működni fog? Nem szívesen tennék tönkre 2 fant. -
Grave_444
nagyúr
válasz
abdulka1 #37129 üzenetére
Nekem teljesen jó a 3pines ventilátor is. Az átalalad linkeld kábelben túl kicsi a rezisztencia és csak 7V-ra csökkenti.
Szerintem az lesz amit linkeltem és egy sima Y elosztóval rákötöm a 4. ventit is.A kérdés tehát.
Vannak jó minőségű ventilátorok 140mm-es méretben 3pinnel?
A 3 pin-es csatiba belemegy a 4pin?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
abdulka1 #37121 üzenetére
Oké, de ezeket hol tudom beszerezni.
1db 12cm fix, aztán még lenne vagy 3x14cm vagy 4x12cm. Kérdés ugye milyet kapok, ami 3pin-es venti. Egy ilyesmi megfelel a célnak, viszont nem tudom a 4pin-es ventit rá tudom-e kötni. [link] Szerintetek az rámegy vagy keressek majd 3 pin-es ventilátorokat?
A lényeg egy passzív cuccot szeretnék, amin nem kell potmétert tekergetni. -
Chaser
legenda
válasz
abdulka1 #37100 üzenetére
nem tudom, nálam spliter nem kezelte a 3 pin non-pwm ventiket, többel is néztem
lapom kezel dc/pwm vezérlést, jól volt beállítva, de splitterrel nem reagáltak rá a ventik, anélkül mindegy h mit kötök rá, vezérli, pwm-eseket spliterrel istasiadam
milyen kártya ez? ki is hajítottam volna az ablakon ha 100% ventivel tud ilyen hőfokot, nekem 590 nitro volt, az még többet is eszik
nem kizárt h már kiszáradt a paszta, az ilyen nagy étvágyú kártyáknál megesik még akkor is ha 3 éven belül vannak, uv és 100% venti mellett ez nem jó érték
látom valami msi-d van, ők nem remekeltek polarisok terén -
chopin42
őstag
válasz
abdulka1 #37081 üzenetére
Ott volt a "vagy" szó is. Nyilván nálad a kifújó "kevés" a 2x140hez, ha azonos a pwm jel, de 2 csatlakozó így is elég. Nem kell 3. A hőfokokat meg klímával kontrollált környezetben, hwinfo loggal, azonos terhelésen méred?
Nem kötekedni akarok, de nincs ordító különbség, ha közel azonos pwm szabályzású és fordulatú ventiket kötsz egy csatira. A p12 200-1800 (inkább 250-1810), a p14 200-1600. 50% esetén a P12 ~1000rpm, a P14 ~950. Kb végig ilyesmi, így lehet őket egyszerre vezérelni, azonos pwm tartományon belül. Ha valaki a kisebbet jobban akarja járatni, hogy kikompenzálja a pozitív nyomást, akkor kell külön csatlakozó. Részemről ennyi. -
chopin42
őstag
válasz
abdulka1 #37077 üzenetére
Nem. Ha egyszerre mennek, 2 be 1 ki, akkor pozitív nyomás, megfelelő szellőzés lesz. Vagy mit kéne? Alsó befújó 50%, felső 60%, hátsó 100%?
A borda szellőztetésben pedig nincs semmi mágia: a ritka 1 venti, 2. nem hoz sokat, sűrű nál viszont hoz(hat). Arról nem is beszélve, hogyha a borda 50% on van, nem jön ki az 1-2 venti között a különbség, ha "túlfűtöd", már igen. -
válasz
abdulka1 #37073 üzenetére
De szoktunk . En sose foglalkoztam azzal ,hogy kulonbozo vagy sem, amig 1A belul marad az osszes . Ha van eleg fan header ,akkor mehet kulonbozore nyilvan
Millio konfigot epitettem mar ,sose volt problema kulonbozo pwm ventik egy aljazaton hajtasabol.De tovabb megyek a nagy gyartok is szoktak kulonbozo ventiket osszefuzni egy kabellel/aljazatra : peldau l BQ Dark Rock Pro 4 12+ 14cm SW3 / Noctua D14 NF P12 + NF P14 / Scythe Mugen5 Kaze Flex 120+ Kaze Flex slim stb.
-
válasz
abdulka1 #36975 üzenetére
Az lehet, erdemes azert kiprobalni.
A Noctua PWM-ek siman tamogatjak.Amúgy első ránézésre a linkelt aliex. kábel is igy fog működni. Azzal az egy ellenálással nem fogják átalakítani a pwm jelet.
Ami nekem a linkelt kábelben nem tetszik:
- rossz szinkódú (ha már szines) kábelek használata (gnd: fekete - ok, DC12V - piros - nem ok, tach -> sárga (ez lenne a 12V szine) nem ok, kék pwm - ok.)Ha megnézed a bal szélsőt és a középső kábelt, látszik, hogy a piros DC12V van egy ellenállásra kötve.
-
bigmafa
tag
válasz
abdulka1 #36972 üzenetére
Igen, BIOS frissítést folyamatosan csináltam, de sosem javult
Bosszantó, mert teljesen véletlenszerűen jön elő, nem tudom semmihez sem kötni - egy sima reset után is képes rá.
És igen, kösz, pontosan ez kell nekem, már be is rendeltem! (Lehet lesz az néhány hónap is mire ideér a vírus miatt... )
-
palota
csendes tag
válasz
abdulka1 #36841 üzenetére
Semmi gond
Közben az arctic oldalán ezeket találtam ami am1 kompatibilis.
https://www.arctic.ac/eu_en/products/cooling/cpu.html?cpu_socket_amd=106Sok helyen lehet kapni itthon is, de egyik sem írja hogy am1-hez is jó szóval most tökre nem értem akkor
-
Arphox
tag
válasz
abdulka1 #36716 üzenetére
Köszönöm szépen.
Most már mindegy, csak emiatt nem cserélem le őket.Egyébként rájöttem, hogy a "hangosabb" zaj amit hallottam a második MONITORBÓL jön amit ma használni akartam (így nyilván nem használtam), anélkül egy jóval halkabb és alacsonyabb frekvenciájú hang jön ki a gépházból ami még továbbra is recsegős de ez csak akkor hallható ha csend van a szobában és közelebb hajolok a géphez. Szóval ez így oké.
Szóval csak kicsit lőttem mellé. -
szasanyi
félisten
válasz
abdulka1 #36641 üzenetére
Ennek a merevségével nincs gond, azzal nem kell(ett) foglalkoznom. CM Cosmos egy barátom fiáé volt, mostohán bántak vele és hiányzik az egyik oldallapja, szóval kukázástól mentettem meg. A gyerek rendelte netről anno 70k-ért, aztán utólag döbbent rá mekkora batár nagy és majd" 20kg
Morris:
-
szasanyi
félisten
válasz
abdulka1 #36637 üzenetére
Köszi.
A rács egy CM Cosmos ház tetején volt, mondhatni gyári darab csak méretre kellett vágnom. Az eleje jobb lett volna, de azt az íves alsó része miatt nehézkesebb lett volna megfelelően kialakítani így az megmaradt.
Amúgy nehéz ügy, mert többnyire nem vállalnak ilyen (vagy hasonló) perforált lemez elkészítését vagy olyan drága (hidegen sajtolás vagy lézervágó + festés) amin gondolkozni sem érdemes inkább házat cserél az ember.
A P350X frontja két oldalt előre be van vágva a LED sáv miatt, szóval csak mögüle kellett kiszerelnem a a dupla falát és a LED világítás műa. léceit majd alul-felül elvágni és a középső - megfelelő méretű téglalap - kiesett. Ezután mögé illesztettem a rácsot és elektromos ragasztópisztollyal a front mögötti részen több ponton rögzítettem. Mondhatni így egyszerű volt.
Sajnos az ilyen, zárt elejű házak rosszul szellőznek hiába vannak a front két oldalán légzőnyílások. Tehettem be bármilyen ventit legfeljebb a zaj nőtt, a hűtés nem igazán javult. Ezek a Corsair SP120-asok baromi jól néznek ki és ~1000f/min halkak, ami szintén fontos. Nálam a R7 3700X max hőfoka elérte a 81 fokot, most a maximum - ugyanazzal a FUMA hűtővel, közepén 1 ventivel - 67 fok. Nem mind1. -
Joezyka
senior tag
válasz
abdulka1 #36546 üzenetére
az általad javasolt módszerrel körbetapiztam a házat, és meglepődve tapasztaltam, hogy nem a ház ventillátorai közül az egyik rezeg, hanem (tovább kutatva) a videókártyám ventillátora csinálja a rezgést. Ha 'feszítem' picit az alap lap felé, akkor elhallgat, de terhelés alatt, viszont folyton 'berreg'.
Ezzel mit lehet kezdeni? Gariba mégsem küldhetem vissza, hogy 'berreg a venti', vagy mégis?
Most vettem ez egy : GAINWARD GeForce GTX 1660 Super 6G GHOST kártya. Vagy érdeklődjek a VGA-s topikban?
köszi -
Joezyka
senior tag
válasz
abdulka1 #36539 üzenetére
meglehet.
Egy THERMALTAKE Versa J24 TG ARGB háznak a tetején van, és az a lemez 'rezeghet' ?
Ilyen csavart nem kaptam a ventilátorral, vagy jól elkevertem, de beszerzek akkor ilyet.
Köszönöm -
frelife
aktív tag
válasz
abdulka1 #36387 üzenetére
azon túl vagyok, majd gép ujra indit, belépek al suite 3 ba, és egyből azt akarja hogy fan tuning, lefuttatom majd a chasis fan 2 ezek után nem szabályozható,fixen 870 pörgeti,vagyis ott ugrál.
mondjuk már felmérgeltem magam és berendeltem 3db 4 pines ventit, holnap már az lesz. -
chopin42
őstag
válasz
abdulka1 #36073 üzenetére
Semmi gond, nyugi, nem lecseszni akartalak
Csak tapasztalat. A phanteks ventik erős közepesek. Tőlük jobb az arctic p széria, illetve a noctua redux is, csak utóbbi 3x annyi, mint az arctic...igaz, előbbi gagyi érzetre, de teljesíményre és zajra áráéret bestbuy. Wingboostokat is kenterbe veri. -
VGYke
addikt
válasz
abdulka1 #36059 üzenetére
Na most akkor, ha egy Phanteks Eclipse P600s házba szeretnék 1= NF-A14, vagy 2= NF-P14s plusz ventilátorokat választani, a pirossal megjelölt helyekre, melyik a javasolt?
-
wihay
tag
válasz
abdulka1 #36013 üzenetére
Sziasztok, szeretnék venni majd közeljövőben ventilátort hogy a meleg levegőt szívja ki (hátúról) a gépházból, mert elégé uralkodik a meleg levegő..
- Kettő ventilátort néztem: A Noctuatól: a) Noctua NF-F12 PWM b) NF-S12B redux
Kérdésem ezek közül melyiket érné megvenni, hosszútávra?
ui: Ha az NF-S12B több levegőt mozdít meg mint az NF-F12, akkor mért/mivel drágább? -
s.bala31
őstag
válasz
abdulka1 #36010 üzenetére
Amit bemásoltam az a Specifications fül alatt találtam, ott a Front Panel:2x 120 mm fan (pre-installed) or radiator (optional) valamint Top Panel:3x 120 mm or 2x 140 mm fan (optional). Az Overview-nál tényleg írják hogy előre is mehet 2 140-es venti de nekem ez tegnap este elkerülte a figyelmem. Bár írhatnák mindkét helyre ugyanazt a szöveget, ez így kicsit megtévesztő szerintem. Kösz az észrevételt.
-
s.bala31
őstag
válasz
abdulka1 #36008 üzenetére
Leírásban ez van:
Fan Configuration Front Panel:2x 120 mm fan (pre-installed) or radiator (optional)Rear Panel:1x 120 mm LED fan (pre-installed)Top Panel:3x 120 mm or 2x 140 mm fan (optional)** Ezért inkább nem szedtem komolyabban szét, lehet befér de már a 2 120-as mellett sem marad sok hely. -
Hard3n3d
csendes tag
válasz
abdulka1 #35930 üzenetére
Üdv
Nyilván, de miért ne, sok évre több configra épitem. Phanteks evolv matx. Most ryzen 5 3600x de később kerülhet belle nagyobb is . Gpu valami egyszerü rx 580 és nagyjából ebben a kategóriában fog a jövőben is maradni bár ha kijön az rx5500 akkor az lesz. táp seasonic focus plus gold 650w és 3-4-5 ssd és 24/7 -
Thermy
tag
válasz
abdulka1 #35908 üzenetére
Igen ugy tudom szabalyozni, de azokat a kapcsolokat akarnam beprogramozni, mert az auto modba azt vettem eszre h az sehol sem auto hanem maxon forgatja :/ most radugtam mind2- ventit kulon a lapra nagyon szepen betudom allitani de akkor meg elejen a kapcsolok nem mukodnek
-
-
emiki6
veterán
válasz
abdulka1 #35772 üzenetére
Igen, erre gondolok! Az a baj, hogy 2db rohadtul nem ér meg 1500 forintot, inkább ráhibrinyálom sufnituningba, ha kell előcsalom a belső meggájverem és 4 gémkapoccsal ráheggesztem a ventit a bordára., szóval ha ventihez nincs, akkor evvan. A merlines TY-150-hez mondjuk pont van, de azért akkora venti nemtudom, hogy kell e nekem...
Halkra szabályozható PWM-es, 12-es, olcsó ventit tudsz ajánlani?
-
bypass|HUN
aktív tag
válasz
abdulka1 #35732 üzenetére
Nem, sajnos. Ezért szeretném "hardveresen" megoldani...
Szóval még mindig keresem ezt a két [pálcikát]. A galery menüpont kilencedik képén, a jobb alsó sarokban.Üdv: bypass
-
bypass|HUN
aktív tag
válasz
abdulka1 #35729 üzenetére
Szia! Igen, éreztem én, hogy kicsit zagyva lett, de már nem akartam újra bepötyögni...
Na, szóval az uefi-ben ez az induló érték (40fok), a csuszkát nem lehet lejjebb húzni. Amúgy ez egy msi B85-G41 PC mate deszka, az utolsó bios verzióval...benne egy i5 zsizseg...ennyi.Üdv: bypass
-
bypass|HUN
aktív tag
válasz
abdulka1 #35727 üzenetére
Szia! Nem a hőfok a gond. Nincs több helyem a házikóban ahová ventit tehetnék, csak a proci hűtőblokk szabad (mármint a fele). Viszont a proci hűtőventijét szeretném átrakni az alaplapon egy másik csatira (sysfan2-re), mert a deszka hűtésprofilja 40 fokig nem ad tápot a ventinek (onnan indul, nem lehet lejjebről indítani). Én meg agyrángást kapok mikor rápillantok a gépre (oldallapos és belátni), és azt látom, hogy áll a procihűtő....!!! Szóval valamit kell rakjak a cpufan-ra mert különben el sem indul a paripa (egyből visít a bios, hogy error no cooled cpu), gondoltam akkor így oldanám meg a szitut....remélem érthető amit összehordtam...
Üdv: bypass
-
Paxker315
veterán
válasz
abdulka1 #35626 üzenetére
Egyébként akkor, ha jól értem, a ház egyik gyári ventijét (Aer F120 is csatlakoztathatom a PST-hez akár? Vagy, Y-alakú PWM elosztóval mehet egy olyan házventi másik ventivel egy fan header-höz csatlakoztatva? Értelemszerűen a fordulatszámok eltérhetnek, ha pl. 60% van megadva, de működni fog a vezérlés?
-
Paxker315
veterán
válasz
abdulka1 #35628 üzenetére
nagyon reggel volt, elírtam. Sima PWM, nem PST.
Igen, azokról tudtam.
Szval 1 db PWM PST és arra csatlakoztatva 1db PWM nonPST. Igen, dekoncentrált vagyok.
Megérte volna a CO ezekből? 140-es nem volt, ezért lett 120-as egyébként. Két PST-t nem akartam, hogy szabadon lógjon a másodiknak az egyik kábele.
-
Paxker315
veterán
válasz
abdulka1 #35626 üzenetére
Köszönöm szépen! Paraméterek alatt a fordulatszámtartományt érted, ugye? Ha csak 2-őt szeretne sorba az ember, akkor 1 PWM és 1nonPWM kell, lehetőleg azonos specifikációkkal? Van értelme ezekből amúgy a CO (folyamatos használatra optimalizált csapágyak) változatot venni?
Még ilyet találtam, ami tetszett, de inkább az Arctic mellett dontottem\rendeltem, mert nagyon sok kedvező visszajelzés van róluk. Nem tudom megéri-e a CryoRig a felárat.
Utálok dönteni, az oviban kotlóscsirke volt a jelem.
-
ugforma
tag
válasz
abdulka1 #35421 üzenetére
Igen képes és át is állitottam a bisoban mindet DC-ről PWM-re, viszont fogalmam sincs , hogy igy hogy tudom állitani normálisan. van egy diagram amin egy kis pontot tudok húzni amitől feljebb szökik a fordulatszám. Ha az összes ventire beállitom a smart fan modot akkor valszeg a hőfokhoz fog igazodni a hűtési teljesitmény?
-
blupatrik
csendes tag
válasz
abdulka1 #35319 üzenetére
Amikor nézelődtem, elég hamar megakadt a szemem az Arcticon, és korábbról is jó tapasztalatom volt a márkáról, úgyhogy el sem jutottam a 3 pinesekig. Az ajánlóban lévő 14-es 3 pinesek mind messze elmaradnak cfm-ben, és amiket én néztem áruházakban, azok is.
Esetleg tudtok ajánlani valamit ami magas teljesítményű? Szabadon tud áramlani a levegő, egy nem túl sűrű szűrű van előtte. Keret max 4k lenne, efölött csak ha brutál jó.
BQ pure wings2 high speed pwm-es egyébként az amit feszültség alapon szabályzok, ebből van 3 pines is, még erre gondoltam, csak az arctic papíron 10-el többet tud. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
abdulka1 #35239 üzenetére
Köszi,közben utána néztem.Youtubeon találtam videót.A kétpinesről lelehet húzni valamit,és akkor nem vilagít a led,de a venti továbbra is forog.A rendelésem meg leadtam amikor még volt, legalább is kaptam visszaigazoló emailt.Remélem nem modják vissza valami hiba miatt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Fűnyíró topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest